Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By JBT
xenos έγραψε:
deep purple έγραψε:Να αγιάσει το στόμα σου. Απορώ πως δεν σου την έπεσαν ακόμη λέγοντας πως "τα καινούργια αυτοκίνητα είναι πιο ασφαλή,

+

Άβαταρ μέλους
By popolaros
#400017 ειναι τοσο χαλια τα πραγματα για τον 2.000 - 170 Ps κινητηρα της 3αρας;

απο πλευρας αξιοπιστιας φυσικα.

αυτα τα περι πολλαπλαστιαστων / μπεκ και τετοια, δεν λυθηκαν; ποτε; δεν υπαρχει αλλο ''καλο'' Part number απο καποιον αλλον κατασκευαστη ισως;
Άβαταρ μέλους
By dimik
popolaros έγραψε:ειναι τοσο χαλια τα πραγματα για τον 2.000 - 170 Ps κινητηρα της 3αρας;

απο πλευρας αξιοπιστιας φυσικα.

αυτα τα περι πολλαπλαστιαστων / μπεκ και τετοια, δεν λυθηκαν; ποτε; δεν υπαρχει αλλο ''καλο'' Part number απο καποιον αλλον κατασκευαστη ισως;

Kάτι για Delphi μεταλλικούς αντί πλαστικούς που μπαίνουν και στα 3λιτρα διάβαζα πρόσφατα σε αμερικάνικα φορα.
Δεν ξέρω κατα πόσο λύνουν το θέμα όμως.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#400061 Δεν τα είχαν μόνο οι 3άρες τα θέματα αυτά. Και συνάδελφος με 116ι (την προηγούμενη, αντίστοιχη δλδ), έχει αλλάξει πολ/στές και πριν λίγο καιρό (με 50κ χλμ) το 1ο μπεκ (400ε παρακαλώ! :lipsealed: ).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#400075 To πρόβλημα δεν το είχαν οι 3άρες, το είχαν τα μοτέρ. ΟΛΑ, μα ΟΛΑ τα μοτέρ άμεσου ψεκασμού της BMW για να είμαστε ακριβείς. Και ΟΧΙ, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα μπεκ ασφαλώς, λόγω κόστους. Εγώ τα πληρώνω φθηνότερα πάντως, τα 400€ μου φαίνονται πολλά. Α, επίσης μπεκ δεν έχω βρει στην ελεύθερη αγορά, οπότε μπαίνουν τα γνήσια (made by Bosch).
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Anonymous Founder έγραψε:To πρόβλημα δεν το είχαν οι 3άρες, το είχαν τα μοτέρ. ΟΛΑ, μα ΟΛΑ τα μοτέρ άμεσου ψεκασμού της BMW\

Ισχύει και για τα πολύ μεγάλα; V8 για παράδειγμα; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
xenos έγραψε:Δεν τα είχαν μόνο οι 3άρες τα θέματα αυτά. Και συνάδελφος με 116ι (την προηγούμενη, αντίστοιχη δλδ), έχει αλλάξει πολ/στές και πριν λίγο καιρό (με 50κ χλμ) το 1ο μπεκ (400ε παρακαλώ! :lipsealed: ).

Ο 1,6 ήταν ίδιος ο 2,0, απλά με διαφορετικές διαστάσεις κυλίνδρων. Ότι |λογοκρισία| έκαναν στο 2,0, υπάρχει και στο 1,6... :rtfm:

21 quadra έγραψε:Για να ηρεμήσετε δείτε και ακούστε εδώ μια κούκλα

https://www.youtube.com/watch?v=3xFbe9Y ... ubs_digest

Εξαιρετικό βιντεάκι, ως συνήθως από το πετρολίσιους, συγκλονιστικά καλή η κατάσταση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου :s_crazy , αλλά είχα ακούσει κάπου πως ο ν12 βγάζει πολλά προβλήματα και πολύ ακριβά προβλήματα. Βέβαια, εδώ όντως κολλάει η φράση με τα μεταξωτά βρακιά... :lol:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#400353 καρχαριακι

Άβαταρ μέλους
By rocsta
markvag έγραψε: είχα ακούσει κάπου πως ο ν12 βγάζει πολλά προβλήματα και πολύ ακριβά προβλήματα. Βέβαια, εδώ όντως κολλάει η φράση με τα μεταξωτά βρακιά... :lol:

Ήταν και η πρώτη προσπάθεια της bmw σε αυτή τη διάταξη.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
rocsta έγραψε:
markvag έγραψε: είχα ακούσει κάπου πως ο ν12 βγάζει πολλά προβλήματα και πολύ ακριβά προβλήματα. Βέβαια, εδώ όντως κολλάει η φράση με τα μεταξωτά βρακιά... :lol:

Ήταν και η πρώτη προσπάθεια της bmw σε αυτή τη διάταξη.

Aν εννοείς σε αμάξι ναί, αν εννοείς σε κινητήρα όχι

1926, αεροπορικός αλλά δεν έχει σημασία, εκεί οι βλάβες είναι συνήθως permanent σε όποιον συμβούν
https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_VI#/m ... BMW_VI.jpg
Άβαταρ μέλους
By cosneo
bibendum έγραψε:καρχαριακι

Ας βγάλει και αυτή ένα ασχημομουτσουνο...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#402090 Κάποτε σε ένα συνεργείο BMW μου έδειξαν έναν V12 και έμαθα ότι κάθε κάποτε που σκούριαζε ένας σωλήνας επικοινωνίας υγρών στην καρδιά του V ήθελε λύσιμο του μισού περιεχομένου του χώρου κινητήρα για να αντικατασταθεί.

Δεν καταλαβαίνω γιατί όχι στη λύση του υπερκυβισμού; Για κάποιον που θέλει να διατηρήσει σχετική νομιμότητα και εργοστασιακή αξιοπιστία και κατανάλωση είναι πολύ καλή λύση. Φυσικά και δεν έχει τη δύναμη ενός υπερσυμπιεσμένου. H E39 έβγαινε και μαμά με κιτ υπερσυμπίεσης της AC Schnitzer. Επίσης καλές εφαρμογές υπερσυμπίεσης σε BMW έβγαζε από παλιά η Νορβηγική ESS (http://www.esstuning.com). Χωρίς να ανοίξεις κινητήρα, με εγγύηση αλλά δυστυχώς δεν καλύπτει όλα τα μοντέλα και συνήθως τα πιο μικρά μοντέλα βενζίνης την πληρώνουν. Θυμάμαι λάμβαναν πολύ καλά σχόλια.

Δεν ξέρω για τις άλλες 5άρες αλλά η Ε39 ήταν μια μικρή Ε38. Είχαν και πολλές κοινές πρωτοπορίες όπως μοιράζονταν και πολλά κοινά ανταλλακτικά.
The E39 draws heavily from the E38 7 Series in body construction and electronic technology.
[ από https://en.wikipedia.org/wiki/BMW_5_Series_(E39) ]
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Anonymous Founder έγραψε:Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμη, ή αλλιώς... πίσω κίνηση ρε μνιααααα! :lol:
:inlove:
Επειδή το κορίτσι παραπονιέται για την έλλειψη Bluetooth, αγόρασα χθες από Μούρικα BMW Professional Radio CD, με USB, Bluetooth, Aux-in και όλα τα καλώδια στην τιμή. Επιπλέον, είναι και καινούριο!
:metalo:
http://www.ebay.co.uk/itm/172552847279

Η τοποθέτηση έχει σχετική βαβούρα, δεν ξέρω αν θα την κάνω μόνος μου ή θα πάω σε κάποιον εγκαταστάτη, επιπλέον πρέπει να βγουν και τα πάνελ στις πόρτες για να αλλαχτεί η καλωδίωση για τα tweeter του Alpine kit, το καλό είναι πως θα πουλήσω το παλιό, που λόγω USB-iPod connectivity, θα πιάσει κάτι (είναι ελάχιστα τα BMW με Business πηγή που έχουν το συγκεκριμένο κιτ, το είχα πληρώσει 350€ στην BMW και είναι ΟΕΜ ανταλλακτικό! :lipsealed: ).

Η :inlove: έχει πάθει πλάκα πόσοι την ρωτάνε για το αμάξι, τον λίγο καιρό που το οδηγεί! :lol:
"Εμ, μωρό μου, φίνο γκομενάκι με τέτοιο αμάξι, τσιμπάει ο άλλος, τι να κάνει;"
:s_sarcastic

Μόλις το έχω στα χέρια μου, θα ενημερώσω. Ελπίζω να μην μου σκάσει κάνα τελωνείο εντωμεταξύ...

Πίσω κίνηση ρε μνιααααααααα! :metalo: :s_biggrin
Μου ήρθε σήμερα το BMW Professional Radio CD από US, χωρίς να πληρώσω τίποτε τελωνείο biatchezzzz! :metalo: :lol: :lol:
Εικόνα

Τώρα μένει η τοποθέτηση. Είναι καινούριο του κουτιού, με όλη του την καλωδίωση στο πακέτο και πλήρωσα κάτι παραπάνω από 250€. Όσο κάνει στην Ευρώπη ένα μεταχειρισμένο δηλαδή...
:s_biggrin