Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#416310 Imminent haul alert
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#417897 με αφορμη μια συζητηση σε παραλληλο thread, για πειτε γνωμες: πως ξεχωριζει το καλο ελαιολαδο;
Εχω προσβαση σε ενα τυποποιημενο που υποτιθεται ειναι απο τα πιο premium προερχομενο απο το Λιβανο
(στο σουπερ μαρκετ του ΟΗΕ)
πηρα ενα 3λιτρο δοχειο πριν τις διακοπες, εμενα μου φαινεται πολυ καλο, η γυναικα μου ειναι πιο διστακτικη αλλα νομιζω ειναι στο μυαλο η αντιρρηση , λογο προελευσης.
Δοκιμη με ψωμακι , ειναι μια χαρα. Υπαρχει κανα πιο αντικειμενικο τεστ;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#417907 To θέλεις και αγνό και εξαιρετικό και παρθένο, και τα τρία. Και με χαμηλά οξέα (το μετράς με ταινίες pH) και νόστιμο.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#417914 Tι να τις κανεις τις ταινιες;
Το ειδος αναφερεται και στην οξυτητα.
Το εξαιρετικα παρθενο ειναι το καλυτερο με την χαμηλοτερη οξυτητα και την πιο καλη γευση.
(Εκτος κι αν δεν εμπιστευεσαι την σημανση στη συσκευασια)

Εφ οσον ειναι εξαιρετικα παρθενο, τα χαρακτηριστικα που θελεις να δεις ειναι το αρωμα και η γευση που διαφερουν απο περιοχη σε περιοχη, απο ειδος ελαιοδενδρου και καρπου, απο πως μαζευτηκε κλπ κλπ
Αυτα μονο με τη μυτη, με ψωμακι και με την εμπειρια και την αριστη μνημη απο αλλες δοκιμες λαδιων, ελεγχονται και κατατασσονται.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#417927 Για λαδι που ειναι σε τενεκε και δεν εισαι σιγουρος για την οξυτητα, δεν κανουν οι ταινιες PH
Χρειαζεσαι κατι σαν αυτο:
http://www.analytika.gr/product-categories-46075/oxytitas-elaioladou-set-olive-oil-acidity-kit-45987/oxitest-olive-oil-acidity-kit-46184_46184/
Άβαταρ μέλους
By italakias
KiloMeater έγραψε:με αφορμη μια συζητηση σε παραλληλο thread, για πειτε γνωμες: πως ξεχωριζει το καλο ελαιολαδο;
Εχω προσβαση σε ενα τυποποιημενο που υποτιθεται ειναι απο τα πιο premium προερχομενο απο το Λιβανο
(στο σουπερ μαρκετ του ΟΗΕ)
πηρα ενα 3λιτρο δοχειο πριν τις διακοπες, εμενα μου φαινεται πολυ καλο, η γυναικα μου ειναι πιο διστακτικη αλλα νομιζω ειναι στο μυαλο η αντιρρηση , λογο προελευσης.
Δοκιμη με ψωμακι , ειναι μια χαρα. Υπαρχει κανα πιο αντικειμενικο τεστ;

Εγω θα σου λεγα οτι το καλο λαδι ειναι το πικρο λαδι,ειναι φαρμακο.
Για Λιβανο δεν ξερω.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
sknipper έγραψε:To θέλεις και αγνό και εξαιρετικό και παρθένο, και τα τρία.

Eξαιρετικα Παρθενο ειναι ο καλύτερος τυπος με την χαμηλοτερη οξυτητα. :rtfm:
Αγνο παρθενο ειναι το μαλλι! :lol:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#418005 απορια απο ταβλι:
στο γκιουλ, αν, παιζοντας στη σειρα τις διπλές σου, ειναι γκελα πες ενα απο τα 4 ντορτια, τοτε παιζει ο αντιπαλος:

- τα εναπομειναντα ντορτια?
- ολα τα ντορτια?
- την επομενη διπλη?
Άβαταρ μέλους
By DAP
#418035 Γκιουλ; :dizzy: Που το θυμηθηκατε μωρε; Αυτο ειναι της φυλακης....
Απο ο,τι θυμαμαι συνεχιζει απο εκει που εκανες τη γκελα....Δηλαδη δεν εχεις να παιξεις π.χ.τη δευτερη απο τα ντορτια ,την παιζει ο αντιπαλος και συνεχιζει μεχρι και τις εξαρες.....