Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
mjacob έγραψε:
dimik έγραψε:Στην πρώτη περίπτωση για κάποιον έχει "λίγη σημασία" ο μέρος στην 2η η δουλειά, έτσι το βλέπω εγώ.

Αν το λεξιλόγιο δεν περιέχει τις λέξεις περισσότερο, λιγότερο αλλά μόνο πολύ και λίγη, τότε ναι.

Λίγη, λιγότερη όλα σε σχέση με τον άλλο παράγοντα. Φυσικά έχει κάποια σημασία για να υπολογίζεται σαν παράγοντας.

Anonymous Founder έγραψε:
dimik έγραψε:Η κουβέντα θα γυρίσει στο τέλεια δουλειά (απολαβές, συνεργάτες, αφεντικά) σε χάλια μέρος vs χάλια δουλειά σε ωραίο μέρος.

Εγώ θα διάλεγα το πρώτο, γιατί ακόμα και στην κωλοτρυπίδα του πλανήτη αν πληρώνεσαι αρκετά δεν ζεις όπως η πλειοψηφία.

Φυσικά υπάρχουν μέσες καταστάσεις, προσωπικά γούστα κλπ.

Ναι, σε μια κωλοτρυπίδα πχ κάπου στον Βόρειο Καναδά ή σε καμιά έρημο της Αραβίας, και λεφτά να βγάζεις, να δω τι θα τα κάνεις...
:lol:
Φτωχός θα είσαι, αλλά δεν θα αργήσεις να το καταλάβεις... :s_biggrin
Εκτός αν θεωρείς ζωάρα να δουλεύεις 11 μήνες σε μια κωλοτρυπίδα, για να χαρείς τον 1 μήνα κάπου ανθρώπινα...

Μπορεί να είσαι σε μια ερευνητική ομάδα στην Ανταρκτική και να πετάς από την χαρά σου γιατί κάνεις αυτό που γουστάρεις, μπορεί να είσαι σε ένα καράβι στον αραβικό κόλπο όπως ο κουμπάρος μου αυτή την περίοδο ή χωμένος κάπου στον Αμαζόνιο όπως ήταν πέρισυ και επίσης να γουστάρεις.

Γενικά όμως αυτά τα ακραία παραδείγματα ποτέ δεν τα κάνεις για πολύ καιρό, μαζεύεις το μπαγιόκο και αλλάζεις περιβάλλον. Το σημαντικό είναι να σου αρέσει αυτό που κάνεις, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.
Ή αλλιώς τα υπόλοιπα να έχουν μικρότερη ή λίγη σημασία :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:Σε νησί δεν ξαναπάω, μόνο ηπειρωτικά από εδώ και πέρα κατά προτίμηση με χιόνια.

Να κι ένας λογικός άνθρωπος! :metalo:

mjacob έγραψε:Ομοιως σου λέω τι να τους κάνω τους συνεργάτες και το μικρό φόρτο, αν είναι να πρέπει να είμαι σε μια από τις κωλπτρυπίδες (κοινωνικά ή γεωγραφικά) αυτού του πλανήτη.

Οι ευκατάστατοι παντού καλά περνάνε. Τώρα αν έχει τύψεις για την κατάσταση που βλέπεις τριγύρω σου είναι άλλο θέμα. Να ξέρεις όμως ότι και τώρα που δε την βλέπεις υπάρχει αυτή η κατάσταση.

xenos έγραψε:Είναι θέμα κωλονοοτροπίας. Σε εταιρία που δουλεύει φίλη μου, ένας συγκεκριμένος πάντα κάθεται 1.5+ ώρα περισσότερο (χωρίς υπερωρίες). Μία φορά είχε κάποιο πρόβλημα και πήγε να φύγει στην ώρα του (8ωρο). Του λέει λοιπόν ο μάνατζερ, "ώπα τι έχουμε σήμερα; Ημιαργία;". Του απάντησε λοιπόν ότι τόσα χρόνια δεν μου έχεις κάνει παρατήρηση που κάθομαι περισσότερο.
Δίκιο δεν είχε; Είχε! Αλλά τι να το κάνεις;

Κουτουλιά με την μία! :rtfm:

Anonymous Founder έγραψε:Ναι, σε μια κωλοτρυπίδα πχ κάπου στον Βόρειο Καναδά ή σε καμιά έρημο της Αραβίας, και λεφτά να βγάζεις, να δω τι θα τα κάνεις...

Φτωχός θα είσαι, αλλά δεν θα αργήσεις να το καταλάβεις...
Εκτός αν θεωρείς ζωάρα να δουλεύεις 11 μήνες σε μια κωλοτρυπίδα, για να χαρείς τον 1 μήνα κάπου ανθρώπινα...

Εκτός αν είναι καμία αρκτική βάση ή όντως στην μέση της ερήμου, έχει παντού διάφορα να κάνεις, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
markvag έγραψε:Γιατί δεν ασχολούνται με τόσες |λογοκρισία|, που βρίσκουμε εδώ καθημερινά μπροστά μας... Υπάρχει μεγαλύτερη οργάνωση σε πολλά ζητήματα... Και βασικότερα πως οι υπερωρίες κοστίζουν πανάκριβα και δεν τολμάει κανείς να μην τις πληρώσει... :rtfm:

Αυτό. :iconcool:

Συμβαίνει και αυτό που περιγράφει ο Κιούσης, αλλά δεν είναι η κύρια αιτία. Υπάρχει βαθιά ριζωμένη η νοοτροπία του να ξεζουμίζεις τον εργαζόμενο άνευ λόγου ώρες ατελείωτες γιατί ως μπαστονόβλαχος νομίζεις ότι έτσι παίρνεις παραπάνω βάλιου φορ μάνεϊ για το μισθό του (άσχετα αν στην πράξη δεν αυξάνει τη παραγωγικότητα αλλά απεναντίας τη μειώνει).

Το κυριότερο πρόβλημα που εντοπίζω στην Ελλάδα είναι οι ηλίθιες γραφειοκρατικές διαδικασίες που σου τρώνε άδικα χρόνο (ενώ σε άλλες χώρες λύνονται ταχύτερα ή δεν υπάρχουν καν), κι επίσης ότι δεν έχουμε αρκούντως ανεπτυγμένη βαριά βιομηχανία. Τουρισμός και αγροτική παραγωγή είναι labour intensive τομείς, ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι απασχολούνται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μεταπρατικό εμπόριο κλπ που εξ'ορισμού έχει πολύ μικρότερη παραγωγικότητα ανά μονάδα εργασίας. Η μέση κομμώτρια λχ. θα παράξει πολύ μικρότερη υπεραξία μέσα στην 8ωρη βάρδια της από ότι αν δούλευε στο εργοστάσιο της BMW. :iconcool:

mjacob έγραψε:
Why I decided to go on a cowork vacation in Bali for a month

:s_bye :s_roses :s_bye :s_bye

Αυτό μου θυμίζει μετεξέλιξη του voluntourism.. :shifty: :lol:

dimik έγραψε:Η κουβέντα θα γυρίσει στο τέλεια δουλειά (απολαβές, συνεργάτες, αφεντικά) σε χάλια μέρος vs χάλια δουλειά σε ωραίο μέρος.

Εγώ θα διάλεγα το πρώτο, γιατί ακόμα και στην κωλοτρυπίδα του πλανήτη αν πληρώνεσαι αρκετά δεν ζεις όπως η πλειοψηφία.

Μια καριέρα σε oil & gas ή κατασκευαστική στη Μέση Ανατολή ή contractor σε Ιράκ/Αφγανιστάν κλπ. σε περιμένει. :lol:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
REALZEUS έγραψε:Οι ευκατάστατοι παντού καλά περνάνε. Τώρα αν έχει τύψεις για την κατάσταση που βλέπεις τριγύρω σου είναι άλλο θέμα. Να ξέρεις όμως ότι και τώρα που δε την βλέπεις υπάρχει αυτή η κατάσταση.

Οι απλά ευκατάστατοι [edit που δεν είναι μηδενικά ζωάκια, αλλά έχουν στοιχειώδη ενδιαφέροντα] , όχι δεν περνάνε παντού καλά.
Και όχι, δεν είναι η μόνη παραμετρος οι τύψεις για την κατάσταση γύρω σου.

Αν στο υπόλοιπο της μέρας σου υπάρχει απλά το μηδέν και δεν υπάρχει τίποτα ενδιαφέρον να μπορείς να κάνεις, και είναι πολλά μερη αυτά, τότε όχι δεν περνάς καλά.

