Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#389345 Έχετε συνειδητοποιήσει την βασική αρχή της ομοιοπαθητικής; Ψάξτε το λίγο, γιατί έχει αρκετό γέλιο. Ή μάλλον θα είχε, αν δεν υπήρχαν τόσοι που στηρίζουν τους απατεώνες.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#389355 Από τη μικρή και ευκαιριακή ενασχόληση μου με το θέμα 'ομοιοπαθητική' (όχι ως 'ασθενής' ή ασθενής FFS :lol: ) κατάλαβα ότι υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να βοηθήσει/ενισχύσει το έργο της ιατρικής.

Γι αυτό και υπάρχουν αξιόλογοι επιστήμονες γιατροί που είναι παράλληλα και ομοιοπαθητικοί οι οποίοι χρησιμοποιούν την ομοιοπαθητική για συγκεκριμένα θέματα.

Υπάρχει βέβαια και το άκρο του να βλέπεις άτομα που ΔΕΝ είναι γιατροί (πχ τεχνικοί ακτινολόγοι ή άλλες συναφείς με το χώρο της υγείας ειδικότητες) να έχουν τουπέ επιπέδου ΓΙΑΚΟΥΜΠ και να τοποθετούνται με το τουπέ αυτό δια πάσα νόσο και |λογοκρισία|.

status: τσαρλατάνοι/βαρουφάκηδες

Προσωπικά αντιμετωπίζω το χώρο αυτό με επιφύλαξη (υπάρχει κόσμος που σε κάτι αλλεργίες κλπ βρήκε λύση - could be placebo?) αλλά από την άλλη δεν θα το έβλεπα φάση τύπου 'ομοιοπαθητική = Lyoness, απάτη, πυραμίδα, Σώρρας'.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#389356 στην ελλάδα νομίζω ότι για να εξασκείς ομοιοπαθητική πρέπει να έχεις και πτυχίο ιατρικής

δεν είμαι βέβαιος, αλλά νομίζω ότι έτσι πάει
Άβαταρ μέλους
By xenos
Χρήστος Λάππας έγραψε:Με την απλή μέθη νιώθεις τι γίνεται, ακους τους γιατρους κλπ, απλά δεν υποφέρεις.

Εγώ μία φορά έκανα μέθη και έπεσα ξερός. Δεν άκουγα, δεν καταλάβαινα τπτ. :sleep:

Στα δικά μου, προχθές το βράδυ ξύπνησα μέσα στη νύχτα με έντονο πόνο στο ένα αφτί. Χθες το απόγευμα πήγα σε ωρλ (είχα κ ένα τρελό μπούκωμα), ο οποίος διέγνωσε:

*μεγάλο κομμάτι κερί πολύ κοντά στο τύμπανο => μου είπε απαγορεύονται οι μπατονέτες γιατί δημιουργούν τέτοια προβλήματα
*υγρό στο αφτί, το οποίο καθάρισε κάπως (= :( )
*Α μου λέει πρέπει να δούμε και τη μύτη με κάμερα.... :hmmm: λέω εγώ.
:help: :help: :help: Μα τι μλκία είναι αυτή; νόμιζα θα μου βγει από το άλλο αφτί! Τελικά βρέθηκε πύον, οπότε ιγμορίτιδα = αντιβίωση. Άντε να δούμε... :oops:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#389359 Κιούση το λέω επειδή είχα γνωρίσει άτομα που δεν μπορούσαν να ασκήσουν την ιατρική αλλά είχαν παρακολουθήσει τα σχετικά σεμινάρια και ασκούσαν το επάγγελμα.
Θέμα πτυχίου;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#389363 δεν ξέρω με βεβαιότητα.. ξέρω κι εγώ ομοιοπαθητικό που δεν είναι γιατρός αλλά ο συγκεκριμένος δεν έχει ελ υπηκοότητα :hmmm: οπότε μπορεί να παρακάμπτει το περιορισμό

απλά είχα αυτή την εντύπωση, ότι στη χώρα μας σου λένε ασχολείσου αν θες με αυτό αλλά αφού έχεις πτυχίο ιατρικής πρώτα :whistlink:

