Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Cosmonaut21 έγραψε:Για την πόρτα εννοώ καγκελόπορτα στη φάτσα ανάμεσα στη μάντρα όπως βλέπουμε σε πολλά σπίτια.Θέλει και αυτή άδεια λοιπόν;

Για την οροφή ψάχνοντας διάβασα ότι επιτρέπεται κάτι σαν πέργκολα αν είναι για φυτά κλπ. που εκεί ουσιαστικά παίζεις με το νόμο.Κάτι τέτοιο δεν το θέλω όμως μετά σκέφτηκα ότι έτσι έχουν κάνει σε διπλανά σπίτια αντί για στέγαστρο άρα ισχύει; Από περιέργεια δηλαδή.

Και για τα δύο θέλεις άδεια μικρής κλίμακας....
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#41247 Επειδή παίζει κι αυτό εκεί έξω...
Τι γίνεται αν κάποιος έχει πλαστογραφήσει χαρτιά, άδειες κλπ προκειμένου να πουλήσει και δε το καταλάβει ο δικηγόρος ο μηχανικός ο συμβολαιογράφος; Τρέχεις και δε φτάνεις μετά;
Άβαταρ μέλους
By mirage
#41260 Για κατι που εχει κτηματογραφηθει/μεταγραφει σε Υποθηκοφυλακειο; Λιγο δυσκολο να γινει κατι τετοιο αν ο δικηγορος εχει κανει σωστα την ερευνα του.

Sent from Corsair's brick
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#43669 Για θέρμανση με φυσικό αέριο ποιοι λέβητες θεωρούνται καλύτεροι? Τί λένε οι Vaillant? Κάτι για "συμπύκνωσης" της Vaillant είπαν στη μητέρα μου... Τί παίζει με αυτούς?

Επίσης ερώτηση: στο μπαλκόνι υπάρχει βρύση ακριβώς στο σημείο που θα τοποθετηθεί ο λέβητας, όμως ο μηχανικός λέει να τραβήξει νερό από άλλη βρύση (μπάνιο) γιατί η του μπαλκονιού μπορεί να παγώσει ( μιλούμε για Καλαμαριά, εγώ αυτό δεν το έχω ζήσει ως τώρα). :dizzy:
Επίσης αντί να βρει μόνο το σώμα που είναι στο σημείο εκείνο, θέλει να τραβήξει κ μία σωλήνα να βρει 2ο σώμα σε άλλη μεριά του σπιτιού για να κυκλοφορεί καλύτερα το νερό... Αυτό μου ακούγεται κάπως λογικό, δεν το είχα ξανακούσει βέβαια... Ήξερα μόνο για ένα σώμα...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#43949 Νέο διαμέρισμα χωρίς κουζίνα ακόμη. Ο κατασκευαστής την υπολογίζει περίπου 1χιλιάρικο μέσα στην τιμή. Να την βάλω ή να προτιμήσω την έκπτωση και να βάλω δική μου; Κατασκευής perte είναι απ'όσο ξέρω. Θα κοιτάξω και σε άλλα διαμερίσματα να δω τι έχει βάλει αν μ'αρέσει. Έχω "κόλλημα" με τις κουζίνες και θέλω ν'αξίζει και να μπορώ να δουλέψω.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Dimitris_P έγραψε:Νέο διαμέρισμα χωρίς κουζίνα ακόμη. Ο κατασκευαστής την υπολογίζει περίπου 1χιλιάρικο μέσα στην τιμή. Να την βάλω ή να προτιμήσω την έκπτωση και να βάλω δική μου; Κατασκευής perte είναι απ'όσο ξέρω. Θα κοιτάξω και σε άλλα διαμερίσματα να δω τι έχει βάλει αν μ'αρέσει. Έχω "κόλλημα" με τις κουζίνες και θέλω ν'αξίζει και να μπορώ να δουλέψω.

Ρώτα τον με ποιο μαγαζί συνεργάζεται και πήγαινε μια βόλτα από εκεί. Θα έχει κάπου (σε ξεχωριστό όροφο) τα "εργολαβικά" πακέτα, οπότε θα δεις τι προσφέρει στη τιμή και τι επιλογές έχεις. Επίσης θα μπορέσεις να δεις δίπλα-δίπλα τα πιο ακριβά κομμάτια (από τον ίδιο κατασκευαστή ή άλλους που επίσης φέρνει το μαγαζί), και να πάρεις πολύ καλύτερη τιμή σε αυτό που τελικά θα σου αρέσει, πληρώνοντας -με την έκπτωση- την διαφορά που προκύπτει.

