Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#388264 @pitt
Η καρδια θελει, η τσεπη αντιστεκεται...
Χρειαζομαι κ εγω ενα πλυστικο, ειμαι μεταξυ Karcher σειρας Κ4 κ πανω ή Nilfisk..
Στο karcher K4 compact (δες λιγο χαρακτηριστικα κ πες μου αν εγκρινεις..) μου αρεσει που ειναι πιο μικρο αρα κ ποιο μανιτζεβελο..
Οτι κ να παρεις απο τα 2 ,χρειαζεσαι κ τπτ extra συνδεσμους για να το συνδεσεις στην βρυση; σε οποια βρυση κ αν πηγαινω θα βαζω /βγαζω τον συνδεσμο στο λαστιχο (του ποτισματος);
Επισης καπου ειδα για ανεπιστροφη βαλβιδα οσον αφορα το νερο κ καλα μην γυρισει νερο απο το πλυστικο προς το δικτυο υδρευσης... :dizzy: ισχυει κατιτετοιο;
Για αφροποιητη ΟΛΑ τα σχολια συμφωνουν οτι οι μαμισιοι ειναι αστειοι , οποτε αυτος που προτεινες τις προαλλες ειναι ταμαμ...
Max που θελω να δωσω ειναι τα 170€....
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#388276 Παρόμοια μηχανήματα είναι και έχουν σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά. Ενδεχομένως το Nilfisk να είναι προτιμότερο λόγω του μακρύτερου σωλήνα και των εξαρτημάτων που το συνοδεύουν (ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξεις).

Η σύνδεσή τους είναι απλή. Σχεδόν όλοι έχουμε τουλάχιστον ένα λάστιχο ποτίσματος με ταχυσύνδεσμους που συνδέεται στην βρύση και στο πιστόλι ποτίσματος. Απλώς βγάζεις το πιστόλι ποτίσματος από το λάστιχο και συνδέεις τον θηλυκό ταχυσύνδεσμο του λάστιχου στο μηχάνημα.

Η βαλβίδα αντεπιστροφής δεν είναι απαραίτητη και χρησιμοποιείται μόνο για λόγους ασφαλείας. Οι αντλίες των πλυστικών δεν πρέπει να δουλέψουν ποτέ χωρίς νερό και η βαλβίδα αντεπιστροφής αυτό που κάνει είναι να συγκρατεί νερό στον χώρο της αντλίας και να μην το αφήνει να τρέξει έξω όταν το αποσυνδέσεις από την βρύση. Αν ξέρεις τι κάνεις (πρώτα συνδέεις το νερό, ανοίγεις την βρύση και μετά δίνεις ρεύμα) δεν χρειάζεται. Εγώ δεν έχω βαλβίδα στο δικό μου και μάλιστα όταν τελειώνω το πλύσιμο γέρνω το μηχάνημα ώστε να στραγγίσει όλο το νερό που έχει μείνει μέσα.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#388278 Γμτ , μου χει κατσει στο ματι οτι το Nilfisk ειναι τεραστιο κ πιο βαρυ... :oops:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
gianik έγραψε:Γμτ , μου χει κατσει στο ματι οτι το Nilfisk ειναι τεραστιο κ πιο βαρυ... :oops:

Nilfisk C 130.2-8
Διαστάσεις Μ Χ Π Χ Υ (ΜΜ) 280x250x850
Βάρος (kg) 11.0

KARCHER K4 COMPACT
Διαστάσεις (Μ x Π x Υ) (mm)516 x 295 x 282
Βάρος (kg)10,7

Περίπου ίδια είναι. Το Nilfisk είναι 30 εκ. μακρύτερο επειδή έχει και το χερούλι.

Το οποίο χερούλι είναι πρακτικό όταν μεταφέρεις το μηχάνημα, δεν χρειάζεται να το σηκώνεις, αλλά το σέρνεις με τις ρόδες.
Το KARCHER υποθέτω ότι θα πρέπει να το σηκώσει κάποιος (παρόλο που έχει ρόδες) εκτός αν το σύρει κανένας νάνος... :lol:

Δεν μιλάω για την περίπτωση να το σέρνεις τραβώντας το από το λάστιχο. Εκεί ίσως είναι πιό βολικό το KARCHER, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το κάνω ούτε με την ηλεκτρική σκούπα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Pitt έγραψε:ρώτησα την γυναίκα μου να μου πεί τι χρώμα είναι το υγρό και τι μου λέει... ...τυρκουάζ!!! :lipsealed: :slap: :lol: :lol: :lol:

εμ πού πας αδιάβαστος στον πόλεμο :rtfm:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dimitris_P έγραψε:Νίκο εσύ; :shifty:

Ναι βρε εγω ειμαι! :lol:
Λογω δουλειας ισως ειμαι ο μονος ανδρας που μπορει να κοντραρει γυναικα στα χρωματα! :s_rofl
Δοκιμαστε να τις ρωτησετε ποσα μαυρα υπαρχουν :s_wink και μετα φωναξτε με να τους τα δειξω :innocent:

Αλλα στην φωτο του Pitt, το σωστο χρωμα ειναι το τυρκουαζ :)
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Νίκος Παππάς έγραψε:Δοκιμαστε να τις ρωτησετε ποσα μαυρα υπαρχουν :s_wink και μετα φωναξτε με να τους τα δειξω :innocent:

