Για ακόμα μια φορά κέρδισες το βραβείο
Απ' τις φουρτούνες τις πολλές
γυρίστηκα
μες στους ανθρώπους
αυτοεξορίστηκα
Κίκιζας . έγραψε:
Aυτο που επαθα ειναι οτι καταντησε κουραστικο, αλλα κυριως ειρωνικο, να γραφεις εμμονικα για την αξιοπιστια των Γερμανικων και ποσο ΠΑΡΑΠΑΝΩ τελικα αρμεγουν την τσεπη των κατοχων τους και ταυτοχρονα να προκαλεις με την -ως συνηθως- ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ νοοτροπια/σκεπτικο σου, περι "μιας καμμενης λαμπας"....
Κίκιζας . έγραψε: Όταν ειναι γνωστο σχεδον της πασης οτι ο συγκεκριμενος εισαγωγεας-αντιπ/σωπος χρεωνει τα σερβις/ανταλλακτικα στα Evo/γρηγορα Honda, ακριβοτερα απ' οτι ο Θεοχαρακης για το GT-R...![]()
Κίκιζας . έγραψε: Oταν λοιπον ο κοινος παραγοντας (αφαιμαξη σε...ευρω) για την χρηση και συντηρηση ενος αυτοκινητου, περιλαμβανει ξεκαθαρα και τα ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ σερβις στην περιπτωση των Evo, το να επιτιθεσαι συνεχως και εμμονικα για κοροιδιστικη αξιοπιστια των Γερμανικων, (που σε μεγαλο βαθμο αφορα δυτσυχως Ελληνες καταναλωτες με νοοτροπια του τυπου, "ειναι Γερμανικο, δεν χρειαζεται προβλεπομενη συντηρηση") ειναι τουλαχιστον μακρια απο την πραγματικοτητα...
dimviii έγραψε:dimik έγραψε:
Πες μου ποιο θεωρείς ποιο ολοκληρωμένο π.χ από σειρά 3, Α4, C class που θεωρούνται μεσαία κατηγορία σενταν.
δεν ξερω να σου απαντησω Δημητρη,δεν εχω οδηγησει,ουτε καν τεστ εχω διαβασει.
Ολοκληρωμενο παντως ,δεν μπορει να είναι ένα αυτοκινητο, όταν εχει μεγαλο και ακριβο δεικτη βλαβων imho.
Δεν γινεται ένα μηχανικο συνολο σαν το αυτοκινητο να εξετάζεται μονο από το ποσα αλογα εχει,τι εξοπλισμο εχει,και ποσο κανει 0-100.
dimik έγραψε:Προσπαθώ να βρω ιαπωνικά που έχουν την αντίστοιχη πολυτέλεια, οδικη συμπεριφορά, ηχομόνωση, άνεση γκατζετακια κλπ και μόνο Lexus και Infinity μου έρχονται. Τα οποία δεν τα λες και φτηνότερα σε τιμή αγοράς, δεν ξέρω σε συντήρηση τι κάνουν.
dimik έγραψε: Το ότι έχουν καταφέρει σαν brands να περάσουν στον καταναλωτή ότι η αγορά τους ειναι όνειρο ζωής, δείγμα επιτυχίας και status symbol είναι γεγονός και δεν είναι απαραίτητα κακό . Το αν το αξίζουν όμως ίσως πρέπει να το δούμε υπό το πρίσμα του τι προσφέρουν οι υπόλοιποι κατασκευαστές.
JBT έγραψε:Ο ΓΚ όλως περιέργως μπέρδεψε την αξιοπιστία με την αλητεία (του εκάστοτε αντιπροσώπου)
Κίκιζας . έγραψε:JBT έγραψε:Ο ΓΚ όλως περιέργως μπέρδεψε την αξιοπιστία με την αλητεία (του εκάστοτε αντιπροσώπου)
Ολα αυτα την ιδια τσεπη δεν επηρεαζουν? Ειναι αλλα τα ευρω που χανεις απο αξιοπιστια και αλλα απο την αλητεια του αντιπ/σωπου?
JBT έγραψε:Κίκιζας . έγραψε:JBT έγραψε:Ο ΓΚ όλως περιέργως μπέρδεψε την αξιοπιστία με την αλητεία (του εκάστοτε αντιπροσώπου)
Ολα αυτα την ιδια τσεπη δεν επηρεαζουν? Ειναι αλλα τα ευρω που χανεις απο αξιοπιστια και αλλα απο την αλητεια του αντιπ/σωπου?
κανονικά είσαι για ριπόρτ αλλά νταξ το αφήνω να προσπεράσει
dimviii έγραψε:
δεν είναι ειρωνικο,ειναι η αληθεια που καμποσοι εχετε χαψει περι Γερμανικης αξιοπιστιας. Δεν φταιω εγω εάν καποιοι δεχονται να σχιζονται σασι,να βαρανε μοτερ και να αλλαζεις προληπτικα μεταλλα στροφαλου/μπιελων,να αλλαζεις πολλαπλασιαστες πιο συχνα από μπουζι κλπ και όλα αυτά να θεωρούνται φυσιολογικοτατα,δεν υπαρχει κανενα πρόβλημα κλπ
dimviii έγραψε: τα εργατικα δεν ειναι ακριβα εαν πας για σερβις,τα ανταλλακτικα ειναι. Δεν θυμαμαι όμως να εχω πει κατι διαφορετικο.
Επισης μην μπερδευεις τον Σαρακακη(αντιπρόσωπος) με τον κατασκευαστη.Το οτι ο αντιπρόσωπος σε μια χωρα χρεωνει παραπανω,δεν αφορα ολες τις χωρες του κοσμου για την συγκεκριμενη μαρκα.
dimviii έγραψε: ...
Τεταρτον προσπαθησε να κανεις σοβαρη συζητηση, χωρις να υπαινίσσεσαι οτι τα Γερμανικα βγαζουν προβλήματα επειδή οι κάτοχοι εχουν την νοοτροπια οτι αφου δεν χαλαει δεν το παω για συντηρηση.
Ουτε ο Νικος δεν λεει τέτοιες σαχλες.
21 quadra έγραψε:Πάντα είχα και ακόμα έχω την απορία, τα δεκάδες μύρια του κόστους για τις διάφορες ανακλήσεις που διαβάζουμε κατά καιρούς τα επιβαρύνεται ο κατασκευαστής ή επιμερίζονται μετά από τον κατασκευαστή και στον υποκατασκευαστή του συγκεκριμένου εξαρτήματος που παρουσίασε την αστοχία ?
Άλλος λόγος που έχει να κάνει με αντικρουόμενες γνώμες είναι η διαφορετικότητα των προμηθευτών στη διάρκεια ζωής της κατασκευής ενός μοντέλου, πχ αγοράζεις ένα αυτοκίνητο και όλα τα ηλεκτρικά είναι Bosch και μετά 6 μήνες αγοράζει το ίδιο μοντέλο ο γείτονας ή ο κουμπάρος και τα ηλεκτρικά του είναι Magneti Marelli ή ότι άλλο, το ένα βγάζει συνέχεια βλάβες και το άλλο δεν έχει κάψει λάμπα που λέει ο λόγος, αμπραγιάζ Luk το ένα Valeo το άλλο, και πάει λέγοντας.
g8777 έγραψε:Οι ανακλησεις δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό γρηγοριε. ΓΡΗΓΟΡΙΕ ΛΈΓΩ.
Δείχνει ότι το σύστημα δουλεύει (feedback από πελάτες, αναγνώριση του προβλήματος από τον κατασκευαστή, ανάληψη του κόστους και όχι επιβάρυνση στον πελάτη κοκ).
Εδώ μιλάμε για περιπτώσεις όπου το πρόβλημα είναι γνωστό και η αντιπροσωπία κάνει την πάπια, προσπαθεί να κάνει την νύχτα μέρα, να τρέξει στο ring με Terios σε 6.14, και να δικαιολογηθει ως προς το κουστουμακι που σου ραβει με βάση την πριμιουμιλα ή να στο παρουσιάσουν ως κάτι το φυσιολογικό. Από εκεί ξεκίνησε η κουβέντα.
