Τι σκ@τ@ μαθαίνουν εκεί στον παιδικό;
Scotch έγραψε:Με τον μικρό (14 μηνών) έχουμε κι εμείς θέμα σκαρφαλώματος, κάτι που δεν είχαμε ποτέ με τον μεγάλο.
Ο μεγάλος από την άλλη (4ε&4μ) μου δήλωσε τις προάλλες (αφού του αρνήθηκε η μαμά γλυκό): Μπαμπά, θα πάρω ένα μαχαίρι και θα κόψω το κεφάλι της μαμάς να πέσει κάτω. Μετά θα κόψω το δικό σου, μετά του "όνοματουαδελφούμου" και μετά το δικό μου![]()
Να ανησυχώ γιατρέ μου;Τι σκ@τ@ μαθαίνουν εκεί στον παιδικό;
giannik1977 έγραψε:Για αρχη , κρυψτε τα μαχαιρια , κατα δευτερον μην βλεπει ο μικρος ειδησεις
)Scotch έγραψε:giannik1977 έγραψε:Για αρχη , κρυψτε τα μαχαιρια , κατα δευτερον μην βλεπει ο μικρος ειδησεις
Το 1ο το κάναμε. Ειδήσεις δε βλέπει (κυρίως scooby doo και Garfield)
@ Ace: Δεν ξέρω αν είναι καλή τακτική αλλά προσπάθησα να μη δείξω αυτό που αισθανόμουν και το ψιλοπροσπέρασα αλλάζοντας την κουβέντα...
The Ace έγραψε:Το ξέρω, και σε μας κάτι τέτοια λένε, να μην δείχνουμε προσοχή όταν λέει κάτι κακό (π.χ. βρισιά που έχει ακούσει), αλλά αν δεν πεις στο παιδί τι είναι καλό και τι είναι κακό, τι σωστό και τι λάθος, πως στο διάλο θα μάθει να τα ξεχωρίζει ? Τι να σου πω, εγώ αλλιώς θυμάμαι από τους γονείς μου.
Scotch έγραψε:giannik1977 έγραψε:Για αρχη , κρυψτε τα μαχαιρια , κατα δευτερον μην βλεπει ο μικρος ειδησεις
Το 1ο το κάναμε. Ειδήσεις δε βλέπει (κυρίως scooby doo και Garfield)
@ Ace: Δεν ξέρω αν είναι καλή τακτική αλλά προσπάθησα να μη δείξω αυτό που αισθανόμουν και το ψιλοπροσπέρασα αλλάζοντας την κουβέντα...
). Βέβαια σε αντίστοιχες περιπτώσεις (π.χ. αν ρίξει καμιά ψιλή στον μικρό) που του το εξηγήσω έτσι όμορφα κι ωραία
, το ξανακάνει
. Ο τρόπος προσέγγισης εξαρτάται πιστεύω κι από το κάθε παιδί.
Scotch έγραψε:@ Νίκος Παππάς: Θα συμφωνήσω.
Επίσης, κάπως έτσι σκεφτόμουν να το αντιμετωπίσω κι εγώ αν το αναφέρει ξανά (έχει περάσει 1 εβδομάδα και ευτυχώς ακόμη τίποτα). Βέβαια σε αντίστοιχες περιπτώσεις (π.χ. αν ρίξει καμιά ψιλή στον μικρό) που του το εξηγήσω έτσι όμορφα κι ωραία
, το ξανακάνει
trident1971 έγραψε:Scotch έγραψε:@ Νίκος Παππάς: Θα συμφωνήσω.
Επίσης, κάπως έτσι σκεφτόμουν να το αντιμετωπίσω κι εγώ αν το αναφέρει ξανά (έχει περάσει 1 εβδομάδα και ευτυχώς ακόμη τίποτα). Βέβαια σε αντίστοιχες περιπτώσεις (π.χ. αν ρίξει καμιά ψιλή στον μικρό) που του το εξηγήσω έτσι όμορφα κι ωραία
, το ξανακάνει
Προφανως, η εξηγηση "ομορφα και ωραια" δεν ποναει. Τσαμπα τιποτα δεν παιρνεις.
, οπότε ζητάω συγγνώμη σε περίπτωση που ενόχλησα)
The Ace έγραψε:trident1971 έγραψε:Scotch έγραψε:@ Νίκος Παππάς: Θα συμφωνήσω.
, το ξανακάνει
Προφανως, η εξηγηση "ομορφα και ωραια" δεν ποναει. Τσαμπα τιποτα δεν παιρνεις.
Κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι, ειδικά τα μικρά παιδιά, πρέπει να τους πεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7-8 φορές κάτι μέχρι να το συνειδητοποιήσουν/καταλάβουν, και ΜΕΤΑ βλέπεις αν το εφαρμόζουν/ακούσουνε....οπότε μην περιμένετε να πείτε κάτι στο παιδί 1-2 φορές και να το ακούσει/εφαρμόσει την επόμενη στιγμή.
trident1971 έγραψε:
Εχει να κανει και με το υφος, τον τονο της φωνης κλπ. Αν πχ το πιτσιρικι σπασει ενα ποτηρι κατα λαθος και του πεις "να προσεχεις αλλη φορα, δεν κανει να σπαμε τα ποτηρια"
και σπασει και ενα ποτηρι ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ του αδερφου του και του κανεις την ιδια κουβεντα στον ιδιο τονο, γιατι να νομιζει οτι εχουν διαφορετικη βαρυτητα οι δυο πραξεις?
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
...Θυμάμαι και την Αυστρία που τρελάθηκες με αυτό[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]