Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#407526 Εμένα μου έστειλαν ειδοποίηση για μηχανάκι που έχω πετάξει πριν 20 χρόνια!
Τι σκατά θέλουν τώρα δηλαδή; Δεν βλέπουν πως δεν έχει πληρώσει τέλη εδώ και μια 20ετία;
Θα τρέχω τώρα να τους δείξω τι; Δεν υπάρχει τίποτε από δαύτο!
Άβαταρ μέλους
By Serf
#407543 Με τρομαξατε και μπήκα στο email μήπως έχει πάει κάνα ειδοποιητηριο στα spam. Ευτυχώς δεν έχουμε κάτι περίεργο :-)

< Note >
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#407544 To να βγάζαν την τροχαία να σκανάρει πινακίδες ήταν πιο δύσκολο από το να κάθονται πίσω από οθόνες και να μ@λακιζονται ασυστόλως...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Anonymous Founder έγραψε:Εμένα μου έστειλαν ειδοποίηση για μηχανάκι που έχω πετάξει πριν 20 χρόνια!

Τέλη κυκλοφορίας δεν πλήρωνες γι΄αυτό; :hmmm:

To μηχανάκι (και οτιδήποτε έχει δημόσιες πινακίδες) δεν πετιέται έτσι απλά. Παραδίδεις πρώτα άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες και μετά το αποσύρεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#407557 Η πινακίδα είχε κοπεί και είχα φτιάξει μια χωρίς σφραγίδα του υπουργείου.
Μετά όταν κόλλησε το μοτέρ το παράτησα σε μια αποθήκη στο χωριό.
Τέλη και ασφάλεια δεν έχω πληρώσει γιατί δεν το έχω κυκλοφορήσει έκτοτε. Ούτε ΚΤΕΟ προφανώς πέρασε ποτέ. Τεκμήριο δεν είχε.
Τι ακριβώς να έκανα; Ποιες πινακίδες να παρέδιδα;
Ούτε φαινόταν στο Ε1 μου εδώ και χρόνια. Τώρα που το θυμήθηκαν, τι ακριβώς να κάνω;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Anonymous Founder έγραψε:Τέλη και ασφάλεια δεν έχω πληρώσει γιατί δεν το έχω κυκλοφορήσει έκτοτε.

Εσύ τηλεφώνησες τον Σταύρο; :lol:
stavrosg έγραψε:μόλις έκλεισα το τηλέφωνο από πελάτη που "μα το είχα στο μηχανικό γιατί δεν κυκλοφορούσε, γιατί να πληρώνω ασφάλεια;"
ugh :dizzy:

Τι ακριβώς να έκανα; Ποιες πινακίδες να παρέδιδα;

Την κομμένη, ή ότι απέμεινε απ΄αυτήν.
Στην χειρότερη περίπτωση μπορούσες να ζητήσεις την έκδοση νέας λόγω φθοράς, ή να δήλωνες απώλεια ή κλοπή της.

Τώρα που το θυμήθηκαν, τι ακριβώς να κάνω;

Νομίζω πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Θα έλεγα καλύτερα να περιμένεις γιατί σαν κι εσένα πρέπει να υπάρχουν μερικές χιλιάδες και κάποιος τρόπος θα βρεθεί για να ξεμπλέξεις.

Αν αποφασίσεις να πληρώσεις (δεν ξέρω ούτε ποσά, ούτε ποιές και πόσες χρονιές αφορά η ειδοποίηση) τότε φρόντισε έστω και τώρα να το δηλώσεις σε ακινησία, ώστε τουλάχιστον να ξεμπλέξεις από δω και πέρα.

