Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
g8777 έγραψε:Μπουσσε οπως βλεπεις η ισοπεδωση ειναι αποκλειστικο προνομιο των απανταχου Αλφιστι.
Εγω δεν υπονοησα (για να απαντησω και στον Zeus) οτι Αλφα=Συνεργεια, απλα οτι γνωμικα "Ποια Βολβο τωρα μπρος την Αλφα;" στερουνται επαφης με την πραγματικοτητα.

Ούτε εγώ υπονόησα κάτι. Μίλησα ξεκάθαρα. Όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα.
Πχ δεν μπορώ να ακούω "Ποια Στέλβιο" και " Ψιτ παίρνεις XC60 και αυτό ήταν, ολοκληρώθηκες", τη στιγμή που ειδικά το δεύτερο δεν το έχουμε δει να δοκιμάζεται εκτενώς.

Και επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, δεν θέλω να πάω σε VS ιστοριών, ονομάτων και ειδικού βάρους γιατί εκεί η Volvo παίζει Γ' Εθνική και η Alfa Romeo είναι η Real Madrid με 12 τσαμπιολί.
Γιατί το Volvo XC60 είναι καλύτερο για παράδειγμα από τη Stelvio; ή από το Q5;
Επειδή αρέσει το ταμπλό που είδαμε σε press release φωτογραφίες;

Θέλω να γίνει μια σοβαρή συζήτηση και με επιχειρήματα. Έχω μελετήσει κάπως όλα τα premium D-SUV σχεδόν και αντικειμενικά δεν υπάρχει καλύτερο γιατί είναι όλα υψηλού επιπέδου. Ποια να βάλω; Τη Mercedes Benz την GLC; γαμηστερή. Το Q5; διαχρονικότατο και ολοκληρωμένο. Τη Stelvio, τη Macan και την F-Pace; υπερόπλα SUV και τα 3. Το XC60; Κυριλάτο και πατά στα πολύ καλά δείγματα του XC90. Ίσως μόνο η BMW έχει μείνει πίσω με την Χ3 αλλά ποιος μπορεί να ξεγράψει την πανίσχυρη δυναμική που έχει στην αγορά αυτή η μπράντα;
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#408726 Είπε κανείς οτι ειναι κάποιο κακό αυτοκίνητο? Εσυ έγραψες ποιο 60 οταν υπάρχει η Stelvio! Και μάλιστα ανέφερες και υπεροχή σε μοτέρ, η οποία δεν προκύπτει απο πουθενά, οταν Τ5/Τ6 ειναι βραβευμένα μοτέρ, και με μεγαλύτερη απόδοση, και το D5 εχει καινοτομίες όπως το powerpulse, και υπάρχει και ένα Τ8, όπου σε υβριδικό, το οποίο όπως φαίνεται ειναι το μέλλον, δεν εχει να δείξει τιποτα η άλφα...εκτός αν εννοεις τον V6, που εκτός απο κράχτης για τα μικρότερα, σε πωλήσεις δεν εξυπηρετεί σε τιποτα.

Μετα γράφτηκε για σκήπτρα, benchmark κτλ...να θυμησω οτι το απερχόμενο μοντέλο ειναι πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη, απέναντι ακόμα και στην GLC και το νέο Q5...το νέο 60 ενσωματώνει όλες τις νέες τεχνολογίες (κάτι που δεν κανει η άλφα πχ led), ειναι βελτιωμένο παντού, και προσφέρεται και σε όλες τις εκδόσεις με τετρακίνηση...μαντέψτε ποιος κυνηγάει ποιον!

Και ναι, θα πουν κάποιοι ποια led και pilot assist κτλ, να μπαίνω με τις πόρτες....απλα εκτός επαφής με την συγκεκριμένη κατηγορία.
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
#408734 Λέγεται ότι θα πάνε και σε ηλεκτρικό turbo κάποια στιγμή στο μέλλον στους diesel. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#408758 Σημερα πάντως οι περισσότεροι βλέπουν το μέλλον ηλεκτρικό. Πρόσφατα ειχε πει ο CEO της Volvo οτι το κόστος ενός diesel μοτέρ ειναι ήδη 1300 (δεν θυμάμαι usd ή euro) παραπάνω απο ένα βενζίνης, και στο μέλλον αναμένεται να αυξηθεί αλλα 300 για να πληροί τις νόρμες ρύπων παγκοσμίως, κάτι που θα καθιστά την εξέλιξη του ασύμφορη. Είπε βέβαια οτι η ψαλίδα στο θέμα καταναλώσης εχει μειωθεί μεταξύ των δυο καυσίμων, αλλα στον πραγματικό κόσμο, αυτο ειναι ψέμα...Ήδη σε πιο σοβαρές χώρες ένα Τ8 με τις κρατικές επιδοτήσεις κοστίζει οσο ένα D5...δυστυχώς χωρίς αυτές η τιμή ειναι εκτός πραγματικότητας. Στην Ελλάδα πχ ένα XC90 T8 κοστίζει 150Κ, διπλάσια τιμή δηλαδή απο το D5 :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
#408760 Και όταν κοπούν οι επιδοτήσεις;

Πόσο "οικονομικό" να είναι το T8 σε σχέση με το D5 ;
Άβαταρ μέλους
By GTS
Zeus έγραψε:Είπε κανείς οτι ειναι κάποιο κακό αυτοκίνητο? Εσυ έγραψες ποιο 60 οταν υπάρχει η Stelvio! Και μάλιστα ανέφερες και υπεροχή σε μοτέρ, η οποία δεν προκύπτει απο πουθενά, οταν Τ5/Τ6 ειναι βραβευμένα μοτέρ, και με μεγαλύτερη απόδοση, και το D5 εχει καινοτομίες όπως το powerpulse, και υπάρχει και ένα Τ8, όπου σε υβριδικό, το οποίο όπως φαίνεται ειναι το μέλλον, δεν εχει να δείξει τιποτα η άλφα...εκτός αν εννοεις τον V6, που εκτός απο κράχτης για τα μικρότερα, σε πωλήσεις δεν εξυπηρετεί σε τιποτα.

Μετα γράφτηκε για σκήπτρα, benchmark κτλ...να θυμησω οτι το απερχόμενο μοντέλο ειναι πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη, απέναντι ακόμα και στην GLC και το νέο Q5...το νέο 60 ενσωματώνει όλες τις νέες τεχνολογίες (κάτι που δεν κανει η άλφα πχ led), ειναι βελτιωμένο παντού, και προσφέρεται και σε όλες τις εκδόσεις με τετρακίνηση...μαντέψτε ποιος κυνηγάει ποιον!

Και ναι, θα πουν κάποιοι ποια led και pilot assist κτλ, να μπαίνω με τις πόρτες....απλα εκτός επαφής με την συγκεκριμένη κατηγορία.

Να προσθεσουμε οτι τα Βολβο εχουν την φημη οτι ειναι τα μονο αμαξωματα ποιο ανθεκτικα στους πολυ βαρυ χειμωνες.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Vagnar έγραψε:Και όταν κοπούν οι επιδοτήσεις;

Πόσο "οικονομικό" να είναι το T8 σε σχέση με το D5 ;

Λογικά οσο πιο mainstream γίνετε η τεχνολογια, τόσο πιο προσιτά θα γίνονται.

Αν κατάλαβα καλα το δεύτερο που ρωτάς, η απάντηση όπως βλέπω απο χρήστες ειναι ανάλογα που κινείσαι...μεικτή χρήση στον πραγματικό κόσμο γενικά καίει περισσότερο απο το D5..
Άβαταρ μέλους
By dstou
#408796 Δεν αξίζει να το αγοράσεις για την οικονομία του σε σχέση με το πετρέλαιο. Το δεύτερο είναι πολύ πιο οικονομική επιλογή συνολικά, ήτοι αν συνυπολογίσεις το αρχικό κόστος, το κόστος καυσίμου και τα λ/100 χλμ. Δεν βγαίνουν τα νούμερα, πράγμα σύνηθες με πολλά (αν όχι όλα τα) υβρίδια σε σχέση με πετρέλαια. Φυσικά η διαφορά αυτή μειώνεται με το χρόνο, αλλά όσο η βενζίνα παραμένει σε πολλές χώρες 20-25% ακριβότερη σε σχέση με το πετρέλαιο, και ο πετρελαιοκινητήρας είναι αρκετά αποδοτικός, τα περιθώρια για να βγει μπροστά το βενζινουβρίδιο είναι μικρά.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#409466 Περί ορέξεως φυσικά αλλά τα suv της volvo μου αρέσουν πλέον περισσότερο από merc και bmw.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#409468 Μπροστα και μεσα ειναι εξαιρετικο. Πισω ειναι αθλιο οπως και το S90.

<+
Άβαταρ μέλους
By MEGAS
Zeus έγραψε:

νταξει...το ασπρο το Τ6 ειναι all the money :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#409506 Κριμα που δεν χωριζουν το πακετο R-Design σε εξωτερικο και εσωτερικο, αλλα το προσφερουν σαν εκδοση...τοσο σκουρο εσωτερικο δεν παλευεται.

Άβαταρ μέλους
By rocsta
Deleted User 1 έγραψε:Μπροστα και μεσα ειναι εξαιρετικο. Πισω ειναι αθλιο οπως και το S90.

+1 , είναι η μόνη παραφωνία και μεγάλη διαφορά απ' το xc90