Αγαπητοί φιλοι,Το 2001 αγόρασα κατευθειαν απο το εργοστάσιο (Γερμανια-Στουτγκαρδη) μια MB C200K (1998cc), προφανώς του κουτιου. 1ον: Την ιδια μερα που μου το παρεδωσαν, διαπιστωσα οτι με την απελευθερωση του συμπλεκτη, απο την 1η σε 2η και απο 2η σε 3η, το σασμαν εκανε ενα μεταλικο θορυβο (σαν να απελευθερωνεται ελατηριο και κάνει 2-3 ταλαντωσεις). Παραπονεθηκα εντονα και φωναξαν τον τεχνικο της εταιρειας, ο οποιος την αρχη ελεγε οτι δεν το ακουει, αλλα οταν το οδηγησα εγω το παραδέχθηκε και μου ειπε να το οδηγω σαν "αυτοματο" (πατιναροντας δισκο, δουλευοντας περισσοτερο συμπλεκτη, οπότε πραγματι και δεν ακουγεται), ειπε δε το αμιμητο: Γιατι δεν το πηρατε αυτοματο; Εφυγα θυμωμενος και περιτο να πω οτι οδηγουσα ηδη 20 χρονια και ειχα αλλαξει HONDA-AUDI-SEAT - FORD, χωρις παρομοιο προβλημα.(Το προβλημα παραμενει). 2ον: Μετα απο 1 ετος, εχασα καθως οδηγουσα, για 7-10 δευτερα τον ενα κυλινδρο, ο οποιος επανηλθε μετα απο μια μακρια "γκαζια". Στο service μου ειπαν οτι πιθανως εφταιγε το καυσιμο. Το δεχτηκα, αλλα το θεμα επαναληφθηκε 5 φορες ακομα τα επομενα 2 χρονια και μου το επελυσε τεχνικος αλλαζοντας τα μπουζοκαλωδια μεταξυ τους (οχι αντικατασταση). 3ον: Το 2005, "επεσε" το πισω παραθυρο στη "θηκη" του, γιατι οπως αποδειχθηκε εσπασε ενας πλαστικος "πiρος" του μηχανισμου. 4ον: Πριν 10 ημερες , σταματησε η (εργοστασιακη) CDιέρα να διαβάζει CD. Το αυτοκινητο εχει 31.000 KM και μενει παντα σε κλειστο parking (εννοειται αγρατσούνιστο). Αποφάσισα και εστειλα Σαββατο 19 Δεκ 2009 e-mail στο εργοστασιο, (cs.de.complaints@ cac.Mercedes-Benz.com), σαφως σε απταιστα ΑΓΓΛΙΚΑ και μου απαντησαν αμεσως (Κυριακή !!!), αλλα στα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ!!!. Με τη βοηθεια φιλου, το E-MAIL ελεγε οτι θα λαβουν υποψη τα παραπονα και για την επιλυση των προβληματων μπορω να επισκεπτομαι τις κατα τοπους αντιπροσωπειες. (Σοβαρά; Ευχαριστώ για την υπόδειξη!!!). ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Εκτος απο "μαπα" αυτοκινητο για 38.000 ευρώ, (τουλαχιστον το δικο μου κομματι), γιατι εγω αυτα τα θεωρω "βλάβες" και οχι "μικροζημιές", ειναι και αγενεις.
, αλλά και οι εμμονές μας με συγκεκριμένη μάρκα. Δεν αντιλέγω βέβαια πως και κάποιοι είναι τυχεροί και την 1η 10ετία χρήσης ή μέχρι τα 80-100Κ χλμ, πέραν των υποχρεωτικών service, δεν πλήρωσαν πάνω απο 40-50€, για κανα ... λαμπακι φωτων, στοπ κλπ. Νίκος Παππάς έγραψε:Αυτος που αγοραζει Premium εκτος απο το πρεστιζ αγοραζει και τεχνολογια, πραγματα που δεν θα βρεις σε ford, fiat, toyota. Περιμενεις να βρεις πολυτελεια στο εσωτερικο, ποιοτητα κατασκευης, ευκολιες και αυτοματισμους που τις πληρωνεις αναλογως μεν, αλλα και αξιοπιστια, αντοχη στον χρονο γιατι τα λεφτα που δινεις ειναι πολλα!
Σωστοί και οι δύο :s_thumbsup (ήταν εύκολο :inn[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]