Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
bihlas87 έγραψε:Δαγκώνει πολύ αλλά καλύτερα να σε δαγκώνει παρά να σε γρατζουνάει

Νομίζεις.
Καλό είναι να μην του μάθεις να σου κάνει κανένα από τα δύο. Γιατί η εικόνα αυτή στο χέρι σου θα ειναι μόνιμη :lol:

εεπ, αν κάποιος ενδιαφέρεται για γατάκι, εδώ στη γειτονιά μόλις γεννήθηκαν συνολικά 5-6 :oops:
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
#383715 Καλημέρα συνάδελφοι, ο γατούλης έχει τρομερό ρυθμό ανάπτυξης, από τα 480γρ έφτασε στα 800
σε μόλις 13 μέρες, είναι πολύ ζωηρός και δαγκώνει τα πάντα. 45 ημερών είναι περίπου, εδώ και 8
μέρες τρώει κροκέτες αλλά δεν πίνει καθόλου νερό. Όταν πήρα τις κροκέτες μου είπαν στο pet shop
ότι μετά το μήνα καλό είναι να κόψω το γάλα για να μην έχει διάρροια αλλά του βάζω νερό δίπλα
στο γάλα και ούτε γυρίζει να το κοιτάξει. Σκέφτομαι να αρχίσω σταδιακά να αραιώνω το γάλα
μέχρι να φτάσει στο σκέτο νερό για να πίνει από συνήθεια, έχετε καμιά άλλη ιδέα?
Άβαταρ μέλους
By italakias
bihlas87 έγραψε:Καλημέρα συνάδελφοι, ο γατούλης έχει τρομερό ρυθμό ανάπτυξης, από τα 480γρ έφτασε στα 800
σε μόλις 13 μέρες, είναι πολύ ζωηρός και δαγκώνει τα πάντα. 45 ημερών είναι περίπου, εδώ και 8
μέρες τρώει κροκέτες αλλά δεν πίνει καθόλου νερό. Όταν πήρα τις κροκέτες μου είπαν στο pet shop
ότι μετά το μήνα καλό είναι να κόψω το γάλα για να μην έχει διάρροια αλλά του βάζω νερό δίπλα
στο γάλα και ούτε γυρίζει να το κοιτάξει. Σκέφτομαι να αρχίσω σταδιακά να αραιώνω το γάλα
μέχρι να φτάσει στο σκέτο νερό για να πίνει από συνήθεια, έχετε καμιά άλλη ιδέα?

Βγαλε το γαλα και ασε μονο το νερο.
Αμα πιει νερο,καλως.
Αμα δεν πιει,αντιο.

Απλα πραματα.
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
#387746 Έχει γίνει μεγάλη φίρμα ο μπόμπιρας, 900+ likes έχει η δεύτερη φωτό σήμερα :lol:

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By gianik
#387782 Υπάρχει κάποιο κιτ άμεσης επέμβασης μεχρι να φτάσεις στον κτηνίατρο σε περίπτωση που ο 4ποδος φίλος μας γευτεί φόλα από το δρόμο;Κάποια ένεση ίσως που να την έχεις πάντα μαζί ;

.
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#387786 Ναι υπάρχουν ενέσεις ατροπίνης που είναι πραγματικά αποτελεσματικές.
Οι περισσότεροι κυνηγοί έχουν μαζί τους.

Η δόση καθορίζεται ανάλογα με τα κιλά του ζώου, αλλά δε θυμάμαι αναλογία.
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#387795 Δεν κινδυνευει μονο απ τις φολες αλλα και απο αλλεργικη αντιδραση πχ σε καμπιες, τσιμπημα σφηκας, μελισσας, κλπ

Εγω εχω παντα μαζι μου, αμπουλες ατροπινης, εμετικες, κορτιζονη και συριγγες!
Πρεπει ομως να σου πει ο γιατρος την δοσολογια αναλογα με τα κιλα και να σου δειξει, ωστε να ξερεις, πως κανεις την καθε ενεση.
Το ιδανικο ειναι σε μια δυσκολη στιγμη, να επικοινωνησεις με εναν γιατρο, να του πεις τωρα εμφανιζει αυτα τα συμπτωματα, εχω αυτα, πες μου τι του κανω αμεσα πριν στο φερω!
Σε περιπτωση αδυναμιας επικοινωνιας βεβαια, κανεις οτι σε φωτισει ο Θεος! Αλλα συν Αθηνα και χειρα κινει!
Γι αυτο πρεπει να γνωριζεις τις ενεργειες σου απο πριν.
Εμετικη πχ δεν κανεις επ ουδενι αν ο σκυλος εχει αρχισει να χανει την συνειδηση!
Επισης η κορτιζονη θελει να γινεται ενδομυικα και στο πισω μερος του ποδιου, ενω τις αλλες μπορεις να τις κανεις και υποδορια στο σβερκο!

Θα σου συνιστουσα την δοσολογια να την εχεις ευκρινως γραμμενη μαζι με τις αμπουλες, γιατι την στιγμη που θα βλεπεις το ζωο σε αυτη την κατασταση, θα βρισκεσαι σε πανικο και δε θα μπορεις να υπολογισεις η να θυμασαι τιποτα!

Εχε τα παντα μαζι σου σε ενα μικρο τσαντακι και με τον καιρο μην εφησυχασεις και δεν τα εχεις μαζι σου, επειδη για καποια χρονια δεν σου χρειαστηκαν!
Ακομα και τα δεκα λεπτα καθυστερημενης αντιδρασης ειναι πολυ πολυ κρισιμα)
(Ειθε δε, να μην τα χρειαστεις ποτε.)
(Επισης απο καιρου εις καιρον, να ελεγχεις μην εχουν ληξει και χρειζουν ανανεωσης)
Τελευταία επεξεργασία από Y.V και 23 Απρ 2017, 16:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Y.V
#387808 Αν μενεις βορειοανατολικα προαστεια,
ο Μαδεμοχωριτης στην μεσογειων εχει τα παντα απο κτηνιατρικα φαρμακα και θα σε καθοδηγησει και στις ποσοτητες!
Μονο μην ξεχασεις να τις γραψεις!

Εμενα μου στελνει και την τροφη και τις αμπουλες στο σπιτι! ( μενω Χαλανδρι)
Τελευταία επεξεργασία από Y.V και 23 Απρ 2017, 16:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά