Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#423656 Εκεί που καθόμουν για καφέ χτες το απογευμα, είχε σκάσει μύτη μια παρέα αθηναϊκών καγκουρακίων με κάτι μπαχλότσες και τα βλαμένα παιδάκια τους. Αφού τα χώνανε για το ποσο κόσμο έχει και δε μπορουν να πάνε πουθενά με το αμαξι :s_roses ακούω και το αμίμητο:

Τί κατάσταση είναι αυτή και στις παραλίες στη Λευκάδα, όλες οι ομπρέλες πιασμένες και δε μπορείς να κλείσεις απο πριν μια για να αράξεις. Ετσι περιμένουν να πάει μπροστά ο τουρισμός :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By 224v
#423897 Οποιος διαμαρτύρεται για ξαπλώστρες την επόμενη φορά να έρθει μα κάτι τέτοια ώστε να έχει ανεση και ησυχία..
Εικόνα
αυτό είχε τη σημαία του Ολυμπιακού στην πλώρη
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#424008 Καναρης θα γενω... :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Zeitgeist
#424118 Ποιο μέρος θα προτείνατε απο τα δύο, για ένα μίνι 4ημερο μετα τις κανονικές διακοπές στην Πλάκα Λεωνιδίου:
Ολυμπιακή ακτή (Πιερίας) ή Καλύβες Πολυγύρου (Χαλκιδικής)? :help:
Άβαταρ μέλους
By elvet
#424119 Οι Καλύβες έχουν καλύτερη θάλασσα, και είναι σε επιτελικό μέρος με βολική απόσταση και για τα 2 πόδια
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#424253 Όσοι βρεθείτε για διακοπές Πρέβεζα-Πάργα και εν γένει Θεσπρωτία, να βάλτε στο πρόγραμμα σας την επίσκεψη στον Αχέρωντα και αν εχετε και πιτσιρίκια θα την καταβρουν στη Γλυκή.

Η μόνη δραστηριοτητα που κατάφερα να κάνω φέτος ήταν η διασχιση του ποταμού απ τις πύλες του Άδη μεχρι κάτω στη Γλυκή (περίπου 6 ώρες στο χαλαρό) και ειναι πραγματικά μια πανέμορφη διαδρομή. Είσαι συνεχεια μπες βγες στο νερό, σε κάποια σημεία χρειάζεται να κολυμπάς και είναι πραγματικα απόλαυση.

Εδώ σε κάποιο σημείο της διαδρομής μέσα στην κοίτη:

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#424275 Τι ανωμαλία είναι αυτή στις διακοπές; Μου φαίνεται δεν έχεις πάει Στρατό... δεν θέλω να ξαναδώ πορεία στην ζωή μου! Ένας από τους λόγους που επέλεξα ΤΘ... :lol:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#424278 Θυμάμαι πριν χρόνια , είχε μια ταμπέλα που έλεγε Πηγές Αχέροντα 1 ή 1,5 ώρα πεζοπορία, και κάποιος είχε γράψει με μαρκαδόρο : " μην πάτε προς τα εκεί, θα σας βγει η Παναγία, είναι τουλάχιστον 3 ώρες"

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:Τι ανωμαλία είναι αυτή στις διακοπές; Μου φαίνεται δεν έχεις πάει Στρατό... δεν θέλω να ξαναδώ πορεία στην ζωή μου! Ένας από τους λόγους που επέλεξα ΤΘ...
Έκανες πολλές πορείες σε τέτοια τοπία?

Εγώ πάλι θα μπορούσα να κάνω κάθε μέρα μια τέτοια διαδρομή αρκεί στο τέλος να είχε τσιπρα (όχι τον Αλέξη) και κάνα αρνάκι τεμαχισμένο στο bbq.

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#424288 +1000 για τον Αχέροντα.
Είχαμε κάνει την διαδρομή μέσα στο ποτάμι από Γλυκή μέχρι μια πέτρινη γέφυρα που έχει αρκετά παραπάνω. Πραγματικά εξαιρετική διαδρομή, σε λίγα σημεία απλά θέλει λίγο προσοχή καθώς δεν πατάς και το ρεύμα του ποταμού είναι σχετικά ισχυρό.
Η φάση ήταν στον γυρισμό που ξάπλωνες και σε κατέβαζε το ρεύμα του ποταμού :metalo:

Παλιότερα είχαμε κάνει και καγιάκ το οποίο επίσης ήταν πολύ καλή φάση.

ΥΓ1. Όταν ξεκινάς στο Γλυκή υπάρχουν πηγές του ποταμού και το νερό είναι παγωμένο. Ευτυχώς αυτό δεν ισχύει για το σύνολο του ποταμού και μπαίνεις άνετα μέσα.
ΥΓ2. Την πρώτη φορά που είχα πάει είχα κάνει το λάθος και είχα φάει σε μια ταβέρνα με μια ειδυλλιακή ξύλινη αποβάθρα πάνω από το ποτάμι, στο ύψος της γέφυρας που υπάρχει στο Γλυκή. Την επόμενη ημέρα έτρεχα στο κέντρο υγείας Πάργας για τα περαιτέρω... :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#424296 Eχει διάφορες εναλλακτικές που μπορείς να κάνεις, αυτή που λες ειναι ανάντι του ποταμου και δεν ειναι τοσο βολική (αν και δεν ειναι και τοσο ισχυρό το ρεύμα εδώ που τα λέμε) αλλά μεχρι το σημείο που ενώνενται με το παγωμένο ρεμα (που ξεχναώ το όνομά του και που κάνεις ενα επικό τζακούζι) πας σχετικά εύκολα, το πολύ 45 λεπτά κάνεις

Αυτό που κάναμε εμεις προϋποθέτει κάποια οργάνωση αφού ξεκινάς απο άλλο σημειο αρκετά μακρυά. Κάθε χρόνο το οργανώνει ο ορειβατικός Πρέβεζας οποτε είναι καλή ευκαιρία αφου σε μαζεύει με πουλμαν. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#424340 Οι πύλες του Άδη που ξεκινήσατε, είναι κοντά στο νεκρομαντείο; Μπορούσατε να περπατάτε μέσα στο ποτάμι από εκείνο το σημείο; Γιατί θυμάμαι ότι στο τμήμα που καταλήγει προς την θάλασσα ο Αχέροντας είναι αρκετά βαθύς και είχε και καραβάκια που σε έκαναν βόλτα αν ήθελες (ξεκινούσαν από την Αμμουδιά νομίζω).
Άβαταρ μέλους
By xenos
#424356 Μου έχουν πει για τη διαδρομή ότι είναι τρομερή, αλλά και ότι το ποτάμι είναι τρελά παγωμένο. :lipsealed:
θά θελα να κάνω τη διαδρομή οικογενειακώς, όταν μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά.