REALZEUS έγραψε:Y.V έγραψε:Εγω δεν το ρισκαρω με την κωλολεισμανιωση! Ασε που εσενα ειναι ενα dm3 ολος κι ολος, εγω θα θελω μισο μπουκαλι αουταν την φορα.
Υπάρχει εμβόλιο πλέον για την λεϊσμανίαση. Δυστυχώς την δική μου δεν την προλάβαμε και κόλλησε, αλλά με μια ισχυρή χημειοθεραπεία (κόστους €300...) και καθημερινή λήψη Zylapour είναι μια χαρά το σκυλί.
Δυστυχως το εμβολιο (εκτος του οτι ειναι πολυ νεο και δεν ξερουμε πιθανες παρενεργειες) προσφερει αν θυμαμαι καλα 70% μονο προστασια!
Πραγμα που σημαινει οτι η αμπουλα εστω και επικουρικα ειναι απαραιτητη.
Αν και με αυτα τα ποσοστα μαλλον το αντιστροφο ισχυει!
Απαραιτητη ειναι η αμπουλα για την αποτροπη των νηγματων και επικουρικο το εμβολιο για την αποφυγη της νοσησης!
Υπαρχει επισης αντι του εμβολιου (δηλ για να μην νοσησει το σκυλι αφου τσιμπηθει) το leishguard που ειναι σιροπι.
REALZEUS έγραψε:30 κιλά, 11 ετών σήμερα.
Οχι βρε! Για το σκυλι του xenos, ρωτησα!
Αλλο ομως αντιεμβολιαστης και αλλο επιφυλακτικος σε ενα πρωτοπαρουσιαζομενο κτηνιατρικο εμβολιο.
Y.V έγραψε:Οχι βρε! Για το σκυλι του xenos, ρωτησα!
Ένα μεσαίου μεγέθους rot είναι.
Αν βρηκες τωρα πανω του κολλημενα τσιμπουρια, καλο ειναι την εξεταση για την ερλιχια να την κανεις οχι τωρα αλλα σε κανα διμηνο.
xenos έγραψε:Θα παω σε λιγο σε πετ σοπ που εχει εδω κοντα να δω το μενου.
vectra πήρα τελικά που μου είπε και αυτός.
Αλλά μου είπε άλλα 2-3 να πάρω μαζί. Πρεζάκι να γίνει το ροτ.
fokion έγραψε:Το "καλυτερο" για τσικουδιά, ψύλλους και τα σχετικα είναι...
Δεν είπε ότι ο σκύλος του το χει ρίξει στις τσικουδιές...

< >
let the waters of the loch bring you wonderful dreams
Μην αφησεις αυτο που σε τρωει να χορτασει...
JasonLouk έγραψε: γνωρίζεις και κάτι λέρες σαν τον blackpug106 αλλά δεν πειράζει