- 19 Ιουν 2017, 20:45
panos2171 έγραψε:
Μαρκο προσωπικά ούτε εγώ θα απενεργοποιουσα το esp σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο. Αυτό που θέλω ειδικά σε μια τέτοια κατασκευή και τέτοιο προσανατολισμό είναι να έχει ρύθμιση επέμβασης και όχι ένα απλό on-off.
< Note >
Για εμένα δεν νοείται σπορ ή "σπορ" αμάξι με μη απενεργοποιούμενο esp.
Και επιπλέον, ο άθλιος συντελεστής τριβής του μέσου ελ. οδοστρώματος, είναι υπέρ του οδηγού που θέλει να παίξει, μιας και αυτό γίνεται και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες...
Αλλά εντάξει, είμαστε
Αλλά εντάξει, πρώτη φορά συμβαίνει αυτό στο petrolheads...
Kon5 έγραψε:Βέβαια η audi/merc βγάζει και εργοστασιακά αέρια οπότε εκεί δεν ξέρω αν με συμφέρει κάτι. Βέβαια δεν ξέρω και αν υποστηρίζεται επαρκώς το αέριο σε επαρχία γιατί νομίζω είναι άλλο είδος αερίου των συγκεκριμένων κινητήρων? 
Φαντάζομαι μιλάς για φυσικό αέριο, δηλαδή CNG και όχι LPG που έχουν τα περισσότερα αυτοκίνητα (και είναι οι μετατροπές που διαφημίζονται με 600 ευρώ). Το CNG είναι με διαφορά φθηνότερο. Κατανάλωση σε test του drive ενός Octavia 1.4 με CNG ήταν 4,5 κιλά αέριο / 100χλμ. Τιμή αγοράς / κιλό;;; 0,8 περίπου...

Απλά έχει αυτονομία κάπου 250-300χλμ με αέριο και άλλα τόσα με βενζίνη. Και 2 πρατήρια στη Βόρεια Ελλάδα, ένα η ΕΚΟ στα πράσινα φανάρια στο αεροδρόμιο και το άλλο κάπου δυτικά, δεν ξέρω που ακριβώς.
Υπάρχουν βέβαια και εργοστασιακά με LPG.
alexandros.K έγραψε:markvag έγραψε:Εδώ έχω τύχει συνοδηγός σε οδηγό πειραγμένου S3 που του πέταξε κώλο τη μία φορά που έβγαλε το esp off και εκτός του ότι το σκατό έφτασε μέχρι το λαιμό, δεν μπορούσε να το διορθώσει με τίποτα (από τη μία υπερδιόρθωση στην άλλη)...
Ποσο ευκολο νομιζεις οτι ειναι να επαναφερεις αυτοκινητο που σου πεταξε αρκετο κωλο, αποτομα , με πανω απο 100χμ/ωρα ??
Ξέρω πάρα πολύ καλά πως είναι πολύ δύσκολο. ΑΛΛΑ το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα με 30-40χαω (ήταν ηθελημένο, σε σημείο με άσφαλτο καθρέφτη και 0 άλλα αμάξια, προσπαθούσα να τον κάνω να μάθει, αλλά φευ...

) και επίσης σε ότι αφορά εμένα φροντίζω όταν βρίσκομαι σε τέτοιες καταστάσεις να μην είμαι με τόσα χλμ (και φυσικά να έχω και χώρο να κάνω λάθος, αλλά και να μην υπάρχει άτομο - αυτοκίνητο σε σημείο που υφίσταται έστω και απειροελάχιστο ενδεχόμενο να το χτυπήσω). Ξέρω πολύ καλά τι οδηγώ και μέχρι που φτάνουν τα χέρια μου.
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>