Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#407403 Τα οδηγησες στο χειροκινητο ?
Εχω την εντυπωση οτι καποιες φορες στα κατεβασματα , μπορει να καθυστερεί λιγο το s tronic :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#407414 +1 για το ελαφρυ τιμονι του S3, παροτι στην επιλογη dynamic καπως βελτιωθηκε σε αισθηση βαρους. Πλην του μοτερ και συνολικα της καλοσυναρμολογημενης καμπινας ομως, ψιλοαδιαφορο οδηγικα...Αποτελεσματικοτατο και ασφαλεστατο, αλλα απο συναισθημα/αδρεναλινη, εμενα τουλαχιστον δεν...

Να προσθεσω επισης οτι παρα το νεο 7αρι διπλοσυμπλκεκτο που τοποθετειται πλεον και στο fl S3, στην επιλογη sport και χειροκινητη θεση του κιβωτιου, για αλλαγες ειτε απο τα "αυτακια" ειτε με τον λεβιε σε στυλ σειριακου (αλλα με "αναποδη" φορα) το προγραμμα ΔΕΝ κραταει τις στροφες στον κοφτη και ΔΕΝ απενεργοποιει το μπουτον του kick-down... :s_no

Γιαλαντζι "χειροκινητη" λειτουργια... :thumbsdown:
Παλι καλα που βγαινει και σε manual, αλλα δυστυχως οχι στα demo του Audi on Tour...

Για Audi, πλην του R8, η -πραγματικα πλεον- σπορ επιλογη ειναι το TTS...Μακραν καλυτερη οδηγικη αισθηση απο το προηγουμενο, δειχνει πιο ευελικτο, εχει γρηγοροτερη και βαρυτερη κρεμαγιερα, εχει ταυτοχρονα πιο προθυμο πισω μερος για παιχνιδι...Φανταστικο μοτερ, γεμιζει γερα απο τις 2κ σαλ και κατι μεχρι και το τελος στις 6,500σαλ περιπου, με πολυ ωραιο ηχο για 4cyl in-line... :superman:

Σε manual για σπορ διθεσιο στα 70κ+ το ψωνιζα ΑΝΕΤΑ σε σχεση με την νεα 4κυλινδρη skaraveo-Cayman... :lol:

P.S Το s-tronic γενικοτερα, εμενα μου εδωσε την αιθηση οτι ειναι λιγο γρηγοροτερο στα ανεβασματα απ' οτι στα κατεβασματα...Μαλιστα θα ελεγα οτι στα κατεβασματα μου φανηκε πιο αργο και απο το 8αρι αυτοματο ZF των Bmw...
Αυτο που επισης διαπιστωσα (οχι σημερα, απο παλαιοτερη επαφη με S-tronic) ειναι οτι αν πεσεις με δυνατα φρενα πχ σε σαπουνε δρομο ή κατσαρα και μπει το ABS εστω και λιγο, ΔΕΝ δεχεται καμμια εντολη το κιβωτιο ειτε για ανεβασμα ειτε κατεβασμα.
Τελευταία επεξεργασία από Κίκιζας Γρηγόρης και 16 Ιουν 2017, 20:57, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By GTS
#407418 Όχι μονο σε αυτοματο. Δεν ειδα καποιο πρόβλημα αλλα δεν το εψαξα. Περισσοτερο κοιταξα να κανω καλες επιταχύνσεις με τερμα γκαζι για να ακουσω θορυβο και εξατμιση (ειδικα κατω από τη γεφυρα)..δηλ πραγματα που μου λειπουν στο δικο μου.

Tο S5 εχει tiptronic και αλλαζε ποιο αργα σε σχεση με το 3. Επισης μια καλη επιταχυνση που εκανα οτα ξεκινησα με το τιμονι λιγο δεξια μου φανηκε ότι πηγαινε λιγο δεξια αριστερα (μαλλον |λογοκρισία| αναρτησεις?)

Επισης να σημειωσω ότι σε θεση οδηγησης τα BMW υπερτερουν.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Κίκιζας . έγραψε:+1 για το ελαφρυ τιμονι. Πλην του μοτερ και συνολικα της καλοσυναρμολογημενης καμπινας, ψιλοαδιαφορο οδηγικα...Αποτελεσματικοτατο και ασφαλεστατο, αλλα απο συναισθημα/αδρεναλινη, εμενα τουλαχιστον δεν...

Να προσθεσω επισης οτι παρα το νεο 7αρι διπλοσυμπλκεκτο που τοποθετειται πλεον και στο fl S3, στην επιλογη sport και χειροκινητη θεση του κιβωτιου, για αλλαγες ειτε απο τα "αυτακια" ειτε με τον λεβιε σε στυλ σειριακου (αλλα με "αναποδη" φορα) το προγραμμα ΔΕΝ κραταει τις στροφες στον κοφτη και ΔΕΝ απενεργοποιει το μπουτον του kick-down... :s_no

Γιαλαντζι "χειροκινητη" λειτουργια... :thumbsdown:
Παλι καλα που βγαινει και σε manual, αλλα δυστυχως οχι στα demo του Audi on Tour...

