dimitrisB έγραψε:.....Σκεφτείτε με τις φετεινές θερμοκρασίες και την έλλειψη των αρμών διαστολής, τι θα είχε γίνει. Τα πλακάκια δεν θα σηκώνονταν απλά, όπως συνέβη τότε με θερμοκρασίες 35-37οC, αλλά απ΄την συστολή και με τις μηδενικές "ανοχές" που υπήρχαν, θα έσπαγαν.
Και πάμε πλέον στα ενδεικτικά (αλλά κύρια) προβλήματα που αποκαλύπτονται στον 1ο χρόνο της χρήσης του οικήματος:
1/ ....
2/ Το πλακάκι με το οποίο στρώθηκε η ταράτσα (120 τμ + δώμα 40τμ), σε 2 σημεία το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες «φούσκωσε» και ξηλώθηκαν 8τμ για να ξανακολληθούν με μεγαλύτερους αρμούς διαστολής. Όταν το έλεγα στους πλακάδες και το μηχανικό κατά την τοποθέτηση, μου έλεγαν άρες-μάρες-κουκουνάρες, πως έχουν αφήσει 5άρι αρμό μεταξύ των πλακιδίων και δεν έχει ανάγκη μπλα-μπλα-μπλα, ενώ εγώ επέμενα να αφήσουν 3-4 εγκάρσιους αρμούς του 1 εκατοστού με μαστίχη, για σιγουριά, ανά 25τμ επιφάνειας. Τι παπατζοδικαιολογία έφαγα όταν τους κάλεσα να δούν ... τα «χάλια τους», και να τα μαζέψουν-επισκευάσουν δεν περιγράφεται. Και βέβαια, το επόμενο καλοκαίρι σηκώθηκαν 6-7 πλακάκια και σε άλλο σημείο, το οποίο πλέον αποκατέστησα με τα χεράκια μου.
Και βέβαια , μετά τους αρμούς που έβαλα , ουδέν πρόβλημα ακόμα και το τελευταίο 4ήμερο , πέραν του ότι θές .... διπλή σαγινάρα
για να μην καείς, αφού μετά τις 13:00 , άνετα να πιάνουν θερμοκρασίες επιφανείας >65οC.

τελικα δεν χρειαζεται να αλλαχθεί,απλα τα κουμπώματα θα αλλαχθουν στην ακρη του μπρατσου,αλλα επειδή είναι πρεσαριστα,θα πρεπει να βγει το μπρατσο,και να αλλαχθεί στο εργαστηριο του τεντα.