Νίκος Παππάς έγραψε:Όπως λέει και ο Κυριάκος και δολοφόνος να γίνει τό αγαπάς το παιδί σου. Δεν καταλαβαίνω γιατί το να είναι ομοφυλόφιλος είναι χειρότερο.
Έλα ντε...
Το όριο -στην ιστορία της ανθρωπότητας- σαφώς και είναι τεχνητό. Δεν είναι μικροαστική η προέλευσή του (μάλλον το αντίθετο). Η προσκόλληση μπορεί να είναι μικροαστική.
Η βασική ειδοποιός διαφορά (ιδίως με τα θηλαστικά
) που οδήγησε στην "νομική" κατά βάση ανάμιξη του πατέρα, είναι ότι ο άνθρωπος έχει περιουσία και κληρονομικά δικαιώματα. Αυτά -παραδοσιακά- εκπορεύονται από τον άνδρα, το μοναδικό μέλος της εξίσωσης που -μέχρι προσφάτως- δεν είχε κανέναν τρόπο να ξέρει ότι όντως έχει τη σχέση του ερωτήματος
Οπότε κάπως έπρεπε να γίνει να σιγουρευτεί το θέμα.Το αν θα είναι μία ή περισσότερες οι μανάδες, κατά βάση είναι αδιάφορο, αλλά στην πράξη μόνο μία μπορεί να είναι η μάνα και είναι αντικειμενικά γνωστό.
(Δεν ξέρω πως λειτουργούν στις μουσουλμανικές χώρες, σε μια 1-n οικογένεια τι παίζει με τα παιδιά)
Στην πράξη άλλωστε μέχρι αρκετά πρόσφατα, ακόμα και στην ελλάδα, τα παιδιά μεγαλώνονταν από κοινού από όλες τις νύφες που ζούσαν στο ίδιο σπίτι. Και απόφαση δεν έπαιρναν οι μανάδες, αλλά συνήθως η "γιαγιά" ή μετά από αυτή η παλιότερη νύφη. Μικρή σημασία είχε δλδ ποια ήταν η μάνα.
Το πρακτικό θέμα, έχει φυσικά να κάνει με ζητήματα του ποιος αποφασίζει και για τι.
Αλλά εκεί, βεβαίως, η κληρονομική ανάγκη του άνδρα καθόλου δεν βοηθάει. Σε κανένα έλλογο σύστημα που θες να εξασφαλίσεις την απόφαση δεν βάζεις ζυγό αριθμό ψήφων. Αλλά εκεί δεν μας πειράζει και τόσο, αφενός γιατί ο άντρας ήταν Ο ΑΝΤΡΑΣ, αφ' ετέρου γιατί το κληρονομικό ήταν τάξεις μεγέθους σημαντικότερο ζήτημα.
A-Viper7 έγραψε:Νίκος Παππάς έγραψε:Όπως λέει και ο Κυριάκος και δολοφόνος να γίνει τό αγαπάς το παιδί σου. Δεν καταλαβαίνω γιατί το να είναι ομοφυλόφιλος είναι χειρότερο.
Έλα ντε...
Και το να είναι πρεζόνι του δίνει (τις ώρες που είναι φτιαγμένο) ευτυχία. Ας το υποστηρίξουμε λοιπόν ως γονείς.
Όσοι είναι υπέρ, του να υιοθετούν οι ομοφυλόφιλοι ας σκεφτούν ως γονέα τον Σεργουλόπουλο ή τον Γαβαλά.
Όσοι είναι κατά, ας σκεφτούν ως γονέα τη Πρωτοψάλτη ή για να χρησιμοποιήσω άτομα του ίδιου φύλλου (αν και τα φύλλα είναι πλέον σχετικά) τον Γιώργο Μαρίνο.
Από τις 28/01 και για όσο χρειαστεί ... .
trident1971 έγραψε:Corto Maltese έγραψε:manosky έγραψε:Για τις μονογονεϊκές σού απάντησα παραπάνω, αν δεν το πρόσεξες.