Για Audi, πλην του R8, η -πραγματικα πλεον- σπορ επιλογη ειναι το TTS...Μακραν καλυτερη οδηγικη αισθηση απο το προηγουμενο, δειχνει πιο ευελικτο, εχει γρηγοροτερη και βαρυτερη κρεμαγιερα, εχει ταυτοχρονα πιο προθυμο πισω μερος για παιχνιδι...Φανταστικο μοτερ, γεμιζει γερα απο τις 2κ σαλ και κατι μεχρι και το τελος στις 6,500σαλ περιπου, με πολυ ωραιο ηχο για 4cyl in-line... :superman:

Σε manual για σπορ διθεσιο στα 70κ+ το ψωνιζα ΑΝΕΤΑ σε σχεση με την νεα 4κυλινδρη skaraveo-Cayman... :lol:

Εφαγα ακυρο για το R8, λεει θελει ειδικο appointment. Εσυ κατάφερες να το οδηγήσεις;

ΤΤS για μενα είναι αδιαφορο σαν ιδεα. Πολύ ποιο πρακτικο το S3 ενώ ένα μικρο μπροστοκινητο κουπε μονο για φοιτητες πιστευω κανει. Οντως το μοτερακι είναι πολύ καλο, για το κιβωτιο αδιαφορη η χειροκινητη λειτουργια γιατι θα μπορεις να εισαι καλυτερος οδηγος αν αλλαζει αυτό και επικεντρωθείς στον δρομο πιστευω.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
GTS έγραψε:
Εφαγα ακυρο για το R8, λεει θελει ειδικο appointment. Εσυ κατάφερες να το οδηγήσεις;

Οντως, μονο με τηλ ραντεβου, τα οποια ειχαν κλειστει εδω και εβδομαδες...Δεν ειχα παρει τηλ ετσι κι αλλιως, ηξερα απο την προηγουμενη χρονια οτι γενικοτερα ηταν αρκετα πιο αυστηροι σε τυχον ανοιγματα και η διαδρομη ειχε αρκετη κινηση και φαινοταν αστεια μικρη για παρεις εστω μια γευση...
Αν παντως το θες πολυ και εχεις χρονο αυριο, αν πας απο νωρις, ειναι πολυ πιθανο να σου βρουν ενα κενο αναμεσα στα φιξαρισμενα ραντεβου...

Το S3 ηθελα περισσοτερο να δω λιγο πως ειναι (το RS3 το ειχα δει περισυ) και με ψιλοαπογοητευσε, για τα δικα μου γουστα τουλαχιστον...

GTS έγραψε: ΤΤS για μενα είναι αδιαφορο σαν ιδεα. Πολύ ποιο πρακτικο το S3 ενώ ένα μικρο μπροστοκινητο κουπε μονο για φοιτητες πιστευω κανει. Οντως το μοτερακι είναι πολύ καλο, για το κιβωτιο αδιαφορη η χειροκινητη λειτουργια γιατι θα μπορεις να εισαι καλυτερος οδηγος αν αλλαζει αυτό και επικεντρωθείς στον δρομο πιστευω.

Προφανως η εννοια πρακτικοτητα στο TT/TTS δεν υπαρχει. Μονο σε συγκριση με καποιο αυστηρα διθεσιο, υπο την εννοια οτι πετας και τιποτε στα πισω μικρα καθισματα, ή βολευεις κανενα πιτσιρικι , αν εχεις μικρα παιδια πχ ή κανα μπρελοκ-κοριτσακι... :lol:

Αυτο που λες με την χειροκινητη λειτουργια, ισχυει αν πας βολτα, σχεδον σβελτη, ουτε καν βιαστικη...
Ειδαλλως αν μαλιστα δεν το ξερεις, μπορει και να βγαλεις τρελα μουτρα πριν απο στροφη, αφου ουσιαστικα σε κρεμαει το κιβωτιο και δεν σε φρεναρει πχ με το κατεβασμα την χρονικη στιγμη που το ζητας.

Επισης επειδη το μοτερ ουσιαστικα σχεδον δεν κρεμαει στο οριο, ειναι ευκολο δηλαδη να παρασυρθεις απο τον σχεδον σταθερο ηχο, (απο μεσαιες προς υψηλες στροφες κινητηρα) αν κρατας υψηλες στροφες, πριν ακριβως απο στροφη, εχοντας υπολογισει ή βλεποντας οτι ΔΕΝ θες ή δεν προλαβαινεις να δωσεις εντολη για επομενη σχεση και ξανα, κατεβασμα πριν μπεις στην στροφη, μπορει να σου περασει επομενη σχεση, κατι που σε οδηγει σε βιαιη υποστροφη...
Τελευταία επεξεργασία από Κίκιζας Γρηγόρης και 16 Ιουν 2017, 21:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Κίκιζας . έγραψε:P.S Το s-tronic γενικοτερα, εμενα μου εδωσε την αιθηση οτι ειναι λιγο γρηγοροτερο στα ανεβασματα απ' οτι στα κατεβασματα...Μαλιστα θα ελεγα οτι στα κατεβασματα μου φανηκε πιο αργο και απο το 8αρι αυτοματο ZF των Bmw...
Αυτο που επισης διαπιστωσα (οχι σημερα, απο παλαιοτερη επαφη με S-tronic) ειναι οτι αν πεσεις με δυνατα φρενα πχ σε σαπουνε δρομο ή κατσαρα και μπει το ABS εστω και λιγο, ΔΕΝ δεχεται καμμια εντολη το κιβωτιο ειτε για ανεβασμα ειτε κατεβασμα.

Σε ανεβασμα δεν θυμαμαι να καθυστερησε ποτε αυτο που εχω οδηγησει , αλλά σε μερικα κατεβασματα (οχι σε ολα, τουλαχιστον αυτο ενιωσα) το θυμαμαι να καθυστερει λιγο

GTS έγραψε:Όχι μονο σε αυτοματο. Δεν ειδα καποιο πρόβλημα αλλα δεν το εψαξα. Περισσοτερο κοιταξα να κανω καλες επιταχύνσεις με τερμα γκαζι για να ακουσω θορυβο και εξατμιση (ειδικα κατω από τη γεφυρα)..δηλ πραγματα που μου λειπουν στο δικο μου.
Αυτο διορθώνεται ευκολα με μια επεμβαση στην εξατμιση σου :superman:

GTS έγραψε:Tο S5 εχει tiptronic και αλλαζε ποιο αργα σε σχεση με το 3. Επισης μια καλη επιταχυνση που εκανα οτα ξεκινησα με το τιμονι λιγο δεξια μου φανηκε ότι πηγαινε λιγο δεξια αριστερα (μαλλον |λογοκρισία| αναρτησεις?)
Νομιζω s tronic εχει και το S5 , αλλά οκ δε μας νοιαζει και τοσο
Μαλλον ελειψη καλης προσφυσης ηταν το δεξια αριστερα .300+ αλογα ειναι αυτα.....

GTS έγραψε:ΤΤS για μενα είναι αδιαφορο σαν ιδεα. Πολύ ποιο πρακτικο το S3 ενώ ένα μικρο μπροστοκινητο κουπε μονο για φοιτητες πιστευω κανει. Οντως το μοτερακι είναι πολύ καλο, για το κιβωτιο αδιαφορη η χειροκινητη λειτουργια γιατι θα μπορεις να εισαι καλυτερος οδηγος αν αλλαζει αυτό και επικεντρωθείς στον δρομο πιστευω.

4 κινητο ειναι και το TTS αλλά νομιζω εχει διαφορετικη 4κινση απο το S3
Μοτερ και σασμαν πρεπει να ειναι ιδια
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
alexandros.K έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:P.S Το s-tronic γενικοτερα, εμενα μου εδωσε την αιθηση οτι ειναι λιγο γρηγοροτερο στα ανεβασματα απ' οτι στα κατεβασματα...Μαλιστα θα ελεγα οτι στα κατεβασματα μου φανηκε πιο αργο και απο το 8αρι αυτοματο ZF των Bmw...

Σε ανεβασμα δεν θυμαμαι να καθυστερησε ποτε αυτο που εχω οδηγησει , αλλά σε μερικα κατεβασματα (οχι σε ολα, τουλαχιστον αυτο ενιωσα) το θυμαμαι να καθυστερει λιγο

Νομιζω οτι το ιδιο πραγμα λεμε, αλλιως... :lol:
Άβαταρ μέλους
By GTS
#407478  Γιατι δεν εχει Χαλντεξ το ΤΤ? Ξερω οτι ειναι τετρακινητο αλλα η εντυπωση μου ειναι οτι βασικα ειναι προσθιοκινητο και αναλογα στελνει και πισω.

Το κοιταξα για το S5, εχει τιπτρονικ, το αλλαξαν στο τελευταιο μοντελο γιαυτο μου φανηκε ποιο νωχελικο.

Εξατμιση στο δικο μου μπορει να βαλω στο μελλον αλλα δεν εχω την σπορ ρυθμιση στο ECU αρα δεν θα εχω τα κρακς που εχουν αυτα.