Πάντως 1Κ € κουζίνα είναι πολύ μικρό ποσό, πόσα τρέχοντα μέτρα είναι ?
Άβαταρ μέλους
By corsair
Dimitris_P έγραψε:Νέο διαμέρισμα χωρίς κουζίνα ακόμη. Ο κατασκευαστής την υπολογίζει περίπου 1χιλιάρικο μέσα στην τιμή. Να την βάλω ή να προτιμήσω την έκπτωση και να βάλω δική μου; Κατασκευής perte είναι απ'όσο ξέρω. Θα κοιτάξω και σε άλλα διαμερίσματα να δω τι έχει βάλει αν μ'αρέσει. Έχω "κόλλημα" με τις κουζίνες και θέλω ν'αξίζει και να μπορώ να δουλέψω.

Κουζινα με 1000 ευρω... η ειναι πολυ μικρη η κουζινα ή ειναι πολυ εργολαβική η πχιοτητα.

Γενικά θα ελεγα παρε την "εκπτωση" και πηγαινε με μια ακριβη αποτυπωση της κατοψης σε ενα IKEA και σχεδιαστε μια εκει. Κοινως, παρε κατι της προκοπης και με *εγγύηση*.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#43966 Δέν θα πρότεινα το IKEA για κουζίνες. Δέν είναι φθηνότερες απ ότι στα έξω μαγαζιά και είναι πολύ περιορισμένα τα υλικά που έχουν.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#43969 Οτι είπε ο corsair, αλλά δε συμφωνώ και εγώ για ΙΚΕΑ, για μιά διαφορά της τάξης των 500€ το πολύ.
Και η άποψη του Ace είναι πολύ.... αγνή για το κύκλωμα της οικοδομής.
Οι κατασκευαστές έχουν << ξυλουργούς>>. :roll: Ελάχιστοι βάζουν κουζίνες απο εταιρείες.
Πάρε την έκπτωση, πές του να την κάνει 1.500€ και τράβα κάπου αλλού. Με 250€/τρεχον μετ., βάζεις πολύ καλή ποιότητα και με 20% παραπάνω και πάγκο 6άρη.
Αν σου πεί ο κατασκευαστής : <<εμείς έχουμε ξυλουργό αστέρι, σας πιάνουν κορόιδα οι εταιρείες και σας ζητάνε τα διπλά λεφτά", πές τους και των 2 να σου βάλουν αυτό που θα βρείς αλλού με 2.000€ να δούμε τις φάτσες τους .
Τόσο θα σου ζητήσουν και αυτοί!!! :rtfm:
Εργολαβικές κουζίνες και ντουλάπες, στις τιμές που αυτοί ορίζουν. Γελάνε και οι πέτρες !!! :help: :

ΥΓ: Το αστείο είναι πως ακόμα και στις καλές εποχές, για ένα πχ διαμέρισμα 100τμ, το κόστος για να πάς σε κατηγορία υλικών καλύτερης ποιότητας (πλακάκια-είδη υγιεινής- κουφώματα-κουζίνες), δεν ξεπερνά τα 8-10.000€ . Αυτά τα χρήματα, άνετα θα τα έπαιρναν απο τον σωστό αγοραστή, που θα εκτιμήσει άμεσα τη δαφορά απ΄τα άλλα 10-15 "κοινότυπα" διαμερίσματα/κατοικίες που θα έχει δεί ψάχνοντας, μοιράζοντας βέβαια και οι εργολαβο-κατασκευαστο-μηχανικοί τη διαφορά του εξτρα κόστους μεταξύ ελάχιστα λιγότερου κέρδους και ελάχιστα αυξημένης τιμής πώλησης.
Αλλα που, .... δεν θέλουν να είναι αυτοί τα κορόιδα!!! :roll:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#43975 Γιατί είναι "αγνή" η άποψή μου ? :lol: Με όσους εργολάβους έχω συνεργαστεί, έχουν και μαγαζί που συνεργάζονται αλλά και ξυλουργό για να κατεβάσουν και άλλο το κόστος. Αν τα 1000€ είναι για κουζίνα ξυλουργού, αμφιβάλλω αν το "εργολαβικό" του μαγαζιού (που θα είναι εισαγόμενα μεν, πολύ φθηνά δε) θα ξεπερνάει τα 1500€. Η διαφορά όμως στο μαγαζί είναι ότι, στον ίδιο ή άλλο όροφο, θα έχει και τα "ακριβά" μοντέλα. Άρα μπορείς να συγκρίνεις δίπλα-δίπλα το φθηνό (των 1500€) με τα ακριβότερα (των 10000€) και τα πανάκριβα (των 15000€). Και φυσικά να ζητήσεις να εφαρμοστεί η έκπτωση που έχει ο εργολάβος (30 με 50%) και στα ακριβότερα κομμάτια.

Με αυτόν ακριβώς το τρόπο αγόρασα και την κουζίνα στο σπίτι μου, με σχεδόν 55% έκπτωση στην τιμή καταλόγου.

Τώρα, αν ο συγκεκριμένος εργολάβος συνεργάζεται μόνο με ξυλουργό, εκεί υπάρχει θέμα, αν και υπάρχουν αρκετοί ξυλουργοί που κάνουν θαύματα (και από αυτούς έχω μια μικρή εμπειρία, ακριβή αντιγραφή επώνυμων κομματιών στο 1/3 και βγάλε της τιμής)...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#43984 @ The Ace :
Δεν θα επιμείνω για να πείσω σε κάτι που βίωσα (και ομοίως πλήρωσα) την τελευταία 3ετία, απ΄όλες τις πλευρές που αναφέρεις:
Ξυλουργός vs έκθεση εργολαβικών δουλειών vs έκθεση "μέσου" εξειδικευμένου καταστήματος/εταιρείας.
Η διαφορά ξυλουργού και καταστήματος μέσα στην κρίση, είναι πλέον αμελητέα, με τον κίνδυνο ο ξυλουργός να κάνει και τον τρελό για κάποια "λάθη", ενώ το κατάστημα όχι, πέραν και της πληθώρας των επιλογών στο "εταιρειο-κατάστημα".

Τέσπα, πολλά του είπαμε του κυρ-Δημήτρη, ας τα λάβει όλα υπόψη του και ας πράξει.
Αν μη τι άλλο, δεν <<θα πάει αδιάβαστος>> . :lol:
Άβαταρ μέλους
By corsair
#43985 Εγω το ΙΚΕΑ το προτεινα γιατι εχει σχετικά καλά υλικά, καλές επιλογές και ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΟΛΥΕΤΗ που οι αλλοι δεν προσφερουν. Οταν οι μηχανισμοι τα φτυσουν η τα ντουλαπια κρεμασουν... στο ΙΚΕΑ ανετα ζητας τα ρέστα σου. Με τους αλλους... ειναι μια πικρη ιστορια (την εχω περασει και γω)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#43993 Το ΙΚΕΑ εχει ενα θεματακι οταν η κατασταση ειναι λιγο περιεργη (τοιχοι οχι καθετοι τελειως, οχι στανταρ διαστασεις που θελουν customiες). Εννειται οτι για να γλυτωσεις φραγκα πρεπει να κανεις δουλεια μονος σου, οχι να ερθουν να τη βαλουν οι αλλοι.
Προ κρισης ηταν φτηνοτερο απο ξυλουργους, τωρα δεν ξερω τι παιζεται.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#43995 Στον κουζινά που μ'έστειλε δεν έχει showroom για να δω κάποια ολοκληρωμένη δουλειά διαφορετικών υλικών. Τι να καταλάβω απ'το δειγματολόγιο; Θα πάω μετά να δω τι έχει βάλει σε άλλο διαμέρισμα

Σύμφωνα με το σχέδιο που μου έδωσε ο κατασκευαστής η κουζίνα είναι 2.5m x ~2m και τοίχο διαθέσιμο απέναντι από το 2.5 3μ αλλά για ντουλάπια εκεί αφού έχει καλοριφέρ χαμηλά, ίσως και κάποιο πάγκο στο υπόλοιπο σημείο.

Να κι ένα ψευτοσκαρίφημα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Dimitris_P έγραψε:Στον κουζινά που μ'έστειλε δεν έχει showroom για να δω κάποια ολοκληρωμένη δουλειά διαφορετικών υλικών. Τι να καταλάβω απ'το δειγματολόγιο; ............

:lol:
The Ace έγραψε:Ρώτα τον με ποιο μαγαζί συνεργάζεται και πήγαινε μια βόλτα από εκεί. Θα έχει κάπου (σε ξεχωριστό όροφο) τα "εργολαβικά" πακέτα, οπότε θα δεις τι προσφέρει στη τιμή και τι επιλογές έχεις. Επίσης θα μπορέσεις να δεις δίπλα-δίπλα τα πιο ακριβά κομμάτια (από τον ίδιο κατασκευαστή ή άλλους που επίσης φέρνει το μαγαζί), και να πάρεις πολύ καλύτερη τιμή σε αυτό που τελικά θα σου αρέσει, πληρώνοντας -με την έκπτωση- την διαφορά που προκύπτει.
dimitrisB έγραψε:Και η άποψη του Ace είναι πολύ.... αγνή για το κύκλωμα της οικοδομής.
Οι κατασκευαστές έχουν << ξυλουργούς>>. :roll: Ελάχιστοι βάζουν κουζίνες απο εταιρείες.

Φίλτατε Αce : The Ace - dimitrisB : 0-1 :yahoo:
Τα ΄χω δεί όλα σου λέω: 5 κουζίνες, 6 ντουλάπες, μεταξύ 2011-2014 σε 2 οικοδομές.
Αστο να πάει με τους ... << εργολαβο-μηχανικο-κατασκευαστές>> !!! :iconcool: