Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
REALZEUS έγραψε:
Y.V έγραψε:Εδω κανεις λαθος.
Δεν μιλαω για τα χειρουργεια που ειναι εντελως ειδικη περιπτωση και συνθηκες.
Σ ολες τις αλλες περιπτωσεις για την δικη τους προστασια τα φορανε.
Δεν σ αγγιζουν χωρις γαντια οχι για να μην σε κολλησουν κατι, αλλα κυριως για να μην κολλησουν αυτοι.

Θα ήθελα την άποψη ενός γιατρού του φόρουμ (Peter Pan, JBT, sknipper, belgarion, kostis20 etc please chime in!) επ' αυτού. Εκτός από περιπτώσεις μολυσματικών ασθενειών, αυτό που γνωρίζω είναι ότι η απολύμανση και τα προστατευτικά μέτρα είναι για τους ασθενείς, όχι τους γιατρούς. Η "δική μου" κτηνίατρος φοράει γάντια πάντως.
Ως συνήθως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Πέρα λοιπόν από χειρουργεία, μικροεπεμβασεις όπως συρραφή κλπ , υπάρχουν περιπτώσεις , ιδίως αν υπάρχει εκροή σωματικών υγρών και αίματος που πρέπει να φοράμε γάντια, προσωπιδα κλπ για την δική μας προστασία. Τώρα για απλή σωματική εξέταση κανονικά δεν χρειάζεται αρκεί φυσικά να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής από όλους τους εμπλεκόμενους. Από εκεί και πέρα κάποιοι είναι υπερ το δεον σχολαστικοι, ιδίως οι νοσηλεύτριες. ( ξέρω νοσηλεύτρια που φοράει γάντια ακόμη και για να δώσει το.θερμόμετρο σε ασθενή). Μου έλεγε πρόσφατα μια συνάδελφος ότι οταν ήταν φοιτήτρια και έκαναν σημειολογία, στην επίσκεψη μια γιατρός τότε φορούσε διπλά γάντια για να εξετάσει. Οπότε ο καθηγητής τους, στον επόμενο ασθενή τους έκανε ολόκληρη ανάλυση του πόσο πολλές πληροφορίες μπορεί απτικα να πάρει ο γιατρός εξετάζοντας με γυμνά χέρια τον ασθενή.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#423509 εγω σημερα το μεσημερι κοιμηθηκα αγκαλιτσα με τη Μαγια. :inlove:
Μιλαμε για την ιδια την τρελα.Δεν βαριεται να παιζει ποτε. :inlove:
Σναουζερ 2 ετων γκρι.
η φωτο δεν είναι δικια της,αλλα είναι σχεδόν ολοιδια.Εχει φρυδια και μουστακια :inlove: :lol:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
italakias έγραψε: Spamming/flaming [Mod]

Έτσι όπως τα λες, δεν είναι.
Εσύ τα λεφτά σου θα τα φας στα τσιγάρα και στους ψυχολόγοι. Εγώ έχω κατοικίδια. :)

Άστο. Δεν το έχεις και δεν το έχετε γενικά αρκετοί εδώ μέσα για να μπορέσετε να εκφέρετε γνώμη.
Καλύτερα ξεκατινιαστείτε στα τόπικ της πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
By italakias
dimviii έγραψε:εγω σημερα το μεσημερι κοιμηθηκα αγκαλιτσα με τη Μαγια. :inlove:
Μιλαμε για την ιδια την τρελα.Δεν βαριεται να παιζει ποτε. :inlove:
Σναουζερ 2 ετων γκρι.
η φωτο δεν είναι δικια της,αλλα είναι σχεδόν ολοιδια.Εχει φρυδια και μουστακια :inlove: :lol:

Εικόνα

Δεν κοιμαμαι καλυτερα με τον μπουσο. :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Giuseppe Busso έγραψε:Φυσικά και είναι μέλη της οικογένειάς μας τα σκυλάκια μας και τα θεωρούμε ισότιμα μέλη κιόλας.

Τα φροντίζουμε, τα αγαπάμε, αλλά άνθρωποι δεν είναι. Αν η παρέα μου δεν θέλει να τους μυρίζει ή να τους γλύφει το σκυλί μου, δεν θα δυσανασχετήσω και θα το περιορίσω. Το έκανα πριν λίγες μέρες. Όπως επίσης δεν τρώω με το σκυλί, δεν μου αρέσουν οι τρίχες στο φαγητό, δεν το βρίσκω γκουρμέ. Όλοι οι κτηνίατροι λένε επίσης να μην το ταΐζεις όταν τρως εσύ για να ξέρει ότι δεν είστε ίσοι.

