Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#399818 Τα RM είναι μια περίεργη περίπτωση. Η εταιρία αποφάσισε να παίξει σε ένα χώρο όπου το heritage μετράει πάρα πολύ, και έχει καταφέρει να φτάσει στην απόλυτη κορυφή της υψηλής ωρολογοποιίας με λιγότερες από δυο δεκαετίες ζωής.

Τα ρολόγια της είναι αναμφισβήτητα η αιχμή της τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας εξωτικά υλικά και εξωφρενικά περίπλοκες τεχνικές λύσεις σε προβλήματα που κανείς δεν ήξερε ότι υπήρχαν (π.χ. πως να κάνεις ένα tourbillon να αντέχει και στις πιο σκληρές συνθήκες, ή πως να χωρέσεις ένα split seconds χρονογράφο με tourbillon σε ένα ρολόι που ζυγίζει 40 γραμμάρια μαζί με το λουράκι :lipsealed: ).

Τα μοντέλα με το κλασικό tonneau σχήμα (για τα στρογγυλά τους προτιμώ να μην σχολιάσω :lol: ) και τους εντυπωσιακά τρισδιάστατους περίπλοκους μηχανισμούς είναι άμεσα αναγνωρίσιμα και έχουν φοβερή παρουσία στο χέρι, ενώ σύσσωμος ο ειδικός τύπος γράφει ξανά και ξανά ότι από κοντά είναι απίστευτα, πολύ πιο όμορφα από ότι στις φωτογραφίες. Παράλληλα, αγκαλιάζουν εξαιρετικά τον καρπό και είναι πάρα, πάρα πολύ άνετα.

Προσωπικά, δυσκολεύομαι να πιστέψω πάντως ότι το 27-03 -όπως το βλέπω σε αυτές τις φωτογραφίες- θα είναι ένα ρολόι που θα μπορούσε να φορεθεί από οποιονδήποτε εκτός από τον Ναδάλ ή τον Μάσα στα πλαίσια της δουλειάς τους. Τα RM είναι, όπως όλα τα εξωφρενικά ακριβά είδη πολυτελείας, αντικείμενα πόθου και το 27-03 δεν βλέπω να καταφέρνει να κάνει το κλικ με τον ίδιο τρόπο που τον έκανε π.χ. το 27-01, ή η σειρά 56. Ομολογουμένως πάντως, στην ιστοσελίδα του δείχνει καλύτερο από ότι στο instagram: http://richardmille.com/watch/rm-27-03/ ... tion=homme

Παρόλα αυτά, επειδή εγώ ζω στα Σούρμενα και όχι στο Μόντε Κάρλο, δεν αποκλείεται να κάνω ένα τεράστιο λάθος και ο Richard να πουλήσει και τα 50 κομμάτια (CHF 766,800 έκαστο)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#399871 Εμένα αυτό το παρδαλό μια χαρά μου φαίνεται, ειδικά για καλοκαιρινό το φόραγα άνετα. Σας κούφανα έτσι..... :lol:
Σαν κάτι άλλους που λένε θέλω κάτι για καλοκαιρινό, παραλία κλπ, τέλειο είναι. Και αν ταιριάζει με το χρώμα του δέρματός μου ίσως να φοριέται και εκτός παραλίας.
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#400197 Είναι μερικά ρολόγια που τους πάει τόσο το τζινάκι όσο και το κοστούμι. Το παρακάτω νομίζω είναι ένα από αυτά, λόγος για τον οποίο κατέληξα σε αυτό.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#400244 Αμαν

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#401999
Χρήστος Λάππας έγραψε:Εικόνα

http://timeandtidewatches.com/introducing-3-new-limited-edition-senna-watches-including-first-ever-heuer-01-senna/
Ωραίο πράμα αλλά 45mm είναι μεγάλο, είναι ατσάλι άρα βαρύ.... απορρίπτεται! :s_yummy
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#402044 Όταν το είχα δει είχα πει πως αν έπαιρνα ειδικότητα, θα σκεφτόμουν να μου το κάνω δώρο...

Εικόνα

https://www.omegawatches.com/de/watches ... 445101007/

Τώρα λέω αργότερα κ βλέπουμε... Ας προσγειωθώ λίγο... Έχω φάει κόλλημα :s_wacko

Και του Κων5 είναι πολύ ωραίο, το έχω δοκιμάσει σε μπλε κ ρουμπινί... αλλά θα προτιμούσα άλλα ρολόγια πρώτα, πχ seemaster και speedmaster dark side moon
Άβαταρ μέλους
By Kon5
#402064 Πέτρο πολύ ωραίο το μαύρο Ω.

Το rolex μπορεί να είναι για τον πατέρα αλλά φορώντας το 2 ημέρες τόσο με τζιν όσο και με κοστούμι έπαθα πλάκα με το πόσο πάει και με τα δύο. Το ψιλοερωτεύτηκα.

Επόμενοι στόχοι ένα sub χωρίς κύκλωπα και ένα moonwatch και κλείνουμε. Το moon φοβερά κλασικό ρολόι πάει με όλα και σε όλους . Μοναδικό μείον Imo το ότι είναι μόνο κουρδιστό αλλά υποθέτω συνήθεια είναι και αυτό.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#402082
Χρήστος Λάππας έγραψε:Υπάρχουν submariner χωρίς cyclops?


Υπάρχει χωρίς ημερομηνία νομίζω αλλά αν θες με ημερομηνία, υπάρχει και το DeepSea.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#402092
Kon5 έγραψε:Πέτρο πολύ ωραίο το μαύρο Ω.

Το rolex μπορεί να είναι για τον πατέρα αλλά φορώντας το 2 ημέρες τόσο με τζιν όσο και με κοστούμι έπαθα πλάκα με το πόσο πάει και με τα δύο. Το ψιλοερωτεύτηκα.

Επόμενοι στόχοι ένα sub χωρίς κύκλωπα και ένα moonwatch και κλείνουμε. Το moon φοβερά κλασικό ρολόι πάει με όλα και σε όλους . Μοναδικό μείον Imo το ότι είναι μόνο κουρδιστό αλλά υποθέτω συνήθεια είναι και αυτό.

Κωνσταντίνε πάρε το Sub με κύκλωπα, εμένα μου αρέσει πολύ περισσότερο όπως είναι... το συνηθίζεις με τον καιρό...