Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
red_monster έγραψε:
Η κολλητής της αδερφής μου έχει τελειώσει το στατιστικό. Πέρα από 3 μαθήματα τα υπόλοιπα τα πέρασε νύχτα, με ελάχιστη έως καθόλου προσπάθεια. Για δουλεία ούτε λόγος, στα στατιστικά προτιμάνε τους μαθηματικούς... (αλλά τη σήμερον ημέρα, γιατρός και δικηγόρος πληρώνονται χειρότερα από οικοδόμο, οπότε :lol: )
Προσπαθεί να το παλέψει με μεταπτυχιακό στην βιοστατιστική του ΕΚΠΑ από το οποίο είναι τρομερά ευχαριστημένη.

Να σου δημιουργήσει ψυχολογικά το στατιστικό είναι λίγο κάπως :lol: Γενικά σχολή στην Ελλάδα είναι λίγο κάπως, ειδικά όταν υπάρχουν κάτι Μαθηματικά, ΣΕΜΦΕ κλπ που έχουν νορμαλ βάση και πάρα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών

εντάξει ρε φίλε και τη δική σου σχολή ξέρω άτομα που την πέρασαν νύχτα και μου περιέγραφαν πάρτυ με τις ανοικτές σημειώσεις, τι πάει να πει αυτό; ότι δεν είναι καλή σχολή; :dizzy:
μιλάω για πιο νορμάλ καταστάσεις που πρέπει να διαβάσεις και να διαβάσεις πολύ, αν τώρα θες να μιλήσουμε για διάφορα παράξενα, αντιγραφές, κονέ, λίστες α και ου κτλ φυσικά και δε τα αμφισβητώ και όντως μόνο στα 3-4 μαθήματα που λες θα σε πήξουν γιατί εκεί δεν περνάνε αυτά μιας και υπάρχουν άτομα που δεν τους κουνιέται κανείς και δεν καταλαβαίνουν τίποτα ούτε θα συμπάσχουν με τον "πόνο σου" , αλλά αν θες να τη τελειώσεις κανονικά θέλει αρκετή δουλειά, διαφορετικά μπορεί να κλαίγεσαι ότι δεν ήταν αρκετά καλή και ότι σου φταίει που τα πέρναγες 15-15 και τελείωσες σε 3 εξεταστικές :s_whiteflag

ΥΓ
φυσικά και θεωρώ το μαθηματικό πολύ πιο δύσκολο και έχω δει άτομα από μαθηματικό σε δράση και είναι αλλού τα παιδιά , αυτά τους είναι παιχνιδάκι (και οι περισσότεροι καθηγητές άλλωστε μαθηματικοί είναι, μάλιστα ένας προσπαθούσε όταν έβλεπε κόσμο που πάλευε πολύ με μαθηματικά να ξαναδώσει πανελλήνιες για μαθηματικό) , αλλά άλλο αυτό (που κι εκεί υπάρχουν τύποι που έχουν περάσει από το παράθυρο) και άλλο να μιλάμε για λαμόγια.
τεσπα οι περισσότεροι είναι μες στη μίρλα γιατί δε στρώνουν κώλο και με το που μπαίνουν τους αρχίζουν το κλίμα ότι εδώ θα κλάψετε βλέπουν και μερικούς καθηγητές που είναι ταλιμπανέζοι και απογοητεύονται και ουσιαστικά δεν προσπαθούν, γιατί με σχετικά νορμάλ προσπάθεια και αφοσίωση φυσικά και τη βγάζεις στη 4ετια, αλλά δεν βγαίνει και στον αυτόματο όπως άλλες όπου απλά παπαρολογούν, τα οικονομικά μαθήματα και τα χρηματοοικονομικά που είναι αρλούμπες στην ουσία έφευγαν πιο εύκολα για μένα, αν και αυτό έχει να κάνει με το άτομο.. πχ κάποιοι ήταν φουλ μαθηματικά μυαλά και τα έβρισκαν σκούρα με τα πιο θεωρητικά..

