REALZEUS έγραψε:QsisVTS έγραψε:REALZEUS έγραψε:Θέμα γούστου μάλλον. Τα αρώματα της Paulaner δεν τα έχει σε καμία περίπτωση η Alfa. Για τις άλλες που λες, προσυπογράφω, ειδικά για Weihestephaner.
Επειδή είμαι λάτρης των weiss θα πω ότι η καλύτερη με γιγάντια διαφορά είναι ο βασιλιάς Λουδοβίκος (König Ludwig) και μετά ακολουθούν οι υπόλοιπες κάποια σκαλιά πιο κάτω.
Meisel και franziskaner τις κατεβάζω πολύ ευχάριστα, κάποιες άλλες όπως paulaner και weihenstephaner έχουν πιο αδύναμη γεύση και είναι πιο αδιάφορες η erdinger είναι κάπου στη μέση![]()
Για φαγητό προτιμώ τη franziskaner ως πιο ισορροπημένη (έχει σωστή γεύση αλλά δεν έχει την υπερβολικά φρουτώδη γεύση της Ludwig) πάντως γιατί οι weiss και το φαγητό δε μου κολλάνε τόσο και ας το συνδυάζω γιατί οι μη weiss συνήθως μου φαίνονται κατρουλια ή πολύ πικρές
Γύρισα πριν λίγο σπίτι από μπυραρία με την εκλεκτή παρέα των Markvag και Popolaros. Ήπια δύο Dunkel-Weiss Konig Ludvig (Μαύρη Θολή!!!). Ωραία, αλλά όχι Paulaner, ούτε Weihestephaner.
Βέβαια σαν τα βελγικά ales δεν έχει!!!![]()
![]()
Μόλις θα έγραφα κι εγώ για Dunkel Weiss, ήπια της HB και μου άρεσε τόσο που στις επόμενες 3 εξόδους έψαχνα dunkel weiss

). Ωραία, αλλά όχι Paulaner, ούτε Weihestephaner.
την ξέχασα πριν στη λίστα με τις καλές.