Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
diplomat έγραψε:-Προσπαθεί να μας πείσει ότι μία πληθυσμιακή ομάδα που δέχεται καθημερινά ρατσισμό κακώς αντιδρά επειδή υπάρχουν κι άλλες ομάδες που δεν το κάνουν.
-Την στιγμή κατά την οποία γίνεται μη αποδεκτός από μέλη της κενωνίας, ΔΕΝ πρέπει να ασχολείται με το γεγονός, αλλά με το αν τα μέλη αυτά είναι ή δεν είναι ομοφοβικοί.
-Ακριβώς από κάτω μας δίνει, ευτυχώς να προσθέσω τον ορισμό του ομοφοβικού/ρατσιστή. Να ενημερωθεί η αντίστοιχη βιβλιογραφία παρακαλώ.
-Πρόληψη; Ενημέρωση; AXΡΕΙΑΣΤΑ πραγματάκια είναι αυτά βρε κουτό, αφού υπάρχει η αστυνομία όπου μπορείς να απευθυνθείς αφού υποστείς ρατσιστική βία κτλ.
-Τέλος, μας υποδεικνύει τον ΣΩΣΤΟ και ΛΑΘΟΣ τρόπο διεκδίκησης των δικαιωμάτων μιας ομάδας στην οποία δεν ανήκει, ώστε να γίνει αυτή αποδεκτή.

Ταληράκια, που θα έλεγε και ο Έντις. :iconcool:

Το γαμάτο είναι που γράφει "οτι ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ασχημοι" με κεφαλαία το "γεννήθηκαν". Σε αντιδιαστολή με τους γκέι που ...έγιναν στη πορεία; :hmmm: :slap:

+Μπόνους:
dimik έγραψε:Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω τι έχει μείνει να διεκδικήσουν, να παντρευτούν νομίζω μπορούν, να υιοθετήσουν επίσης, απ΄όσο ξέρω πινακίδες απαγορεύονται οι LGBT δεν υπάρχουν και στις προκυρήξεις δεν ζητάνε σεξουαλική κατεύθυνση. :hmmm:

κυριολεκτικά ένα χρόνο ακριβώς μετά από αυτό:
https://www.washingtonpost.com/news/mor ... 98f76424a6 :s_whiteflag

preemptive strike: επειδή προβλέπω από τώρα άσχετα σχόλια του τύπου "Μεμονωμένο περιστατικό, και στο εξωτερικό. Αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα" κλπ, ως ανταπάντηση το παρακάτω (το ζουμί, για όσους βιάζονται, από το 2:10 και μετά).

Αλλά εντάξει, αφού ο dimik δεν έχει πάρει μυρωδιά να υφίστανται discrimination έως ακόμα και οι διώξεις οι γκέι, τότε discrimination δεν υπάρχει. Νόμος.-
Καλό θα ήταν λοιπόν οι πούστηδοι να πάνε να λύσουν το παλαιστινιακό ή -γιατί όχι- την ελληνική κρίση χρέους, αφού τα δικά τους προβλήματα τους τα λύσαμε ήδη. :rtfm:

Σε επόμενο έτος θα πάμε και στα advanced θέματα:
* Διαφορές μεταξύ gay και queer (ή γιατί δεν είναι όλοι οι ομοφυλόφιλοι, "ξεφωνημένες" όπως νομίζει η ελληνική κοινωνία").
* Ορατά και αόρατα εμπόδια.
*κλπ.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#406162 Ο Φορτσάκης (ο τομεάρχης Παιδείας ντε) αναρωτιόνταν αν ειναι δυνατόν να βλέπεις αστυνομικούς να συμμετάσχουν σε gay παρελάσεις.

Θα είχε ενδιαφέρον να τον ρώταγε κανένας αν επιτρέπεται εν γένει να υπάρχουν gay αστυνομικοί
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#406173 Προσωπικά αν ήταν κανένας κολλημένος θρησκόληπτος ή μισάνθρωπος ή ρατσιστής ή εθνικιστής θα με πείραζε...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#406180 "Εμένα αν ήθαν κομμουνισθής, θα ήθαν τώρα φαφούθηθ"
Άβαταρ μέλους
By dimik
#406184 @Ζorz

Όχι απλά discrimination αλλά και διώξεις μάλιστα.... σε αρκετά κράτη στον κόσμο ναι όντως (βλ. Ρωσία) αλλά ακόμα και στην κλασικά οπισθοδρομική Ελλαδίτσα δεν νομίζω πλέον, τουλάχιστον όχι στον βαθμό που το παρουσιάζεις, κυρίως γιατί η ντόπια κοινωνία τουλάχιστον των πόλεων έχει συνηθίσει πλέον στο "διαφορετικό", ο μπαρμπα Μήτσος στου χουριό φυσικά θα παραξενευτεί και θα αντιδράσει όταν δεν έχει δει ποτέ ομοφυλόφιλο.

Στο άρθρο γράφει για “gay lifestyle” ή υπάρχει ο όρος gay κουλτούρα, με αφορμή αυτό έχω την εντύπωση ότι οι ίδιοι τοποθετούν τον εαυτό τους εκτός συνόλου ως κάτι ιδιαίτερο και αυτό σίγουρα δεν κάνει καλό στην αποδοχή γιατί όντως ΔΕΝ είναι τίποτα το ιδιαίτερο και όταν προσπαθούν να το παρουσιάσουν έτσι με εκνευρίζει.

π.χ σε μια εκδήλωση τύπου "ελάτε να μας γνωρίσετε" με διάφορα δρώμενα, καλλιτεχνικά, πολιτιστικά, ντοκυμαντέρ γύρω από την ομοφυλοφιλία θα πήγαινα ευχαρίστως και θα έπαιρνα και τα παιδιά μου, σε αυτό το καρναβάλι τύπου "δείτε πόσο διαφορετικός είμαι και σας κατουράω εσάς και τον φόβο σας στο άγνωστο" ευχαριστώ δεν θα πάρω.
Πάντως και κανα 2 φίλους/ες ομοφυλόφιλους που έχω δεν είναι θετικοί σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και σίγουρα δεν νιώθουν πλέον όπως όταν είμασταν στο σχολείο 20 χρόνια πριν, από πλευράς αντιμετώπισης από τον περίγυρο τουλάχιστον.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
dimik έγραψε:Πάντως και κανα 2 φίλους/ες ομοφυλόφιλους που έχω δεν είναι θετικοί σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και σίγουρα δεν νιώθουν πλέον όπως όταν είμασταν στο σχολείο 20 χρόνια πριν, από πλευράς αντιμετώπισης από τον περίγυρο τουλάχιστον.

Φίλε πάντα είχα περιέργεια αν συζητούν σεξουαλικά θέματα 2 φίλοι, εκ των οποίων ο ένας στρ8 και ο άλλος γκέι.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
Giuseppe Busso έγραψε:
dimik έγραψε:Πάντως και κανα 2 φίλους/ες ομοφυλόφιλους που έχω δεν είναι θετικοί σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και σίγουρα δεν νιώθουν πλέον όπως όταν είμασταν στο σχολείο 20 χρόνια πριν, από πλευράς αντιμετώπισης από τον περίγυρο τουλάχιστον.

Φίλε πάντα είχα περιέργεια αν συζητούν σεξουαλικά θέματα 2 φίλοι, εκ των οποίων ο ένας στρ8 και ο άλλος γκέι.

Εχω φίλη λεσβία, αριστεροκάβαλη, με την οποία κάνω τις καλύτερες γκομενοσυζητήσεις εβερ.
Η αδερφή μου εχει επίσης ενα φίλο γκευ (αρχιτεκτόνισσα ειναι, καταλαβαίνετε), με τον/την οποια συζητάνε τα πάντα :s_biggrin