- 16 Μάιος 2017, 07:56
#395633
Γειά σου ρε Pitt !
Ας "επέμβω" λοιπόν, αφού αρχικά δεν απάντησα για να μη στεναχωρήσω τον teddx.
Αλλωστε, έγραψε πως το πρόβλημα με τα λιμνάζοντα νερά υπάρχει σε διαφορα σημεία της βεράντας, οπότε:
ΔΕΝ υπάρχει " ΤΟΠΙΚΗ" λύση στο πρόβλημά σου, δυστυχώς .
Πρέπει να ξηλώσεις ΟΛΟ το πλακάκι, να περάσεις κάποιο υλικό στεγάνωσης στο δάπεδο (HYPERDESMO), στη συνεχεια να περάσεις την επιφάνεια του στεγανωτικού με χαλαζιακό αστάρι, ώστε να "αγριέψει" η επιφάνεια του HYPERDESMO και τότε να τοποθετήσεις πλακάκι.
Απο τη στιγμή που δεν περπατάτε στη βεράντα με τις .... κάλτσες (ούτε καν με παπούτσια-παντόφλες) , αλλά έχει και βαριά αντικείμενα που ακουμπάτε και κυρίως μετακινείται σέρνοντας (λόγω βαρους) , κανένα στεγανωτικό επαλειφόμενο στα πλακάκια δεν θα μείνει στη θέση του.
Αυτά που σου έγραψα, ακόμα και μηχανικοί ... δεν στα λένε.
Και ξέρεις γιατί?
Το 80% (+) απ΄αυτούς, ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ!
Αφού έβγαζαν στατικά - άδειες, έδιναν εργολαβίες τις δουλειές στους μαστόρους και δεν έπαιρναν πρέφα σε αρκετές απ΄ τις τεχνικές -κατασκευαστικές λεπτομέρειες της οικοδομής.
Σε μιά ταράτσα, σε μιά βεράντα που πέφτει νερό, υπάρχουν στεγανοποιητικά γαλακτώματα κλπ υλικά , τα οποία στην τσιμεντοκονία που αποτελεί την τελική επίστρωση μετά την πλάκα και πρίν το πλακάκι (βεράντες) ή ότι άλλο μπεί στην ταράτσα, αυξάνουν την στεγνότητα κατά 70-90% απ΄ότι το σκέτο τσιμέντο.
Ακόμα λοιπόν κι αν ο (πρωτο)μάστορας που είχαν στη δούλεψή τους, την ειχε πατήσει αλλού και έμαθε τον τρόπο για τη βέλτιστη λύση στο χ-ψ πρόβλημα, δεν του επέτρεπαν ή δε συμφωνούσαν να την ακολουθήσουν , για να μη χάσουν πχ στην περίπτωση του προβλήματός σου και στο βωμό του κέρδους, .... 10 (ναι ΔΕΚΑ) γ@μημένα ΕΥΡΩ/τμ απ΄το κοστολόγιο.
Οπότε , αγοράζουμε σπίτια ή φτιάχνουμε ιδιωτικές κατασκευές και τις λεπτομέρειες τις μαθαίνουμε .....
απ΄τον επόμενο μάστορα που θα έρθει για την επισκευή !
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!
Τελευταία επεξεργασία από dimitrisB και 16 Μάιος 2017, 08:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά