Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Dodger
panos2171 έγραψε:Σε ένα από τα επαγγελματικά η ασφάλεια λήγει στις 15, δηλαδή Κυριακή, θα χουμε θέμα αν ανανεωθεί στις 16;

< Note >

Το πότε θα πας εσύ να το πάρεις, δεν έχει σημασία. 2 μέρες πριν θα πάρεις τον ασφαλιστή σου και θα γίνει η ασφάλιση σε συνέχεια της τωρινής. Το ότι λήγει Κυριακή, δεν σημαίνει ότι θα πας Κυριακή να το ανανεώσεις, ούτε θα πρέπει όταν πας να βγάλεις το νέο, θα χάσεις μια μέρα...
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#417743 Με αφορμή το πρόσφατο (επιπόλαιο) ατύχημα που είχα με το αμάξι μου:
viewtopic.php?p=393142#p393142
μπήκα πριν λίγο στο χώρο πελατών στην ηλεκτρονική σελίδα της Groupama όπου είμαι ασφαλισμένος, προκειμένου από περιέργεια να δω τι χρεώθηκε από τον φανοποιό που πήγα το αυτοκίνητο για επισκευή...Η συγκεκριμένη εταιρεία εδώ και 1-2 χρόνια έχει δώσει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής διαχείρισης συμβολαίων στους τελικούς πελάτες και μέσα στα άλλα μπορεί ο κάθε ασφαλισμένος να βλέπει και όλα τα στοιχεία (ημερομηνίες, αριθμοί κυκλοφορίας, ποσά πληρωμής κλπ) των τροχαίων στα οποία έχει εμπλακεί την τελευταία 5ετία (εμένα μου δείχνει από το 2010).
Βλέπω λοιπόν με έκπληξη ότι για την συγκεκριμένη επισκευή (επαναφορά βαθουλώματος πίσω φτερού, βαφή πίσω φτερού, βαφή πόρτας οδηγού, επισκευή ζάντας) το ποσό που χρέωσε ο φανοποιός και είναι σε εκκρεμότητα πληρωμής ανέρχεται στα, κρατηθείτε, 817 ευρώ... :dizzy: :lipsealed:
Κατανοώ ότι το να πληρώνεται ο φανοποιός μέσω εξουσιοδότησης από τον πελάτη και να εισπράττει τα χρήματά του 30-40 μέρες μετά συνεπάγεται κάποιο πρόσθετο κόστος που το μετακυλά στην ασφαλιστική (κι αυτή με τη σειρά της στους πελάτες λιανικής...) αλλά νομίζω ότι στην προκειμένη περίπτωση το πράγμα ξέφυγε αρκετά.
Έχω άδικο;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#417745 oi εργασιες εχουν συγκεκριμενο κοστος,δεν μπορει να χρεωσει ο καθενας ότι θελει.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#417746 Νομίζω πως όπως και να το δεις οι συγκεκριμένες εργασίες δεν βγάζουν με τίποτα αυτό το ποσό: Κι εξηγούμαι..Για τα 2 βαψίματα με αρκετή (έως πολύ) γενναιοδωρία βάζω 350 ευρώ, 250 ευρώ βάζω με πολύ πολύ γενναιοδωρία για την επαναφορά βαθουλώματος, κι 100 ευρώ βάζω για την επισκευή της ζάντας...Σύνολο 700 ευρώ...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#417747 ειπαμε ότι εχουν συγκεκριμένες τιμες,το τι θα χρεωνες εσυ και εγω δεν εχουν σημασια.
Άβαταρ μέλους
By Eliaskat
#417749 Αυτές οι τιμές που είδες ειναι συμφωνημένες με πραγματογνώμονα από την ασφαλιστική , δεν μπορεί το συνεργείο να ζητάει ότι θελει ..
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#417832 Παιδιά προφανώς πήρε έγκριση ο φανοποιός για τις εργασίες από τον πραγματογνώμονα της ασφαλιστικής, αν και πολύ αμφιβάλλω ότι έβγαλε ακριβές κουστούμι (=817 ευρώ) πριν πιάσει να επισκευάσει το αμάξι. Απ' όσο ξέρω γενικά είναι πάγια τακτική των φανοποιών να επιφυλάσσονται για ακριβή κοστολόγηση αφού πιάσουν το αμάξι, με τη λογική ότι μπορεί στην πορεία λύνοντας κάποια εξαρτήματα να φανεί ότι χρήζουν επισκευής/αντικατάστασης και κάποια άλλα που δεν φαίνονταν εκ πρώτης.
Όπως και να έχει όταν το να βάψεις ένα εξάρτημα (πχ πόρτα, φτερό) σε τυπικό μικρομεσαίο κοστίζει σήμερα, συνήθως 100-130, άντε βαριά 150 ευρώ, συν τα όποια εργατικά για την επαναφορά φτερού (κατά τη γνώμη μου πολύ δύσκολα πάνω από 200 ευρώ με μέσες τιμές πιάτσας), οι τιμές που χρεώθηκαν μου φαίνονται αρκετά τραβηγμένες. Αν δηλαδή πήγαινε κάποιος ιδιωτικά, από την τσέπη του, σε φανοποιείο για τη συγκεκριμένη επισκευή θα σας φαινόταν λογικό να έπαιρνε προσφορά επισκευής στα 817 ευρώ;
Άβαταρ μέλους
By fokion
#417974 Αποδειξη θα επαιρνε? Πιθανον οχι ή εστω οχι για ολο το ποσό..... ξεκινα τωρα και υπολογιζε ΦΠΑ φορο εισοδηματος για το δηλωθεν ποσο κ.λ.π. κ.λ.π. ..........
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#418490 Τα 6,2 εκατ. φτάνουν πλέον τα ασφαλισμένα οχήματα -έναντι 5,6 εκατ. που ήταν στα τέλη του 2016- με βάση τα στοιχεία από τις ασφαλιστικές εταιρείες καθώς η απειλή επιβολής προστίμου φαίνεται ότι «σωφρόνισε» τουλάχιστον 445.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων που έσπευσαν να τα ασφαλίσουν.
Πηγές του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι παρά τη λήξη της προθεσμίας, η νέα διασταύρωση των οχημάτων που είναι ασφαλισμένα με αυτά που φέρουν πινακίδες και κυκλοφορούν, δεν θα γίνει πριν επικαιροποιηθεί η λίστα του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου αυτή τη φορά να μην υπάρξουν λάθη.