Τώρα, αν μιλάμε για πλουτισμό επιπέδου "ναι αλλά θα πάρω το ιδιωτικό ληαρτσέτ και θα παω ΣΚ αλλού", ξοδεύεις 200k κάθε ΣΚ και μερικά δεκάρικα καθημερινά, τότε ναι, καλά περνάς παντού. [Παραμένεις σάπιος βέβαια αν με τέτοια περιουσία επιλέγεις να μένεις στην κωλοτρυπίδα, αλλά τέσπα]

Αλλά δεν νομίζω να συζητάμε για τετοιες συγκρίσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#417229 Δηλαδή αν είσαι ευκατάστατος π.χ στην Λαχόρη του Πακιστάν ή στο Ηyderbad της Ινδίαςδεν θα περάσεις καλά?
Δεν μιλάμε ευκατάστατος με βάση το μέσο εισόδημα στην Λαχόρη αλλά με έναν καλό για τα ευρωπαικά δεδομένα μισθό, αλλιώς δεν έχει νόημα να ξενιτευτείς ούτως η άλλως.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#417230 Γιατί να ειναι πόλη;
Άπειρες κωμοπόλεις ΗΠΑμερικη redneckιλα.

Βάλε κάτι σαουδικες αραβίες and equivalent.

Αρκετές "πόλεις" ακομα και στην Ευρώπη.

Υπάρχουν μπόλικα μέρη. Και προφανώς επίσης γνωρίζω και κόσμο που βγάζει λεφτά σε τέτοια μέρη και ειναι παντελώς δυστυχής γιατί βαριέται τέρμα. Γιατί κάθεται; "για να μαζέψει λεφτά".
Άβαταρ μέλους
By mirage
REALZEUS έγραψε:Σε ποια πόλη υπάρχουν μέρη που ένας ευκατάστατος δεν μπορεί να περάσει καλά;

Εγω δεν θα περνουσα καλα σε κανένα Εμιρατο, Qatar, Bahrain, Saudi κλπ. Και αλλα πολλα μερη.

< >
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#417232 Ειναι και στον άνθρωπο Ε.
Άλλοι μπορούν να περάσουν καλα στη σαουδικη αραβικά, άλλοι Οχι.
Άλλοι περνάνε καλα στο ΗΠΑμερικανικο κέντρο, άλλοι Οχι.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
mjacob έγραψε:Γιατί να ειναι πόλη;

Υπάρχουν μπόλικα μέρη. Και προφανώς επίσης γνωρίζω και κόσμο που βγάζει λεφτά σε τέτοια μέρη και ειναι παντελώς δυστυχής γιατί βαριέται τέρμα. Γιατί κάθεται; "για να μαζέψει λεφτά".

καλά όλα τα άλλα (ειδικά μουσουλμανία), αλλά η αμερικάνικη redneckιλα δε μου ακούγεται τόσο άσχημη :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
QsisVTS έγραψε:
mjacob έγραψε:Γιατί να ειναι πόλη;

καλά όλα τα άλλα (ειδικά μουσουλμανία), αλλά η αμερικάνικη redneckιλα δε μου ακούγεται τόσο άσχημη :hmmm:

Κι εμένα εκεί έπεσε το μάτι μου....ωραία φαίνονται https://www.vacationsmadeeasy.com/TheBL ... tions.html :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#417239 εγώ αν ήθελα να είμαι κάτι άλλο στη ζωή μου αυτό είναι βλαχοαμερικάνος και φυσικά ρεπουμπλικάνος :rtfm:

σε σχέση με τους δήθεν της καλιφόρνια ή της νέας υόρκης που προβάλλει το hollywood εννοείται καλύτεροι :rtfm:

πέρα από τη πλάκα έχω ένα θείο μου που είναι καθηγητής στη georgia και είναι ωραίος τύπος (από τους ελάχιστους που δε το παίζει μπρούκλης), αλλά ο νότος δεν τον έχει αγγίξει αρκετά, κρατάει επίπεδο :lol:
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 14 Ιούλ 2017, 17:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#417243 ναι, στα χαρτιά στις ταινίες κλπ.

Καπου στο σημείο που δεν μπορείς να έχεις κοινωνικές επαφές γιατί δεν σου μιλάνε επειδή δεν πας εκκλησία τις κυριακές που σου χτύπησαν την πόρτα οι γείτονες, που αλλάζουν τραπέζι στο diner, που τους μάυρους τους εχουν στην άλλη πλευρα του ποταμιού, που οι δικοί μας ΧΑγίτες παίζει να είναι συριζαίοι εκεί κ.ο.κ. ε, κάπου εκεί παίζει να αρχίσεις να μην περνάς καλά.

Βέβαια, μπορείς να είσαι προσαρμοστικός και να πηγαίνεις τις κυριακές εκκλησία.