αλλιώς με τους ανήθικους
Anonymous Founder έγραψε:Πού ακριβώς είδες εσύ την εύκολη λύση; Εύκολο είναι να περάσεις 9 μήνες και να φας στο κεφάλι ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη;
Ναι, πώς να το κάνουμε τώρα, υπάρχουν και τέτοιες.
markvag έγραψε:dimik έγραψε:
Ε διάβασε πρώτα ότι έχω γράψει και μετά να ζαλιστείς όσο θες....Εγώ διαφωνώ με το να καλύπτονται από τα ταμεία όλες ανεξαρτήτως.
Να καλύπτονται σίγουρα όταν συντρέχουν ιατρικοί η σοβαροί κοινωνικοί λόγοι.
Βέβαια για το 2ο χρειάζεται σοβαρό κράτος με μηχανισμούς ελέγχου/υποστήριξης για να λειτουργήσει.
Όπως και να έχει μου κακοφαίνεται να συμμετέχουμε όλοι στα γαμησιάτικα της οποιασδήποτε ελαφρά την καρδία δεν χρησιμοποιεί αντισύληψη και έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της ότι αν γίνει στραβή υπάρχει και η έκτρωση. Να μην μπορεί να πληρώσει γιατί ανήκει σε ευαίσθητη κοινωνική ομάδα το καταλαβαίνω και δεν έχω πρόβλημα να την κάνει δωρεάν αλλά η φάση πίνω τις πέλφε μου, πηδιέμαι χωρίς τίποτα και μετά στην υγειά του |λογοκρισία| η εκτρωσούλα, σιγά 1 ωρίτσα υπόθεση είναι κοκ δεν μου αρέσει.
Γράφω πουθενά αυτά που συμπέρανες; Γιατί εγώ διαβάζω για δωρεάν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και σοβαρούς κοινωνικούς λόγους.
Αυτό δεν το κάνουν μόνο οι πλούσιες ξέρεις...
Το διάβασα...
Αλήθεια, ο νομοθέτης πως θα ξέρει ποια ήπιε το πελφέ της και ποια όχι;;;
αν είναι έτσι να απαλλαγείς και από αυτέςQsisVTS έγραψε:dimik το τελευταίο που λες δε γίνεται να ισχύει, το μόνο κριτήριο για την ασφαλιστική κάλυψη είναι η εισφορές και κανένα άλλο
στα πλαίσια κοινωνικής πολιτικής παρέχεται στον άνεργο ή άπορο, αλλά κατά τα άλλα θα ήταν απαράδεκτο να μη σου παρέχεται λόγω πλούτουαν είναι έτσι να απαλλαγείς και από αυτές
επίσης η πλούσια να είσαι βέβαιος ότι δε θα πάει σε δημόσιο νοσοκομείο, ούτε απέξω δε το εχει δει
QsisVTS έγραψε:όποιος αρνείται να κάνει κάτι που δεν είναι παράνομο, για λόγους προσωπικούς δε θα έπρεπε να βρίσκεται στη θέση του
πχ πάω μικρός να βγάλω ταυτότητα και η αστυνομικίνα που ήταν τότε πήγαινε κάθε πρωϊ εκκλησία και όλοι περίμεναν σαν μακάκες να κάνει αυτό που της όριζε η συνείδησή της
"δείξτε κατανόηση" έλεγε ο διοικητής (στην τρέλα υποθέτω)
είναι σωστό να μην κάνεις αυτό που σε πληρώνουν να κάνεις επειδή είσαι δυ και σε παίρνει να έχεις συνειδήσεις;![]()
αν είσαι πλαστικός χειρούργος σε μια (ιδιωτική) κλινική και σου σκάσει μία και θέλει βυζιά αερόστατα εκεί θα πεις όχι λόγω συνείδησης;
αν έχεις ζητήματα συνείδησης που δεν συνάδουν με το νόμιμο γίνε φιλόσοφος ή καλόγερος, αλλά όχι να σε τρώνε στη μάπα οι ταλαίπωροι ασφαλισμένοι
dimik έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Πού ακριβώς είδες εσύ την εύκολη λύση; Εύκολο είναι να περάσεις 9 μήνες και να φας στο κεφάλι ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη;
Ξέρεις πόσες έχουν "φάει στο κεφάλι" ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και τελικά όταν έγιναν μάνες δεν το άλλαζαν με τίποτα;
Απλά πλέον υπάρχει η ευκολότερη λύση, δεν λέμε κουβέντα σε κανέναν, πηγαίνουμε κρυφά σε έναν γιατρό και τελειώνει η ιστόρία. Μετά βέβαια αν αρχίσουν τίποτα μελαγχολίες, αμφιβολίες, καταθλίψεις τρέχουμε στους ψυχολόγους.
Νίκος Παππάς έγραψε:dimik έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Πού ακριβώς είδες εσύ την εύκολη λύση; Εύκολο είναι να περάσεις 9 μήνες και να φας στο κεφάλι ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη;
Ξέρεις πόσες έχουν "φάει στο κεφάλι" ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και τελικά όταν έγιναν μάνες δεν το άλλαζαν με τίποτα;
Απλά πλέον υπάρχει η ευκολότερη λύση, δεν λέμε κουβέντα σε κανέναν, πηγαίνουμε κρυφά σε έναν γιατρό και τελειώνει η ιστόρία. Μετά βέβαια αν αρχίσουν τίποτα μελαγχολίες, αμφιβολίες, καταθλίψεις τρέχουμε στους ψυχολόγους.
Ενα εκατομμυριο φορες προτιμοτερο το δευτερο σεναριο με τον ψυχολογο, παρα να κακοποιηθει ενα βρεφος η να περναει ασχημα επειδη η μητερα δεν εχει το κουραγιο, την ορεξη, τα χρηματα να το μεγαλωσει σωστα.
Ξερεις η καταθλιψη μπορει να βρει και μια γυναικα που θελει οσο τιποτα να κανει παιδι. Επιλοχεια λεγεται .
dimik έγραψε:
3 ποστ παραπάνω περίπου αυτό λέω, μόνο που μιλάω για ψυχολόγο πριν και μετά την έκτρωση, όχι πρώτα έκτρωση και μετά βλέπουμε.
Επίσης το ότι θα κακοποιηθεί το βρέφος γιατί η μητέρα δεν το ήθελε και δεν έκανε έκτρωση είναι ολίγον αυθαίρετο συμπέρασμα. Η μητρότητα αλλάζει πολύ συχνά τους ανθρώπους.
Με αυτή την αυθαίρετη λογική οι περισσότερες κακοποιήσεις συνήθως συμβαίνουν σε οικογένειες των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων οι οποίες ούτως η άλλως δεν κάνουν και εύκολα έκτρωση.
dimik έγραψε:Ξέρεις πόσες έχουν "φάει στο κεφάλι" ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και τελικά όταν έγιναν μάνες δεν το άλλαζαν με τίποτα;
dimik έγραψε:Όπως και να έχει είναι πολύ σοβαρότερο από ότι φαίνεται, ακούγεται ή έχουμε στο μυαλό μας και έχει πάρα πολλές προεκτάσεις το θέμα της έκτρωσης.
dimik έγραψε:Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να το βλέπουμε σαν ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε στο όνομα του "δικαιώματος επιλογής" της γυναίκας.
Για μένα θα ήταν ιδανική κατάσταση η παροχή υποχρεωτικής συμβουλευτικής από τις κοινωνικές υπηρεσίες σε κάθε γυναίκα που σκέφτεται να κάνει έκτρωση και αν συνεχίζει να είναι σίγουρη ας το κάνει. Αυτό γιατί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται μια γυναίκα όταν μαθαίνει ότι είναι έγγυος είναι πολύ περίεργη και δεν νομίζω ότι είναι όλες σε τέτοια θέση ώστε να πάρουν μια λογική και ψύχραιμη απόφαση.
Η λογική έκτρωση=χάπι της επόμενης μέρα δεν μου αρέσει.
dimik έγραψε:Μην κάνεις τώρα ότι δεν βγάζεις νόημα, μόνο και μόνο η χρήση της λέξης "πέλφε" προιδεάζει για ποιές μιλάω.
Επίσης ο νομοθέτης μπορεί εύκολα να ορίσει π.χ εισοδηματικά κριτήρια για το ποιες θα καλύπτει η ασφάλιση.

g8777 έγραψε:Kαι αν ο ψυχολογος ενεργησει βασει της προσωπικης του ηθικης και "κατευθυνει" τη θεραπεια εκει που θελει;
Τι κανουμε τοτε dimik;
rx8_drifter έγραψε:Τί ευκολη λύση ρε διμικ, κυκλοφοράς έγκυος με την κοιλούμπα κανα 9 μηνο και μετά λες στον περίγυρο συγγνώμη μου πεσε το παιδί στο δρόμο?
Θα μας τρελάνεις?
Νίκος Παππάς έγραψε:dimik έγραψε:
3 ποστ παραπάνω περίπου αυτό λέω, μόνο που μιλάω για ψυχολόγο πριν και μετά την έκτρωση, όχι πρώτα έκτρωση και μετά βλέπουμε.
Επίσης το ότι θα κακοποιηθεί το βρέφος γιατί η μητέρα δεν το ήθελε και δεν έκανε έκτρωση είναι ολίγον αυθαίρετο συμπέρασμα. Η μητρότητα αλλάζει πολύ συχνά τους ανθρώπους.
