Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
GTS έγραψε:
georgetz έγραψε:Καμία σχέση, αυτό σου λεω. Οι ξένοι το αποκαλούν weather feel , οι βόρειοι στην Ελλάδα ξέρουν για τι πράγμα μιλώ...

Κατω απο το -5 λιγο μπορεις να περπατησεις εξω εκτος και αν ντυθεις σαν αστροναυτης.

αμαν ρε GTS με τις υπερβολές σου :lol:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#396923 Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, speak up κύριος.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#396928 Δεν ειναι υπερβολες και μην γραφεις για πραγματα που δεν ξερεις. Μεχρι -5 περπατας οσο πεφτει η θερμοκρασια ο χρονος που μπορει να κατσεις εξω περιοριζεται. Ντυσιμο με πολλαπλα layers βοηθαει και επισης θελει να καλυπτεις το προσωπο. Στην πραξη ντυμενος νορμαλ (γιατι αλλοιως δεν μπορεις να κινηθεις σε κλειστο χωρο) ελαχιστα περπατας εξω.
Άβαταρ μέλους
By sargus
#396929 Δεν ξέρω πολλά από κρύα, πάντως ένα βράδυ σε ένα ταξίδι στη Φινλανδία, έμεινα έξω στους -10 μέχρι σχεδόν το ξημέρωμα φορώντας μόνο ένα πουκάμισο κ αυτό με διπλωμένα μανίκια κ πίνοντας 1-2 μπουκάλια βότκα. Κ δεν αντέχω το κρύο γενικά. Οπότε νομίζω ότι μάλλον δεν ισχύει αυτό που λες.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#396936 καλά το ότι ήσουν στη χώρα δε σημαίνει ότι έφαγες και το κρύο αναλόγως, κάποια στιγμή που έκανα σκοπιές στους μείον (μέιον 5 έως μείον 10 έκανε σε μας 2 με 4 τα ξημερώματα) πραγματικά ασυνήθιστος στο κρύο εκτός από τουρισμό στο εξωτερικό που δε μετράει όπως είναι φυσικό υπέφερα. αλλά μια μέρα που ήμουν με τύπο που μεγαλωσε στη γερμανία τον έβλεπα να τουρτουρίζει χειρότερα από μένα.

τον ρώτησα μα καλά στη γερμανία δεν έχεις μάθει στα κρύα πώς κάνεις έτσι; και μου εξήγησε ότι στη γερμανία μπορεί να κάνει και χειρότερο κρύο, αλλά αυτός (και πολλοί άλλοι) δεν κάθεται ποτέ έξω στο κρύο παρά μόνο για να μπει στο αυτοκίνητό του. όπως και άλλοι ντόπιοι της περιοχής κρύωναν και άλλοι όχι αναλόγως τη δουλειά που έκαναν και τις συνήθειές τους

και στην ελλάδα είναι πολλοί που τρελαίνονται με τη ζέστη και δεν αντέχουν, εγώ και καύσωνα να έχει είμαι τέλεια, εκτός αν πρέπει να κάνω πνευματική εργασία όπου δε μπορώ να συγκεντρωθώ με το κεφάλι να ζεσταίνεται, αλλά οτιδήποτε άλλο το κάνω
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#396941 Το - 20 έτσι ξερά δε σημαίνει κάτι. Έχω τύχει σε τέτοια θερμοκρασία στα Βαλκάνια και ήταν βατό σε σχέση με το - 5 της Θεσσαλονίκης. Γενικά βέβαια μιλάμε για χοντρά κρύα που θα επιβαρύνουν το σώμα μελλοντικά

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By mjacob
sargus έγραψε:Δεν ξέρω πολλά από κρύα, πάντως ένα βράδυ σε ένα ταξίδι στη Φινλανδία, έμεινα έξω στους -10 μέχρι σχεδόν το ξημέρωμα φορώντας μόνο ένα πουκάμισο κ αυτό με διπλωμένα μανίκια κ πίνοντας 1-2 μπουκάλια βότκα. Κ δεν αντέχω το κρύο γενικά.

Προφανώς έπαιζε ρόλο το αλκόολ για να μην νιώθεις το -10, και φαντάζομαι ότι επίσης ήσουν υπερκινητικός.

Διαφοερετικά θα ήταν μια καλή συνταγή για να πεθάνει κάποιος.
-10, πολύ αλκοόλ (aka εκθετικά μεγαλύτερη απώλεια θερμότητας λόγω ευρυαγγείας σε συνδυασμό με ψευδαίσθηση θερμότητας λόγω το ίδιου φαινομένου), αρκετές ώρες (έτσι όπως το έγραψες μπορεί να ήταν και μήνες :lol: ) ανεπαρκές ντύσιμο.

Όπως και να έχει πάντως, ένα δίκιο το έχει ο GTS. RealFeel ξεreal feel, το -20 ίδιο με οποιοδήποτε 0 δεν είναι με τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#396946 Mονο ενα δικιο? Αν δεν το ζησεις δεν μπορεις να διανοηθεις τι σημαινει κρυο. Στο -20 η τηλεοραση παιζει warnings να μην βγειτε απο το σπιτι και παγωσετε. Πολυ κοσμος υπερεκτιμα τις δυνατοτητες τους και τους βρισκουν παγωμενους την αλλη μερα.

ΥΓ οταν εισαι σε ενα κλαμπ με αλλους 200 και πινεις ποτα μεσα στο κλαμπ η θερμοκρασια ειναι 25 βαθμοι και εξω -10. Προφανως το σωμα σου ειναι ζεστο και οταν βγεις εξω αντεχεις και αρκετη ωρα στο κρυο αλλα αν δεν υπολογισεις κατι σωστα θα εχεις προβλημα...
Άβαταρ μέλους
By markvag
Thomas_C200K έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:Oποιος μιλάει για Καναδά, και για να μιλαέι για Καναδα έχει λυμένο το πρόβλημα του καιρού, πρέπει να βάλει στο παιχνίδι το Βανκούβερ.
ΛΗΞΙΣ :adminpower:

Δώσε ίνφος αγαπητέ για την συγκεκριμμένη πόλη, μου αρέσεις :iconcool: :inlove:
Κάτσε να ανοίξω τον γούγλη τον μάπα να δώ που στο καλό πέφτει :ninja:
3o edit το Βανκούβερ είναι χαμηλά, κάνει κρύα καλά εκεί?

Είναι κάπου στο ίδιο ύψος με το Βλαδιβοστόκ :ninja: Σου κάνει;;; :lol:

Μην ξεχνάς ότι στον Ειρηνικό δεν υπάρχει το ζεστό ρεύμα του Κόλπου του Μεξικού που ζεσταίνει όλο τον Βόρειο Ατλαντικό. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
GTS έγραψε:Δεν ειναι υπερβολες και μην γραφεις για πραγματα που δεν ξερεις. Μεχρι -5 περπατας οσο πεφτει η θερμοκρασια ο χρονος που μπορει να κατσεις εξω περιοριζεται. Ντυσιμο με πολλαπλα layers βοηθαει και επισης θελει να καλυπτεις το προσωπο. Στην πραξη ντυμενος νορμαλ (γιατι αλλοιως δεν μπορεις να κινηθεις σε κλειστο χωρο) ελαχιστα περπατας εξω.

Ναι, είσαι ο μόνος που εχει περπατήσει με -5 :lol: Εκτός αν οι αστροναύτες ντύνονται με ένα north face jacket και ενα σετ ισοθερμικά εσώρουχα

Πες μας κι άλλα :s_cool
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
markvag έγραψε:
Thomas_C200K έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:Oποιος μιλάει για Καναδά, και για να μιλαέι για Καναδα έχει λυμένο το πρόβλημα του καιρού, πρέπει να βάλει στο παιχνίδι το Βανκούβερ.
ΛΗΞΙΣ :adminpower:

Δώσε ίνφος αγαπητέ για την συγκεκριμμένη πόλη, μου αρέσεις :iconcool: :inlove:
Κάτσε να ανοίξω τον γούγλη τον μάπα να δώ που στο καλό πέφτει :ninja:
3o edit το Βανκούβερ είναι χαμηλά, κάνει κρύα καλά εκεί?

Είναι κάπου στο ίδιο ύψος με το Βλαδιβοστόκ :ninja: Σου κάνει;;; :lol:

Μην ξεχνάς ότι στον Ειρηνικό δεν υπάρχει το ζεστό ρεύμα του Κόλπου του Μεξικού που ζεσταίνει όλο τον Βόρειο Ατλαντικό. :rtfm:

Δεν είναι έτσι, γενικά έχει πολύ ήπιο κλίμα σε σχέση με τον υπόλοιπο Καναδά

http://www.livingin-canada.com/climate-vancouver.html
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#396996 Ναι το Βανκουβερ ειναι πολυ καλυτερα.

Ειχε παει για 2 χρονια σχεδον πολυ καλος μου φιλος. Δουλεια εργατη εκανε βεβαια αλλα ελεγε οτι η πολη ηταν καταπληκτικη. Τεραστια, κοσμοπολιτικη.

Εχουν κανει αποβαση οι πλουσιοι Ασιατες. Τα σπιτια ειναι πανακριβα.

Ειχε κανει και κατι υπεροχες εκδρομες σε κατι παρκα για κυνηγι. Γενικα ωραιες εμπειριες.

Πηγε και στο Καλγκαρι καποια περιοδο με την δουλεια. Οτι λεφτα μαζεψε τα μαζεψε εκει. Αλλα -25 καθε μερα το χειμωνα τοτε.

Μαλιστα δουλευε σε εξωτερικο χωρο οποτε το σιγουρο ειναι οτι δεν πεθανε απο το κρυο
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#396998 @rx8_drifter
Μπορεί σε σχέση με τον υπόλοιπο Καναδά να είναι παράδεισος, αλλά σε σχέση με τον δικό μας καιρό, είναι εφιάλτης. Ακόμη και τα... πολυαγαπημένα μου Γιάννενα, έχουν καλύτερο καιρό (αν και μάλλον πιο βροχερό, αλλά αυτό είναι και εύκολο, δεν χάνουμε τις πρωτιές έτσι εύκολα! :rtfm: ).
Βλέπω πάντως πως τον μισό χρόνο βρέχει, ενώ ο ήλιος υπάρχει ουσιαστικά κυρίως το καλοκαίρι. Και η θερμοκρασία δεν είναι ποτέ πολύ κρύα, αλλά δεν φαίνεται να είναι και ιδιαιτέρως ζεστή (άντε με εξαίρεση 1-2 μήνες που είναι καλύτερα).
Άβαταρ μέλους
By GTS
rx8_drifter έγραψε:
GTS έγραψε:Δεν ειναι υπερβολες και μην γραφεις για πραγματα που δεν ξερεις. Μεχρι -5 περπατας οσο πεφτει η θερμοκρασια ο χρονος που μπορει να κατσεις εξω περιοριζεται. Ντυσιμο με πολλαπλα layers βοηθαει και επισης θελει να καλυπτεις το προσωπο. Στην πραξη ντυμενος νορμαλ (γιατι αλλοιως δεν μπορεις να κινηθεις σε κλειστο χωρο) ελαχιστα περπατας εξω.

Ναι, είσαι ο μόνος που εχει περπατήσει με -5 :lol: Εκτός αν οι αστροναύτες ντύνονται με ένα north face jacket και ενα σετ ισοθερμικά εσώρουχα

Πες μας κι άλλα :s_cool

Δεν καταλαβαινω τι προσπαθεις να μας πεις. Ότι το κρυο δεν είναι θεμα και πας βολτες στο -10 μια χαρα? Αυτό δεν ισχυει εστω και αν εχεις περπατησει στο -5 (θερμοκρασίες που και Ολλανδια εχει συχνα αλλα και στο Λονδινο παιζουν κάθε χρονο για μερικες μερες). Εγω ειπα ότι βολτα στο κρυο γενικα δεν παιζει ευχαριστα για πολύ ωρα εκτος και ντυθείς πραγματικα ζεστα (οι εργατες δουλευουν 8αρα στο -5..-8 ντυμενοι καλα). Βεβαια εχει διαφορα αν φυσαει αερας ή όχι αν εχει ηλιο κλπ.

Το Βανκούβερ και η Βικτορια εχουν το ποιο ζεστο κλιμα στην χωρα αλλα ο χειμωνας ανετα παει -8 (φετος ειχε αρκετο κρυο νομιζω) και εχει και αρκετο χιονι και εκει βεβαια σε σχεση με την υπολοιπη χωρα που χτυπάει -20 και χιονιζει για 6 μηνες λιγο καλυτερα είναι σιγουρα. :lol:

Γιαυτο εχουν μαζεψει πολλους αστεγους και ναρκομανεις εκει περα. :oops: