Αφού λέει 1,3ΒW (body weight) --> 100 κιλά
EDDIE_147 έγραψε:Είσαι και διπλωματούχος ρε monster.
Σόρρυ κιόλας
να μυρίσω τα νύχια μου τι είναι το bw? Με ύψος ?

red_monster έγραψε:EDDIE_147 έγραψε:Είσαι και διπλωματούχος ρε monster.
Σόρρυ κιόλαςνα μυρίσω τα νύχια μου τι είναι το bw?
Με ύψος ?
Sorry, νόμιζα ότι όλοι γνωρίζουμε τις συντμήσεις
Για την ακρίβεια χθες ήμουν 103 ακριβώς, μετρήθηκα ως σημείο αναφοράς για να δω αν και τι οφέλη θα έχω από την καρνιτίνη. Και το ύψος μου (1,87) το είχα αναφέρει στο σχετικό στους 4Τ (Διατροφή) όταν μιλάγαμε για βάρος σχετικά με ύψος;, καθώς για το ύψος και το βάρος μου θεωρούμαι obese (παχύσαρκος) ή σε κάθε περίπτωση χοντρός, αφού έχω ΒΜΙ οριακά <30. Βέβαια οι μετρήσεις Bone Mass και BF δεν συμφωνούν με τα generic charts
Και χθες έκανα μ@λ@κί@, καθώς πίεσα στο squat χωρίς ζώνη. Αντί λοιπόν να μείνω κάτω από το βάρος μου, ανέβηκα (εντελώς βλαμμένα) και ευτυχώς που ήμουν μπροστά στο rack και απλώς γονάτισα για να αφήσω τη μπάρα...αλλιώς θα είχαμε πολύ γέλιο (ή κλάματα)....Τουλάχιστον στις άλλες δύο βαριές ασκήσεις (πιέσεις πάγκου και deads) που επίσης παίζω κάπου εκεί, στη μία ζητάω πάντα spotter κάποιον γυμναστή, και στα deads απλώς κινδυνεύει λίγο το πάτωμα
Anonymous Founder έγραψε:Κάποιοι μυρίζουν καλύτερα φαίνεται...
κάποιοι είναι γυμναστηριακοί τύποι, εγώ είμαι πυγμάχος
ή μυρίζουν καλύτερα

The Ace έγραψε:red_monster έγραψε:EDDIE_147 έγραψε:Είσαι και διπλωματούχος ρε monster.
Σόρρυ κιόλαςνα μυρίσω τα νύχια μου τι είναι το bw?
Με ύψος ?
Sorry, νόμιζα ότι όλοι γνωρίζουμε τις συντμήσειςΓια την ακρίβεια χθες ήμουν 103 ακριβώς, μετρήθηκα ως σημείο αναφοράς για να δω αν και τι οφέλη θα έχω από την καρνιτίνη. Και το ύψος μου (1,87) το είχα αναφέρει στο σχετικό στους 4Τ (Διατροφή) όταν μιλάγαμε για βάρος σχετικά με ύψος;, καθώς για το ύψος και το βάρος μου θεωρούμαι obese (παχύσαρκος) ή σε κάθε περίπτωση χοντρός, αφού έχω ΒΜΙ οριακά <30. Βέβαια οι μετρήσεις Bone Mass και BF δεν συμφωνούν με τα generic charts
![]()
Και χθες έκανα μ@λ@κί@, καθώς πίεσα στο squat χωρίς ζώνη. Αντί λοιπόν να μείνω κάτω από το βάρος μου, ανέβηκα (εντελώς βλαμμένα) και ευτυχώς που ήμουν μπροστά στο rack και απλώς γονάτισα για να αφήσω τη μπάρα...αλλιώς θα είχαμε πολύ γέλιο (ή κλάματα)....Τουλάχιστον στις άλλες δύο βαριές ασκήσεις (πιέσεις πάγκου και deads) που επίσης παίζω κάπου εκεί, στη μία ζητάω πάντα spotter κάποιον γυμναστή, και στα deads απλώς κινδυνεύει λίγο το πάτωμα
σε είχα για πιο ψηλό...
για 1.87 τα 103 είναι πολλά, όπως και να το κάνεις...
γιατί παίζεις τόσα πολλά κιλά ?

)...Για τα κιλά, αν εννοείς για τις ασκήσεις, δεν έχει νόημα να κάνω με λιγότερα, αφού το βάρος μου (αν μιλάμε για τις τρεις συγκεκριμένες ασκήσεις) το έχω για πλάκα. Αν το βάρος δεν σε ζορίζει, πρακτικά δεν κάνεις σοβαρή γυμναστική. Το ίδιο -αναλογικά- παίζει και για όλες τις υπόλοιπες ασκήσεις, ο πρακτικός κανόνας είναι ότι βρίσκεις το 1RM βάρος (one-rep max) και, αναλόγως τι μορφή άσκησης θα κάνεις (set reps, πυραμίδες, super-sets, until-failure κλπ) καθώς και αν πας για δύναμη ή όγκο, αναλόγως προσαρμόζεις τα κιλά που βάζεις. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πέφτεις κάτω από το 60% 1RM, συνήθως παίζεις μεταξύ 75% και 90% του 1RM.
The Ace έγραψε:Που να με έβλεπες πέρσι που είχα φτάσει 113 (οπότε και πήρα την μεγάλη απόφαση)...
Για τα κιλά, αν εννοείς για τις ασκήσεις, δεν έχει νόημα να κάνω με λιγότερα, αφού το βάρος μου (αν μιλάμε για τις τρεις συγκεκριμένες ασκήσεις) το έχω για πλάκα. Αν το βάρος δεν σε ζορίζει, πρακτικά δεν κάνεις σοβαρή γυμναστική. Το ίδιο -αναλογικά- παίζει και για όλες τις υπόλοιπες ασκήσεις, ο πρακτικός κανόνας είναι ότι βρίσκεις το 1RM βάρος (one-rep max) και, αναλόγως τι μορφή άσκησης θα κάνεις (set reps, πυραμίδες, super-sets, until-failure κλπ) καθώς και αν πας για δύναμη ή όγκο, αναλόγως προσαρμόζεις τα κιλά που βάζεις. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πέφτεις κάτω από το 60% 1RM, συνήθως παίζεις μεταξύ 75% και 90% του 1RM.
Σχετικό αυτό, εγώ π.χ που στο πρόγραμμα μου αυτό τον μήνα έχω 5χ10 reps πιέσεις στήθους με αλτήρες και καπάκι 5χ25reps εκτάσεις στήθους με αλτήρες τι 60% RM να παίξω που παίρνει φωτιά το Κορδελιό?
Αν και το πρόγραμμα μου είναι περισσότερο δύναμη-αντοχή στην δύναμη και μετράει πολύ το time under tension με 1 sec θετική 3 αρνητική στα 10ρια σετ και 1-1 στα 25άρια.

dimik έγραψε:Σχετικό αυτό, εγώ π.χ που στο πρόγραμμα μου αυτό τον μήνα έχω 5χ10 reps πιέσεις στήθους με αλτήρες και καπάκι 5χ25reps εκτάσεις στήθους με αλτήρες τι 60% RM να παίξω που παίρνει φωτιά το Κορδελιό?![]()
Αν και το πρόγραμμα μου είναι περισσότερο δύναμη-αντοχή στην δύναμη και μετράει πολύ το time under tension με 1 sec θετική 3 αρνητική στα 10ρια σετ και 1-1 στα 25άρια.
5x25 ?!?!
Ακόμα και για αντοχή, είναι υπερβολικά πολλές, συνήθως 15-20 reps παίζουν. Σε αυτή τη περίπτωση παίζεις μεταξύ 40-50%, όντως δεν μπορείς να πας στο 60%, θα αποτύχεις πολύ νωρίτερα από το τέλος των επαναλήψεων.Edit: σκέφθηκα μια άσκηση που κάνεις περισσότερες επαναλήψεις, μια από τις "χρυσές ασκήσεις" για άλμα, τα εξαντλητικά reps σε quarter-squat (50 reps με >90% 1RM)
Προφανώς, έχεις πολύ διαφορετικό πρόγραμμα, ακόμα και εγώ στοχεύω σε διαφορετικά πράγματα αναλόγως τη μυϊκή ομάδα, οπότε προσαρμόζω ανάλογα επαναλήψεις και κιλά, π.χ πόδια πάω για άλμα (ταχυδύναμη δηλαδή), ενώ όπως είπα στήθος-πλάτη πηγαίνω για δύναμη/όγκο, άρα παίζω ενδιάμεσα στα 6-8 reps με στόχο πάντα ~90% 1RM, εκτός περιπτώσεων που κάνω πυραμίδα, οπότε αρχίζω χαμηλά, ανεβαίνω μέχρι 1RM (αν τα καταφέρω) και μετά ξανακατεβαίνω.
red_monster έγραψε:επιμένω, οτι αν οι ασκήσεις γίνονται σωστά , δεν υπάρχει λόγος να φορτώνεις τόσα κιλά ... γιατί μπορεί να χέρια σου και οι ώμοι σου να μην παραπονιούνται, είσαι σίγουρος όμως οτι δεν κάνουν το ίδιο, οι κοιλιακοί και η μέση... ?
Όπως είπα πιο πριν -και είναι γενικός κανόνας, δεν τον έβγαλα εγώ, απλώς τον ακολουθώ- αναλόγως του τι θες, προσαρμόζεις ασκήσεις, κιλά και επαναλήψεις. Προφανώς πάντα πρέπει να υπερισχύει η φόρμα από το βάρος, αλλά πάνω από το 90% πας για να "έχεις" τα κιλά, δεν πας για επαναλήψεις. Από κορμό είμαι ΟΚ, για την μέση προφανώς και παίζει μεγάλο ρόλο η ζώνη, εξ'ου και το -παραλίγο- ατύχημα χθες...
πχ:
http://www.exrx.net/Testing/WeightLifti ... rdsKg.html
Η ζωνη ΔΕΝ προστατευει απο κακη τεχνικη και δεν σε γλιτωνει απο τραυματισμο (αν δε, την παθεις με ζωνη, τη |λογοκρισία|, θα ειναι πολυ χειροτερα).
Tελος οταν χανεις μια επαναληψη σε σκουατ πρεπει να ξερεις να ριχνεις τη μπαρα, πχ:
https://www.youtube.com/watch?v=NwDN1156e0s
Αν και αυτος την κοπανησε απο υψος, θα μπορουσε απλα να ξανακατεβει λιγο αλλα τεσπα, αυτος ειναι ο σωστος τροπος... το γονατισμα με τη μπαρα ειναι επικινδυνο τουλαχιστον, να μην πω βλακωδες... μπορει να σε τσακισει το βαρος.
Γενικα λιγο προσοχη με οσα γραφει ο "ασος" (και ειδικος σε ολα προφανως) οσα εχει παρει το ματι μου ειναι ως και επικινδυνα..