Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By markvag
#392100 Δεν θυμάμαι αν το είχα γράψει παλιότερα... Γυρνάω από τη δουλειά πέρισυ τέτοια εποχή πρέπει να ήταν. Είμαι σε δρόμο που χωράει οριακά 2 αμάξια και έχει φανάρι όπου πας είτε αριστερά, είτε δεξιά, όχι ευθεία. Εγώ στρίβω δεξιά και είμαι αρκετά πίσω στη σειρά και μπροστά μου (που επίσης έχει βγάλει φλας δεξιό) είναι μία 5άρα Ε60, η οποία ρυμουλκεί ένα σκάφος. Η πλατφόρμα του σκάφους όμως πιάνει κανένα 2μετρο σε πλάτος, είναι πιο φαρδιά από ένα φαρδύ αμάξι. Επιπλέον στην αριστερή μεριά του δρόμου έχει μονίμως παρκαρισμένα και πρέπει να χωθείς πολύ άσχημα αν στρίβεις αριστερά και είσαι τόσο βλάκας και θέλεις ντε και καλά να περιμένεις μπροστά στο φανάρι και όχι 5 μέτρα πιο πίσω. Υπό Κ.Σ. δεν έχεις θέμα, αλλά εκείνη τη φορά υπήρχε το φαρδύ τρέηλερ...

Μία θεία με ένα Α3 χώνεται και οριακά περνάει όταν το φανάρι άναψε πράσινο. Η 5άρα δεν προλαβαίνει και περιμένει το επόμενο, όντας πλέον πρώτη στη σειρά με εμένα δεύτερο. Σκάει μύτη μία Ε32 7άρα, με έναν 50άρη στο τιμόνι (κάργα γυμνασμένο και με σχετικό στυλ) με το κουνιστό στο αυτί. Παιδεύεται (με το ένα χέρι στο κουνιστό πάντα), στριμώχνεται, εν τέλει χώνεται και καταφέρνει να περάσει 3 μέτρα πιο μπροστά και να σταματήσει κάτω από το φανάρι. Εγώ την ψιλιάστηκα τη δουλειά και περίμενα κρυφογελώντας, για τον παπάρα που θα την πατήσει...

Ο οδηγός της 5άρας ξεκινάει κανονικά με το πράσινο, αλλά ο οδηγός της 7άρας όχι (κουνιστό). Και η μπάρα της πινακίδας του τρέηλερ ήταν στο επίπεδο του θόλου το εμπρός τροχού της 7άρας... Και έτσι όπως έστριψε η μπάρα "βγήκε" προς τα έξω (όπως η καρότσα της νταλίκας πιο πάνω), μπήκε στον θόλο του τροχού της 7άρας και ξήλωσε προφυλακτήρα... :lol: :twisted: Το τρέηλερ να σημειώσω ήταν καθόλα νόμιμο, με φρένα, πινακίδες, φώτα, κτλ. Προφανώς, ο οδηγός της 5άρας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, μάλλον ο άνθρωπος δεν πρόσεξε καν ότι ο οδηγός της 7άρας χώθηκε τόσο άσχημα... Ο οδηγός της 7άρας όμως "εκμεταλλεύτηκε" το τελευταίο εκατοστό του δρόμου για να... σταματήσει 3 μέτρα πιο μπροστά στο φανάρι... :tomato: Και την πλήρωσε με ξηλωμένο προφυλακτήρα... :lol: Μετά κατέβηκε και φώναζε και χοροπηδούσε από τα νεύρα του (πάντα με το κουνιστό στο χέρι... :lol: :lol: ) και ο άλλος προσπαθούσε να πει την αλήθεια (πως δεν μπορούσε να το δει και πως έπρεπε να είχε αφήσει ο άλλος λίγη απόσταση ασφαλείας).
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#392106 Μιά 7άρα, μια 5άρα και μια 3άρα στο δρόμο δίπλα δίπλα... :lipsealed:

Μη σου τύχει... :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By bill33
#392137 Πόσα μέτρα από το σήμα έχει παρκάρει;
Άβαταρ μέλους
By edmond
#392195 Και για την νομιμότητα του όλου πακέτου τρέιλερ κλπ. μην πολυορκίζεσαι. Αμφιβάλλω πχ. αν είχε σχετικό δίπλωμα (για ρυμούλκηση τρέιλερ). Τεσπα, είναι να μην μπλέξεις.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Pitt έγραψε:Μιά 7άρα, μια 5άρα και μια 3άρα στο δρόμο δίπλα δίπλα... :lipsealed:

