REALZEUS έγραψε:Κίκιζας . έγραψε: το Celica ST της ιδιας εποχης, -απ' οτι μου εχει πει ο ιδιος δηλαδη-, ηταν σημαντικα καλυτερο οδηγικα, χωρις καμμια βελτιωση.
Αυτό το είχε ο δικός μου πατέρας, καινούριο αλλά εισαγωγής από το Βέλγιο με ξένες πινακίδες λόγω Ξ.Α. Πρέπει να ήταν η 1η ή η 2η στην Ελλάδα. Δεν την πρόλαβα, αλλά από ότι μου έχει πει έχανε τον κώλο της για πλάκα στην παραμικρή υποψία νερού, ενώ και τα φρένα ήταν για το ανάθεμα. Δυνατό μοτέρ για τότε και εντυπωσιακή εμφάνιση - στην Ιταλία τον σταματούσε η Polizia di Stato για να το δούνε.
Τα ελαστικα πρωτης τοποθετησης, ειδικα στα Ιαπωνικα τοτε, συνηθως ηταν για τα πανηγυρια...(γενικοτερα τα ελαστικα δεν ειχαν εξελιχθει αρκετα, ηταν και πιο στενα τοτε, αλλα τα Ιαπωνικα φορουσαν συνηθως ακομα πιο μετρια...)
Ειχε παντως επαφη με Celica απο καποιον φιλο-φιλου, τα ειχε δει back-to back τα αυτοκινητα σε εντελως OEM κατασταση και η ST ηταν καλυτερη παντου. Πιο προοδευτικη στο οριο, καλυτερο τιμονι σε πληροφορηση, λιγο ισχυροτερο μοτερ, καλυτερη εκμεταλευση ισχυος απο το 5αρι και καλυτερα φρενα συγκριτικα...
Το Galant που πηρε ηταν MY1971 και μεχρι τοτε εισαγοταν μια στανταρ εκδοση που ειχε ταμπουρα παντου.
Την επομενη φουρνια στα τελη του 72' με αρχες 73' τα εφερε ο Σ ακριβοτερη εκδοση με δισκους μπροστα και ο πατερας τους εβαλε ως γνησια ανταλλακτικα...
Πριν τα αλλαξει μου ελεγε χαρακτηριστικα οτι σε σβελτη ή κατηφορικη διαδρομη το αμαξι δεν φρεναρε ουτε και με κατεβασματα ταχυτητας, μιλαμε για ηρωικες εποχες...
Σε Mitsubishi αυτο που ηταν σωστα στημενο και ουσιαστικα κλασεις ανωτερο σε ολα τα επιπεδα απο το Galant 16L ηταν το Galant GTO με 1,700αρι κινητηρα το οποιο ερχοταν μονο κατοπιν παραγγελιας και κοστιζε απ' οτι μου ειχε πει περισσοτερο απο την 2002ti και την 2λιτρη GTV που θεωρουνταν σημειο αναφορας στα σπορ πισωκινητα.