Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
gakost έγραψε:
koubeast έγραψε:Στα 50αρια παπακια που έχουν άδεια κυκλοφορίας στην τροχαία, αν κάποιος θέλει να μην το κυκλοφορήσει, έχει τη δυνατότητα να "παραδόσει" προσωρινά πινακίδες όπως και στο μηχανολογικό για τα υπόλοιπα οχήματα; Γιατί δεν έχω ακούσει να παραδίδουν πινακίδες στην τροχαία και μου κάνανε την ερώτηση πρόσφατα.

Τα 50αρια δεν έχουν επίσημες πινακίδες με σφραγίδα οπότε τι να παραδώσεις στο μηχανολογικό ένα κομμάτι τσίγκο; ΥΠΟΘΕΤΩ ότι αν δεν ανανεώσεις την άδεια στην τροχαία που το κάνεις κάθε χρόνο θεωρείτε σε ακινησία.

Στα 50ρια, όταν θυμηθείς να πας να ανανεώσεις την άδεια θα σου ζητηθεί το ετήσιο τέλος x όσα χρόνια δεν ανανέωνες (χωρίς προσαυξήσεις για την ώρα)

< >
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#407883 Και από εδώ και πέρα θα είναι στοχαστικό το κάθε πότε θα γίνεται διασταύρωση;

Το άλλο που μου φαίνεται παράξενο είναι ότι είχα ένα αυτοκίνητο απ τις 2 Ιουνίου, το κατέθεσα πινακίδες στις 8 Ιουνίου αλλά δεν μου ήρθε πρόστιμο (ακόμη). Μήπως δίνουν περίοδο χάριτος; Δηλαδή στις 6 Ιουνιου που έγιναν οι διασταυρώσεις ήταν 4 μέρες ανασφαλιστο. ????

< >
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#407885 Μόνο αν ήσουν τυχερός και έδωσαν περιθώριο επειδή μεσολάβησε τριήμερο. Παίζει βέβαια η ειδοποίηση για το συγκεκριμένο να έχει πάει στον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Τώρα πότε θα το ξανακάνουν θα εξαρτηθεί φαντάζομαι από την επιτυχία του μέτρου...
Άβαταρ μέλους
By panos2171
rocsta έγραψε:Και από εδώ και πέρα θα είναι στοχαστικό το κάθε πότε θα γίνεται διασταύρωση;

Το άλλο που μου φαίνεται παράξενο είναι ότι είχα ένα αυτοκίνητο απ τις 2 Ιουνίου, το κατέθεσα πινακίδες στις 8 Ιουνίου αλλά δεν μου ήρθε πρόστιμο (ακόμη). Μήπως δίνουν περίοδο χάριτος; Δηλαδή στις 6 Ιουνιου που έγιναν οι διασταυρώσεις ήταν 4 μέρες ανασφαλιστο. ????

< >

Σε άλλο φόρουμ είπε κάποιος ότι στις 2/6 του ληξε η ασφάλεια, στις 7/6 την ανανέωσε αλλά του ρθε πρόστιμο ως ανασφάλιστο γι αυτό το διάστημα.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#407897 Xμ τώρα που το σκέφτομαι παίζει να μην ήρθε επειδή το είχε ασφαλισμένο ο προηγούμενος ιδιοκτήτης...??
Διαφορετικό αφμ απ ότι του ιδιοκτήτη στις 6 Ιουνίου βεβαια, αλλά μήπως δεν λαμβάνουν υπ' όψιν το αφμ, παρά μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας;

< >
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#407912 Ο προηγούμενος όμως δεν διέκοψε την ασφάλεια του μετά την μεταβίβαση? Αν είσαι τόσο τυχερός και δεν το είχε κάνει μέχρι την διασταύρωση μπορεί και να την γλυτώσεις

< >
Άβαταρ μέλους
By xenos
#408113 Δλδ αν εχω εγω 10 μηχανακια και δεν τα κυκλοφορω ολα μαζι, πρεπει να ειναι κ τα 10 παντα ασφαλισμενα;;; Ισχυει κατι τετοιο;
Άβαταρ μέλους
By koubeast
#408116 Τι εννοεις; Εφόσον έχουν πινακίδα κυκλοφορίας, πρέπει υποχρεωτικά να είναι ασφαλισμένα, και αυτό ισχύει εδώ και αρκετό καιρό (3ετια+), ανεξάρτητα με το ποιους μήνες τα κυκλοφορεις. Όταν δεν κυκλοφορεις πρέπει να καταθέσεις προσωρινά τις πινακίδες ώστε να μην το ασφαλίσεις.
Άβαταρ μέλους
By elteo
xenos έγραψε:Δλδ αν εχω εγω 10 μηχανακια και δεν τα κυκλοφορω ολα μαζι, πρεπει να ειναι κ τα 10 παντα ασφαλισμενα;;; Ισχυει κατι τετοιο;

Και πώς θα ξέρει το κράτος ότι εσύ δεν τα κυκλοφορείς;;;; :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#408119 Γιατί να ενδιαφέρει το κράτος αν το κυκλοφορείς ή όχι; Εφόσον τα τέλη τα πλήρωσες είσαι ΟΚ προς το κράτος, το θέμα της ασφάλειας είναι καθαρά νομικό και θα πρέπει να απασχολεί την τροχαία.
Βέβαια από την άλλη αν ένα ανασφάλιστο εμπλακεί σε ατύχημα και φταίει οι αποζημιώσεις θα δοθούν από το επικουρικό αλλά και πάλι αυτό δεν έχει να λέει κάτι μιας και θα γίνουν διαδικασίες ώστε να αποπληρωθούν από τον φταίχτη.
Το ιδανικό, εφόσον το γ@μοκράτος δε λέει να ορίσει τέλη ανά 6μηνο πχ, να υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης προσωρινής ακινησίας στην εκάστοτε ασφαλιστική. Αν εγώ θέλω να μην το κινήσω για 3-4 μήνες θα πηγαινοέρχομαι να παραδίδω πινακίδες και να μπλέκω με μια γραφειοκρατεία του κ@λου;
Άβαταρ μέλους
By gakost
#408123 Τι διαφορά έχει να το δηλώσεις στην ασφαλιστική (σε ποιά από όλες;) με το να καταθέσεις πινακίδες για ένα διάστημα; Ίσα ίσα που γλιτώνεις τα τεκμήρια. Πάντως συμφωνώ ότι είναι γελείο το σύστημα των διασταυρώσεων όπως εφαρμόζονται και το γεγονός μόνο ότι στέλνει χαρτί η εφορία και όχι η τροχαία ή το υπουργείο μεταφορών υποδηλώνει ότι είναι καθαρά εισπρακτικό μέτρο. Από την άλλη το κακό με τα ανασφάλιστα έχει παραγίνει.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#408125 Θα πρεπει η διαδικασια δηλωσης της ακινησιας να ειναι συντομη/ευκολη.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#408127 Ακριβώς. Θα έπρεπε να γίνεται με ένα κλικ μέσω taxis.
Όσο εύκολο είναι να κυκλοφορούν χωρίς πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας και με πινακίδες πάνω στο αμαξι, τόσο εύκολο είναι να κυκλοφορουν ενώ έχουν κάνει ηλεκτρονική δήλωση (sic) ακινησίας.

< >
Άβαταρ μέλους
By fokion
#408396 οπου ( για να συνεχισω το σκεπτικό του συνφορουμιτη rocsta ) θα επρεπε εξισου ευκολα να γινεται η διαπίστωση αν ειναι ΟΚ, και σε αντιθετη περιπτωση προστιμο.

Αν το δουμε και λιγο παρακατω, ειναι κι ενας τροπος να γινει ενα ξεκαθαρισμα......