Άρθρο 6
Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες
Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία μόνο ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών. Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται επίσης η διατήρηση ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα ακόμα και εκεί που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά διατηρούνται στο ίδιο διαμέρισμα όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης και δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος. Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, ακάλυπτους χώρους κ.λπ.). Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς στους ανοικτούς χώρους των μονοκατοικιών, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 1197/1981 (ΦΕΚ 240 Α') και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.
Τι θα κανει?
ΥΓ. Με ξαναπρολαβε ο saxon
Οι πιο πολλοι απο εμας θα προτιμουσαμε π.χ να νοικιασουμε την γκαρσονιερα μας σε μια φοιτητρια παρα σε εναν ανθρωπο που δουλευει π.χ νυχτα σε μαγαζια..με την ελπιδα η 1η να το εχει πιο καθαρο κ περιποιημενο..
Θα προτιμουσαμε να νοικιαζαμε το σπιτι σε ενα ζευγαρι δημ.υπαλληλων παρα σε ενα ζευγαρι που δουλευει περιστασιακα ο ενας (μπας κ παρουμε ποτε τα ενοικια μας)...
Καπως ετσι τρωει πορτα κ ο γατος του Bilopoulou...
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
drdino έγραψε:Φοιτήτρια και περιποιημένο σπίτι δεν είναι κανόνας πάντως.
Με τις πιθανοτητες παιζεις...
< >
Μενεις και εισαι συνεχεια στην ενταση και τους τσακωμους; Δεν μενεις...
Εκτος απο νορμαλ ιδιοκτητη, για την ψυχικη σου υγεια απαραιτητο ειναι να βρεις και νορμαλ γειτονες.
Στα πεθερικά μου, για παράδειγμα, που έχουν γάτες, ούτε στο ασανσέρ δεν μπαίνω (ούτε στο κλιμακοστάσιο). Όσες φορές το έχω επιχειρήσει, το έχω μετανιώσει πικρά. Μ' έσωσε η αλλεργία
< >
Y.V έγραψε:Εχω γνωστο που το ανεφερε στον ιδιοκτητη, ο ιδιοκτητης του ειπε δεν εχω προβλημα και μετα οταν πηγε στο σπιτι να το βαψει και πηραν οι γειτονες χαμπαρι οτι εχει σκυλο, ο ιδιοκτητης του ειπε οτι με πηραν απ την πολυκοτοικια και εγινε χαμος, σε παρακαλω θερμα ψαξε αλλου!
Μενεις και εισαι συνεχεια στην ενταση και τους τσακωμους; Δεν μενεις...
Εκτος απο νορμαλ ιδιοκτητη, για την ψυχικη σου υγεια απαραιτητο ειναι να βρεις και νορμαλ γειτονες.
Πολυ σωστη παρατηρηση,ηθελα να το αναφερω κ εγω στο προηγουμενο ποστ μου..
gianik έγραψε:drdino έγραψε:Φοιτήτρια και περιποιημένο σπίτι δεν είναι κανόνας πάντως.
Με τις πιθανοτητες παιζεις...
Ειδικά αν είναι και φοιτητής.
Αχ και θυμήθηκα τους λοφους που κάναν τα πιάτα στο νεροχύτη. Ωραίες εποχες.
< >
Αυτό με το γατί, άλλη μια απόδειξη της απόστασης που χωρίζει τον Έλληνα από το Γένος Homo. Θα μπει ένα γατί στο Αβατο καθαριότητας και πολιτισμού
και θα αλλοιωθει το περιβάλλον που μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Έχω βρεθεί στην ίδια θέση. Ως ιδιοκτήτης, αλλά με σκύλο. Ανέβηκε η διαχειριστρια "ξέρεις σε ΑΥΤΗΝ ΕΔΏ την πολυκατοικία δεν επιτρεπουμε σκυλιά".
Οπότε Κυρά Λενη μας, ΠΑΡΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΊΑ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΓΙΑ ΚΡΈΜΑ ΝΥΚΤΌΣ.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
Παρολ' αυτά να νοικιασω ξανα το σπίτι μου συμφωνα με αυτά που βλεπω γύρω μου, σε κάποιον που νομίζει ότι η παρακάτω πινακίδα είναι εικαστικό δρώμενο του παρκου ή ότι τα σκατα του σκύλου του είναι κοπρια για το γκαζόν? Θα το ρωτήσω αν έχει κατοικίδιο και σε θετική απάντηση θα το διπλοσκεφτω. Σίγουρα ευγενικά θα αρνηθω.
Θεωρώ σχεδόν δεδομένο ότι δεν θα είναι καλός νοικιαρης...

Όσο ζούσα σε μονοκατοικία με αυλή είχα σκυλαρο και όχι μύγα με λουρι και εκεί θεωρούσα ότι ήταν ο φυσικός του χώρος.
Στις γάτες σιχαίνομαι τις τρίχες ενώ έχω παρουσιάσει δυσπνοια και έντονο φτερνισμα (αλλεργία?) και δεν θέλω καν να βρεθώ στον ίδιο χώρο μαζί τους ακόμα και αν παρεξηγηθώ από τους κατόχους τους. Για να είμαι ειλικρινής σιχαίνομαι ακόμα και νερό να πιω. Ας με πω υποχονδριο...
ΥΓ. Τώρα πλέον περισσότερη αγωνία θα είχα αν θα πάρω τα νοικια μου και δεν φάω φεσι παρά αν έχει σκυλιά, γατια ή παιδιά και σίγουρα δεν θα νοικιαζα ένα ανακαινισμενο διαμέρισμα. Καλύτερα κλειστό.