Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
italakias έγραψε:Ποιο,το δικο μου;
Αφου ρε οι πλακες το δειχνουν ολοσωστο,φαινεται η δουλεια.
Πλακα κανουμε τωρα.
Το μήκος, η στροφή της περόνης ξέρεις να τα βλέπεις; Τυχόν διάσταση της κνημοπερονιαίας; Τυχόν άλλη ζημιά πχ του αστραγάλου μήπως είδες; Όταν τα δεις αυτά τα ξαναλέμε.... ρε!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
italakias έγραψε:Θα επιστρεψω στο 1993 να τα εξετασω ολα αυτα. :dizzy:
Αφού έχεις όρεξη για μάθηση, πήγαινε μερικά χρόνια πιο πίσω ώστε να προλάβεις να σπουδάσεις κάτι σχετικό, ακτινόλογος, ορθοπαιδικός, έστω ακτινοτεχνικός ώστε να μπορείς να έχεις τόσο απόλυτη άποψη όταν θα βλέπεις ακτινογραφίες... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#415524 Άντε πάλι γράφω σε αυτό το θεμα :-(

Με εχει πιάσει η μέση μου, απο όσο ξέρω απο παλαιότερη εμπειρία και λίγη ιντερνετική θεωρία ειναι θεμα με μύες όχι σκελετός δίσκοι κτλ
Εχω βάλει κάτι εμπλαστρα , κρέμες που καίνε, πήρα κανα δυο χάπια μυοχαλαρωτικά, μια θερμό φορά αλλά βλέπω πολυ αργή πρόοδο . Υπάρχει κάτι πιο δραστικό ;
Αντιφλεγμονώδη δεν παίρνω αλλά αναθεωρώ.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#415526 ξεκίνα τα ibuflam 600 mg 3χ/ημέρα να στρώσεις

μυοχαλαρωτικά χάπια :vava:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#415530 Κάτι Norgesic που βρίσκονται εδώ και λένε πάλι οτι ειναι μυοχαλαρωτικά κάνουν;

Edit: Ώπα, λάθος... οκ... :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
KiloMeater έγραψε:Άντε πάλι γράφω σε αυτό το θεμα :-(

Με εχει πιάσει η μέση μου, απο όσο ξέρω απο παλαιότερη εμπειρία και λίγη ιντερνετική θεωρία ειναι θεμα με μύες όχι σκελετός δίσκοι κτλ
Εχω βάλει κάτι εμπλαστρα , κρέμες που καίνε, πήρα κανα δυο χάπια μυοχαλαρωτικά, μια θερμό φορά αλλά βλέπω πολυ αργή πρόοδο . Υπάρχει κάτι πιο δραστικό ;
Ξεκουράσου, εντελώς. Τα βάλιουμ (διαζεπάμη) επίθης βοηθάνε πολύ και στη μυοχάλαση και στο να σε κάνουν να μπορείς να ξεκουραστείς.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#416111 Πήγα εδώ δίπλα στο ιατρικό Κέντρο Δεσκατης για ακτινογραφία το μικρό. Πολύ εξυπηρετικοί άνθρωποι, μας βοήθησαν να βγάλουμε την ακτινογραφία παραβλεπωντας το γεγονός ότι εξήγησα από την αρχή ότι δεν έχω ελληνική ασφάλεια πλέον.
Στο τέλος πήγα πάλι στη ρεσεψιόν, έδειξα ξανά τι έχω (τό αυστριακό ΙΚΑ που από πίσω έχει την ευρωπαϊκή κάλυψη όπως έβγαζε και το ΙΚΑ θυμάμαι για ταξίδια σε εξωτερικό και την ιδιωτική). Κάπου εκεί δυστυχώς κολλησανε και τελικά με άφησαν να φύγω έτσι με ευχές για καλες διακοπές, χωρίς να καταγραφω πουθενά.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
KiloMeater έγραψε:Πήγα εδώ δίπλα στο ιατρικό Κέντρο Δεσκατης για ακτινογραφία το μικρό. Πολύ εξυπηρετικοί άνθρωποι, μας βοήθησαν να βγάλουμε την ακτινογραφία παραβλεπωντας το γεγονός ότι εξήγησα από την αρχή ότι δεν έχω ελληνική ασφάλεια πλέον.
Στο τέλος πήγα πάλι στη ρεσεψιόν, έδειξα ξανά τι έχω (τό αυστριακό ΙΚΑ που από πίσω έχει την ευρωπαϊκή κάλυψη όπως έβγαζε και το ΙΚΑ θυμάμαι για ταξίδια σε εξωτερικό και την ιδιωτική). Κάπου εκεί δυστυχώς κολλησανε και τελικά με άφησαν να φύγω έτσι με ευχές για καλες διακοπές, χωρίς να καταγραφω πουθενά.

Δεν θα έπρεπε να κολλήσουν, αν έχεις Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλειας υπάρχει διαδικασία έκδοσης παραπεμπτικου και χρέωσης της ασφάλειας σου. Απλά είναι πολύπλοκο και ίσως προτίμησαν να αποφύγουν την γραφειοκρατία. Από εκεί και πέρα καλώς ή κακώς δεν νομίζω να βρέθηκε κανείς ξένος ή ανασφάλιστος σε Κέντρο Υγείας και να μην έγινε το μέγιστο για να εξυπηρετηθεί στις περισσότερες περιπτώσεις
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#416124 Χωρίς να ξέρω το σύστημα και εγώ αυτό τους πρότεινα αν και είχανε κολλήσει να βρούμε το πρώην ΑΜΚΑ μου. Πήγαμε στην προϊσταμένη και δεν γίνονταν να μπούμε στο σύστημα για "τεχνικούς λόγους" οπότε για λόγους απλότητας με άφησαν.
Ξανά λέω παράπονο δεν εχω από την εξυπηρέτηση, αλλά είναι κρίμα να μπορούν να πληρωθούν για τις υπηρεσίες που έδωσαν και να μην το επιδιώκουν.
Άβαταρ μέλους
By DAP
#416131 Αχ φιλε χιλιομετρε. Να γινει καλα ο πιτσιρικας και οταν μεγαλωσει ας ερθει να πληρωσει.Θα'χουν μαθει μεχρι τοτε το συστημα πληρωμων..... :lol:
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#416133 Πάντως , δεδομένου ότι είσαι Έλληνας , καλό είναι να ξέρεις το ΑΜΚΑ σου. Σκέψου ότι αν δεν έχεις εισόδημα στην Ελλάδα μπορεί να δικαιούσαι και τα φάρμακα, που μπορεί να χρειαστείς εδώ, με μηδενική συμμετοχή ως ανασφάλιστος. Μου έλεγε συνάδελφος ότι έχει ασθενείς που παίρνουν μεγάλες συντάξεις από το εξωτερικό αλλά πλέον γράφουν τα φάρμακα χωρίς συμμετοχή γιατί εδώ φαίνονται ανασφάλιστοι και άποροι.
Άβαταρ μέλους
By cosneo
KiloMeater έγραψε:Πήγα εδώ δίπλα στο ιατρικό Κέντρο Δεσκατης...

Χωρίς να θέλω να φανώ κακός αλλά θα φανώ... αν ήξεραν στοιχειώδη γραφή και ανάγνωση εκεί, έστω μια νοσηλευτρια ένα ρημαδοΕ125 θα μπορούσε να το συμπληρώσει με τα στοιχεία της κάρτας σου και να το στείλει στην Περιφέρεια που ανήκει το ΚΥ. Ένα παλιό έντυπο από εποχές ΙΚΑ είναι αυτό που έχουν εγκύκλιο ότι ισχύει ακόμα. Πολύ δύσκολο...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
belgarion έγραψε:Πάντως , δεδομένου ότι είσαι Έλληνας , καλό είναι να ξέρεις το ΑΜΚΑ σου. Σκέψου ότι αν δεν έχεις εισόδημα στην Ελλάδα μπορεί να δικαιούσαι και τα φάρμακα, που μπορεί να χρειαστείς εδώ, με μηδενική συμμετοχή ως ανασφάλιστος. Μου έλεγε συνάδελφος ότι έχει ασθενείς που παίρνουν μεγάλες συντάξεις από το εξωτερικό αλλά πλέον γράφουν τα φάρμακα χωρίς συμμετοχή γιατί εδώ φαίνονται ανασφάλιστοι και άποροι.
Οκ, μάλλον για αυτό επέμενε να βρούμε το ΑΜΚΑ. Έχουμε όλοι ΑΜΚΑ οπότε άλλη φορα θα το έχω μαζί μου αν αυτό διευκολύνει τη διαδικασία.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#416168 To ΑΜΚΑ σου το βρίσκεις επιτόπου online με τα στοιχεία σου.