Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#404259 Αν σκέφτεσαι να κάνεις μάστερ και να φύγεις έξω, καλύτερα κάνε το μάστερ έξω! :s_yes

Και όπως είπες, μιας και όσο περνάει ο καιρός δεν γίνεσαι μικρότερος, ότι είναι να κάνεις κάν'το όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Αν μπορείς (απ' όλες τις απόψεις) να φύγεις έξω και να κάνεις μεταπτυχιακό, κάν'το το συντομότερο. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#404344 Το θέμα είναι ότι εδώ μπορώ να ξεκινήσω και τώρα ενώ για έξω θα πρέπει να περιμένω τουλάχιστον ένα χρόνο.
Και συνήθως ότι αφήνω για πιο μετά μου πάει στραβά στο τέλος!
Άβαταρ μέλους
By georgetz
NickTG έγραψε:Το θέμα είναι ότι εδώ μπορώ να ξεκινήσω και τώρα ενώ για έξω θα πρέπει να περιμένω τουλάχιστον ένα χρόνο.

Ότι και να κάνεις , το MSc είναι η επένδυση που κάνεις συνειδητά πλέον , έχεις φύγει πολύ απο Πανελλήνιες κλπα.
Άρα έχει σημασία :

α) σε τι εξειδικεύεσαι
β) σύνδεση με αγορά εργασίας
γ) εαν έχεις ακαδημαικό ορίζοντα, τεράστια σημασία η διπλωματική που θα κάνεις

Το μεταπτυχιακό στα Energy Systems ακούγεται καλό σε πρώτη φάση και έχουμε
κορυφαίους Έλληνες καθηγητές στο χώρο αυτό
Άβαταρ μέλους
By dimik
georgetz έγραψε:
NickTG έγραψε:Το θέμα είναι ότι εδώ μπορώ να ξεκινήσω και τώρα ενώ για έξω θα πρέπει να περιμένω τουλάχιστον ένα χρόνο.

Άρα έχει σημασία :

α) σε τι εξειδικεύεσαι
β) σύνδεση με αγορά εργασίας
γ) εαν έχεις ακαδημαικό ορίζοντα, τεράστια σημασία η διπλωματική που θα κάνεις

Πολύ πολύ σημαντικά τα παραπάνω.

Επίσης να τονίσω σαν παθών ότι μεταπτυχιακά και full time job = τρελό μανίκι.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
dimik έγραψε:Επίσης να τονίσω σαν παθών ότι μεταπτυχιακά και full time job = τρελό μανίκι.

Eπειδή από σεπτέμβρη, με την καινούρια σαιζόν ταξικής πάλης ξεκινάω το δικό μου μεταπτυχιακούλι, το φοβάμαι πολύ αυτό.

Για να πω την αλήθεια, το πιθανότερο είναι να την βγάλω ανεργούλης και ψύχραιμος για τον ένα χρόνο που θα διαρκέσουν τα μαθήματα, και να το ψάξω με δουλειά στο όποιο διάστημα θα μου πάρει η εργασία (το οποίο ακούω ότι θα είναι 8+ μήνες ΜΙΝΙΜΟΥΜ)... ήδη ξενερώνω. :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#404386 Εξαρτάται από τα μαθήματα, εγώ π.χ είχα εβδομαδιαίες ασκήσεις και 2 εξαμηνιαίες εργασίες σε κάθε μάθημα κάθε εξάμηνο, την διατριβή την ξεκίνησα Δεκέμβρη ουσιαστικά και την τελείωσα Μάιο.
Αν τα μαθήματα έχουν μόνο παρακολούθηση είναι σαφώς χαλαρότερα από ότι η διατριβή.
Άβαταρ μέλους
By Chris
markvag έγραψε:Αν σκέφτεσαι να κάνεις μάστερ και να φύγεις έξω, καλύτερα κάνε το μάστερ έξω! :s_yes

Και όπως είπες, μιας και όσο περνάει ο καιρός δεν γίνεσαι μικρότερος, ότι είναι να κάνεις κάν'το όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Αν μπορείς (απ' όλες τις απόψεις) να φύγεις έξω και να κάνεις μεταπτυχιακό, κάν'το το συντομότερο. :rtfm:

^dis. Πολυ ευκολοτερα θα προτιμηθει υποψηφιος που εχει ζησει ηδη ως φοιτητης 1-2 χρονια στη x χωρα, παρα καποιος που προσγειωθηκε πριν 2 βδομαδες (θαρρω).
Άβαταρ μέλους
By diplomat
dimik έγραψε:Εξαρτάται από τα μαθήματα, εγώ π.χ είχα εβδομαδιαίες ασκήσεις και 2 εξαμηνιαίες εργασίες σε κάθε μάθημα κάθε εξάμηνο, την διατριβή την ξεκίνησα Δεκέμβρη ουσιαστικά και την τελείωσα Μάιο.
Αν τα μαθήματα έχουν μόνο παρακολούθηση είναι σαφώς χαλαρότερα από ότι η διατριβή.

Πρέπει να ήσουν υπόδειγμα από τους χρόνους που γράφεις.

Απ' ότι ξέρω μέχρι τώρα, γιατί δεν έχω στα χέρια μου το ακριβές πρόγραμμα μαθημάτων, θα έχω δύο εξάμηνα το καθένα εκ των οποίων περιλαμβάνει δύο βασικά μαθήματα και ένα μάθημα επιλογής, στο οποίο θα κάνω και εργασία. Στο τέλος των δύο εξαμήνων, αφού έχω ξεμπερδέψει με τα έξι συνολικά μαθήματα (πολύ λίγα φυσικά) θα ξεκινήσω τη διατριβή η οποία θα πάρει, όπως ακούω, 8+ μήνες. Οπότε έχουμε παρακολούθηση τριών μαθημάτων το εξάμηνο + μία εργασία x2 εξάμηνα, και κατόπιν διατριβή. Βέβαια είμαι αρκετά τεμπελόσκυλο και το βλέπω εξαιρετικά δύσκολο να το βγάλω συνδυαστικά με έστω και παρτ-τάϊμ δουλειά, αν και είναι (τουλάχιστον στο μάτι) εύκολο το πρόγραμμα που διάλεξα.

Υ.Γ. λόγω οικονομικού κόστους και προβλημάτων υγείας της μάνας το μετα θα γίνει στην ελ πατρίδα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#404392 Σε ατνίθεση με τα φοιτητικά μου χρόνια στο μάστερ τα έδωσα όλα για να ξεμπερδεύω μια ώρα αρχύτερα.
6 μαθήματα και διατριβή σε 1,5 χρόνο περίπου, από Οκτώβρη του 2015 μέχρι την άλλη εβδομάδα που παρουσιάζω την διατριβή, αλλά πολύ πίεση και καθόλου μα καθόλου ελέυθερος χρόνος, ξέχασα τι πάει να πει ΣΚ.

Κόπηκα μόνο σε ένα μάθημα και αυτό ήταν οι Ερευνητικές Μέθοδοι, άσχετο δηλαδή με το αντικείμενο και για αυτό πλακώθηκα και με τον καθηγητή.
Το πέρασα τελικά με 7,5 πριν 2 εβδομάδες αφού άλλαξε καθηγητής.

Στην διατριβή όμως βαρέθηκα την ζωή μου και έκανα το ελάχιστο που μπορούσα ίσα ίσα να γράψω 100 σελίδες να ξεμπερδεύω, μέχρι και το κάπνισμα ξανάρχισα παράλληλα με την διατριβή. :tomato:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#404401 Θα μπω λιγο σφηνόπουτσα, μιας και διάβασα διαγώνια τα ποστ και είδα και τις αναφορές στον πανεπιστημιο Κύπρου και το πώς πορεύεται.

ΑΥτό που έγραψε ο dimik σχετικά με τη στελέχωση, είναι εκεί ακριβώς που έχει πονέσει το ελληνικό πανεπισ΄τημιο τα τελευταία χρόνια.

Πολλά τμήματα έχουν αποδεκατιστεί (στον δικό μου τομέα στην πάτρα, έχουν πεθάνει 3 καθηγητές, οι δύο μάλιστα νεότατοι :s_sad ) και δεν έχει αντικατασταθεί κανένας. Όλες οι προσλήψεις έχουν παγώσει λόγων περικοπών, ακόμα δε κι αυτές που ανοίγουν πλέον έχουν τόσο χαμηλούς μισθούς που ενώ πολλά παιδιά που ξέρω απ έξω θα ήθελαν να γυρίσουν (και μιλάμε πλέον για επιστήμονες που ξεκινώντας απο ελλάδα έχουν κάνει ενα αξιοζήλευτο κύκλο σε μεγάλα πανεπιστήμια) αλλά με τέτοιες συνθήκες δεν υπάρχει περίπτωση. Πολλοί μάλιστα θα ερχόνταν έστω και με πετσοκομένα λεφτά, αλλά τουλάχιστον να είχαν λεφτά για να κάνουν την έρευνα σαν άνθρωποι.

Ε, με τέτοιο ποσοστό του ΑΕΠ για παιδεία, μην περιμένετε να δούμε προκοπή, όταν άλλες χώρες θέτουν τα στάνταρ. Η κουβέντα βέβαια μπορει να συνεχίζει να γίνεται για αφίσες και αιώνιους φοιτητές, είναι πιο βολικό.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
rx8_drifter έγραψε:Ε, με τέτοιο ποσοστό του ΑΕΠ για παιδεία, μην περιμένετε να δούμε προκοπή, όταν άλλες χώρες θέτουν τα στάνταρ. Η κουβέντα βέβαια μπορει να συνεχίζει να γίνεται για αφίσες και αιώνιους φοιτητές, είναι πιο βολικό.

^ταμπακιέρα αλέρτ.

Ενώ βρισκόμαστε κυριολεκτικά στον ΠΑΤΟ της ευρώπης σε δαπάνες για την παιδεία, οι δεξιούληδες στεναχωριούνται γιατί τα συντρόφια της ΠΦΑ κατήργησαν το νόμο diamondπούλου.

Σειρά έχουν τώρα η επαναφορά ασύλου και τα τσάμπα μεταπτυχιακά. :s_laughat
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:Επίσης να τονίσω σαν παθών ότι μεταπτυχιακά και full time job = τρελό μανίκι.

+ παθών :vava:

Και μία ακόμα ακόμα φορά σε "σχεδόν" μεταπτυχιακό (2ετές πρόγραμμα πιστοποίησης) και Bonus ένα παιδί... :vava: :vava:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#404447 Το Πολυτεχνείο στην Αθήνα έχει αξιόλογα μεταπτυχιακά

+
δωρεαν :yahoo:
Επειδή είναι δωρεάν η επιλογή γίνεται με σχεδον αξιοκρατικά κριτήρια και έχεις -κατά κανόνα- σοβαρούς συμφοιτητές

-
Οργάνωση καλύτερη των προπτυχιακών, ακόμα ομωσ σε μετριοκακο επίπεδο
Επειδή είναι δωρεάν γίνονται καμία 600αρια + αιτήσεις για να φοιτήσουν τελικά 40

Αν δουλεύεις παράλληλα, τα πιο πολλά έχουν καθημερινή υποχρεωτική παρουσία. Θέλει αρκετή υπομονή όρεξη, ειδικά σε περιόδους εξεταστικής ( ταπεράκι με γεύμα και σπίτι όχι πριν τις 22.30-23.00)

Έχουν οι ΗΜΜΥ ένα Μτχ πάνω σε αυτό που ζητάς... Μαθαίνω, βέβαια, ότι είναι αίμα δάκρυα και ιδρώτας.

Ο επιβλέπων μου, υποστηρίζει ότι δεν θα συνεχίσουν να είναι δωρεάν. Άγνωστο αν έχουν βάση τα λεγόμενα του
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
NickTG έγραψε:http://mscenergysystems.teipir.gr/2017/05/22/ανακοίνωση-εγγραφών/

Το σκέφτομαι.
Καμιά άποψη, σκέψη, αντιπρόταση, οτιδήποτε.

Έχω πολλά να γράψω, αλλά λόγω φόρτου εργασίας (βλ. μετ/κο + γραπτά σχολείου) δεν τα έχω καταφέρει. Απλά επειδή το πήρε το μάτι μου και είναι το πιο σοβαρό ξεκινάω από εδώ τις απαντήσεις (στους υπολογιστές και την γυμναστική θα περιμένετε λίγο).

Αυτό το μεταπτυχιακό είναι σε συνεργασία με ξένο πανεπιστήμιο. Είναι κλασσικό της μορφής πάρε λεφτά δώσε μου χαρτί. Το κάνουν κυρίως φοιτητές ΤΕΙ, αν έχουν το χρήμα (κάπου 8.000€ δεν έχει;). Σε εξυπηρετεί, αν είσαι στον τομέα, οπότε σου δίνει κάτι επιπλέον στο αντικείμενο.

Το έχει κάνει πρώην φοιτητής μου και φίλος πλέον (του έκανε μάθημα η μητέρα μου στο σχολείο, εγώ στην Σχολή και φέτος είμαι επιτηρητής στην αδελφή του που δίνει πανελλήνιες). Αυτός, μετά από δική μου σύσταση, πήγε να δουλέψει σε μια εταιρεία στην οποία τεχνικός διευθυντής ήταν κολλητός φίλος. Η εταιρεία ήταν μικρή, οπότε, όπως όλες οι πρώην βασισμένες στις σχέσεις ιδιώτης-κόμμα (βλ. ΠΑΣΟΚ), είχε μεγάλη γκάμα αντικειμένων σχετικών με την τεχνολογία. Σε κάποια φάση, όταν άρχισε η φάση με τα φωτοβολταϊκά, ο πρόεδρος σκέφτηκε να μπεί στον τομέα. Πήρε, λοιπόν, έναν του από ΕΜΠ με διδακτορικό στον τομέα και ζητούσε προσωπικό. Έτσι, λοιπόν, ο φοιτητής μου, παρέα με την γκομενίτσα του, ξεκίνησαν το μεταπτυχιακό (αυτή του έκανε ασκήσεις, εργασίες, εξετάσεις κτλ κι αυτός οδηγούσε και πηδούσε). Για καλή του τύχη ο πρόεδρος του πλήρωσε τις σπουδές, αφού σκοπεύε να τον αξιοποιήσει στην εταιρεία.

Για να μην σε πρήζω, λόγω κρίσης και πουλήματος από το κόμμα (βλ. μιλημένο έργο, που δεν το πήραν λόγω αλλαγής υπουργού) η εταιρεία πήγε στον πάτο, οπότε όλοι εγκατέλειψαν το καράβι. Ο φοιτητής μου ασχολήθηκε με δίκτυα (βλ. CCNA κτλ, εξωτερικό σε Ουγγαρία στην AT&T κτλ) και εκεί δουλεύει τώρα, μιας και το master αποδείχθηκε άχρηστο για την εύρεση εργασίας εντός κι εκτός των τοίχων. Τουλάχιστον έγινε χωρίς πληρωμή η όλη διαδικασία, οπότε κάτι αξίζει (για το Δημόσιο το Ρ/Η με 28 μαθήματα και αυτή η βλακεία που κάνω τώρα στο ΕΑΠ είναι το ίδιο, για την πιάτσα το πρώτο σημαίνει 2500€ μηνιάτικο worst case scenario για 12 χρόνια υπηρεσία, ενώ το 2ο σημαίνει δικαιολογία να σε πάρουν σε φροντιστήριο της γειτονιάς).

Αν, λοιπόν, θες να βγεις έξω είτε για εργασία, είτε για ακαδημαϊκή καριέρα μετά μην το σκέφτεσαι. Αν κάτι μπορείς να κάνεις στον τομέα εντός και δεν βρίσκεις κάτι παρόμοιο και - το κυριότερο - δωρεάν προχώρα. Εγώ δεν θα το έκανα πάντως λόγω οικονομικών απαιτήσεων και για το ότι είναι σε ΤΕΙ.

Ευχαριστώ.