Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
αεροζολ έγραψε:
manosky έγραψε:Όλοι οι ενημερωμένοι και απελευθερωμένοι φωνάζουν υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, πλην όμως κανένας δεν εξετάζει τις ψυχολογικές ανάγκες του ίδου του παιδιού, που θα πρέπει να έχει παρααστάσεις από μητέρα και από πατέρα, που το Οιδιπόδειό του ή το σύμπλεγμα της Ηλέκτρας θα το βιώσει με έναν αφύσικο και μακροπρόθεσμα (?) τραυματικό τρόπο.
Συνεχίστε παρακαλώ.

Και με τα ορφανα ή τα παιδια των μονογονεϊκων οικογενειων (που δεν εχουν ενα γονιο του αντιθετου φυλου) ή σε αλλους πολιτισμους ( που ,για παραδειγμα, ο ρολος του πατερα ειναι εντελως δευτερευων) , τι γινεται δηλαδης ? Πως δομειται η προσωπικοτητα και πως διαμορφωνεται η εμφυλη ταυτοτητα αφου το σχημα γονεϊκο-ζευγαρι(αντρας-γυναικα)-παιδι ειναι τοσο θεμελειωδες ?
Για ρωτα τις ινσαϊντ ινφο σου και πες μας , παρακαλω.

Παντως , στην τραγωδια του Σοφοκλη , ο Οιδιποδας δεν επιδιωξε ποτε να πηδηξει τη μανα του . Το παλικαρι δεν ειχε ιδεα για το τι κανει. Αντιθετα η Ιοκαστη , απο καποιο σημειο και μετα, ξερει. Αν , λοιπον, πρεπει να οπωσδηποτε να ανακαλυψουμε καποιο συμπλεγμα , αυτο θα επρεπε να λεγεται συνδρομο Ιοκαστης . Τζαμπα το φορτωθηκε το παλικαρι. :lol:

Κουοταρω τον εαυτο μου για να διορθωσω (λαθος εκφραση) : οχι "ειναι τοσο θεμελιωδες" , αλλα "ΛΕΣ οτι ειναι τοσο θεμελιωδες".
Άβαταρ μέλους
By manosky
#38855 Έχουν μαζευτεί πολλά μηνύματα, πχ από nass και άλλους και μού είναι δύσκολο να απαντήσω σε όλα.

Για το παραπάνω, μιας και το έχω μπροστά μου, θέτεις ένα ψευδοερώτημα.
Δηλαδή είναι περίπου σαν να λες "πώς κάποιος κατάφερε να μάθει να γράφει με 4 δάχτυλα;".
Δεν σημαίνει η έλλειψη (αναγκαστική) ενός γονέα ή γονέα ενός φύλου ότι το παιδί θα γίνει ζαβό, αλλά ότι θα πρέπει να υπερπηδήσει ένα σημαντικό εμπόδιο, αν το υπερπηδήσει ποτέ κιόλας.

Στην υιοθεσία, καλώς ή κακώς, οι υπεύθυνοι εξετάζουν το πλήρες πακέτο και απαιτούν, αν όχι το τέλειο, πάντως κάτι πολύ καλό.
Δεν μπορεί να ισχυριστεί αυτός που απορρίφθηκε ότι στη διπλανή του πολυκατοικία το ζευγάρι σπάει τα παιδιά του στο ξύλο, άρα αυτός καλύτερος είναι, άρα πώς τού αρνούνται το αίτημα γιατί κάποια του χαρακτηριστικά δεν είναι όσο καλά απαιτείται.

Επίσης, είναι εντελώς λανθασμένη η εντύπωση που έχεις για τη φύση του Οιδιποδείου Συμπλέγματος ή του Συμπλέγματος της Ηλέκτρας. Έτσι ονομάστηκαν σήμερα, δεν σημαίνει ότι αντανακλούν το ιστορικό γεγονός στο οποίο στηρίζονται. Και φυσικά, δεν πάει κανένας να τυφλωθεί γιατί "γουστάρει" τη μάνα του ως παιδάκι. Είναι ένα στάδιο της σεξουαλικής εξέλιξης, που κάποια στιγμή, εφόσον εξελιχθεί ομαλά, θα ξεπεραστεί φυσιολογικά και ο νεαρός ή η νεαρά θα έχει ένα πολύ καλό πάτημα για να συνεχίσει την ενήλικη ζωή του ως άντρας ή γυναίκα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#38864 Μανόσκη είσαι λάθος στο θέμα με τους Χόμος.

Εγώ γενικά δεν έχω κανένα θέμα με ομοφυλόφιλους/ες, αλλά με το θέμα της υιοθεσίας όντως δεν μπορώ να πω ξεκάθαρα αν είναι καλό ή όχι για τα παιδιά.
Κάποιος παιδοψυχίατρος ίσως ήταν πιο αρμόδιος να πει τι ισχύει αλλά στην τελική σκέφτεσαι ότι είναι προτιμότερο να μεγαλώσει με 2 μαντράχαλους που φιλιούνται παρά με 1 μαντράχαλο και 1 γυναίκα που πλακώνονται/βρίζονται κλπ.