ακόμα και οι μαθηματικοί που σου περιγράφω που πετούσαν, όταν καθόμασταν να κάνουμε μια παρουσίαση να γράψουμε μια εργασία, δε μπορούσαν να χειριστούν την ελληνική γλώσσα και να ενώσουν λέξεις; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#416481 taxidiwti καμία σχέση...

Στη θέση σου θα προτιμούσα τη 'συντομότερη' λύση δεδομένου ότι είσαι 28 και πρακτικά θες να κάνεις restart και όχι κάτι παράλληλα.
Αν βρεις μεταπτυχιακό για πληροφορική θα ήταν το καλύτερο.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#416483 Δεν εννοώ αντιγραφές ρε, μιλάω για οφ μπάλανς καταστάσεις που το 80% των μαθημάτων το πέρναγες με 1-2 το πολύ μέρες διάβασμα. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, το θέμα είναι τι γεύση σου άφησε το ίδρυμα όταν μετά από καιρό συγκρίνεις στο μυαλό σου καταστάσεις

Γενικά συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει σε 4-5 χρόνια, είναι μαρτύριο να εργάζεσαι σε αντικείμενο που σου είναι αδιάφορο.

Λεφτά, πέρα από κάτι θέσεις σε ΕΛΠΕ και Μυτιληναίο που δίνουν πρώτο μισθό (χωρίς προϋπηρεσία) 1800 καθαρά (μετά φόρων) + ιδιωτική ασφάλιση + 150 τετραγωνικά σπίτι + κουπόνια + μπόνους άμεσης προσέλευσης στην παραγωγή 24/24 δεν δίνει κανείς...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
red_monster έγραψε:Δεν εννοώ αντιγραφές ρε, μιλάω για οφ μπάλανς καταστάσεις που το 80% των μαθημάτων το πέρναγες με 1-2 το πολύ μέρες διάβασμα.

αυτό πολύ απλά δεν ισχύει και άντε να ισχύει για λίγα μαθήματα όπως παντού άλλωστε (αγγλικά πχ που ξέρω από την ανήλικη ζωή μου δεν ήξερα καν την ύλη απλά πήγα και έγραψα ότι μου πέταγαν μπροστά μου) , αλλά σε καμιά περίπτωση για το 80%

εκτός αν η γνωστή σου είναι ιδιοφυΐα που πολύ αμφιβάλλω
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 12 Ιούλ 2017, 16:30, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#416490 Το 150 τετραγωνικά σπίτι, γιατί το δίνουν; :dizzy:
Μυτιληναίο εννοείς ΜΕΤΚΑ; Τέτοια λεφτά θα δεις μόνον αν δεχτείς θέση σε καμιά Μέση Ανατολή ή Αλγερία, ειδικά αν δεν έχεις προϋπηρεσία.
Και για τα ΕΛΠΕ, πάλι δύσκολο μου φαίνεται, αλλά δεν γνωρίζω. Ξέρω πως οι μισθοί είναι καλοί, αλλά δεν είναι και το καλύτερο περιβάλλον να δουλεύει κάποιος.

Τέλος, και τα πολυτεχνεία με την κατάλληλη μέθοδο, με 1-2 μέρες περνάς το 80% των μαθημάτων. Απλώς μετά δεν ξέρεις τίποτε...
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis
#416494 Για διάφορους λόγους δεν , μπορω να ξαναγυρίσω στο φυσικό (μαθήματα+ έχω τσακωθεί) + οτι παντα αιωρείται η πιθανότητα διαγραφών .
Το οτι είμαι 28 φυσικά και παίζει ρόλο και με αγχώνει , για αυτο και σκέφτομαι να διαβάζω περισσότερο και να μένω επικεντρωμένος στο στόχο μου . Είναι και και ένας λόγος ακόμη που μου προτάθηκαν τα οικονομικά τμήματα , θεωρητικά μικρότερη δυσκολία τους σε σχέση με σχολες θετικών επιστημών , προκειμένου και'' εσυ να έχεις ένα πτυχίο στη ζωή σου και
να μην είσαι ένας απλός αποφοιτος λυκείου '' αυτούσια φράση απο την πρώην . Δηλαδή πτυχίο ακόμη και για κοινωνικούς λογους .
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis
Anonymous Founder έγραψε:Το Α4 πού έχει έδρα πια; Πάτρα; Παλιά η έδρα της σχολής ήταν Αγρίνιο και το επίπεδο πολύ κακό.
Το Β1, η μόνη σχολή που θα πρότεινα προσωπικά, αλλά είναι για ανθρώπους με όρεξη να ασχοληθούν σοβαρά με τους υπολογιστές. Καμία σχέση η πληροφορική με τα οικονομικά / λογιστικά.

