Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#390621 Για γενικό καθάρισμα αν αρχίσει να δυσκολεύει ξεκινάω με τα εύκολα, χημικά (θειικό οξύ) και αν δεν τα καταφέρει τότε μπλέκω το συρμα που θέλει και λίγο λύσιμο σιφωνίου (προσοχή γάντια ή να έχει σίγουρα φύγει το οξύ.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Dimitris_P έγραψε:Κάθε φορά που κλείνω τον γενικό για 2-3-4 μέρες όταν γυρνάω η πίεση είναι χαμηλότερη. Ανοίγω την βρύση βγαίνει πολύ και μετά από 1sec μειώνεται αισθητά. Και κάθε φορά παίρνω την ευδαπ να το τσεκάρει. Καθαρίζουν το ρολόι προφανώς και μετά επανέρχεται η κανονική ροή. Είναι λογικό αυτό κάθε φορά; Να τους πω να τσεκάρουν το ρολόι και πέριξ μην μαζεύει χώμα;

update:
Δεν ξέρω αν ήρθαν ή όχι, δεν παρατήρησα κάποια διαφορά, όμως τις προάλλες παρατήρησα το εξής:
Προχθές πριν φύγω έκλεισα τον διακόπτη. Εκεί που τον έκλεισα πάω ν'ανοίξω τη βρύση και βλέπω φουλ πίεση. WTF λέω. Ανοίγω, ξανακλείνω και κλείνει αυτή τη φορά. Δεν είχα χρόνο να το κοιτάξω παραπάνω. Εχθές τον άνοιξα πάλι φουλ, αλλά η πίεση μειωμένη, όπως πριν.
Πάω πριν λίγο και λέω να παίξω με τον γενικό διακόπτη (βιδωτός περιστρεφόμενος) έχοντας ανοιχτή τη βρύση. Παρατήρησα ότι καμιαδυο στροφές πριν το τέρμα δίνει φουλ πίεση και στο τέρμα σαν κάτι να το ζορίζει και την περιορίζει!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#390702 Άλλαξε τον περιστροφικό διακόπτη με έναν καλό μισής στροφής. Οι περιστροφικοί χρησιμοποιούν λαστιχάκι και μετά από καιρό (όταν κάνει πατούρα το λαστιχάκι ή όταν μαζευτούν διάφορα πάνω του) δεν κλείνουν τελείως. Επίσης είναι επιρρεπή στις διαρροές από τον περιστροφικό άξονα. Οι μισής στροφής δεν έχουν τέτοια προβλήματα.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#390809 Αληθεια, τον γενικο γιατι τον κλεινεις Δημητρη;
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#390856 Όταν λείπω για ασφάλεια.

Είναι σε κολλεκτέρ και η κατασκευή δεν είναι ό,τι καλύτερο και δεν αλλάζει έτσι απλά ο διακόπτης. Ίσως δρομολογηθεί project ανακατασκευής και βελτίωσης που μου πρότεινε ο δικός μου. Βλέπεις ο κατ/στης έβαλε ό,τι πιο φθηνό μπορούσε
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Dodger έγραψε:Αληθεια, τον γενικο γιατι τον κλεινεις Δημητρη;

για να μην βγαζεις 10 κυβικα νερο από το υπογειο,οταν αρχιζει και χανει η φλατζα του θερμοστατη στο μποιλερ. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dimitris_P έγραψε:...Είναι σε κολλεκτέρ και η κατασκευή δεν είναι ό,τι καλύτερο και δεν αλλάζει έτσι απλά ο διακόπτης....

Οι συλλέκτες συνήθως τοποθετούνται στον όροφο, άρα υποθέτω ότι υπάρχουν άλλοι δύο γενικοί διακόπτες, ένας πρίν και ένας μετά το υδρόμετρο.
Αν κάποιος από αυτούς είναι μισής στροφής, χρησιμοποίησε αυτόν αντί για τον περιστροφικό του συλλέκτη.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#391083 Όχι δεν υπάρχουν άλλοι διακόπτες, μόνο απ'έξω τα ζεστά και τα κρύα για τα καλοριφέρ αλλά κι αυτοί σαν τους άλλους είναι.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dimitris_P έγραψε:Όχι δεν υπάρχουν άλλοι διακόπτες, μόνο απ'έξω τα ζεστά και τα κρύα για τα καλοριφέρ αλλά κι αυτοί σαν τους άλλους είναι.

Αν ισχύει αυτό που λες, ίσως έχεις το μοναδικό σπίτι στην Ελλάδα που δεν έχει διακόπτη πρίν από το υδρόμετρο! :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#391102 Το ρολόι της ΕΥΔΑΠ εννοείς για υδρόμετρο; Ναι εκεί εννοείται πως έχει, και πριν και μετά το ρολόι, αλλά αυτό είναι έξω στο φρεάτιο.
Άβαταρ μέλους
By doule
#392364 Σε μια αποθήκη έχω ένα τζάμι περίπου 50*50. Θέλω να το βάψω μεν, αλλά να μην είναι τελείως αδιαπερατο από το φως δε... Τα σπρευ αμμοβολής που υπάρχουν στην αγορά, είναι κατάλληλα για αυτήν τη δουλειά?
Άβαταρ μέλους
By Morx
doule έγραψε:Σε μια αποθήκη έχω ένα τζάμι περίπου 50*50. Θέλω να το βάψω μεν, αλλά να μην είναι τελείως αδιαπερατο από το φως δε... Τα σπρευ αμμοβολής που υπάρχουν στην αγορά, είναι κατάλληλα για αυτήν τη δουλειά?

Βαψτο με αυτα τα σπρει που οι καγκουρες κανουν φιμε τα σκατοφαναρα τους.
Απο εξω δε θα φαινεται καρακιτσαριο (σαν κατι οικοδομες με λευκα τζαμια) ... αλλα ταυτοχρονα θα δινει μια καλη σκιαση.

Η αλλη λυση, ειναι να παρεις ενα πολυκαρβονικο τζαμακι, σαγρε σε αυτες τις διαστασεις.
Το βαζεις απο τη μεσα μερια του τζαμιου και εισαι σενιος!
Εμποδιζει τους αδιακριτους και επιτρεπει σχεδον το ιδιο φως.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#392482 Διάφανο βερνίκι με λίγο μαύρο χρώμα μέσα και μετά μπζεκασμός με αερομπίστολο.
Άβαταρ μέλους
By glf
#392489 Υπάρχει και φιλμ αυτολλητο που κάνει το εφε της αμμοβολής, διάφανο περνάει και το φως.