Με αυτή την αυθαίρετη λογική οι περισσότερες κακοποιήσεις συνήθως συμβαίνουν σε οικογένειες των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων οι οποίες ούτως η άλλως δεν κάνουν και εύκολα έκτρωση.
Τωρα αν σου πω οτι μητροτητα δεν υπαρχει θα σου φανει καπως.
Υπαρχει αισθημα ευθυνης απεναντι στο βρεφος το οποιο μπορει να δημιουργηθει μετα απο ανεπιθυμητη κυηση, μπορει και οχι. Υπαρχει η θεληση, η αναγκη να γινεις γονιος.
Οταν γινεσαι γονιος τα πρωτα πραγματα που αισθανεσαι ειναι δεος, θαυμασμο, εκπληξη, αγχος, ευθυνη απεναντι του, πολλα αλλα συναισθηματα μα, .........καθολου αγαπη!
Πως μπορεις να αγαπας ενα πλασμα που βλεπεις πρωτη φορα;
Αυτη ερχεται στην συνεχεια οσο γνωριζεσαι και αλληλεπιδρας με το βρεφος και οσο περναει ο καιρος θεριευει!
Η κακοποιηση του βρεφους μπορει να προελθει απο το περιβαλλον, τις συνθηκες ζωης, τους ανθρωπους που μετεχουν στην ζωη της μητερας.
Ο γιατρος μπορει να αρνηθει να τερματισει κυηση για λογους ηθικους, αλλα αν μετα συμβει κατι στην μητερα η το βρεφος, δεν θα φερει ευθυνη ο ιδιος,ε;
Να δεχτω οτι θα πρεπει να υπαρχει ψυχολογικη εξεταση της υποψηφιας προς εκτρωση, αλλα η ανακοινωση δεν λεει αυτο. Λεει οτι δεν θα την κανουν για λογους ηθικης!
markvag έγραψε:dimik έγραψε:Ξέρεις πόσες έχουν "φάει στο κεφάλι" ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες και τελικά όταν έγιναν μάνες δεν το άλλαζαν με τίποτα;
Συγνώμη, αυτό δεν είναι επιχείρημα.
markvag έγραψε:dimik έγραψε:Όπως και να έχει είναι πολύ σοβαρότερο από ότι φαίνεται, ακούγεται ή έχουμε στο μυαλό μας και έχει πάρα πολλές προεκτάσεις το θέμα της έκτρωσης.
Είναι πολύ σοβαρό θέμα. Σκέφτηκες τις προεκτάσεις που έχει ο ερχομός ενός ανεπιθύμητου μωρού;;;
markvag έγραψε:dimik έγραψε:Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να το βλέπουμε σαν ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε στο όνομα του "δικαιώματος επιλογής" της γυναίκας.
Για μένα θα ήταν ιδανική κατάσταση η παροχή υποχρεωτικής συμβουλευτικής από τις κοινωνικές υπηρεσίες σε κάθε γυναίκα που σκέφτεται να κάνει έκτρωση και αν συνεχίζει να είναι σίγουρη ας το κάνει. Αυτό γιατί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται μια γυναίκα όταν μαθαίνει ότι είναι έγγυος είναι πολύ περίεργη και δεν νομίζω ότι είναι όλες σε τέτοια θέση ώστε να πάρουν μια λογική και ψύχραιμη απόφαση.
Η λογική έκτρωση=χάπι της επόμενης μέρα δεν μου αρέσει.
Καμία συμβουλευτική. Όποιος μπορεί να κάνει παιδί, έστω και κατά λάθος, μπορεί και να αποφασίσει αν το θέλει ή όχι. Εδώ δεν γίνονται συμβουλευτικές για πολύ σοβαρότερα ζητήματα, όπως πχ για να γίνεις γονιός, για να ψηφίσεις, κτλ...
markvag έγραψε:dimik έγραψε:Μην κάνεις τώρα ότι δεν βγάζεις νόημα, μόνο και μόνο η χρήση της λέξης "πέλφε" προιδεάζει για ποιές μιλάω.
Επίσης ο νομοθέτης μπορεί εύκολα να ορίσει π.χ εισοδηματικά κριτήρια για το ποιες θα καλύπτει η ασφάλιση.
Εεεε... όχι ακριβώς. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν οι πλούσιοι εξαιρεθούν από τις καλύψεις. Είναι αντισυνταγματικό να έχεις τις ίδιες υποχρεώσεις και διαφορετικά δικαιώματα...
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]
...Θυμάμαι και την Αυστρία που τρελάθηκες με αυτό[…]
Δεν ξέρω γιατι το ποσταρα εδω, μπορει καποιος να τ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]