Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#41876 Ελα ρε 'συ τωρα... :s_sad

Εχουμε βγει 10 δις φορες off topic και θα πειραζε μια σαφης απαντηση σε αυτο; Στο κατω κατω αφορα και τη Φερραρι, γιατι μιλαμε για το αν ηταν ή οχι το πρωταθλημα του 2007 στημενο. Απλα σαν επακολουθο αυτου ερχεται και το θεμα Λουη-Αλο...
Άβαταρ μέλους
By sparticle
#41881 Οχι ενταξει δε με ενοχλει, θα το συζητησουμε μια αλλη φορα, τωρα θελω να βγω :s_drinks
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
#41884 Νewey:αν δεν άλλαζαν οι κανονισμοί το 2009, δεν υπήρχε περίπτωση να φτάσουμε ποτέ τη Ferrari και τη mc laren,λόγω του expertise που είχαν αναπτύξει. Αυτό σε απάντηση του τι ήταν τα μονοθέσια του 07 και του 08.....αν δεν αρκεί από μόνο του το γεγονός ότι οι αδελφοί Massa πήραν με αυτή τη φουρνιά μονοθεσίων τόσες νίκες έκαστος......όσες και ο Alonso με τον κατιμά της επόμενης πενταετίας :shifty:

Ας συμφωνήσουμε οι φίλοι της ferrari ,ότι τώρα που έφυγε ο παλιομπολσεβίκος που γαμεί παιδιά , πρέπει να συμφιλιωθούμε και να υποστηρίξουμε το καλύτερο οδηγικό δίδυμο που θα μπορούσε να μας προσφέρει η πολυαγαπημένη μας ομάδα(τους δύο φετινούς ξυλοφορτωμένους από τους teammates τους) :shifty:
Οι λοιποί οπαδοί μαζί με τους ξυπνητζήδες ,τους αντικειμενικούς και τους είρωνες. .....παρακαλούνται όπως μη μας ενοχλούν ειδάλλως ας πάρουν το μπούλο........

Πήρα ήδη ποπ κορν και περιμένω το 15......επιλέγω Raikkonen. ... δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα....... :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#41889 Ρε 'συ Casti ημαρτον αδερφε...

Τι μου λες για το 2009 και τις δηλωσεις Νιουι, οτι Φοραδα και Μακλαρεν ηταν πολυ μπροστα τα προηγουμενα χρονια;

Ρωταω λοιπον. Αναμεσα σε Φοραδα και Μακλαρεν, που ειχαν την τεχνογνωσια το 2007, η Φοραδα ειχε διαστημοπλοιο; Ναι ή οχι με βαση τη φετινη διαφορα Αλο-Κιμι;

Καπου ειχα τσεκαρει (δεν ειμαι 100% σιγουρος ομως για να ειμαι δικαιος) οτι ειχες γραψει οτι τα μονοθεσια Φοραδας και Μακλαρεν του 2007 ηταν πανω κατω ισαξια... Πως ειναι δυνατον να ηταν ισαξια και ο κυριος 30% να ηταν ανταγωνιστικος; :vava:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
sparticle έγραψε:Σας ευχαριστώ τουλάχιστον που μου επιβεβαιώνετε ότι δεν θα πάρω ποτέ σοβαρή απάντηση.

Τι θες να σου πούμε βρε πουλάκι μου; Για τον Χ ή Ψ λόγο ο Λολόνσο δεν άφησε ιστορία στην Σκουντερία. Όπως ιστορία δεν άφησε ούτε ο ΘΕΟΣ Προστ κι έφυγε με τις κλωτσιές. Το ποιους οδηγούς συμπαθεί ο καθένας είναι άσχετο και πρέπει να ενδιαφερόμαστε μόνο για το μέλλον της ομάδας σε αυτό το τοπικό. Όποιος είναι ρουβίτσα ας πάει στην Αλονσιάδα.

Η Ferrari δεν πάει καλά. Δεν είναι κάτι νέο όμως αυτό. Από το 1983 ως το 1999 είχαν περάσει 16 άτιτλα χρόνια, δεν ήρθε η καταστροφή για μόλις 6 χρόνια (2008-2014). Οι διάφορες αναλύσεις "εκ των έσω" με διασκεδάζουν αφάνταστα... κρίμα που δεν τους βλέπουμε ως team principals. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
#41896 Υugo
Για την ακρίβεια έχω γράψει ότι παίζει το original mc να ήταν και καλύτερο από το κλεψίτυπο.....όπως έχω γράψει ότι ο Kimi είναι ανταγωνιστικός όταν έχει μονοθέσιο πύραυλο, που ταιριάζει στα οδηγικά του γούστα (τα γνωστά περιορισμένα λόγω στενού εύρους παραθύρου εκμετάλλευσης μονοθεσίου που διαθέτει).....ανεξαρτήτως ανταγωνισμού (όρα και 2003 &2005).....
Επίσης για να σου βγουν τα κουκιά του στημένου ή μη μελέτησε λίγο τον αγώνα του ισπανού στην Κίνα. ......ισως κάτι υποψιαστείς. ......
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
castigamatti έγραψε:ο Kimi είναι ανταγωνιστικός όταν έχει μονοθέσιο πύραυλο, που ταιριάζει στα οδηγικά του γούστα (τα γνωστά περιορισμένα λόγω στενού εύρους παραθύρου εκμετάλλευσης μονοθεσίου που διαθέτει

Σε αυτό συμφωνώ. Θα πρέπει να συμφωνήσεις όμως κι εσύ με τον φίλο σου τον Στέφανο που είχε δηλώσει ότι με μονοθέσιο στα μέτρα του, ο Κίμι είναι ανίκητος. Ή έλεγε βλακείες ο τύπος από την Ίμολα;
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#41900 Casti.

Επομενως δεχομαστε οτι η φετινη εικονα ειναι αποτελεσμα δυο πραγματων.

Οτι ο Κιμι εχει "στενα"-περιορισμενα γουστα, πραγμα για το οποιο σαφως ευθυνεται...
Οτι το φετινο μονοθεσιο οντως δεν του ταιριαζει με την καμια...

Αρα σε μια μεση περιπτωση ταιριαγματος μονοθεσιου-οδηγου το να ειναι ο Κιμι στο 30% δεν ειναι η ρεαλιστικη διαφορα. Γιατι διαβαζουμε και καταλαβαινουμε κυριως απο υπονοουμενα οτι αυτο το μεγεθος της διαφορας ειναι απολυτως αναμενομενο απο αρκετους. Δεν ειπα οτι με αλλο μονοθεσιο θα ηταν Αλονσο αλλα οχι και φυσιολογικο το 30%... :s_howdy

ΥΓ: Αν οντως ηταν στημενο το 2007, η χασουρα του Λουη στα δυο τελευταια gp ηταν μεγαλυτερη απο του Αλονσο, αρα δεν τερματισαν ρεαλιστικα ισοβαθμοι ετσι; 14 βαθμους ο Αλο, 2 ο Λουης...
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
#41903 Ρε Δία και εγώ ξενερώνω με τις βλακείες που αραδιάζεις αλλά δεν το κάνω θέμα. .... :shifty: άκου έφυγε ο Prost με τις κλωτσιές. ......επέλεξε να απολυθεί, αφού πρώτα είχε εξασφαλισμένο στην τσέπη το συμβόλαιο με τη williams και είχε γίνει έξω φρένων με το μυστικό προσύμφωνο που είχε υπογράψει ο Fiorio με το Senna στο Λονδίνο.....γεγονός που ήταν κοινό μυστικό στo paddock.......δεν έφυγε ούτε γιατί ήταν μπουρδέλο η 642 του Nichols ,ούτε γιατί είπε ότι έχει συμπεριφορά καμιονιού....ασχετίδη :shifty:
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
REALZEUS έγραψε:
castigamatti έγραψε:ο Kimi είναι ανταγωνιστικός όταν έχει μονοθέσιο πύραυλο, που ταιριάζει στα οδηγικά του γούστα (τα γνωστά περιορισμένα λόγω στενού εύρους παραθύρου εκμετάλλευσης μονοθεσίου που διαθέτει

Σε αυτό συμφωνώ. Θα πρέπει να συμφωνήσεις όμως κι εσύ με τον φίλο σου τον Στέφανο που είχε δηλώσει ότι με μονοθέσιο στα μέτρα του, ο Κίμι είναι ανίκητος. Ή έλεγε βλακείες ο τύπος από την Ίμολα;

πάλι βλακείες γράφεις. ....ο Stella έχει πει ότι είναι πάρα πολύ γρήγορος υπό αυτές τις συνθήκες,που είχε και τους τρεις παγκόσμιους στα χέρια του......
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
Yugo_para_siempre έγραψε:Casti.

Αρα σε μια μεση περιπτωση ταιριαγματος μονοθεσιου-οδηγου το να ειναι ο Κιμι στο 30% δεν ειναι η ρεαλιστικη διαφορα. Γιατι διαβαζουμε και καταλαβαινουμε κυριως απο υπονοουμενα οτι αυτο το μεγεθος της διαφορας ειναι απολυτως αναμενομενο απο αρκετους. Δεν ειπα οτι με αλλο μονοθεσιο θα ηταν Αλονσο αλλα οχι και φυσιολογικο το 30%... :s_howdy

Όχι .....έχω πει ότι τον περίμενα να πάει περίπου σαν το Massa (πάνω κάτω στο 40% του ισπανού )......όχι τόσο χάλια. ....αλλά το κακό μονοθέσιο (χειρότερο από αυτά που οδηγούσε ο Massa)δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση επαρκή δικαιολογία για την εικόνα του......

δεν σου κάνει καμιά εντύπωση ότι ούτε τόσα χρόνια, ούτε τώρα, ο Massa διανοήθηκε να αφήσει καν υπονοούμενο για δυσκολία προσαρμογής του στα μονοθέσια που ήταν και καλά προσανατολισμένα στο οδηγικό στυλ του Alo; γιατί άραγε; :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Gilles_27
sparticle έγραψε:Επειδή κι εγώ δεν παίρνω απάντηση σε άλλα που ρωτάω και...σε νιώθω :tomato: ναι, θεωρώ ότι το μονοθέσιο του 2007, ως εξέλιξη των μονοθεσίων των προηγούμενων ετών ήταν πολύ καλό, κάτι που το φανερώνουν και οι επιδόσεις του Massa. Το αυτό και για το 2008.

Όταν έπρεπε να ξανασχεδιάσει η Ferrari μονοθέσιο από την αρχή και να το εξελίξει χωρίς δοκιμές (2009 και δώθε), άρχισε να χάνει πανηγυρικά από τον Newey.

Πιστεύω ότι ένας πιλότος επιπέδου Hamilton ή Vettel* θα καθάριζε νωρίτερα το πρωτάθλημα του 2008. Στο οποίο δεν ήταν καν διεκδικητής ο Kimi. Για του 2007 μην ξεχνάς ότι είχαμε και το φωτοτυπικό για ανταγωνισμό.

* για ευνόητους λόγους δεν βάζω τον Alonso γιατί θα βγουν πάλι να με βρίσουν χυδαία κάποιοι

Καταρχήν να βάλουμε έναν κοινό παρονομαστή στις εκφράσεις μας. Και αυτό γιατί δεν έχω δει κανέναν να βρίζει χυδαια στις πρόσφατες τουλαχιστον δημοσιευσεις. Και αν μη τι εγώ άλλο δεν έχω τέτοιο σκοπο.

Σε κάποιο άλλο φόρουμ επίσης σαν να θυμάμαι κάποιον Alba να λέει οτι η ομάδα έπρεπε να κανει τα πάντα όλα για να πάρει Vettel. Τι άλλαξε απο τότε και ποντάρει στον Κιμι-ση?
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
#41913 Ο ισπανός δεν θα ήθελε ένα μονοθέσιο περισσότερο ουδέτερο από το υποστροφικό κωλοχρεπο f14; Δεν θα του έκανε πιο εύκολη τη ζωή;Όταν ο Piola για παράδειγμα εξηγεί ότι αν δεν την έκαναν υποστροφική δεν θα είχαν καθόλου πρόσφυση στο πίσω μέρος, όταν ο ίδιος ο Τομπάζης υπεραμύνεται της υιοθέτησης της pull για αεροδυναμικούς λόγους.....ή δική μας ή κεφάλα επιμένει ότι σχεδιάστηκε έτσι γιατί βολεύει τα γούστα του μπολσεβίκου (που είχε να οδηγήσει με pull από την εποχή της Minardi).....και όχι στο ότι ο κορυφαίος πιλότος είναι αυτός με τη μεγαλύτερη και γρηγορότερη δυνατότητα προσαρμογής στα κουσούρια και ιδιαιτερότητες του μονοθεσίου......... πάντα έτοιμος ο αποδιοποπομπαίος τράγος. .....ή 666 που θα πάσχει από ίδια συμπεριφορά και κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρήσει τη μπροστινή pull......θα χρεωθεί πάλι στον ισπανό;
Άβαταρ μέλους
By castigamatti
Gilles_27 έγραψε:

Σε κάποιο άλλο φόρουμ επίσης σαν να θυμάμαι κάποιον Alba να λέει οτι η ομάδα έπρεπε να κανει τα πάντα όλα για να πάρει Vettel. Τι άλλαξε απο τότε και ποντάρει στον Κιμι-ση?
[/quote]

σα να μη θυμάσαι καλά :shifty:

Α....και το γεγονός πως επιλέγω κοιμήση δεν σημαίνει ότι ποντάρω κιόλας πάνω του.....Μπορεί και να επιβληθεί, μπορεί και όχι....Μπορεί και να θέλω να διασκεδάσω.....μπορεί και να τρολάρω :shifty: