Anonymous Founder έγραψε:Σου απάντησε με σαφήνεια: από την στιγμή που δεν ανήκεις σε κάποια μειονότητα που καταπιέζεται, δεν έχει νόημα να δηλώνεις περήφανος για κάτι τέτοιο.
Για να μην μπερδευόμαστε, ούτε η διευκρίνισή σου απαντάει στο ερώτημά μου, πολλώ δε μάλλον με σαφήνεια.
Δεν ρώτησα άν έχει νόημα ή αν δεν έχει νόημα. Ρώτησα "αν έχω το δικαίωμα να διακηρύξω ότι είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας, λευκός και straight, χωρίς να κινδυνεύω να κατηγορηθώ για ρατσισμό..."
rx8_drifter έγραψε:Ο bussos είναι περήφανος ΝΔ γαυρος και τον αγαπαμε![]()
Παρομοίως darling.
Ρώτησα "αν έχω το δικαίωμα να διακηρύξω ότι είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας, λευκός και straight, χωρίς να κινδυνεύω να κατηγορηθώ για ρατσισμό..."
Κανονικά πρέπει να ρωτήσεις αν δηλώνοντας αυτά κινδυνεύεις ή όχι να κατηγορηθείς. Διαφέρει λίγο.
dstou έγραψε:Ρώτησα "αν έχω το δικαίωμα να διακηρύξω ότι είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας, λευκός και straight, χωρίς να κινδυνεύω να κατηγορηθώ για ρατσισμό..."
Κανονικά πρέπει να ρωτήσεις αν δηλώνοντας αυτά κινδυνεύεις ή όχι να κατηγορηθείς. Διαφέρει λίγο.
Μήπως έπρεπε να προσαρμόσω το ερώτημα ώστε να ταιριάζει στις προηγούμενες "απαντήσεις"
... κι αν το διατύπωνα όπως το λες, ποιά θα ήταν η απάντηση;
dstou έγραψε:Ότι ναι κινδυνεύεις, ανάλογα το ακροατήριο φυσικά.
Ακριβώς! Αυτό νομίζω κι εγώ...
Γιατί ούτε το διάλεξες το οτι εισαι λευκός, ουτε το ότι εισαι Έλληνας, ουτε το οτι είσαι straight.
Η ειδοποιός διαφορά στις υπάρχουσες κοινωνικές συνθήκες με τους gay που βγαίνουν μπροστά και δεν το κρύβουν είναι οτι το κάνουν για να διεκδικήσουν ίση μεταχείρηση. Η υπερηφάνεια λοιπόν δεν είναι για το ότι ειναι gay καθ αυτό αλλά για το ΄τι προσπαθούν να πετύχουν
Έχουν ΔΙΚΑΊΩΜΑ οι εκατομμυριουχοι της Ελλάδας να διαδηλωσουν στο Σύνταγμα με ΜΗΔΕΝΙΚΉ ΠΙΘΑΝΌΤΗΤΑ να λοιδωρηθουν;
Γιατί Δικαίωμα =Ασυλια σε κριτική.
Δεν ξέρω δεν ξέρω...
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
DAP έγραψε:Αμα ερθει το αγορι με τα πορτοκαλια με αυτη την αμφιεση και μου ζητησει να δουλεψει σαν δασκαλος στο σχολειο μου και του αρνηθω θα με πειτε ρατσιστη;
Eννοείται!
Να ήταν τουλάχιστον ένα ροζάκι...
Εδώ υπάρχει όμως άλλο θέμα. Του κοινωνικώς αποδεκτού. Όπως δεν είναι αντίστοιχα κοινωνικώς αποδεκτό να σκάσει μύτη πχ ο διευθυντής της τράπεζας με σορτσάκι στη δουλειά του, έτσι δεν είναι και αποδεκτό να σκάσει μύτη ο μουσάτος με το πορτοκαλί φόρεμα. Υπάρχει δηλαδή ένα dress code (έστω και άτυπο) στις περισσότερες δουλειές. Στον ελεύθερό του χρόνο ας ντύνεται όπως θέλει (κατά προτίμηση με ροζάκι όμως!
). Θα σου άρεσε να σκάσει μύτη εντελώς straight δασκάλα με τον σκατοκόφτη και τόπλες στο σχολείο;;; @pitt: Νομίζω σου απάντησα ξεκάθαρα.
Σου είπα, ναι και σου είπα και το γιατί. Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις υπερηφάνειας δεν γίνονται γιατί οι άνθρωποι είναι περήφανοι (κι εγώ συμφωνώ πως είναι ελαφρώς ανόητο να είσαι "περήφανος¨ για τον εαυτό σου, αλλά όπως βολεύεται ο καθένας), απλά για να αναδείξουν το πρόβλημα του κοινωνικού ρατσισμού εις βάρους τους και να δείξουν πως δεν είναι δα και κάτι επιλήψιμο το να είσαι ομοφυλόφιλος. Γι' αυτό δηλώνουν περήφανοι και γι' αυτό είναι ελαφρώς ρατσιστικό το να δηλώσεις περήφανος που είναι straight... Αυτοί δηλώνουν περήφανοι για να παλέψουν τον ρατσισμό, εσύ γιατί;
(καλά προφανώς δεν είναι προσωπικό, εννοείται!
)
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

#ΦΑτραχοπεδιλο327:
" Εισαι ομοφιλοφιλος? ΜΠΡΑΒΟ σου, στα παπαρια μας...δεν μπορουμε να βλεπουμε κομπλεξικους να διατυμπανιζουν κατι με τοσο ακραιες συμπεριφορες επειδη και καλα δεν εχουν γινει αποδεκτοι από ενα μεγαλο μερος του λαου.
