Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By sknipper
mirage έγραψε:Υ.Γ. Αμα παιζει μπριζα για φορτιση το hybrid μετραει πολύ.

Zeus έγραψε:Παιζει κοινοχρηστη ακριβως διπλα απο τη θεση μου :shifty:
Βεβαια ακριβως διπλα ειναι και η αποθηκη μου, οποτε δεν υπαρχει θεμα...Αυτο που με απασχολει περισσοτερο ειναι η φορτιση περαν του σπιτιου..
Αρκεί κοινή μπρίζα ή χρειάζεσαι και ειδικό controller και κατά προτίμηση ειδική παροχή υψηλής ισχύος; Τα οποία έχουν επιπλέον κόστος και στην Ελλάδα δεν νομίζω να επιδοτούνται.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#413043 Κοινη πριζα μια χαρα, μικρες μπαταριες.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#413415 Το δεύτερο μέρος..
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#413620 Η παρουσιαση στο drivelab

...λειπει μονο το Χ3 εφοσον το νεο δεν ειναι διαθεσιμο ακομη..
Άβαταρ μέλους
By MEGAS
#414000 @zeus
για πες εντυπωσεις που το ειδες απο κοντα..πως σου φανηκε?
καπου διαβασα οτι το 2018 θα παρουσιασουν και ενα polestar xc60..ελπιζω να μην δωσουν μονο 10-12 αλογα...ηδη υπαρχει κιτ polestar
Άβαταρ μέλους
By GTS
#414035 Οχι Διας αλλα το ειδα στο Γκολντεν και μου φανηκε compact σε διαστασεις και μεσα μπροστα. Πισω θεσεις αρκετα καλος χωρος αλλα μπροστα μικρο. Πολυ καλοφτιαγμενο και το συγκεκριμενο φουλ εξτρα με πολυ ωραια καθισματα και ηλεκτρονικο ταμπλω.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#414048 Για το εξωτερικο τι να πω...ειναι εντελως υποκειμενικο. Εμενα μου αρεσει, δειχνει μαζεμενο και η χαμηλη οροφη το κανει να φαινεται πιο χαμηλο απο οτι ειναι. Το πισω δεν ειναι τοσο κακο οσο φαινεται στις φωτο, και δειχνει φαρδυ.

Το μεσα ειναι ποιημα! Οι χωροι ειναι παραπανω απο υπεραρκετοι για μενα. Ειμαι 1.92, ρυθμισα τη θεση του οδηγου και πισω καθομουν ανετα και με αερα σε γονατα και κεφαλι, παρα την τεραστια πανοραμικη. Τα λευκα διατρητα ειναι ονειρο, και το pine grey ειχε και το driftwood το οποιο ειναι φανταστικο.

Το πορτ μπαγκαζ, τετραγωνο, επιπεδο μπλα μπλα μπλα, αλλα καλυτερα χωρις ρεζερβα γιατι χανεις τον επιπλεον αποθηκευτικο χωρο κατω απο το πατωμα.

Τωρα..παρολο που οι πορτες γενικα εχουν καλη αισθηση, περαν απο ενα μικρο δερματινο Insert δεν εχουν καμια αλλη επενδυση, πραγμα ψιλοαπογοητευτικο. Τουλαχιστον δεν εκοψαν χρηματα απο τις θηκες που ειναι εσωτερικα επενδεδυμενες με μοκετα και στη βαση τους με λαστιχο, και στις εμπρος αλλα και στις πισω πορτες.

Επισης σε σχεση με το παρελθον εκοψαν και την επενδυση απο μοκετα που ειχε η πεμπτη πορτα στα προηγουμενα μοντελα..βεβαια ουτε το V90 δεν εχει πλεον. Speaking of which επισης δεν μου αρεσε που τα αλεξιλια ειναι πλαστικα σε σχεση με τα υφασματινα στη σειρα 90..

Γενικα ειναι εμφανη τα σημεια που εχουν γινει εκπτωσεις σε σχεση με τα 90, τουνελ (λειπει η δερματινη προεκταση), αλεξιλια, πορτες χωρις ενθετα και C-Pillar χωρις υφασματινη επενδυση...Απο την αλλη κανενα ανταγωνιστικο μοντελο δεν προσφερει κατι απο τα παραπανω ετσι κι αλλιως, περαν των επενδυσεων στις πορτες..
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#414316 Volvo Cars to go all electric

It will launch five fully electric cars between 2019 and 2021, three of which will be Volvo models and two of which will be high performance electrified cars from Polestar, Volvo Cars’ performance car arm. Full details of these models will be announced at a later date.
These five cars will be supplemented by a range of petrol and diesel plug in hybrid and mild hybrid 48 volt options on all models, representing one of the broadest electrified car offerings of any car maker.