Μη σου τύχει... :s_tongue

Μακρυά λέμε! :rtfm: :twisted: :lol: :lol:

bill33 έγραψε:Πόσα μέτρα από το σήμα έχει παρκάρει;

Η 7άρα και η 5άρα σταμάτησαν στο φανάρι, τα παρκαρισμένα ήταν μέχρι και στη διάβαση. Απλά αυτά πρέπει να τα δεις και να τα υπολογίσεις πριν χωθείς!

edmond έγραψε:Και για την νομιμότητα του όλου πακέτου τρέιλερ κλπ. μην πολυορκίζεσαι. Αμφιβάλλω πχ. αν είχε σχετικό δίπλωμα (για ρυμούλκηση τρέιλερ). Τεσπα, είναι να μην μπλέξεις.

Καλά, προφανώς, απλά φαντάζομαι.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#392282 Αναφέρομαι στο συμβάν με την νταλίκα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
edmond έγραψε:Και για την νομιμότητα του όλου πακέτου τρέιλερ κλπ. μην πολυορκίζεσαι. Αμφιβάλλω πχ. αν είχε σχετικό δίπλωμα (για ρυμούλκηση τρέιλερ). Τεσπα, είναι να μην μπλέξεις.

Διπλωμα για ρυμουλκηση τρειλερ??? :hmmm: στην Ελλαδα????
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
224v έγραψε:

Δίπλωμα ή άδεια;
Άβαταρ μέλους
By cosneo
#393130 Άδεια έλξης από το Μεταφορών ή ΚΕΠ. Πιστοποιει την ελκτικη ικανότητα του αυτοκινήτου και τις τεχνικές προδιαγραφές του τρέιλερ.
Την βγάζουν συνήθως όταν τοποθετούν τον κοτσαδορο και δηλώνουν συγκεκριμένο τρέιλερ ή μπαγκαζιερα κλπ.
Παράλληλα δηλώνονται και στην ασφαλιστική.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
saxon_747 έγραψε:
224v έγραψε:

Δίπλωμα ή άδεια;

Σίγουρα άδεια, αλλά και υπό κάποιες συνθήκες (π.χ. αν ρυμουλκό + ρυμουλκούμενο > 3,5Τ) και δίπλωμα.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#393153 Δίπλωμα σίγουρα.
Και πολλοί την πατάνε εκεί αν γίνει κάτι αν και κάτι μπαρμπάδες που ξέρω, το γνωρίζουν αλλά σου λέει δεν βαριέσαι.
Άβαταρ μέλους
By edmond
cosneo έγραψε:Άδεια έλξης από το Μεταφορών ή ΚΕΠ. Πιστοποιει την ελκτικη ικανότητα του αυτοκινήτου και τις τεχνικές προδιαγραφές του τρέιλερ.
Την βγάζουν συνήθως όταν τοποθετούν τον κοτσαδορο και δηλώνουν συγκεκριμένο τρέιλερ ή μπαγκαζιερα κλπ.
Παράλληλα δηλώνονται και στην ασφαλιστική.

Σωστότατα τα παραπάνω.
Να συμπληρώσω οτι το συνεργείο τοποθέτησης συνήθως θα τρέξει για τα χαρτιά του κοτσαδόρου (θέλει ενημέρωση η άδεια κυκλοφορίας) συν οτι ο κοτσαδόρος πρέπει να είναι αφαιρούμενος. Αν ακουμπήσεις κάποιον απλά φταίς μόνο εσυ (όπως ισχύει πρπ και για τα bull bar)
Άβαταρ μέλους
By fokion
#393454 Ενημερωτικά καποια bulbar είναι γραμμενα στην εγγριση τυπου. πχ το γνωστο "μαμα" του sportage 1..
Άβαταρ μέλους
By 224v
#394141 Έχω τρέιλερ, απο 1984, με Φουσκωτο. Κότσαδορο έβαλα στα οχήματα που χρησιμοποιούσα. Όχι μαιμουδιες, κανονικούς για το μοντέλο. Άδεια βγάζεις για το τρέιλερ απο μηχανολόγο που το ταιριάζεις με το όχημα στο μηχανολογικό του υπουργείου. Εάν θέλεις να το τραβήξεις με άλλο όχημα τότε βγάζεις άλλη άδεια. Για δίπλωμα οδηγού για την ρυμούλκηση δεν έχω ακούσει ποτέ, με έχουν ελέγξει για τα χαρτιά. Δεν ζήτησαν κάτι παραπάνω. Το τρέιλερ ειναι για 6 μετρα