Ο αλλος που ειναι χοντρος με βυζια σαν της φραμπαλα ξερω γω πως βγαινει στην παραλια και κανει μπανιο? Νομιζεις του ειναι ευκολο? Εισαι γελασμενος...υπαρχουνε πολλες μειονοτητες που ντρεπονται για αυτό που ειναι (πολυ κακως κατα την γνωμη μου) επειδη εχουν δεχτει ρατσισμο....δεν ειδα καμια συγκεντρωση υπερβαρων να διατυμπανιζουν το γεγονος οτι ειναι χοντροι μεχρι να γινουν αποδεκτοι από ολους...για να μην αναφερω περιπτωσεις που ενας χοντρος δεν θα κερδιζει την θεση σερβιτορου οταν εχει μια μουναρα αντιπαλλο ενδιαφερομενη για την ιδια θεση.Και μην αναφερω και περιπτωσεις ανθρωπων που λογο του οτι ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ασχημοι θα χασουν πολλες δουλειες επειδη θα τις παρουνε πιο ομορφοι από αυτους.σε ολες αυτες τις περιπτωσεις βιας (οχι σωματικης μεν) οι ανθρωποι δεν κανουν σαν λυσασμενες πορνες για να προκαλεσουν.
Πρεπει φιλε ομοφιλοφιλε να καταλαβεις οτι ΠΟΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ Γ#@(#)/ΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν θα γινες αποδεκτος από ολους....live with it!
Οποιου δεν του αρεσει να βλεπει gay ζευγαρια αλλα ΚΑΙ STRAIGHT ζευγαρια στο δρομο να χαμουρευονται και να φασωνονται σαν να μην υπαρχει αυριο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΟΜΟΦΟΒΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ GAY γιατι απλουστατα εχει προβλημα με μια συγκεκριμενη πραξη σε δημοσιο χωρο ανεξαρτητα από το ειδος ζευγαριου που την πραττει....απλα για πολλους ειναι προσβολη δημοσιας αιδους.... Πεστους οπισθοδρομικους και |λογοκρισία| αλλα μην μπερδευεις τις εννοεις επειδη ψαχνεις απεγνωσμενα να βρεις γυρω σου ομοφοβικους και ρατσιστες...
Ομοφοβικο και ρατσιστη μπορεις Ισως να πει αυτον που δεχεται για παραδειγμα οι straight να φιλιουνται, να χαμουρευοντε κτλ στην μεση του δρομο αλλα οι gay οχι....
Υπαρχουν πολλα πραγματα που δεν μας αρεσουν να βλεπουμε σε δημοσιους χωρους...οπως πχ ενας χοντρος με σπυρακια ξερω γω να ξυνει επιδεικτικα για ωρα τα αρχ...ια του.καντο εικονα τωρα! Ναι ειναι λιγο αηδιαστικο,δεν μπορω να θεωρουμαι ρατσιστης Αν το θεωρω αυτό το πραμα αηδιαστικο σαν εικονα.
Κανε αυτό που σε εκφραζει και προχωρα ελευθερα στο δρομο χερι χερι με το ομοφιλο ταιρι σου και ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ με το πως σε κοιταζουν....στο κατω κατω δικαιωμα του καθενος ειναι αμα γουσταρει να σε κοιταει με μισο ματι.
Αν καποιος σου ασκησει βια τοτε υπαρχει η αστυνομια,παρτην τηλεφωνο
Και Αν θες να γινεις αποδεκτος,δεν μπορεις να βρεις χειροτερο τροπο από το να δρας αντιδραστικα...νομιζεις οτι τους οπισθοδρομικους θα τους αλλαξεις ετσι τα μυαλα? Φερσου οσο λιγοτερο προκλητικα μπορεις,χωρις προφανως να κρυβεις οτι το αγορι ή το κοριτσι διπλα σου ειναι το αλλο σου μισο....
Δηλαδη για εσας τους gay υπαρχουν 2 ταχυτητες? Η δεν αντιδρω καθολου,ή τα κανω ολα πουτανα?
Εσεις οι ιδιοι δημιουργειται περισσοτερους αντιπαλους από οτι συμμαχους...οταν σταματησετε να φερεστε σαν αουγκανοι και σαν σουργελα στα gay prides(που και μονο το οτι τα διοργανωνετε σαν κανει σουργελα),Ισως καταλαβετε για ποιο πουστη λογο δεν καταφερνετε να γινετε αποδεκτοι..."
Via Facebook
-Προσπαθεί να μας πείσει ότι μία πληθυσμιακή ομάδα που δέχεται καθημερινά ρατσισμό κακώς αντιδρά επειδή υπάρχουν κι άλλες ομάδες που δεν το κάνουν.
-Την στιγμή κατά την οποία γίνεται μη αποδεκτός από μέλη της κενωνίας, ΔΕΝ πρέπει να ασχολείται με το γεγονός, αλλά με το αν τα μέλη αυτά είναι ή δεν είναι ομοφοβικοί.
-Ακριβώς από κάτω μας δίνει, ευτυχώς να προσθέσω τον ορισμό του ομοφοβικού/ρατσιστή. Να ενημερωθεί η αντίστοιχη βιβλιογραφία παρακαλώ.
-Πρόληψη; Ενημέρωση; AXΡΕΙΑΣΤΑ πραγματάκια είναι αυτά βρε κουτό, αφού υπάρχει η αστυνομία όπου μπορείς να απευθυνθείς αφού υποστείς ρατσιστική βία κτλ.
-Τέλος, μας υποδεικνύει τον ΣΩΣΤΟ και ΛΑΘΟΣ τρόπο διεκδίκησης των δικαιωμάτων μιας ομάδας στην οποία δεν ανήκει, ώστε να γίνει αυτή αποδεκτή.
< >