Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
Nikos! έγραψε:Δε θα έβλεπες λεκεδες στην άσφαλτο ?

< >

Εννοώ να χάθηκαν στο ατύχημα και απλά να μην συμπλήρωσε ο μηχανικός.
Στο ατύχημα είχε 1 λεκέ αλλά μεγάλο με διάφορα υγρά και ήταν πίσσα σκοτάδι στην εθνική, δεν έκατσα να το ψάξω και πολύ λόγο επικινδυνότητας.

edit: μόλις μίλησα με αντιπροσωπεία, βάζουν ΕΝΙ 5w-40 LL04 :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#388625 Την έκανα την πρωινή μου :innocent:

Πρωί πρωί μεταξύ άλλων έψαχνα βενζινάδικο να συμπληρώσω λάδι, αφού έφαγα φόλα με 2-3 κλειστά, υπο ανακαίνιση κλπ πάω στο τελευταίο κι ενώ έχω ήδη αργήσει για την δουλειά και ζητάω 15w-40 :slap: :slap: :slap: :slap:
Συμπληρώνουν, αγοράζω κι ένα λίτρο έξτρα για το μέλλον και φεύγω κύριος :lol:

Περιμένω τώρα πως και πως να σχολάσω να πάω να κάνω ολική αλλαγή :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#388626 Όταν εννοείς ολική, εννοείς θα βάλεις 15-40? Μια χαρά, θα σταματήσει να καίει :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By dimik
rx8_drifter έγραψε:Όταν εννοείς ολική, εννοείς θα βάλεις 15-40? Μια χαρά, θα σταματήσει να καίει :s_biggrin

Θες να ακούσεις τίποτα για το Vtec σου μου φαίνεται :lol:

5w-40
5w-40
5w-40
5w-40
5w-40
5w-40
5w-40
5w-40
5w-40
5w-40

θα το λέω απο μέσα μου όλη μέρα :s_wacko
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#388653 Ειλικρινά δεν βρίσκω τον λόγο για 40 πάλι από τη στιγμή που θα κάνεις αλλαγή. Πάντως δεν θα αγχωνόμουν ιδιαίτερα αν συμπλήρωνα με 15 αντί για 5... κλάιν.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#388657 Το θέμα είναι οτι δεν πρέπει να είναι και συνθεκτικό. 5w-40 βάζει η αντιπροσωπεία εδώ. Γιατί να μην βάλω 40ρι;

Όπως και να χει με πιάνουν τα διαόλια μου με κάτι τέτοια και δεν μπορώ να ηρεμήσω, για αυτό θα τα αλλάξω.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#389509 Παρατήρησα σήμερα μία 3αρα facelift είχε led προβολείς ομίχλης που βγαζαν λευκό φως.
Δεν υποτίθεται ότι στα ομίχλης έχουμε πιο κίτρινα για να διαχέεται το φως καλύτερα?

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
Focusman91 έγραψε:Παρατήρησα σήμερα μία 3αρα facelift είχε led προβολείς ομίχλης που βγαζαν λευκό φως.
Δεν υποτίθεται ότι στα ομίχλης έχουμε πιο κίτρινα για να διαχέεται το φως καλύτερα?

< >

Σωστά το είπες, υποτίθεται.

< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#390257 εγώ στη BMW θα σου έλεγα να βάλεις 5-30 μιας κ είσαι κύπρο. Ή ακόμη πιο επιθετικά, 0-30 κ βλέπεις πόσο καίει...

το γκολφ το κατέβασα από motul 5-40 που έβαζαν στην Ελλάδα σε 5-30 castrol και η κατανάλωση λαδιού έμεινε ίδια, ίσως κ λιγότερα...
Άβαταρ μέλους
By dstou
εγώ στη BMW θα σου έλεγα να βάλεις 5-30 μιας κ είσαι κύπρο. Ή ακόμη πιο επιθετικά, 0-30 κ βλέπεις πόσο καίει...

Στο πιο ζεστό κλίμα πιο λεπτό λάδι? :hmmm:
Η μαγική τελικά ερώτηση: το μανουάλι τι λέει?
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
dstou έγραψε:
εγώ στη BMW θα σου έλεγα να βάλεις 5-30 μιας κ είσαι κύπρο. Ή ακόμη πιο επιθετικά, 0-30 κ βλέπεις πόσο καίει...

Στο πιο ζεστό κλίμα πιο λεπτό λάδι? :hmmm:
Η μαγική τελικά ερώτηση: το μανουάλι τι λέει?

BMW longlife 4.
Όλα καλύπτουν την προδιαγραφή. Σε ποιο βόρεια κλίματα προτείνουν 0-30 κ στην Ελλάδα 5-30.

Εγώ θα του πρότεινα να πάει από το λεπτότερο στο παχύτερο βλέποντας αν καίει, ειδικά αν ο κινητήρα εχει λίγα χλμ.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#390298 Στην Ελλάδα διάβαζα στο bmwforum ότι έπαιξε οδηγία για 5-40 όπως μάλλον έπαιξε κι εδώ.
Δεν έκαψε τελικά και τόσο πολύ, περίπου μισό λίτρο στα 3000χλμ. Όταν το αγόρασα με 70000χλμ ο δείκτης ήταν ελάχιστα κάτω από την μέση, έπεσε στο min, όταν συμπλήρωσα ένα λίτρο πήγε στο μαξ.
Σε κάθε περίπτωση θα το παρακολουθήσω και θα δω.

< >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#390328 15W40 :inlove:
eni = agip :inlove:
δεν πιστεύω να τα άλλαξες :s_no
Άβαταρ μέλους
By dimik
mousatos έγραψε:15W40 :inlove:
eni = agip :inlove:
δεν πιστεύω να τα άλλαξες :s_no

Έβαλα 4 λίτρα Castrol edge 5 w-40 και ήρθα στα ίσα μου..... ψυχολογικά.
Τα έβαλα σε βενζινάδικο ΕΚΟ γιατί το Agip που έχει ΕΝΙ ήταν μακριά.

< >