dimik έγραψε:Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως δουλεύει το AC στην 320?
Το έχω στο auto στους 22 με αυτόματη ανακύκλωση και βγάζει ζεστό αέρα, για να βγάλει σχετικά κρύο πρέπει να το ρίξω κάτω από τους 20.
Αν ανάψω και το κουμπί με το χιόνι, Οκ βγάζει αρκετό κρύο αλλά δεν υποτίθεται ότι στο auto πρέπει να βγάζει κρύο ούτως ή άλλως αυτόματα?
Διάβασα και το manual αλλά άκρη δεν έβγαλα ή μάλλον θεωρώ χαζό να πρέπει να πατάω έξτρα κουμπί αν θέλω κρύο.
< 5 >
Πρέπει να πατήσεις το κουμπάκι με το χιόνι για να δουλεύει το A/c. Αλλιώς είναι απλά ο αέρας απ' έξω.
Το auto έχει να κάνει με την ταχύτητα του ανεμιστήρα, δηλαδή ρυθμίζει αυτόματα το πόσο δυνατά δουλεύει ο ανεμιστήρας για να έχει την επιθυμητή θερμοκρασία. Αν το πατήσεις βέβαια, ανάβει και το A/C (θα δεις ανάβει και το λαμπάκι στο κουμπί με το χιόνι). Αλλά μπορείς να σβύσεις το A/C και να έχεις απλά τον ανεμιστήρα στο αυτόματο και να μπαίνει αέρας σε θερμοκρασία (εξωτερικού) περιβάλλοντος. Τον χειμώνα, απλά για να έχεις ζεστό αέρα, δεν χρειάζεσαι το A/C. Εγώ το A/C το έχω κατά βάση το καλοκαίρι για δροσιά, το χειμώνα δεν το χρησιμοποιώ, εκτός και αν θέλω να ξεθολώσω τα τζάμια. Αν και βρίσκω ότι στην μπεμπέκα δεν θολώνουν εύκολα, ενώ πχ στη Νίτσα θόλωναν αρκετά πιο εύκολα...
Την ανακύκλωση δεν τη χρησιμοποιώ στο αυτόματο, 1-2 φορές το έκανα στην αρχή και δεν είδα κάποια διαφορά (μύριζα καυσαέριο από το φορτηγό), οπότε την βάζω στο κανονικό για λίγο, όταν χρειάζεται...
GTS έγραψε:Oταν πατας το ΑUTO δεν αναβει το A/C ταυτοχρονα? Ετσι κανει στο δικο μου.
Και στο δικό μου. Αν δεν θέλεις A/C βέβαια μπορείς να το κλείσεις και να έχεις απλά μόνο τον ανεμιστήρα σε αυτόματη λειτουργία και ότι καταφέρει.
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>