This means that there will in future be no Volvo cars without an electric motor, as pure ICE cars are gradually phased out and replaced by ICE cars that are enhanced with electrified options.

http://www.reuters.com/article/us-volvo ... 9Q0BJ?il=0
http://www.telegraph.co.uk/business/201 ... -electric/
http://www.cnbc.com/2017/07/05/geelys-v ... -2019.html
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#414318 Λογικό. Σε 10 χρόνια από τώρα, λογικά όλες οι ΜΕΚ θα γίνονται phased-out σιγά σιγά στις προηγμένες χώρες. Το πρόβλημα πάντα είναι οι υποδομές: αν μπορείς να παράγεις και να διανέμεις αρκετή ενέργεια και αν μπορούν οι ιδιοκτήτες να φορτίζουν τα οχήματά τους στο σπίτι τους και όχι μόνον.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#414320 Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι γμμένοι κινητήρες εσωτερικής καύσης ρυπαίνουν και όχι οι υποδομές που θα χρειαστούν για να μην ρυπαίνουν επιτέλους.

βόλβο εάν το 2019 βγάλεις ηλεκτροκίνητο της προκοπής, θα με κάνεις πελάτη σου :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#414321 Την αλλη εβδομαδα θα ανακοινωθει απο την protergia σε συνεργασια με την Kosmocar, ενα προγραμμα επιδοτησης αγορας ηλεκτρικων αυτοκινητων της εταιρειας σε συνδυασμο με συμβαση παροχης ενεργειας απο την protergia. Η επιδοτηση θα ειναι τετοια ωστε η τιμη του e-Up θα ειναι ιδια με ενα απλο Up...Θυμιζει κατι παρομοιο που ειχε γινει στο παρελθον με το i3 και τον Ηρων..
Άβαταρ μέλους
By dstou
#414322 Ουσιαστικά βραχυπρόθεσμα-μεσοπρόθεσμα θα πάνε σε υβρίδια με ολίγη από ηλεκτρικά. Όπως όλοι οι μεγάλοι και σε μικρότερο βαθμό οι μικροί.
Ο τίτλος είναι εσκεμένα (?) παραπλανητικός, σε κάνει να θεωρείς ότι τα Βόλβο θα είναι ηλεκτρικά οσονούπω, ενώ απλώς θα υπάρχουν ΚΑΙ ηλεκτρικά :
Geely's Volvo to go all electric with new models from 2019

Θα ήθελα να δω όμως τι σκοπεύει να κάνει και με τα πετρέλαια, θα τα υβριδοποιήσει και αυτά ή θα τα καταργήσει? Και μιας που το ....90% των πωλήσεων του μεγάλου της σουβ είναι πετρέλαια, θέλω να δω τι θα κάνει εκεί.
Τελευταία επεξεργασία από dstou και 05 Ιούλ 2017, 17:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Zeus
JBT έγραψε:Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι γμμένοι κινητήρες εσωτερικής καύσης ρυπαίνουν και όχι οι υποδομές που θα χρειαστούν για να μην ρυπαίνουν επιτέλους.

βόλβο εάν το 2019 βγάλεις ηλεκτροκίνητο της προκοπής, θα με κάνεις πελάτη σου :inlove:

Βεβαια καταπονουμε υπερβολικα το περιβαλλον και για την παραγωγη των μπαταριων....δεν μπορω με βεβαιοτητα να πω τι ειναι τελικα καλυτερο. Αλλωστε μην παραβλεπουμε οτι αν αυξηθουν τα ηλεκτροκινητα θα αυξηθει και η καταναλωση και συνεπως η παραγωγη...αυτη η παραγωγη πως θα γινετε? Γιατι ενταξει, στη Σουηδια το μεγαλυτερο ποσοστο της ενεργειας προερχεται απο ανανεωσιμες πηγες (κυριως υδροηλεκτρικα) αλλα εδω πχ ο Λιγνιτης ειναι καλος για το περιβαλλον?

Το σιγουρο ειναι παντως οτι στο αμεσο μελλον, οπως σημερα σχεδον ολα τα αυτοκινητα εχουν πλεον τουρμπο, θα εχουν καποιου ειδους ηλεκτρικη ενεργεια...