Giuseppe Busso έγραψε:και ανεβαίνουν στο κρεβάτι μου και τα ταΐζω στο στόμα

Συγγνώμη, αλλά αηδία. Στο κρεββάτι δεν ανεβαίνω ούτε εγώ αν δεν έχω ξεντυθεί (τα ρούχα ακούμπησαν σε καρέκλες κλπ έξω) και αν δεν πλύνω χέρια και πόδια.

.

Όταν ο ιταλάκιας σας γλεντάει!!! :s_shout

belgarion έγραψε:Ως συνήθως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Πέρα λοιπόν από χειρουργεία, μικροεπεμβασεις όπως συρραφή κλπ , υπάρχουν περιπτώσεις , ιδίως αν υπάρχει εκροή σωματικών υγρών και αίματος που πρέπει να φοράμε γάντια, προσωπιδα κλπ για την δική μας προστασία. Τώρα για απλή σωματική εξέταση κανονικά δεν χρειάζεται αρκεί φυσικά να τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής από όλους τους εμπλεκόμενους. Από εκεί και πέρα κάποιοι είναι υπερ το δεον σχολαστικοι, ιδίως οι νοσηλεύτριες. ( ξέρω νοσηλεύτρια που φοράει γάντια ακόμη και για να δώσει το.θερμόμετρο σε ασθενή). Μου έλεγε πρόσφατα μια συνάδελφος ότι οταν ήταν φοιτήτρια και έκαναν σημειολογία, στην επίσκεψη μια γιατρός τότε φορούσε διπλά γάντια για να εξετάσει. Οπότε ο καθηγητής τους, στον επόμενο ασθενή τους έκανε ολόκληρη ανάλυση του πόσο πολλές πληροφορίες μπορεί απτικα να πάρει ο γιατρός εξετάζοντας με γυμνά χέρια τον ασθενή.

Ευχαριστώ Δημήτρη. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By italakias
Giuseppe Busso έγραψε:

Έτσι όπως τα λες, δεν είναι.
Εσύ τα λεφτά σου θα τα φας στα τσιγάρα και στους ψυχολόγοι. Εγώ έχω κατοικίδια. :)

Άστο. Δεν το έχεις και δεν το έχετε γενικά αρκετοί εδώ μέσα για να μπορέσετε να εκφέρετε γνώμη.
Καλύτερα ξεκατινιαστείτε στα τόπικ της πολιτικής.

Τα γκαφρα μας,η καβλες μας και ολοι οι αλλοι να πανε να γαμηθουν.
Αυτοι ειστε.
Αντε γεια ρε.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#423522 Γιατι βρε Μπουσσε ετσι τωρα;
Fwiw μεχρι πριν 4 χρονια ειχα σκυλο που τον ταιζα απο τ ιδιο πιατο που ετρωγα και κοιταν στο κρεβατι μου. Σε παραλια ομως ποτε δεν τον πηγα. Και οταν μου εκαναν παρατηρηση απο την πολυκατοικια επειδη ΥΠΗΡΧΕ , βλακωδως το εστειλα πακετο επαρχια στο πατρικο.
Πληρω τα στανταρ; Τι λες;
Άβαταρ μέλους
By mirage
#423530 Εγω λεω εισαι κουλ. Απλα εκανες 2 βλακειες. Ενα δεν τον πηγες σε παραλια και 2 τον εστειλες στο πατρικο σου.
Ιταλακια κλασσικος βοθρος οπως παντα. Μπραβο.
Τεσπα εγω ξερω τι δεν θα κανω στην Ελλαδα γιατι ξερω με τι εχω να κανω. Απλα οι συνελληνες να ξερουν πως τετοιες συμπεριφορες και αποψεις απεναντι σε ζωα συναντα κανεις σε τριτοκοσμικες χωρες και οχι παντα αυτο.