Κικιζας: γυρω απο το Ολυμπιακο σταδιο καλη ηταν η διαδρομη και 0-100 εκανα 2 φορες στο καθε αμαξι και καλο φρεναρισμα και περασα κατω απο την γεφυρα με τερμα γκαζι για ηχο. Μια χαρα ηταν κριμα για το  R8  μονο, τους ρωτησα αλλα δεν ηθελαν να το δωσουν εστω και στο λιγο που καθονταν το αμαξι. Σιγα μην ξαναπαω αυριο να τους παρακαλαω. Δεν ειναι και το Plus...
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Κίκιζας . έγραψε:Νομιζω οτι το ιδιο πραγμα λεμε, αλλιως... :lol:
Ναι σωστα, εγω δεν το διευκρίνισα οτι συμφωνω
Απλα εγω εχω την εντυπωση οτι δεν καθυστερει σε ολα τα κατεβασματα
Σε μερικα καθυστερουσε και δεν ξερω γιατι
Θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι εκανα κατεβασμα 2-3 σχεσεις, την μια μετα την αλλη συνεχομενα, και τις εκανε ακαριαία

GTS έγραψε: Γιατι δεν εχει Χαλντεξ το ΤΤ? Ξερω οτι ειναι τετρακινητο αλλα η εντυπωση μου ειναι οτι βασικα ειναι προσθιοκινητο και αναλογα στελνει και πισω.

Το κοιταξα για το S5, εχει τιπτρονικ, το αλλαξαν στο τελευταιο μοντελο γιαυτο μου φανηκε ποιο νωχελικο.

Εξατμιση στο δικο μου μπορει να βαλω στο μελλον αλλα δεν εχω την σπορ ρυθμιση στο ECU αρα δεν θα εχω τα κρακς που εχουν αυτα.
Νομιζω οτι το TTS εχει καλυτερη τετρακινηση απο το S3
Δεν ξερω για Χαλντεξ , αλλά παλι νομιζω οτι εχει κανονικα διαφορικα ? Κατι τετοιο...
Και στελνει μεχρι 70% ροπη πισω
Εξαλλου κοστιζει 20-25 χιλιαρικα παραπανω απο το S3 :s_omg

Περι κρακς πανω στην αλλαγη δεν ξερω πως επιτυγχανονται
Εννουσα αν θελεις απλα λιγο παραπανω θορυβο απο την εξατμιση , αλλάζεις ή και τροποποιείς καποιο απο τα καζανακια της εξατμισης σου.
Πιο οικονομικο απο το να αλλαξεις ολη την εξατμιση με μια επώνυμη
Βεβαια η επωνυμη εχει πιο μελετημένο ηχο
Άβαταρ μέλους
By GTS
#407490 Supersprint μπορει να βαλω που εχει βγαλει για το δικο μου. Τα κρακς ειναι με προγραμματισμο. Το δικο μου δεν το εχει ομως.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#407493 τι είναι τα krax; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
GTS έγραψε:Supersprint μπορει να βαλω που εχει βγαλει για το δικο μου. Τα κρακς ειναι με προγραμματισμο. Το δικο μου δεν το εχει ομως.
Ξερεις πως ακριβως επιτυγχανονται? :hmmm:
Καλη η Supersprint , αλλά ακριβη

JBT έγραψε:τι είναι τα krax; :dizzy:

Ο ηχος που ακουγεται στις αλλαγες

https://www.youtube.com/watch?v=7fLvktyy9ZY
https://www.youtube.com/watch?v=ymZ7cvkiYlI
Άβαταρ μέλους
By GTS
#407499 Πως να ξερω πως τα εχουν πετυχει? Αλλα το ξερω με σιγουρια οτι ειναι τεχνητα στα συγχρονα αυτοκινητα με καταλυτες.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#407500 α ναι τα έχω ακούσει κι εγώ αυτά.

ψαρωτικά

εάν είσαι 16 και πίνεις σμούθι για φρουτοχυμό
Άβαταρ μέλους
By markvag
GTS έγραψε: Γιατι δεν εχει Χαλντεξ το ΤΤ? Ξερω οτι ειναι τετρακινητο αλλα η εντυπωση μου ειναι οτι βασικα ειναι προσθιοκινητο και αναλογα στελνει και πισω.

Ίδια μηχανικά μέρη TT, S3... Χάλντεξ και τα δύο, έχει βγει βελτιωμένη έκδοση που στέλνει το 100% της ΔΙΑΘΕΣΙΜΗΣ κάθε φορά (όχι της συνολικής :iconcool: ) ροπής πίσω. Νομίζω πως η καινούρια έκδοση έχει βελτιωθεί σε χρόνο απόκρισης κιόλας...

@jbt: αυτά δεν είναι για σένα αγόρι μου, αυτό το αμάξι ούτε καν 7Κ δεν ανεβάζει... με ρελαντί είναι μονίμως! :s_biggrin :inlove: