Επίσης δοκιμάστηκε Loctite 55 με εξαιρετικά αποτελέσματα, όπου το έβαλα η δουλειά έγινε κατευθείαν σωστά.
Επίσης δοκιμάστηκε Loctite 55 με εξαιρετικά αποτελέσματα, όπου το έβαλα η δουλειά έγινε κατευθείαν σωστά.
fubar.gr έγραψε:Άρχισα να ασχολούμαι με ηλεκτροκολλήσεις. Για την ακρίβεια έχω μια μικρή εμπειρία, αλλά τώρα αγόρασα δική μου ηλεκτροκόλληση.
Πήρα τη μικρή ηλεκτροκόλληση που έβγαλε το Lidl με 50 ευρώ, μία ηλεκτρονική μάσκα, ένα πακέτο ηλεκτρόδια και μερικα παλια σίδερα, κάτι κοιλοδοκούς, λαμαρίνες κτλ.
Τη δοκίμασα λίγο, πάνω απο 5 ηλεκτρόδια δέν κατανάλωσα, και μετά το βράδυ διαπίστωσα οτι το αριστερό χέρι μου ήταν σαν ηλιοκαμένο μέχρι εκεί που ξεκινούσε το μανίκι του κοντομάνικου.
Ψάχνοντας στο internet διαπίστωσα οτι η ακτινοβολία UV που παράγεται είναι τόσο έντονη που μπορεί να προκαλέσει καψίματα στο δέρμα όπως όταν κάθεσαι για πολλή ώρα στον ήλιο.
Οπότε κόλλημα με μακρυμάνικο απο δω και πέρα!
Αν υπάρχουν άλλες συμβουλές ευπρόσδεκτες.
21 quadra έγραψε:Μακρυά γάντια από μαλακό δέρμα, υπάρχουν για ηλεκτροκολλητές, το βασικότερο είναι η ηλεκτρονική μάσκα που πήρες αλλιώς τώρα μάλλον δεν θα έβλεπες να γράψεις για λίγες ημέρες.
Τι ηλεκτρόδια πήρες 2.5άρια ? Σφυράκι για να καθαρίζεις τον βόρακα από την κόλληση πήρες ή το είχε σετάκι η ηλεκτροκόλληση που αγόρασες ?
Πόσα αμπέρ είναι ? Είναι χαλκού ή αλουμινίου ? Δεν νομίζω να είναι inverter σε αυτά τα χρήματα.

fubar.gr έγραψε:Η μάσκα δέν είναι κάποια μάρκα, μάλλον φασόν κινέζικη είναι, 40 ευρω την πήρα. Μόνο αρνητικό είναι που έχει τη ρύθμιση για το σκοτείνιασμα μέσα στη μάσκα και όχι στο πλάι όπως άλλες, οπότε πρέπει να την βγάλεις για να το ρυθμίσεις.
Χθές τη δοκίμασα σε TIG και δέν σκοτείνιαζε αμέσως, ενώ καμια φορά αναβόσβηνε. Το TIG θέλει ειδικές μάσκες?
fubar.gr έγραψε:Άρχισα να ασχολούμαι με ηλεκτροκολλήσεις. Για την ακρίβεια έχω μια μικρή εμπειρία, αλλά τώρα αγόρασα δική μου ηλεκτροκόλληση.
Πήρα τη μικρή ηλεκτροκόλληση που έβγαλε το Lidl με 50 ευρώ, μία ηλεκτρονική μάσκα, ένα πακέτο ηλεκτρόδια και μερικα παλια σίδερα, κάτι κοιλοδοκούς, λαμαρίνες κτλ.
Τη δοκίμασα λίγο, πάνω απο 5 ηλεκτρόδια δέν κατανάλωσα, και μετά το βράδυ διαπίστωσα οτι το αριστερό χέρι μου ήταν σαν ηλιοκαμένο μέχρι εκεί που ξεκινούσε το μανίκι του κοντομάνικου.
Ψάχνοντας στο internet διαπίστωσα οτι η ακτινοβολία UV που παράγεται είναι τόσο έντονη που μπορεί να προκαλέσει καψίματα στο δέρμα όπως όταν κάθεσαι για πολλή ώρα στον ήλιο.
Οπότε κόλλημα με μακρυμάνικο απο δω και πέρα!
Αν υπάρχουν άλλες συμβουλές ευπρόσδεκτες.
bill33 έγραψε:Εγώ περίμενα ότι θα έλεγεσ ότι έκαψες τα μάτια σου και ποιο κολλύριο να βάλεις!![]()

21 quadra έγραψε:Να δουλέψεις 30΄ ή 60΄ με την κόλληση μια φορά την εβδομάδα δεν νομίζω ότι χρειάζεται προστασία αστροναύτη, όλα αυτά τα χρήσιμα βοηθήματα αφορούν τους επαγγελματίες συγκολλητές που είναι επί χρόνια 8-10 ώρες την ημέρα με την κόλληση στο χέρι.
fubar.gr έγραψε:
Αγόρασα και ένα τροχό της Dewalt 1400 Watt. Έχω μια μεγάλη σιδερένια κοιλοδοκό, θα την κόψω σε μικρότερα κομμάτια και αύριο αν δέν βρέχει θα κάνω προπόνηση
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]