Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By belgarion
dstou έγραψε:Στο μηχανογραφικό των πανελληνίων έχει και το Παν. Κύπρου για να δηλώσεις? Από πότε γίνεται αυτό?
'Εχει περιορισμένες θέσεις για Ελληνες ή άμα περάσεις πέρασες και ας φας κάποια θέση Κυπρίου? :hmmm:

Πάντως εγώ θυμάμαι θέσεις στην Κύπρο (παιδαγωγικά κυρίως) και στο μηχανογραφικό που είχα συμπληρώσει και εγώ για πανελλήνιες το μακρινό 1998. Λογικά είναι συγκεκριμένο ποσοστό οι Ελλαδίτες όπως αντίστοιχα έρχονται και Κύπριοι εδώ
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimik έγραψε:Επειδή έχω ξάδερφο ηλ μηχ που τελείωσε Ελλάδα και έκανε εδω μάστερ, PhD και τώρα κάνει post doc ξέρω από πρώτο χέρι ότι έχει αρκετά υψηλό επίπεδο.

Και μερικές από τον εξωτερικό χώρο που πίνω τον καφέ μου

Πραγματικά αν σπούδαζα εδώ δεν θα ήθελα να πάω σπίτι μου. ΕικόναΕικόνα

< 5 >

Τι να σου πω, από χώρους περίφημο, αλλά δεν έχουν καμμία ιδιαίτερη αξία κάτι τέτοια εκεί που πραγματικά μετράει.
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ήταν περίπου ανύπαρκτο πριν λίγα χρόνια, τώρα μπορεί να έχει αλλάξει. Εμένα θα με ενδιέφερε το πρόγραμμα σπουδών και πόσο αναγνωρίζεται το πτυχίο στην Ευρώπη και αλλού, τα υπόλοιπα είναι φρου-φρου κι αρώματα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#400769 Στο Πανεπιστήμιο Κύπρου έχω έναν γνωστό που πηρε θέση στον τομέα της νομικής απ´ ότι έχω καταλάβει. Το παιδί τελείωσε νομική πρώτος, διδακτορικό Αγγλία ( σπουδές κ Αμερική αν δεν κάνω λάθος) κτλ κ γενικά πολύ αξιόλογο άτομο, αν κ σχετικά νέος 35άρης...

Πρέπει να στελεχώνουν καλά

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#400784 +1 στελεχώνουν πολύ καλά, το βλέπω κι εγώ από τους καθηγητές μου στο μάστερ στο ανοικτό, πολλοί εκ των οποίων είναι καθηγητές και στο Κύπρου. Νέα παιδιά οι περισσότεροι μέχρι 40-45 με άποψη για την αγορά και το τι ισχύει και όχι αποκομμενοι στον επιστημονικό τους κόσμο καρεκλοκενταυροι. Γενικά είναι κατά της στείρας γνώσης και αυτό μου αρέσει πολύ.

Τα τελευταία χρόνια τόσο το Κύπρου όσο και το ΤΕΠΑΚ έχουν ανέβει πολύ και έχουν μεγάλη συνεργασία με Ευρώπη, είναι νομίζω πάνω από αρκετά ελληνικά στις διεθνείς λίστες ιδιαίτερα σε αυτές με τα νεοσυστατα πανεπιστήμια.

< 5 >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
belgarion έγραψε:Πάντως η αδερφή μου που είναι με Erasmus σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στη Βιέννη είναι απογοητευμένη από το επίπεδο και την οργάνωση, το ίδιο και 2 άλλες ελληνίδες που γνώρισε εκεί. Από ότι μου είπε αυτά που κάνουν είναι πολύ βασικά και τα έχει κάνει πριν χρόνια στην Ελλάδα( τέταρτο έτος Ψυχολογία), βέβαια από πλευράς πόλης και ποιότητας ζωής είναι πολύ ευχαριστημένη

Για το επίπεδο μπορώ να καταλάβω τους λόγους , νομίζω εμείς έχουμε δυνατότερα βασικά πτυχία. Πχ παρακολουθώ ενα μάθημα απο master σε computer science και το επίπεδο δεν θα έλεγα οτι ειναι και τίποτα ιδιαίτερο.... απο την άλλη εχει δυο τμήματα το γερμανόφωνο για τους ντόπιους και το αγγλόφωνο όπου είμαι και εγώ, μαζί με όλα τα Βαλκάνια μέσα... αν κάνει κάποια διαφορά δεν ξέρω.

Η οργάνωση τους όμως τι εχει; γιατι εγώ με όσους καθηγητές εχω πάρε δώσε η με τη γραμματεία, ηταν ολόι άψογοι
Άβαταρ μέλους
By dstou
#400797 Ντίμικ, από γκομενάκια έχει? Πόσα θέλει ένας φοιτητής κάτα μέσο όρο το μήνα? Εδώ, επαρχία, νομίζω με 700 ευρά είσαι πλέον κομπλέ.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
dstou έγραψε:Ντίμικ, από γκομενάκια έχει? Πόσα θέλει ένας φοιτητής κάτα μέσο όρο το μήνα? Εδώ, επαρχία, νομίζω με 700 ευρά είσαι πλέον κομπλέ.

700 τα λες και πολλά για επαρχία, η αδερφή μου στο Ρέθυμνο με 600 το μήνα ήταν εντάξει και νοίκιαζε και σχετικά ακριβά(στα 300 ευρώ).
Άβαταρ μέλους
By belgarion
KiloMeater έγραψε:
belgarion έγραψε:Πάντως η αδερφή μου που είναι με Erasmus σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στη Βιέννη είναι απογοητευμένη από το επίπεδο και την οργάνωση, το ίδιο και 2 άλλες ελληνίδες που γνώρισε εκεί. Από ότι μου είπε αυτά που κάνουν είναι πολύ βασικά και τα έχει κάνει πριν χρόνια στην Ελλάδα( τέταρτο έτος Ψυχολογία), βέβαια από πλευράς πόλης και ποιότητας ζωής είναι πολύ ευχαριστημένη

Για το επίπεδο μπορώ να καταλάβω τους λόγους , νομίζω εμείς έχουμε δυνατότερα βασικά πτυχία. Πχ παρακολουθώ ενα μάθημα απο master σε computer science και το επίπεδο δεν θα έλεγα οτι ειναι και τίποτα ιδιαίτερο.... απο την άλλη εχει δυο τμήματα το γερμανόφωνο για τους ντόπιους και το αγγλόφωνο όπου είμαι και εγώ, μαζί με όλα τα Βαλκάνια μέσα... αν κάνει κάποια διαφορά δεν ξέρω.

Η οργάνωση τους όμως τι εχει; γιατι εγώ με όσους καθηγητές εχω πάρε δώσε η με τη γραμματεία, ηταν ολόι άψογοι

Θα την ρωτήσω πιο συγκεκριμένα και θα επανέλθω στα περί οργάνωσης. Είχε όμως ενα θέμα υγείας πχ και το Πανεπιστήμιο δεν είχε ούτε καν νοσηλεύτρια ούτε ήταν σε θέση να προτείνει κάποιο ιατρείο κλπ. Μιλάω για μικρο ιδιωτικό πάντα όχι σε τόσο μεγάλο που πας εσύ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
dstou έγραψε:Ντίμικ, από γκομενάκια έχει? Πόσα θέλει ένας φοιτητής κάτα μέσο όρο το μήνα? Εδώ, επαρχία, νομίζω με 700 ευρά είσαι πλέον κομπλέ.

Τα πρώτα σε αφθονία....κι αν κρίνω και από αυτά που έρχονται σε εμάς μετά είναι πολύ καλής πχοιότητας νύφες με προίκες :rtfm:

Για το οικονομικό, θέλεις 300€ για σπίτι, λιγότερα αν συγκατοικήσεις, φαγητό άψογο στην λέσχη με ευτελές αντίτιμο. Ψώνια κλπ έξω αντίστοιχα με Ελλάδας ίσως και λίγο φτηνότερα.

Γενικά αν είσαι χαμηλού εισοδήματος έχει ολοκαίνουριες εστίες και μπορείς να την βγάλεις και οικονομικά.
Πάνω από 700€ δεν νομίζω να χρειάζεται ένας φοιτητής και τα αεροπορικά για Ελλάδα αν τα κλείσεις νωρίς μπορεί να είναι και 50€ πήγαινελα.

Το έγραψα ότι αν δεν παιρνάς τα μαθήματα σε διώχνουν; Αν το έγραψα το ξαναγράφω για να το τονίσω.
Ο άλλος ξάδερφος μου κατέληξε στο Παν. Αιγαίου γιατί τον έδιωξαν στο 3ο έτος. :rtfm:

Και μερικές ακόμα φώτο φεύγοντας

Γυμναστήριο

Εικόνα

Νέα τεράστια βιβλιοθήκη χτίζεται

Εικόνα

Μερικά από τα κτίρια με αίθουσες διδασκαλιας

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#400875 Το αντίστοιχο παιδαγωγικό στο παν. Κύπρου ήταν τρελό παλούκι σε σχέση με τα ελλαδιτικα τμήματα, αυτό δέκα χρόνια πριν

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#403958 Για όποιον ενδιαφέρεται:

Python for Data Journalists: Analyzing Money in Politics
Instructor: Ben Welsh
June 12 - July 9, 2017 (FREE Online)

http://journalismcourses.org/PDJ0517.html
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#403982 http://mscenergysystems.teipir.gr/2017/05/22/ανακοίνωση-εγγραφών/

Το σκέφτομαι.
Καμιά άποψη, σκέψη, αντιπρόταση, οτιδήποτε.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
NickTG έγραψε:http://mscenergysystems.teipir.gr/2017/05/22/ανακοίνωση-εγγραφών/

Το σκέφτομαι.
Καμιά άποψη, σκέψη, αντιπρόταση, οτιδήποτε.

Το μαμά Heriot-Watt έχει τα εξής
https://www.hw.ac.uk/study/uk/postgradu ... ration.htm
(που φαίνεται πλησιέστερο)
https://www.hw.ac.uk/study/uk/postgradu ... eering.htm
(τα αναφέρω αυτά ως σύγκριση)

Ως βάση συζήτησης, τι έχεις τελειώσει και τι σκοπεύεις να κάνεις με αυτό το μάστερ;
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#403996 Θα απαντήσω βιαστικά στο πρώτο ερώτημα γιατί ετοιμάζομαι για τη δουλειά. :s_biggrin
Έχω τελειώσει τη μηχανολογία στο ίδιο ίδρυμα.
Το δεύτερο αναλυτικά στην πορεία.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Zorz έγραψε:τι σκοπεύεις να κάνεις με αυτό το μάστερ;

Επιστρέφω εδώ.
Γενικά σκοπεύω να βρω δουλειά. :s_tongue

Ιδανικά θα ήθελα να συνεχίσω και μετά με κάποιο διδακτορικό ίσως. Λογικά εκτός Ελλάδος.
Δεν περιμένω πάντως να μείνω εδώ.

Περά από αυτά επειδή αυτή τη στιγμή είμαι σε μια δουλειά που μένω στάσιμος θέλω και να ασχοληθώ με κάτι γιατί δεν αντέχω άλλο.

Δεύτερη λύση να κάνω υπομονή ένα χρόνο και να προσπαθήσω να φύγω για κάποιο master που με ενδιαφέρει έξω αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν γίνομαι μικρότερος και ο καιρος περνάει.

Δεν ξέρω αν απαντάω σε αυτό που θες αλλά γενικά σκέφτομαι πολλά και πρέπει να βάλω μια σειρά.