ας μας πει κάποιος γιατρός που θα ξέρει καλύτερα

ΥΓ επίσης το ασκώ το επάγγελμα είναι μια γενική έννοια :whistlink: έναρξη; παραστατικά; :hmmm: το να δέχεσαι άτομα σπίτι σου το κάνεις και αν λες το καφέ.. (αν και υπάρχει ειδικότητα χειρομάντης κτλ.. )
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 28 Απρ 2017, 12:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης περί ομοιοπαθητικής - βελονισμού (Απρίλιος 2006)

"Σας έχουμε πολλές φορές ενημερώσει ότι ο βελονισμός και η Ομοιοπαθητική θεωρούνται από το κράτος ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ και πρέπει να γίνονται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟΥΣ (φυσικά στην δικαιοδοσία του Ι.Σ.Θ. από μέλη του μόνον) και βέβαια εφόσον έχουν κάνει εκπαίδευση γι' αυτό και το αποδεικνύουν. ΚΑΘΕ ΜΗ ΙΑΤΡΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ"

Οι θέσεις του ΙΣΘ είναι ένα σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση της ομοιοπαθητικής και φυσικά για την προστασία της υγείας των πασχόντων συνανθρώπων από την άσκηση (ομοιοπαθητικά) Ιατρικής από μη ιατρούς.

Ελπίζω η πράξη αυτή να βρει σύντομα μιμητές όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας και να ωθήσει την πολιτεία προς την πλήρη αναγνώριση - οριοθέτηση της Εναλλακτικής Ιατρικής.

Λάζαρος Δανιηλίδης
Χειρουργός - Διδάκτωρ ΔΠΘ
Αντιπρόεδρος ΕΕΟΙ και ΜΕΟ
Αν. Μέλος Πειθαρχικού Συμβουλίου
Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Για την ανωτέρα ανακοίνωση θεωρώ υποχρέωση μου από το βήμα αυτό να ευχαριστήσω δημόσια, εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (ΕΕΟΙ) και της Μ.Ε.Ο., τον Πρόεδρο κ. Νικολαϊδη και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΘ.

http://www.homeopathy.gr/iatrikos_syllogos.html
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#389367 Υπάρχουν και θεραπευτές αν δεν κάνω λάθος.

Θυμάμαι συγκεκριμένη περίπτωση ομοιοπαθητικής κλινικής/πολύιατρείου όπου ένα άτομο δεν μπορούσε να γράψει κάποιο φάρμακο και παρέπεμπε για το θέμα της υπογραφής σε άλλο ομοιοπαθητικό που ήταν γιατρός.

Από τη μια σέβομαι αυτό που έχει να προσφέρει κάποιος που δεν είναι γιατρός (χαρακτηριστικό παράδειγμα: ψυχολόγοι στους οποίους βασίζονται σε μεγάλο βαθμό οι ψυχίατροι), αλλά από την άλλη θεωρώ επικίνδυνες περιπτώσεις οσφυοκαμπτιολόγων (inb4 Dr Τίτος Πετράκης).
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#389369 ομοιοπαθητικό σκεύασμα (επειδή δεν είναι κανονικό φάρμακο με παρενέργειες κτλ) πας και ζητάς μόνος σου από φαρμακείο (που ασχολείται να φτιάχνει τέτοια) και σου δίνουν από όσο ξέρω

έχω δει άτομο να πηγαίνει και να παίρνει στο έτσι, προφανώς κατόπιν καθοδήγησης (από το τηλ)
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#389370 By all accounts η ομοιοπαθητική δεν θα έπρεπε να δουλεύει με βάση την θεωρία.Υπάρχουν όμως ιατροί και ασθενείς που βλέπουν αποτέλεσμα για συγκεκριμένες παθήσεις. Κάποιοι κάνουν συνδυασμό και θεωρούν ότι έτσι παίρνουν λιγότερα κλασσικά φάρμακα. Μπορεί βέβαια εν τέλει να παίρνουν αυτά ακριβώς που χρειάζονται. Ο βελονισμός είναι άλλη ιστορία, δουλεύει και έχει αποτελέσματα μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια, συνήθως επικουρικά στις κλασσικές θεραπείες. Πάντως αν ακούσετε ομοιοπαθητικό να παίρνει ιστορικό θα νομίζετε ότι απλά κάνει random ερωτήσεις για τις συνήθειες σας. Φυσικά σε πολλές περιπτώσεις όταν αποτύχει η θεραπεία, θεωρούν ότι δεν φταίει η ομοιοπαθητική αλλά ο γιατρός που δεν "διέγνωσε" σωστά τον ασθενη για να του δώσει το κατάλληλο φάρμακο
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
belgarion έγραψε: Φυσικά σε πολλές περιπτώσεις όταν αποτύχει η θεραπεία, θεωρούν ότι δεν φταίει η ομοιοπαθητική αλλά ο γιατρός που δεν "διέγνωσε" σωστά τον ασθενη για να του δώσει το κατάλληλο φάρμακο

ε καλά αυτό μπορείς να το πεις και για τη κλασσική ιατρική :lol: λάθη γίνονται και κανείς δεν είναι άσφαλτος

επίσης και στη κανονική ιατρική κάποιες εποχές ισχύουν άλλα και μετά από κάποια χρόνια ισχύουν άλλα
Άβαταρ μέλους
By belgarion
QsisVTS έγραψε:
belgarion έγραψε: Φυσικά σε πολλές περιπτώσεις όταν αποτύχει η θεραπεία, θεωρούν ότι δεν φταίει η ομοιοπαθητική αλλά ο γιατρός που δεν "διέγνωσε" σωστά τον ασθενη για να του δώσει το κατάλληλο φάρμακο

ε καλά αυτό μπορείς να το πεις και για τη κλασσική ιατρική λάθη γίνονται

Ναι, αλλά η διαφορά είναι ότι στην κλασσική ιατρική αντιμετωπίζουμε την ασθένεια , λαμβάνοντας πάντα υπ'όψη και τον υπόλοιπο ασθενή φυσικά, στην ομοιοπαθητική, αν εγώ και εσύ έχουμε την ίδια ακριβώς πάθηση , μπορεί να χρειαζόμαστε τελείως διαφορετικό φάρμακο ανάλογα με το αν πας πρωΐ ή βράδυ στην τουαλέτα και πόσο έντονα μυρίζει...
Άβαταρ μέλους
By JBT
EDDIE_147 έγραψε: δεν θα το έβλεπα φάση τύπου 'ομοιοπαθητική = Lyoness, απάτη, πυραμίδα, Σώρρας'.

και κάνεις πολύ κακώς :s_bye
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#389375 δεν ξέρω τέτοιες λεπτομέρειες και αυτά που ξέρω τα ξέρω επειδή ασχολούνται με το θέμα άτομα που συναναστρέφομαι αρκετά, αλλά σαν ασθενής δεν έχω ιδέα και δύσκολα θα έχω μάλλον

ακόμα και κάτι ψυχοσωματικά που μου έχουν τύχει κατά καιρούς από άγχος ή στενοχώρια, ούτε με τη κανονική ιατρική τα αντιμετώπισα αρκετά ικανοποιητικά, τα αντιμετώπισα όσο μπορούσα προσπαθώντας να βελτιώσω μόνος μου τη διάθεσή μου (σας γράφω όλους στα @@ μου)
Άβαταρ μέλους
By JBT
#389377 σωστό, αλλά είναι εντελώς άσχετο με αυτό που ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι του "κλάδου".

εδώ μιλάμε για ομοιοπ. φάρμακα τα οποία δεν λειτουργούν σαν "φάρμακα" αλλά μέσω της δραστικής ουσίας του :dizzy: καταφέρνουν να ενεργοποιήσουν τα μόρια του νερού :dizzy: :dizzy: και όπου διαλύονται :metalo: :metalo:

ένας ψυχολόγος είναι εκατομμύρια φορές καλύτερος από έναν ομοιοπάθα.