Επίσης για την Ελλάδα είναι άκυρη η συζήτηση γιατί η γραφειοκρατία στο θέμα είναι τόσο γαμημένη με αποτέλεσμα να κάθονται παρατημένα παιδιά σε μαιευτήρια για χρόνια...
Και αυτό σύμφωνα με γιατρούς είναι 100% καταστρεπτικό για την ψυχολογία τους σε σχέση με το να μεγάλωναν με 2 μαντράχαλους.

Τα 2 μου γρόσια.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#38865 Αυτό που λες μάλλον είναι η λανθασμένη εντύπωση αρκετών, γιατί βλέπουν το θέμα στο δίπολο "κακοί ετεροφυλόφιλοι < καλοί ομοφυλόφιλοι".
Δεν είναι αυτό το θέμα, γράφω αμέσως παραπάνω το γιατί. Είχα γράψει και κάποιες σελίδες πριν στον jmarr τον πλήρη συλλογισμό.

Με άλλα λόγια:
Η διαδικασία υιοθεσιών είναι στρυφνή, όχι μόνο στην Ελλάδα.
Θέλεις γιατί ο ειδικός είναι υποχρεωμένος να βρει το άριστο για το τάδε παιδάκι;
Θέλεις γιατί έχει λογική ευθυνοφοβίας ("μην τυχόν και ο τύπος βγει αγροίκος ή παιδέρα ή εκμεταλλευτής και μού ρίξουν ευθύνες").
Όσο λοιπόν η διαδικασία είναι πολύ απαιτητική για τους υποψήφιους γονείς, δεν μπορούν να παραβλεφθούν τα εξτρά θέματα που ισχύουν για τους ομοφυλόφιλους.
Αν η λογική της υιοθεσίας ήταν όμως "καλύτερα σε μια οικογένεια με 5 ελαττώματα, παρά στο ορφανοτροφείο", θα άλλαζε το πράγμα.
Τελευταία επεξεργασία από manosky και 15 Νοέμ 2014, 23:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#38867 Εγραψες οτι οτι σχημα αντρας-γυναικα-παιδι(α) ειναι θεμελιωδες για την ψυχοσυναισθηματικη αναπτυξη του παιδιου. Σωστα ? Σωστα

Αν ηταν ετσι, θα επρεπε η μεγαλη πλειονοτητα των παιδιων απο μονογονεϊκες οικογενειες ή των παιδιων αλλων πολιτισμων (υπαρχνουν μελετες ανθρωπολογων που . για παραδειγμα, αναφερονται σε κοινωνιες που ο ρολος του πατερα ειναι εντελως δευτερευων , δεν τα λεω εγω) να εχει προβληματα ψυχοσυναισθηματικης αναπτυξης , διαμορφωσης προσωπικοτητας και εμφυλης ταυτοτητας. Ε, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ σε διαψευδει.
Αλλα θετω ψευδοερωτημα ? :lol:

Κατι εχει παρει το αυτι μου για το τι ειναι το συμπλεγμα του Οιδιποδα. Φαντασου να μην εβαζα και το :lol:
Άβαταρ μέλους
By manosky
#38870 Μιλάς για τον ρόλο του πατέρα, άλλοι λένε για τον ρόλο του ως κουβαλητή που τον αναλαμβάνει η μητέρα, άλλοι για κοινωνίες ζώων με μητριαρχικά χαρακτηριστικά κλπ

Εχμ, συγνώμη, αλλά τι σημασία έχει το αν ο πατέρας είναι ο κάπταιν Γαμάω ή η μητέρα τον στέλνει να της πλύνει το καλσόν με τη σχέση γιου-μητέρας και κόρης-πατέρα;
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#38872 Συγνωμη αλλα μιλαω για ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ οικογενειες και πολιτισμους που ο ρολος του πατερα ειναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ (ο πατερας ειναι σχεδον ΑΠΩΝ , πως να στο πω διαφορετικα ?)
Άβαταρ μέλους
By manosky
#38874 Για τις μονογονεϊκές σού απάντησα παραπάνω, αν δεν το πρόσεξες.

Για τις άλλες, ένα παράδειγμα; Γιατί το μόνο που γνωρίζω είναι οι μυθικές Αμαζόνες. :P
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
manosky έγραψε:Για τις μονογονεϊκές σού απάντησα παραπάνω, αν δεν το πρόσεξες.