Για τις άλλες, ένα παράδειγμα; Γιατί το μόνο που γνωρίζω είναι οι μυθικές Αμαζόνες. :P
Εγραψα νωρίτερα. Παιδιά σε χαρέμι. Υπάρχουν και σήμερα ξέρεις. Ή μήπως νομίζεις ότι ο Χ Σουλεϊμάν ασχολούταν με τα παιδιά του έστω και όσο δείχνουν οι Τουρκοι;
Ατυχες παραδειγμα, ειχαν και παρατρεχαμενους για τα πριγκηποπουλα, και συμβουλατορες και δασκαλους κλπ.... δεν τριγυρναγαν ολημερις στο χαρεμι τα αγορακια δοκιμαζοντας αν τους κάνουν οι ζαρτιέρες των παλλακιδων του πατέρα τους.
Kι από χαρέμι ξέρεις ρε μπαγασα;
Αυτά που λες είναι σα να λέμε πατέρας-μάνα-τέκνα; Ελεος.
Serf έγραψε:Εγώ έχω την εξής απορία. Εφόσον θεωρήσουμε ότι ο περιορισμός "μπαμπάς-μαμά" είναι κοινωνικός/μικροαστικός κι ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να μην έχουμε "μπαμπά-μπαμπά" ή "μαμά-μαμά", θέλω να μου απαντήσει κάποιος αν/που υπάρχει κάποιο όριο. Γιατί να μην έχουμε (επίσημα για το κράτος) τρεις μπαμπάδες ή τρεις μαμάδες ή δύο μπαμπάδες και μία μαμά, κτλ; Εφόσον όπως κάποιος ανέφερε νωρίτερα για τα θηλαστικά το επικρατές πρότυπο ανατροφής είναι μόνο η μαμά, οποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός δεν έχει κάποιο αντικειμενικό κριτήριο που να το κατατάσσει ως αποδεκτό ή μη.Δεν υπάρχει. Δηλαδή αν έρθει ένα κοινόβιο ή μία συγκατοίκηση φιλων και αποφασίσουν λόγω διαθέσιμου χρόνου - αγάπης - χρημάτων να αναθρέψουν 2-3-8 παιδάκια από ίδρυμα. Γιατί θα έπρεπε να μην επιτρέπεται;
Ή για τα παιδιά που "έσωσαν" η Φρειδερίκη και οι κομμουνιστές και τα μεγάλωσαν χωρίς γονείς, σε "ορθό" περιβάλλον.
Αν δεν το καταλάβατε, αυτές οι καταστάσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ και, ακόμα περισσότερο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ.
Εγώ μιλάω για τις ενδεδειγμένες καταστάσεις, δεν συγκρίνω συνήθειες λαών, άλλους πολιτισμούς κλπ.
Επειδή δηλαδή οι Οθωμανοί γούσταραν χαρέμια, τα παιδιά μεγάλωναν μια χαρά δίπλα σε γυναίκες και ευνούχους;
Ή, επειδή ελήφθη μια -ενδεχομένως- αναγκαία απόφαση, τα παιδιά που μεγάλωναν σε κοινόβιο μακριά από τους φυσικούς τους γονείς δεν είχαν κανένα θέμα;
Στου κασίδη (του παιδιού) το κεφάλι κάνουμε ό,τι μας γουστάρει, αυτό καταλαβαίνω.
Πρίν 30+ χρόνια, ήταν ψιλοαδιανόητο να παντρευτείς κοπέλα που έχει "γλεντήσει" τη ζωή της, που σήμαινε για τότε έχοντας 2-3 (και μόνο) σχέσεις στο ενεργητικό της, για να μην πώ κυριαρχούσε το φαινόμενο "καμία σχέση" , σεξουαλική-ές προφανώς.
Σήμερα δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση, και κανείς νέος δεν ασχολείται με το θέμα. Ακόμα και οι γονείς τους, που μάλλον ανήκουν στην κατηγορία-γενιά της "καμίας σχέσης", δεν συζητάνε (τουλάχιστον επισήμως και ανοιχτά) για αυτό.
Το ίδιο λοιπόν θα συμβεί και με τα οσα συζητάτε-με στο παρόν τοπικό. Σε 10 χρόνια, δεν θα είναι καν προς σχολιασμό, αφού τα φαινόμενα του είδους μάλλον θα είναι συνηθισμένα και οι ηθικές αναστολές θα έχουν αμβλυνθεί.
ΥΓ: Πόσοι βέβαια απο εσάς που γράφετε τις πιό extreme απόψεις , μόλις τυχόν παντρευτείτε ή εργαστείτε καταλαμβάνοντας υψηλή θέση εργασίας , δεν θα ξαναγράψετε στο φόρουμ, όχι τόσο λόγω "έλλειψης χρόνου" , αλλά κυρίως γιατί δεν θα μπορείτε να γράφετε "εξτρεμιστικά", αφού ο νέος τρόπος ζωής σας είτε δεν θα σας επιτρέπει, είτε θα αποδεικνύει ότι άλλα υποστηρίζετε και άλλα πράττετε, είνα μιά ... άλλη ιστορία.
Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που άλλα γράφουν, όμως άλλα "ζούν". Κάτι σαν τους αριστούχους (πρώην μαθητές) σε άλλο τοπικό, όπου ποστάριζαν διαβεβαιώνοντας επίμονα πως δεν διάβαζαν ούτε 1 ωρα ημερησίως για να μπούν με την πρώτη σε σχολές του Πολυτεχνείου- Νομικής-Ιατρικής ........
- άλογα
- πρεζόνια
- αρρώστους
να αναγράφετε στην αρχή του ποστς "εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους αλλά.."
Μετά ότι ελεεινό και αν γράψετε είστε οκ.
ΥΓ. Δεν μου αρέσει να βλέπω χοντρούς να φιλάνε χοντρές, δεν έχω πρόβλημα με τους παχύσαρκους αλλά μήπως να τους απαγορεύσουμε να παντρέυονται, να υιοθετούν και γιατί όχι, να υπάρχουν ?
τα λέω χύμα και τσουβαλάτα, αν παρεξηγηθεί κανείς, ξυδάκι!! (όχι εντάξει, πλάκα κάνω, όλοι φιλαράκια είμαστε βρε παιδιά!)
tazio έγραψε:Όσοι είναι υπέρ, του να υιοθετούν οι ομοφυλόφιλοι ας σκεφτούν ως γονέα τον Σεργουλόπουλο ή τον Γαβαλά.
ΠΟΘΕΝ προκύπτει ότι ο Σεργουλόπουλος ή ο Γαβαλάς δεν είναι ικανοί να μεγαλώσουν παιδιά? ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ το αναφέρεις εσύ σαν ακραίο και προφανώς κατάπτυστο παράδειγμα?
Και έστω ότι αποδέχεται κάποιος τον ελεεινό αυτό συλλογισμό, εσύ που είσαι δηλαδή υπερ του δικαιώματος να μεγαλώνουν παιδιά ετερόφυλα ζευγάρια σκέφτεσαι σαν γονέα τον Δουρή?
τα λέω χύμα και τσουβαλάτα, αν παρεξηγηθεί κανείς, ξυδάκι!! (όχι εντάξει, πλάκα κάνω, όλοι φιλαράκια είμαστε βρε παιδιά!)
Από τις 28/01 και για όσο χρειαστεί ... .
IKE έγραψε:..........................................
Και έστω ότι αποδέχεται κάποιος τον ελεεινό αυτό συλλογισμό, εσύ που είσαι δηλαδή υπερ του δικαιώματος να μεγαλώνουν παιδιά ετερόφυλα ζευγάρια σκέφτεσαι σαν γονέα τον Δουρή?
Εμεις ισως ναι ισως οχι μιας και δεν τον ξεραμε,η γυναικα του ομως οπως φαινεται ΝΑΙ........
IKE έγραψε:ΠΟΘΕΝ προκύπτει ότι ο Σεργουλόπουλος ή ο Γαβαλάς δεν είναι ικανοί να μεγαλώσουν παιδιά?
tazio έγραψε: Είναι δε γνωστό, ότι είμαι ελεείνος και τρισάθλιος γι' αυτό και γράφω τέτοια παραδείγματα.
No argument there...
IKE έγραψε:ΥΓ. Δεν μου αρέσει να βλέπω χοντρούς να φιλάνε χοντρές, δεν έχω πρόβλημα με τους παχύσαρκους αλλά μήπως να τους απαγορεύσουμε να παντρέυονται, να υιοθετούν και γιατί όχι, να υπάρχουν ?
Δεν έχω πρόβλημα με τους μπαρμπάδες νοικοκυραίους, αλλά μήπως να τους απαγορεύσουμε να παντρέυονται, να υιοθετούν και γιατί όχι, να υπάρχουν?