- 13 Ιούλ 2017, 18:13
antonis78 έγραψε:Καλησπέρα.
Συζητώ με μία εταιρεία για την προοπτική εργασίας στη Κύπρο, στην Λεμεσό συγκεκριμένα.
Μπορείτε να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες, όπως κόστος ζωής, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, σχολεία, παιδικοί σταθμοί, κτλ; ( λίγα ζητάω ε;
)
Προσπαθώ να δω τι λεφτά να ζητήσω, τι ασφάλεια θα έχω εκεί και πως θα επηρεαστεί η σύνταξή μου κτλ.
EDIT: Ξέχασα να αναφέρω τα τωρινά δεδομένα
Είμαι 39 χρονών, παντρεμένος με 1 παιδί 3 χρονών. Η σύζυγος εργάζεται σε φροντιστήριο, που σημαίνει ότι 3 μήνες τον χρόνο δεν πληρώνεται. Συνολικά τον μήνα μπαίνουν στο σπίτι 2300 - 2500€ και έχουμε δικό μας σπίτι. Γενικά είμαστε ίσα βάρκα ίσα γυαλό, που λένε, δεν πεινάμε αλλά δεν είμαστε και άνετα.
Ευχαριστώ πολύ.
Καλησπέρα,
Μετά από 7 χρόνια στην Λεμεσό θα στα πω επιγραμματικα και ότι λεπτομέρειες θέλεις μου στέλνεις pm.
Θα αρχίσω με τα αρνητικά.
Πολύ δύσκολο να βρεις σπίτι πλέον λόγω αλματωδους ανάπτυξης κι αν βρεις θα πληρώσεις το λιγότερο 600 ευρώ τον μήνα για διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων.
Πόλη με πολλούς λεφτάδες ντόπιους και ξένους άρα ανάλογη νοοτροπία.
Δεν έχει σωστές συγκοινωνίες άρα θέλεις 2 αυτοκίνητα.
Είναι μιξ ελληνικής, ρωσικής και αγγλικής επαρχίας με ολίγον κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα.
Τα θετικά
Μικρή φορολογία και κρατήσεις, 7,8% είναι οι κρατήσεις και από τις 19500 ξεκινάει η φορολογιση με 20% πρώτη κλίμακα.
Νησί με καλό καιρό κι ελαφρύ χειμώνα
Φτηνά πάγια έξοδα όπως ρεύμα, νερό, ίντερνετ, δημοτικά τέλη, τέλη κυκλοφορίας και ασφάλειες αυτοκινήτων.
Έξοδα διατροφής παρόμοια με Ελλάδα.
Υψηλοί μισθοί.
Αν θα το έκανα στην θέση σου?
Ναι με μισθό 4000 καθαρά για να πληρώνεις σπίτι, παιδικό σταθμό, αυτοκίνητα κλπ. Ζεις και με λιγότερα αλλά το θέμα είναι σε τι είσαι συνηθισμένος. Με παιδί κάτω από τα 3000 τον μήνα πάντως δεν θα έπεφτα.
Υπολόγισε τα εδώ
http://www.cyprustaxcalculator.comΦυσικά να υπολογίσεις προοπτικές εξέλιξης πιθανές αυξήσεις και προαγωγές και γενικά το μέλλον της καριέρας σου, γιατί μπορεί να ξεκινήσεις με τόσα και να καταλήξεις με τα 2πλα σε 3-5 χρόνια.
< >