Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#414747 Ούτε καν δέκατα δεν το λες.
Όλοι μας μπορεί και να τσιμπάμε τέτοιες γραμμούλες μέσα στην μέρα (που και που έτσι;) και να μην το παίρνουμε χαμπάρι.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
KiloMeater έγραψε:Πάντως και οι 4 συνολικά γιατροί που είδαν το χεράκι εδώ συγκλίνουν στο οτι ειναι ένας συνδιασμος τυχαίου και όχι της ιδανικής ιατρικής αντιμετώπισης, ο γύψος έπρεπε να είχε τοποθετηθεί με την παλάμη του σε διαφορετική θέση για να μην τραβάει ο μυς το κόκκαλο
Ευκαιρία βρήκαν βέβαια να τα ψάλλουν στου γιατρούς της Βιεννης και να μας πούνε ποσό καλύτεροι ειναι εδώ ( που παίζει και να ειναι αλήθεια )
Κρίμα και τον πηγαίναμε στο καλύτερο νοσοκομείο για ατυχήματα το μικρό, στο δικό τους ΚΑΤ .. άμα δεν ξέρουν τα το φτιάξουν τι να πω πια...

Χέρια δεν ξέρουν να φτιάξουν, Citroen δεν ξέρουν να φτιάξουν , τι στο καλό ξέρουν;

kilo βάλε μια φώτο τα δύο επίπεδα να δούμε πως ήταν κ πως είναι...
Άβαταρ μέλους
By italakias
KiloMeater έγραψε:Τη βγάλαμε καθαρή... είδανε οι γιατροί το χερι, εχει κάποια γωνιωση αλλά με βάση την ηλικία του κρίθηκε σωστό να μην το πειράξουμε , θα φτιάξει με τον καιρό. Αν ηταν πχ 14 χρόνων θα είχαμε πιο παρεμβατική προσέγγιση

Στο ΚΑΤ πηγατε;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#414854 Στην Ελλάδα για να δούμε (ωχ ο γονιός), πωπωπω τι σου κάνανε (αμάν αμάν τι πάθαμε), να δούμε πως θα το σώσουμε (ωχού θα μου μείνει μισερό το παιδί), θα το δει ο παραπάνω (πρέπει να είναι σοβαρό, ο Θεός να βάλει το χέρι του), οκ αποδεκτό (φίου, δόξα τω Θεό, πάρε και το κατιτί σου Ελληνάρα γιατρέ που μας έσωσες). Οι άλλοι χωρίς δράματα και ψυχολογικά πάνω κάτω είδαν την γωνίωση αποφασίσαν να την αποδεκτούν λόγω ηλικίας χωρίς πανικούς και πάρε δώσε. Άρα μια χαρά το έκαναν στην Αυστρία και δεν βλέπω λόγο να τους κακολογούμε.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Scotch έγραψε:Πάλι καλά!

Αν δεν γίνομαι αδιάκριτος, να ρωτήσω πώς έσπασε το χέρι; Υπό "φυσιολογικές" συνθήκες (παιχνίδι π.χ.) ή έκανε τίποτα extreme;

Είχανε πάει τριήμερη εκδρομή στο σχολείο, χτύπησε μια ώρα πριν φύγουν για πίσω. Θα μπορούσε να το πάθει σε οποιοδήποτε παιδική χαρά,, πήδηξε σε ένα στυλό πυροσβεστικής και δε πιάστηκε καλά και έπεσε πάνω στο χέρι του.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
sknipper έγραψε:Στην Ελλάδα για να δούμε (ωχ ο γονιός), πωπωπω τι σου κάνανε (αμάν αμάν τι πάθαμε), να δούμε πως θα το σώσουμε (ωχού θα μου μείνει μισερό το παιδί), θα το δει ο παραπάνω (πρέπει να είναι σοβαρό, ο Θεός να βάλει το χέρι του), οκ αποδεκτό (φίου, δόξα τω Θεό, πάρε και το κατιτί σου Ελληνάρα γιατρέ που μας έσωσες). Οι άλλοι χωρίς δράματα και ψυχολογικά πάνω κάτω είδαν την γωνίωση αποφασίσαν να την αποδεκτούν λόγω ηλικίας χωρίς πανικούς και πάρε δώσε. Άρα μια χαρά το έκαναν στην Αυστρία και δεν βλέπω λόγο να τους κακολογούμε.

Μπορεί να έχεις και δίκιο, εγώ ξέρω ότι δυο βράδια δεν κοιμηθήκαμε από το άγχος με αυτά που μας είπανε, κάτι ιστοριες τρόμου, μετά κλασικά ψάξιμο στο ίντερνετ, χειρότερα κτλ

Μάλιστα έπαθα ένα πιασιμο στην μέση (έσκυψα να πλύνω τα δόντια μου και αυτό ήταν) και είμαι με κάτι εμπλαστρα και αλοιφές απ' αυτές που καίνε δύο μέρες τώρα, μου είπανε ότι παίζει να είναι από άγχος αλλά μου φαίνεται μούφα, τι σχέση να έχει το άγχος με τη μέση. Ευτυχώς τώρα βελτιώνεται.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
sknipper έγραψε: Οι άλλοι χωρίς δράματα και ψυχολογικά πάνω κάτω είδαν την γωνίωση αποφασίσαν να την αποδεκτούν λόγω ηλικίας χωρίς πανικούς και πάρε δώσε. Άρα μια χαρά το έκαναν στην Αυστρία και δεν βλέπω λόγο να τους κακολογούμε.

Αν καταλαβαίνω σωστά, "γωνίωση" σημαίνει παραμόρφωση σε σχέση με την αρχική μορφή του οστού.
Δεν θα μπορούσαν οι γιατροί να εξασφαλίσουν την ορθή (χωρίς γωνίωση) ανάταξη του κατάγματος;
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
KiloMeater έγραψε:
sknipper έγραψε:Στην Ελλάδα για να δούμε (ωχ ο γονιός), πωπωπω τι σου κάνανε (αμάν αμάν τι πάθαμε), να δούμε πως θα το σώσουμε (ωχού θα μου μείνει μισερό το παιδί), θα το δει ο παραπάνω (πρέπει να είναι σοβαρό, ο Θεός να βάλει το χέρι του), οκ αποδεκτό (φίου, δόξα τω Θεό, πάρε και το κατιτί σου Ελληνάρα γιατρέ που μας έσωσες). Οι άλλοι χωρίς δράματα και ψυχολογικά πάνω κάτω είδαν την γωνίωση αποφασίσαν να την αποδεκτούν λόγω ηλικίας χωρίς πανικούς και πάρε δώσε. Άρα μια χαρά το έκαναν στην Αυστρία και δεν βλέπω λόγο να τους κακολογούμε.

Μπορεί να έχεις και δίκιο, εγώ ξέρω ότι δυο βράδια δεν κοιμηθήκαμε από το άγχος με αυτά που μας είπανε, κάτι ιστοριες τρόμου, μετά κλασικά ψάξιμο στο ίντερνετ, χειρότερα κτλ

Μάλιστα έπαθα ένα πιασιμο στην μέση (έσκυψα να πλύνω τα δόντια μου και αυτό ήταν) και είμαι με κάτι εμπλαστρα και αλοιφές απ' αυτές που καίνε δύο μέρες τώρα, μου είπανε ότι παίζει να είναι από άγχος αλλά μου φαίνεται μούφα, τι σχέση να έχει το άγχος με τη μέση. Ευτυχώς τώρα βελτιώνεται.

μια χαρά το επηρρεάζει :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
Andreasdik έγραψε:Μιας και έχουμε και γιατρούς στο forum αλλά και ανθρώπους που ασχολούνται μια ερώτηση.

37,1 για 3 ώρες το απόγευμα θεωρείται δέκατα??

Μετά πάει 36,8 χωρίς χάπι

Μου είχε συμβεί πριν αρκετά χρόνια τέτοια εποχή, κάθε μεσημέρι ο πυρετός μου ανέβαινε μέχρι 37,5 και το ένιωθα. Έκανα αρκετές εξετάσεις, όλες φυσιολογικές, ο γιατρός τελικά με καθυσήχασε ότι δεν είναι τίποτα γιατί είχα αρχίσει να αγχώνομαι και σιγά σιγά πέρασε.
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#415135 Μάλλον επειδή και εγώ έχω κάνει ένα σωρό εξετάσεις καταλήγουμε ότι δεν είναι τίποτα....
Μια δεύτερη γνώμη που πήρα θεωρεί ότι 37,2 είναι φυσιολογική θερμοκρασία τις απογευματινές ώρες
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
KiloMeater έγραψε: κλασικά ψάξιμο στο ίντερνετ, χειρότερα κτλ

αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγεται γενικά :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Pitt έγραψε:
sknipper έγραψε: Οι άλλοι χωρίς δράματα και ψυχολογικά πάνω κάτω είδαν την γωνίωση αποφασίσαν να την αποδεκτούν λόγω ηλικίας χωρίς πανικούς και πάρε δώσε. Άρα μια χαρά το έκαναν στην Αυστρία και δεν βλέπω λόγο να τους κακολογούμε.

Αν καταλαβαίνω σωστά, "γωνίωση" σημαίνει παραμόρφωση σε σχέση με την αρχική μορφή του οστού.
Δεν θα μπορούσαν οι γιατροί να εξασφαλίσουν την ορθή (χωρίς γωνίωση) ανάταξη του κατάγματος;
Φαντάσου ένα κλαδάκι. Μπορείς να το τσακίσεις (παιδικό κάταγμα τύπου χλωρού ξύλου) ή να το σπάσεις τελείως. Τα δύο σπασμένα άκρα μπορεί είτε να ακουμπάνε ακριβώς χωρίς καμία παραμόρφωση (απαρεκτόπιστο), να έχεις παρεκτόπιση, να έχεις γωνίωση, να έχεις στροφή, να έχεις συντριβή (συντριπτικό=πολλά κομματάκια), να είναι ανοιχτό ή επιπλεγμένο (επικοινωνία του κόκαλου με τον έξω κόσμο άρα είσοδος μικροβίων και αυξημένος κίνδυνος μόλυνσης ή συνδυασμός των παραπάνω.
Όλα είναι συμβιβασμός. Μπορείς να δοκιμάσεις να το ανατάξεις είτε αρχικά είτε αργότερα ευκολότερα τις πρώτες 10-15 μέρες. Αυτό σε παιδιά σημαίνει αναισθησία. Και μπορεί να το διορθώσεις σήμερα και να βάλεις και γύψο που να το ζορίζει προς την σωστή κατεύθυνση αλλά παρόλα αυτά μπορεί να γλυστρήσει. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε σε 3 διαστάσεις, η γωνίωση δεν είναι απαράιτητα μόνο σε ένα επίπεδο, διορθώνεις στο ένα γλυστράει στο άλλο, διορθώνεις και τα δύο γλυστράει αργότερα. Ή αν είναι και τα δύο κόκαλα του πήχυ τότε είναι ακόμα πιο ασταθές. Ή μπορεί να μην είναι πλήρες κάταγμα που πάλι τραβάει μονόπαντα. Πολλοί λένε ότι αν είναι και τα δύο κόκαλα είναι τόσο ασταθές που επί παραμικρής αμφιβολίας θα πρέπει να το χειρουργήσεις, τουλάχιστον το ένα ώστε να δώσει σταθερότητα.
Γενικά αν είναι να δώσεις αναισθησία θέλεις να είναι μία. Όχι μία σήμερα για αρχική ανάταξη. Άλλη μία σε μια βδομάδα για επανάληψη κι άλλη μία για να βάλουμε καρφιά κλπ. Και άλλη μία για να τα βγάλουμε....
Άβαταρ μέλους
By italakias

Στο ΚΑΤ στην ελλαδα εχουν πολυ μεγαλη εμπειρια γιατι οι ελληνες μηχανοβιοι σπανε ποδια ,χερια ,κεφαλια καθε μερα απο απροσεξιες και το χαος που επικρατει στους δρομους.
Εγω εσπασα την κνημη μικρος και την περονι απο χτυπημα.
Η κνημη ξεφυγε εντελως.
Βαλαμε γυψο να δουν αν θα πιασει καθολου και μετα απο δυο μερες μας ειπαν οτι θα βαλουμε λαμες.
Τις εβαλα ,ταλαιπωρηθηκα αλλα τουλαχιστον ξερω οτι κολησε ολοσωστα.
Ημουν 13 ετων.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
italakias έγραψε:Στο ΚΑΤ στην ελλαδα εχουν πολυ μεγαλη εμπειρια γιατι οι ελληνες μηχανοβιοι σπανε ποδια ,χερια ,κεφαλια καθε μερα απο απροσεξιες και το χαος που επικρατει στους δρομους.
Εγω εσπασα την κνημη μικρος και την περονι απο χτυπημα.
Η κνημη ξεφυγε εντελως.
Βαλαμε γυψο να δουν αν θα πιασει καθολου και μετα απο δυο μερες μας ειπαν οτι θα βαλουμε λαμες.
Τις εβαλα ,ταλαιπωρηθηκα αλλα τουλαχιστον ξερω οτι κολησε ολοσωστα.
Ημουν 13 ετων.
Αυτά που λες δεν αναιρούν καθόλου αυτά που είπα.

Επίσης εμπειρία έχουν κι αλλού με ποδήλατα κλπ. Στην Ελλάδα μοιράζονται σε πολλά νοσοκομεία εκτός αντιστοιχεί μεγαλύτερο νοσοκομείο με όχι τόσους πολλούς γιατρούς άρα εκπαιδεύονται καλύτερα, έρχονται σε επαφή με πολύ περισσότερα περιστατικά ανά γιατρό.
Και παρεπιμπτόντως το ότι κόλλησε δεν σημαίνει κάτι. Δεν ξέρεις αν έκαναν την κατάλληλη δουλειά, αν την έκαναν σωστά και φυσικά αν κόλλησε ολόσωστα....
Άβαταρ μέλους
By italakias
#415197 Ποιο,το δικο μου;
Αφου ρε οι πλακες το δειχνουν ολοσωστο,φαινεται η δουλεια.
Πλακα κανουμε τωρα.