το οικονομικό της πάτρας ναι , είναι στην πάτρα απο το 1999.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#416508 Έχεις υπολογίσει το κόστος που συνεπάγεται η μετακόμιση σε μια άλλη πόλη;
Έχεις δώσει ξανά πανελλήνιες; Εννοώ, σε ποιες σχολές μπορείς να μπεις;
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis
#416512 ναι πανελληνιες 2017 , τελη ιανουαριου με μαιο προετοιμασια . Νέο συστημα (έτος εφαρμογης 2016),( μαθηματικα , αεππ, αοθ , εκθεση) , με μόνο μαθηματικά
και έκθεση να έχω ξανακάνει . Μπορώ να δηλώσω για σχολες 5ου πεδιου ( πληροφορικης και οικονομικων) .

http://aeitei.gr/index.php?year=2016&pedio=5
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis
#416516 σκεφτομαι να αγοράσω μια ''τρυπα'' και μετα να ξαναπουλησω φευγοντας . έχω και ένα ενοικιο ως επιπλεον έσοδα συν
καποια χρηματα που έχω μαζεψει .
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Anonymous Founder έγραψε:Το 150 τετραγωνικά σπίτι, γιατί το δίνουν; :dizzy:
Μυτιληναίο εννοείς ΜΕΤΚΑ; Τέτοια λεφτά θα δεις μόνον αν δεχτείς θέση σε καμιά Μέση Ανατολή ή Αλγερία, ειδικά αν δεν έχεις προϋπηρεσία.
Και για τα ΕΛΠΕ, πάλι δύσκολο μου φαίνεται, αλλά δεν γνωρίζω. Ξέρω πως οι μισθοί είναι καλοί, αλλά δεν είναι και το καλύτερο περιβάλλον να δουλεύει κάποιος.

Τέλος, και τα πολυτεχνεία με την κατάλληλη μέθοδο, με 1-2 μέρες περνάς το 80% των μαθημάτων. Απλώς μετά δεν ξέρεις τίποτε...

Μυτιληναίο εννοώ αλουμίνιο της Ελλάδας. Πήραν προ 1 μήνα τον κολλητό μου
Το σπίτι παλιό μεν, μεγάλο δε. Το κακό είναι ότι μένει σε συγκρότημα γεμάτο μηχανικούς στα μαγευτικά άσπρα σπίτια :lol:
Άβαταρ μέλους
By taxidiwtis
QsisVTS έγραψε:
taxidiwtis έγραψε:ευχαριστω για την απάντηση , ισχυει η εγγραφη στο οικονομικό επιμελ και ο τίτλος λογιστή γ τάξης ;;;
απο μαθηματικα φανταζομαι θα την εννοεις τη δυσκολία . Με νορμάλ διάβασμα 4 ωρες ημερησίως βγαίνει η σχολή ;;

στο επιμελητήριο επειδή είμαι γραμμένος παίρνεις με το πτυχίο την β τάξη :rtfm: (ψιλοκακώς βέβαια :lol: αλλά έτσι είναι) και στα 3 χρόνια αφού και είσαι γραμμένος και παίρνεις και τα ανάλογα -λογιστικά- ένσημα πας για α τάξη

εγώ αυτή τη στιγμή είμαι για να κάνω τις διαδικασίες για την α, αλλά δεν είναι κάτι που επείγει

αλλά να σου πω κάτι, μιας και το έκανα κι εγώ επειδή έτσι τα έφερε η μοίρα, είναι δυσανάλογα δύσκολο να βγάλεις στατιστικό για να γίνεις τελικά λογιστής.. όχι ότι είναι κακό, αλλά αν θες να είσαι υπάλληλος για πάντα καλύτερα να κοιτάξεις να κάνεις κάτι άλλο γιατί λογιστής υπάλληλος παίρνεις μπάλες.. από την άλλη βέβαια δεν είναι κακή ιδέα να έχεις επιλογές γιατί το μέλλον δε ξέρεις τι μπορεί να σου επιφυλάξει