Είχα παρόμοια περίπτωση κι εγώ με μεταβίβαση μηχανής και αναγκάστηκα να καταφύγω σε "ανορθόδοξα" μέσα για να ξεμπλέξω...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#407595 Επειδή φέτος έχω πληρώσει πλουσιοπάροχα το Δημόσιο με διάφορους τρόπους (ΦΠΑ, ΕΦΚΑ, φόρο), αυτό δεν το πληρώνω με τίποτε. Εδώ φόνο κάνεις και κάποια στιγμή παραγράφεται. Το 125άρι θα το σέρνω για πάντα;
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#407596 Το θέμα είναι μη στο τραβήξουν από κανένα λογαριασμό ή το βάλουν στη φορολογική σου.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#407597 Δεν γίνεται να το κάνουν τόσο γρήγορα. Θα στείλω τον λογιστή μου μπας και ξέρει καμία πατέντα κάποια στιγμή. Δεν θα το αφήσω, αλλά δεν θα το πληρώσω κιόλας
Άβαταρ μέλους
By gakost
koubeast έγραψε:Στα 50αρια παπακια που έχουν άδεια κυκλοφορίας στην τροχαία, αν κάποιος θέλει να μην το κυκλοφορήσει, έχει τη δυνατότητα να "παραδόσει" προσωρινά πινακίδες όπως και στο μηχανολογικό για τα υπόλοιπα οχήματα; Γιατί δεν έχω ακούσει να παραδίδουν πινακίδες στην τροχαία και μου κάνανε την ερώτηση πρόσφατα.

Τα 50αρια δεν έχουν επίσημες πινακίδες με σφραγίδα οπότε τι να παραδώσεις στο μηχανολογικό ένα κομμάτι τσίγκο; ΥΠΟΘΕΤΩ ότι αν δεν ανανεώσεις την άδεια στην τροχαία που το κάνεις κάθε χρόνο θεωρείτε σε ακινησία.
Άβαταρ μέλους
By koubeast
gakost έγραψε:
koubeast έγραψε:Στα 50αρια παπακια που έχουν άδεια κυκλοφορίας στην τροχαία, αν κάποιος θέλει να μην το κυκλοφορήσει, έχει τη δυνατότητα να "παραδόσει" προσωρινά πινακίδες όπως και στο μηχανολογικό για τα υπόλοιπα οχήματα; Γιατί δεν έχω ακούσει να παραδίδουν πινακίδες στην τροχαία και μου κάνανε την ερώτηση πρόσφατα.

Τα 50αρια δεν έχουν επίσημες πινακίδες με σφραγίδα οπότε τι να παραδώσεις στο μηχανολογικό ένα κομμάτι τσίγκο; ΥΠΟΘΕΤΩ ότι αν δεν ανανεώσεις την άδεια στην τροχαία που το κάνεις κάθε χρόνο θεωρείτε σε ακινησία.

Μήπως παραδίδεται προσωρινά η άδεια, γιατί σε 50αρακι γνωστού παρατημένο σε αποθήκη (και χωρίς ανανεωμένη άδεια) το βλέπει κανονικά το hic.gr ως ανασφαλιστο. Η ασφάλιστριά του λέει ότι τα 50αρια εξαιρούνται από το νόμο αυτό και άρα δεν κινδυνεύει για πρόστιμο. Βέβαια μία ερώτηση στην τροχαία που ανήκει το μηχανάκι, θα λύσει την απορία του. Μόλις έχω νέα θα ποσταρω κι εδώ
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Επειδή φέτος έχω πληρώσει πλουσιοπάροχα το Δημόσιο με διάφορους τρόπους (ΦΠΑ, ΕΦΚΑ, φόρο), αυτό δεν το πληρώνω με τίποτε. Εδώ φόνο κάνεις και κάποια στιγμή παραγράφεται. Το 125άρι θα το σέρνω για πάντα;

Άλλο ο φόνος, άλλο τέλη / ασφάλεια ενός 125αριού! :rtfm: Ο φόνος παραγράφεται, τα τέλη ΠΟΤΕ! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#407873 Σε όσους έχουν έρθει πρόστιμα, πότε σας γράφει την ημερομηνία διασταύρωσης;
Εμένα πχ μου ήρθε το ραβασάκι για ημερομηνία ελέγχου 6/6/2017.
Επίσης κάτι ακόμα που μου μετέφερε ασφαλιστής interamerican: δεν μπορεί να ασφαλίσει το όχημα αν δεν πληρωθεί πρώτα το πρόστιμο. Δεν επιτρέπεται από το σύστημα.

< >
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#407876 06/06 είναι η ημερομηνία που διασταυρωσαν, αυτό ανακοίνωσαν επίσημα.