Να σημειωθεί επίσης πως, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», από τα στοιχεία των ασφαλιστικών προκύπτει ότι η πλειονότητα των ανασφάλιστων ήταν μοτοσικλέτες.

http://www.newsauto.gr/offers/o-fovos-p ... lista-ich/
Άβαταρ μέλους
By xenos
Eliaskat έγραψε:Αυτές οι τιμές που είδες ειναι συμφωνημένες με πραγματογνώμονα από την ασφαλιστική , δεν μπορεί το συνεργείο να ζητάει ότι θελει ..

Θελουν και αυτοι να πανε διακοπες.
Κλεφτες να γινουν;
Άβαταρ μέλους
By Zorz
dimviii έγραψε:Να σημειωθεί επίσης πως, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», από τα στοιχεία των ασφαλιστικών προκύπτει ότι η πλειονότητα των ανασφάλιστων ήταν μοτοσικλέτες.

http://www.newsauto.gr/offers/o-fovos-p ... lista-ich/

Εδώ είναι το πρωτότυπο άρθρο της Καθημερινής:
http://www.kathimerini.gr./918828/artic ... lismena-ix

Δεν αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία για τα δίκυκλα, αλλά δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αυτό, ειδικά αν λάβεις υπόψη σου τα 50ράκια που κυκλοφορούν. Θα ρωτήσω τις πηγές μου και θα επανέλθω.

Εννοείται πάντως, ότι είτε με 2, είτε με 4 ρόδες, είσαι ασυγχώρητο ζώο αν κυκλοφορείς ανασφάλιστος. Να προσάψουμε κι ένα θετικό στη κυβέρνηση λοιπόν.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Zorz έγραψε:Εννοείται πάντως, ότι είτε με 2, είτε με 4 ρόδες, είσαι ασυγχώρητο ζώο αν κυκλοφορείς ανασφάλιστος. Να προσάψουμε κι ένα θετικό στη κυβέρνηση λοιπόν.

Η τρόπος αντιμετώπισης από την πολιτεία των ανασφάλιστων οχημάτων είναι θετικός μόνο για τις ασφαλιστικές εταιρείες, όχι για τους πολίτες.

Θετικός για το σύνολο θα ήταν αν κατάφερναν να αναγκάσουν να ασφαλιστούν όσα οχήματα κυκλοφορούν ανασφάλιστα (όπως έγραψες κι εσύ) και όχι γενικώς όσα έχουν πινακίδες.

Αυτό είναι παρόμοιο μέτρο με τα γελοία τεκμήρια με τα οποία κατάντησε το κράτος πρόνοιας αντί να βοηθήσει τους χιλιάδες συμπολίτες μας που έχασαν την δουλειά τους και δεν έχουν εισόδημα, να τους ζητάει να πληρώσουν για εισοδήματα που δεν έχουν. Είσαι απλήρωτος; Έχασες την δουλειά σου; Στα π@π@ρια μας. Ξεπούλα το σπίτι σου και το σαραβαλάκι σου, αλλιώς ξηλώσου...

Επειδή και στην μία περίπτωση (της ασφάλισης) και στην άλλη (του εισοδήματος) δεν μπορούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους (==>ελέγχους), καταφεύγουν σε εύκολες λύσεις.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#418586 Έβγαλε η anytime πρόγραμμα ασφάλισης για όσους κάνουν λίγα χιλιόμετρα το χρόνο. https://www.anytime.gr/buy-the-mile/calculation
Λίγο κοροϊδία είναι μιας και με έναν γρήγορο υπολογισμό προκύπτει 5 ευρώ/μήνα φθηνότερη αν κάνει κάποιος έως 3.000 ΧΛΜ το χρόνο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#418588 5 x 12 μηνες= 60 ευρακια,δεν είναι ασχημα.