πάντως συμφοιτητές μου δουλεύουν σε πολλών ειδών δουλειές, υπάρχει αρκετή ποικιλία για αργότερα και δε θα έλεγα ότι δεν παίζουν δουλειές κάποιες μάλιστα περιπτώσεις έχουν προκύψει αρκετά καλές και ειδικά εξωτερικό.. το τι θα κάνεις από το πτυχίο κι έπειτα δεν το ξέρεις πολλές φορές.

για την πιστοποιηση αναλογιστή( 8 ενότητες ;;) γνωρίζεις κατι ; εκει πως τα βλεπεις τα πράγματα
Άβαταρ μέλους
By red_monster
taxidiwtis έγραψε:Για διάφορους λόγους δεν , μπορω να ξαναγυρίσω στο φυσικό (μαθήματα+ έχω τσακωθεί) + οτι παντα αιωρείται η πιθανότητα διαγραφών .
Το οτι είμαι 28 φυσικά και παίζει ρόλο και με αγχώνει , για αυτο και σκέφτομαι να διαβάζω περισσότερο και να μένω επικεντρωμένος στο στόχο μου . Είναι και και ένας λόγος ακόμη που μου προτάθηκαν τα οικονομικά τμήματα , θεωρητικά μικρότερη δυσκολία τους σε σχέση με σχολες θετικών επιστημών , προκειμένου και'' εσυ να έχεις ένα πτυχίο στη ζωή σου και
να μην είσαι ένας απλός αποφοιτος λυκείου '' αυτούσια φράση απο την πρώην . Δηλαδή πτυχίο ακόμη και για κοινωνικούς λογους .

Στην ηλικία σου πρέπει να έχεις κατασταλάξει τι σου αρέσει και τι όχι. Ξεκινά από εκεί βγάζοντας αρχικά τις υπόλοιπες παραμέτρους. Κατέληξε σε 2 πιθανές λύσεις και μετά βάζεις τους συντελεστές βαρύτητας.

Επαγγελματία υγείας ανοίγεις με τα μαθήματα σου ; (έχω χάσει την μπάλα με τις αλλαγές στην εισαγωγή, και εγώ το 2007 μπήκα :lol: )
Άβαταρ μέλους
By markvag
taxidiwtis έγραψε:Τα οικονομικα προέκυψαν , ύστερα απο προτροπεές οικογένειας και γνωστων , με προβληματίζει
ιδιάιτερα τις τελευταιες 10 μέρες ,το δίλλημα πληροφορική ή οικονομικά.Τα οικονομικά , τα έχω στο μυαλό μου , μόνο σαν λυση για εξωτερικό μετα απο μεταπτυχιακό (90%), αλλιως στα λοιπα εδω επιχειρήσεις ή λογιστικό γρα
φείο , ε΄πειδή διαθέτω χώρο(επαγγελματικό) και χρόνο να προετοιμαστω..

Μην τα σκέφτεσαι τα οικονομικά, επαγγελματική αποκατάσταση μηδέν. Τουλάχιστον εδώ. Αν σκέφτεσαι για λογιστικό γραφείο, πάνε ΤΕΙ λογιστικής, μην ασχολείσαι ούτε με το οικονομικό, ούτε με τη διοίκηση. :rtfm: Για επιχειρήσεις, επίσης, μην το σκέφτεσαι, ο κλάδος είναι πεθαμένος... ιδίως εκτός Αθηνών...

Για έξω αλλάζει το πράγμα, αλλά και πάλι ένας πληροφορικάριος (που να ξέρει τι του γίνεται προφανώς), με ένα ΜΒΑ νομίζω είναι κάτι πολύ καλύτερο... Αν υπάρχει φυσικά η δυνατότητα για μεταπτυχιακό εκτός, δεν το συζητάμε, η καλύτερη λύση.