Κι εμένα αν με ρωτήσεις για τις αποχρώσεις του γκρί, θα σου πώ τουλάχιστον... πενήντα. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#388493 λοιπόν αντιμετωπίζω το εξής απίστευτο πρόβλημα στο ιατρείο:

οι τοίχοι είναι θεόστραβοι και δεν γίνεται με καμία κυβέρνηση να στρώσει το χρώμα στις γωνίες καλά:

https://i.imgsafe.org/f98e0d69f0.jpg

εδώ έχει βέβαια χαρτοταινία και φαίνεται έτσι, 2 άνθρωποι το κάναμε και βγάλαμε το ίδιο αποτέλεσμα. ράφλες δηλαδή :rant: κυματιστά πάει γαμώ το στανίο του

και τώρα που καθόμουν και το κοιτούσα με ήρθε η εξής ιδέα: μήπως να έβαφα 2-3 εκατοστά πχ στους παρακείμενους τοίχους με μπλε χρώμα; εκεί θα μπορέσω να τραβήξω κάθετη γραμμή πιστεύω και δεν θα είναι ράφλες

https://i.imgsafe.org/f9a9039864.jpg

θα κάνει ουσιαστικά ένα δοντάκι κι από τις 2 μεριές

χαζό;
Άβαταρ μέλους
By fokion
#388497 Αν αυτο το "τρυπιτο" που φαινεται στο πατωμα ειναι οντως κατι διακοσμητικο σκαλακι πχ εγω θα το πηγαινα μεχρι εκει να δειχνει κατι σαν οτι η εσοχη εχει αλλο χρωμα.
οπως ελεγε κι ενας τεχνιτης σκηνικών που ειχα γνωρισει καποτε, αν εχεις μια ατελεια μη τη κρυβεις καντην να "φαινεται"...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#388500 Για τους κάθετους τοίχους και το σημείο που ενώνονται, θα αγοράσεις πήχη γύψινο απο φελιζόλ, πχ: https://www.leroymerlin.gr/gr/hromata-v ... -60090002/ και θα το κολλήσεις στη γωνία με την κόλλα που δίνουν για τέτοια δουλειά (σωληνάριο όπως της σιλικόνης, με το ίδιο πιστόλι τοποθετείται).
Το μικροκενά δεξιά-αριστερά του γυψοπήχη, θα τα "στρώσεις" με ακρυλικό αρμόστοκο, πάλι σε σωληνάριο., "ορίζοντας" την περιοχή και με χαρτοταινία για σωστή δουλειά.
Θα σου εξασφαλίσει ομαλότητα και "ευθυγράμμιση" στη ζαβή γωνία όταν τη βάψεις, θεωρώντας βέβαια πως φταίει μόνο αυτή και όχι το ....."ανάπηρο" χέρι του μπογιατζή. :lol:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#388506 φελιζόλ είναι αυτό στο πάτωμα :lol: :lol: :lol: για πέταμα

ντιμΒ οι τοίχοι είναι στο όλο τους στραβοί. κάνουν ράφλες εκεί που θέλουν και γουστάρουν.

το σωστότερο θα ήταν να στοκαριστεί εκ βάθρων, αλλά δεν είναι εφικτό πλέον αυτό.

αυτό που προτείνεις δεν το γνωρίζω, αλλά φοβάμαι ότι πάλι δεν θα πιάσει λόγω του ανάγλυφου (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ ΑΝΑΓΛΥΦΟ :x :x :x :x )

το λοιπόν! μίλησα με φίλη διακοσμήτρια και της φάνηκε καλή η ιδέα μου :lol: :lol: 3-4 εκατοστά λέει να μπω στον δίπλα τοίχο, κάθετα. το πολύ πολύ να το ξαναβάψω με το γκρι μετά :lol:

:x :sorry:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#388508 Δοκίμασε το αλλά φοβάμαι ότι λόγω της γωνίας, του σκουρου χρώματος και της ανακλασης του φωτός πάλι θα φαίνεται. Λιγότερο μεν , αλλά.....

Από το Redmi Note 4
Άβαταρ μέλους
By nEK
JBT έγραψε:φελιζόλ είναι αυτό στο πάτωμα :lol: :lol: :lol: για πέταμα

ντιμΒ οι τοίχοι είναι στο όλο τους στραβοί. κάνουν ράφλες εκεί που θέλουν και γουστάρουν.

το σωστότερο θα ήταν να στοκαριστεί εκ βάθρων, αλλά δεν είναι εφικτό πλέον αυτό.

αυτό που προτείνεις δεν το γνωρίζω, αλλά φοβάμαι ότι πάλι δεν θα πιάσει λόγω του ανάγλυφου (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ ΑΝΑΓΛΥΦΟ :x :x :x :x )

το λοιπόν! μίλησα με φίλη διακοσμήτρια και της φάνηκε καλή η ιδέα μου :lol: :lol: 3-4 εκατοστά λέει να μπω στον δίπλα τοίχο, κάθετα. το πολύ πολύ να το ξαναβάψω με το γκρι μετά :lol:

:x :sorry:

Αυτο κανουν μερικες φορες καινοι βαφεις, μπαινουν διπλα για μισο- ενα ποντο. Δεν φαινεται συνηθως. Αλλιως κρατας στη γωνια ενα ευθη λεπτο χαρτονι και βαφεις το δευτερο χρωμα.