- 05 Μάιος 2017, 15:08
#391961
Δεν θα κουοτάρω, διότι ανέβασα ήδη 2 BAR πίεση με όσα διάβασα και θα γίνει της σπασμένης μπιέλας αν αρχίσουμε τα επί προσωπικού...
Μερικές παρατηρήσεις απλά:
1) Είναι αστείο να νομίζουμε ότι θα αυξηθεί η
συνολική κατανάλωση αν ανοίγουν τα μαγαζιά περισσότερες μέρες. Τα χρήματα (καταναλωτική δύναμη) είναι δεδομένα και δεν αλλάζουν. Τα μόνα καταστήματα που ωφελούνται από ένα τέτοιο μέτρο είναι αυτά τα οποία πάντοτε μπορούσαν να είναι ανοικτά 24-7, δηλαδή της εστίασης και διασκέδασης. Κι αυτό γιατί πάντα θα υπάρχουν κάποιοι φορτωμένοι που θα τα πίνουν και θα τα σπάνε 24-7. Τα υπόλοιπα μαγαζιά όμως δεν θα δούνε καμία βελτίωση από τη στιγμή που όσοι έχουν χρήματα να ξοδέψουν θα ξέρουν απλά ότι τα ρούχα ή τα παπούτσια τους θα τα αγοράσουν Δευτέρα αντί για Κυριακή. Δεν θα πάρουν περισσότερα παντελόνια αν είναι ανοικτά τα μαγαζιά και τις δύο μέρες.
2) Είναι αστείο να μιλάμε για μείωση της ανεργίας. Όλοι ξέρουμε ότι ο υπαλληλάκος θα δουλέψει με μισό ένσημο, χωρίς προσαύξηση και χωρίς να πάρει ρεπό. Θα είχε μόνο αξία αυτό το μέτρο αν ο εργοδότης έπρεπε να πάρει άλλους υπαλλήλους για τέτοιες μέρες! Οπότε εκεί απλά επιλέγει κάποιος αν θέλει να εργαστεί Κυριακή/Αργία σε εντελώς προσωπική βάση.
3) Στις τουριστικές περιοχές δεν υπάρχει περιορισμός έτσι κι αλλιώς την τουριστική περίοδο. Στα κέντρα πόλεων όμως δεν έχει καμία λογική αυτό το μέτρο.
4) Αν κάποιος είναι βιτσιόζος/εργασιομανής και θέλει να δουλεύει στην δική του επιχείρηση (αν δεν είναι λιανεμπορική προφανώς) και Κυριακές, πρόβλημα και δικαίωμά του. Το να αναγκάζει όμως και τους άλλους με αυτό το επιχείρημα δεν είναι δικαίωμά του! Εξαιρούνται για προφανής λόγους τα μεγάλα εργοστάσια με τις βάρδιες. Εκεί παίζει όμως rotation (όπως π.χ στα Νοσοκομεία) και το ξέρεις εξ'αρχής όταν πας, όπως το ξέρεις όταν γίνεσαι Πυροσβέστης για παράδειγμα.
5) Η εμπειρία έδειξε ότι ο τζίρος δεν αυξάνεται και ότι μόνο το κόστη ανεβαίνουν.
6) Η δουλειά του Κράτους είναι να προσφέρει δικαιοσύνη, ισότητα και τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους πολίτες του. Όχι να παίζει τον διαιτητή στα καπιταλιστικά συμφέροντα.
Απλά πράγματα, που ακόμα και οι μεγάλοι καταλαβαίνουν:
Ανακοίνωση με αφορμή το θέμα που έχει ανακύψει για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
Στην ανακοίνωση της η εταιρεία τονίζει το υπάρχον νομικό πλαίσιο με το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές ανά έτος, καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της αγοράς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Αναφορικά με το θέμα που έχει ανακύψει για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., θεωρεί ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο με το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές ανά έτος, καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της αγοράς, ενώ παράλληλα σέβεται και τις ανάγκες των εργαζομένων για ανάπαυση.
Ανάγκη επικαιροποίησης του θεσμικού πλαισίου υπάρχει μόνο σε ό,τι αφορά στις τουριστικές περιοχές, λόγω της αυξημένης κίνησης κατά τους θερινούς μήνες".
http://www.thestival.gr/society/economy ... o.facebook