Για τις άλλες, ένα παράδειγμα; Γιατί το μόνο που γνωρίζω είναι οι μυθικές Αμαζόνες. :P

Τι απαντησες ? Οτι τα παιδια των μονογονεϊκων οικογενειων καταφερνουν και ξεπερνανε το σημαντικο (οπως λες εσυ) αυτο εμποδιο και ετσι δεν παρουσιαζουν ψηλοτερα ποσοστα προβληματων συναισθηματικης αναπτυξης , δομησης προσωπικοτητας , κτλ ?
Αυτο ειναι σε στυλ "οι ελεφαντες κρυβονται με μεγαλη επιτυχια πισω απο τις τριανταφυλλιες. Το οτι δεν εχουμε δει ποτε ελεφαντα πισω απο τριανταφυλλια το αποδεικνυει".

Διαβασε Λεβι Στροςς.
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 16 Νοέμ 2014, 00:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Zorz
bebes έγραψε:προσπαθουμε προσπαθουμε να γινουμε πιο προοδευτικοι, αλλα τα γεγονοτα μας περνανε... :oops:

ειχα τον γιο να "ανησυχω", τωρα θα αρχισω να "ανησυχω" και για την κορη;;; :s_whiteflag

Το ανώτατο δικαστήριο της Κοπεγχάγης αναγνώρισε το δικαίωμα 28χρονης ακτιβίστριας
να παντρευτεί το άλογό της δημιουργώντας δεδικασμένο και ανοίγοντας το δρόμο σε
γάμους ανθρώπων και ζώων σε όλη τη χώρα σύμφωνα με δημοσίευμα του worldnewsdailyreport.

Εικόνα

http://urbanlegends.about.com/od/Fake-N ... tes.01.htm
http://worldnewsdailyreport.com/disclaimer/

Τροφή για σκέψη...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese

Εγραψα νωρίτερα. Παιδιά σε χαρέμι. Υπάρχουν και σήμερα ξέρεις. Ή μήπως νομίζεις ότι ο Χ Σουλεϊμάν ασχολούταν με τα παιδιά του έστω και όσο δείχνουν οι Τουρκοι;
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Corto Maltese έγραψε:

Εγραψα νωρίτερα. Παιδιά σε χαρέμι. Υπάρχουν και σήμερα ξέρεις. Ή μήπως νομίζεις ότι ο Χ Σουλεϊμάν ασχολούταν με τα παιδιά του έστω και όσο δείχνουν οι Τουρκοι;

Ατυχες παραδειγμα, ειχαν και παρατρεχαμενους για τα πριγκηποπουλα, και συμβουλατορες και δασκαλους κλπ.... δεν τριγυρναγαν ολημερις στο χαρεμι τα αγορακια δοκιμαζοντας αν τους κάνουν οι ζαρτιέρες των παλλακιδων του πατέρα τους.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Νίκος Παππάς έγραψε:
kyr80 έγραψε:Η αγάπη του γονιού προς το παιδί του, είναι αδιαπραγματευτη. Δολοφόνος να γίνει, πάλι παιδί σου είναι.
Αν υπήρχε δυνατότητα να επιλέξεις όμως, τι θα διάλεγες;

Το καλύτερο για το παιδί μου και αυτό σημαίνει να είναι ευτυχισμένο. Ότι και αν είναι αυτό.

Από το Moto G.

Τα λογια ευκολα ειναι, κρατα ρε Νικόλα μια πισινη. Και εγω ετσι λεω στον εαυτο μου, αλλα εχει και βαθμιδες το πράγμα.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#38935 Αυτό τί σχέση έχει ακριβώς με το τί πρέπει να γίνει?

Το πρόβλημα που θα είχα είναι κυρίως το ζόρι που θα τραβήξει το παιδί μου, ζώντας μέσα σε μια κοινωνία με νοικοκυραίους σαν τους προλαλλήσαντες, και τον αγώνα που θα χρειαστεί να καταβάλει για τα αυτονόητα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
trident1971 έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:
kyr80 έγραψε:Η αγάπη του γονιού προς το παιδί του, είναι αδιαπραγματευτη. Δολοφόνος να γίνει, πάλι παιδί σου είναι.
Αν υπήρχε δυνατότητα να επιλέξεις όμως, τι θα διάλεγες;

Το καλύτερο για το παιδί μου και αυτό σημαίνει να είναι ευτυχισμένο. Ότι και αν είναι αυτό.

Από το Moto G.

Τα λογια ευκολα ειναι, κρατα ρε Νικόλα μια πισινη. Και εγω ετσι λεω στον εαυτο μου, αλλα εχει και βαθμιδες το πράγμα.

Όπως λέει και ο Κυριάκος και δολοφόνος να γίνει τό αγαπάς το παιδί σου. Δεν καταλαβαίνω γιατί το να είναι ομοφυλόφιλος είναι χειρότερο.
Ο γονιός μόνο δίνει δεν περιμένει να πάρει πίσω τίποτα.

Από το Moto G.