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
#423532 Μιραγκε ακολουθησα και γω μετα απο ενα μηνα. :inlove:
Σε παραλια δεν τον πηγαινα ακριβως επειδη πηγαινα καταμεσημερο σε πολυσυχναστες παραλιες, δεν ηθελα να προσπαθω να πεισω τον καθενα οτι το σκυλι ειναι πληρως εμβολιασμενο και πεντακαθαρο.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
g8777 έγραψε:πηγαινα καταμεσημερο σε πολυσυχναστες παραλιες

Γιατί βρε παλικάρι μου; Θερίζει το γαμημένο το μελάνωμα. :oops:

Η δικιά μου πάντως γύρω στις 11 το πρωί μπαίνει κάτω από έναν γιουνίπερο (τεράστιος θάμνος με πυκνό φύλλωμα) που ποτίζεται τη νύχτα και άρα έχει δροσερό βρεγμένο χώμα από κάτω και βγαίνει ξανά στις 8 το βράδυ. Το κορίτσι μου δεν θέλει την ζέστη και τον ήλιο. Μου έμοιασε. :inlove:

Τέσ-πα, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να σεβόμαστε τους άλλους που δεν θέλουν σκυλιά ή άλλα ζώα δίπλα τους. Τα λατρεύω όλα τα ζωντανά (ακόμα και φίδια έχω σώσει μέσα στην αυλή μου που είχαν πέσει μέσα σε έναν λάκκο και δεν μπορούσαν να βγούνε και τα έβγαλα με τα χέρια γιατί ήξερα ότι ήταν μη δηλητηριώδη - τα θέλω τα φίδια - τρώνε τα ποντίκια), αλλά οι άνθρωποι προηγούνται. Τα μόνα ζωντανά που δεν σέβομαι και τα σκοτώνω σωρηδόν είναι τα κουνούπια. Έχω πάρει δύο ηλεκτροφόρες ρακέτες από τους Κινέζους και κάνω γενοκτονίες. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Giuseppe Busso έγραψε:Φυσικά και είναι μέλη της οικογένειάς μας τα σκυλάκια μας και τα θεωρούμε ισότιμα μέλη κιόλας.
Και φυσικά παίρνω το σκυλί μου στην παραλία και φυσικά το βάζω πάνω σε ξαπλώστρα.
Λάθος λοιπόν, όχι απλά ισότιμα μέλη, αλλά κάτι ανώτερο, αφού τέτοια φροντίδα δεν την κάνουμε ούτε σε άλλους ανθρώπους.
Ψιλά γράμματα. Για όσους νιώθουν. :)

Περα απο το οτι το σκυλι δεν πρεπει να ειναι ισοτιμο μελος, γιατι ειναι αγελαιο ζωακι και θελει ιεραρχια οπως στις αγελες, αρα δεν του κανεις και σουπερ καλο, μας λες οτι νιωθεις εσυ και δεν νιωθουν οι αλλοι κλπ... Καταλαβαινεις οτι λες βλακειες ετσι?

Δεν ειπε κανεις να μην αγαπας το σκυλι σου οσο θελεις. Αυτο δεν σημαινει οτι ΠΡΕΠΕΙ και οι αλλοι να το αγαπανε επειδη το αγαπας εσυ και οτι αν δεν το κανουν ειναι κακοι ανθρωποι, ή οτιδηποτε αλλο.

REALZEUS έγραψε:Τα φροντίζουμε, τα αγαπάμε, αλλά άνθρωποι δεν είναι.

Αυτο ακριβως

dimik έγραψε:Btw δεν ξέρω τι κάνουν οι κτηνίατροι αλλά εγώ όταν χαιδέψω οποιοδήποτε ζώο, ότι εμβόλια και να έχει κάνει, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να πλυθώ, το έχω σαν απαράβατο κανόνα.

Οταν δεν ειναι αυτο εφικτο, πχ ειμαι στο δρομο, ακολουθω τον κανονα του "ενος χεριου". Παιζω με το σκυλο ή τη γατα με το ενα χερι, και κρατω το αλλο καθαρο για καπνισμα κλπ. :lol:

REALZEUS έγραψε:Τέσ-πα, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να σεβόμαστε τους άλλους που δεν θέλουν σκυλιά ή άλλα ζώα δίπλα τους. Τα λατρεύω όλα τα ζωντανά (ακόμα και φίδια έχω σώσει μέσα στην αυλή μου που είχαν πέσει μέσα σε έναν λάκκο και δεν μπορούσαν να βγούνε και τα έβγαλα με τα χέρια γιατί ήξερα ότι ήταν μη δηλητηριώδη - τα θέλω τα φίδια - τρώνε τα ποντίκια), αλλά οι άνθρωποι προηγούνται.

Αμην