Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#419943 Ο γυάλινος κάδος εκτός του ότι βλέπεις τι παίζει σημαίνει ότι δεν γκρατζουνιέται όπως ο πλαστικός οπότε δεν τρώς πλαστικό, ούτε χρωματίζεται όπως ο πλαστικός και δεν προκαλεί ανατριχίλα όπως ο μεταλλικός. Στα αρνητικά του γυάλινου ότι είναι πολύ βαρύς άρα μπελάς στο πλύσιμο και ότι σπάει.

Μελετώντας τα διάφορα μοντέλα με διαστάσεις, κάδους κλπ σκέφτομαι ότι το απλό χειρός πιάνει ελάχιστο χώρο και αποθηκεύεται πολύ εύκολα ενώ είναι συμβατό με οποιοδήποτε διαθέσιμο μπολ, μικρό μεγάλο, πλαστικό, κεραμικό κλπ. Άρα είναι πιο προσαρμόσιμο. Και μας κάνει τα κουλουράκια και κέικ και γλυκά, μόνο ψωμί δεν μας κάνει που δεν μας καίει (αν και θα κάναμε αν είχαμε το μεγάλο που μπορεί).

Αν προβούμε σε αγορά μεγάλου μάλλον για Kenwood λέω, όχι τα πολύ ακριβά μοντέλα και μάλλον σκέτο χωρίς επιπλέον αξεσουάρ γιατί στην πράξη δεν μας χρειάζονται. Μπλέντερ έχουμε καλό και τα υπόλοιπα αξεσουάρ έχουν τόσο μπελά να τα βάλεις-βγάλεις-πλύνεις-αποθηκεύσεις που μάλλον δεν αξίζουν για εμάς.
Εναλλακτικά βρήκα κι ένα Tefal με καλές κριτικές. Για Bosch, Braun δεν λέει κανένας τίποτα. AEG και Smeg μάλλον καλά είναι αλλά ακριβά και δεν ακούγονται. Τα κορυφαία φαίνεται ότι είναι όχι τα KitchenAid αλλλά τα Sage που δεν τα είχα ξανακούσει.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#420062 η Krupp, εχει ενα που συνδυαζει λειτουργια χεριου, αλλα βιδωνεται και σε βαση οποτε εχεις και καδο. Τα Kenwwod, κ.λ.π. πιανουν πολυ χωρο και ετσι δεν τα πηραμε ποτε, 30+ χρονια γαμου!!!, ομως ειναι θεμα της νοικοκυρας τι την βολευει (οχι να νομιζει οτι την βολευει!!!) και να ενθουσιαστει απο την εμφανιση κ.λ.π. Ας ρωτησει φιλες να της πουν... εμεις εδω μεσα δεν ειμαστε αξιοπιστοι!!! μονο ισως για την ποιοτητα.. του αποτελεσματος.. :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
#420071 Και μεις πήραμε kenwood major chef που το σκεφτόμουν κάνα χρόνο. Σώθηκα είπε η δικιά μου μετά τις πρώτες χρήσεις.
Ευτυχώς έχω μεγάλο πάγκο....
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#420182 Αυτό είναι το θέμα, έχουμε μικρό πάγκο και θα ψιλοτιγκάρει και δε λέει να το βαζοβγάζεις, θα πρέπει να είναι μόνιμα εκεί.

Μας χάλασε και η ηλεκτρική σκούπα (ακριβώς στον 1 χρόνο και 1 εβδομάδα) αλλά μόλις μου είπαν από την εγγύηση (εξαετής παρακαλώ) θα μου στείλουν καινούργια, μην πετάξω την παλιά γιατί θα πρέπει να μεταφέρω κάποια τμήματά της στην νέα. Για να δούμε. Και θα μεταφέρουν το υπόλοιπο της εγγύησης στην νέα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#420187 Τις προάλλες παρέλαβα την νέα δούλα
http://www.gearbest.com/robot-vacuum/pp_615997.html

Πριν είχα μία απλή των 30-40€ Carrefour Home που δεν έκανε πολλά, κρατούσε λίγο και έκανε πολύ θόρυβο.

Αυτή τώρα και μάζεψε όλο το σπίτι, πέρασε 10 φορές από κάθε μεριά, και δεν την καταλαβαίνεις, είναι αθόρυβη. Βλέπεις την ταινία σου κι αυτή σκουπίζει :iconcool: One of the best buys :thumbsup:

Ίσως μόνο τις γωνίες να μην παίρνει καλά αλλά οκ εκεί έρχεται το ηλεκτρικό σκουπάκι :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#420291 Ο αλγόριθμος των ilife είναι αλλά αντί άλλων όντως (έχω την V5) αλλά εν τέλει το καλύπτει το δωμάτιο, και στη μισή τιμή από ένα Roomba ξέρω γω

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#420555 Ρε σεις, really τώρα; Random αλγόριθμος;
Ε και;
Ε ΚΑΙ;

Να σκουπίσει ζητάμε, όχι να κάνει εκχύλιση εσπρέσσο και να φτιάξει αφρόγαλα. Ούτε να τραβήξει φωτογραφία σε manual mode τον Χέφιλ στο Μάστερ οφ Πάπετς

Σκουπίζει;

Σκουπίζει.

Case closed
Άβαταρ μέλους
By drdino
#420559 Αν δεν έχει Lidar πάνω δεν κάνουμε δουλειά. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#420602
Dimitris_P έγραψε:Ρε σεις, really τώρα; Random αλγόριθμος;
Ε και;
Ε ΚΑΙ;

Να σκουπίσει ζητάμε, όχι να κάνει εκχύλιση εσπρέσσο και να φτιάξει αφρόγαλα. Ούτε να τραβήξει φωτογραφία σε manual mode τον Χέφιλ στο Μάστερ οφ Πάπετς

Σκουπίζει;

Σκουπίζει.

Case closed
@@ σκουπιζει αλλα ΟΚ. Και σπαει και @@ επισης με τον random αλγοριθμο.

< >
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#420606 Η δική μας έχει κάπου 7-8 προγράμματα μεταξύ των οποίων και τυχαία κίνηση. Από δοκιμές που έκανα πρίν από χρόνια όταν την αγόρασα, είδα ότι την καλύτερη κάλυψη την κάνει στο πρόγραμμα του οποίου η κίνηση είναι σπειροειδής.

Το πρόβλημα με την δική μας είναι τα χαλιά και ιδιαίτερα τα κρόσσια τους και έτσι την δουλεύουμε συνήθως άνοιξη – καλοκαίρι όταν τα έχουμε σηκώσει. Δεν ξέρω αν σε νεότερα μοντέλα το πρόβλημα αυτό έχει λυθεί.

Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ είναι ηλεκτρική σκούπα! :s_no
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#420610 Όχι δεν είναι ηλεκτρική σκούπα, είναι για τα καθημερινά ψιλά, τα χνούδια κλπ. Δεν θα σου μαζέψει το κουκούτσι από το βερύκοκο που έπεσε κάτω από τον καναπέ.
Επίσης αν έχεις κατοικίδιο κάνει τεράστια δουλειά με τις τρίχες.

Είναι μια λύση που σου μειώνει τη συχνότητα της κανονικής ηλεκτρικής.