Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#387969 Πολύ απλά όταν λήγει η εγγύηση κόβεις κ τα εξουσιοδοτημένα , αντιπροσωπείες κ.λ.π. Βρίσκεις στην γειτονιά σου κάποιον δοκιμασμένο μάστορα κ ησυχάζεις... Το επίπεδο των μηχανικών στις αντιπροσωπείες (ηλικία ,κ.λ.π) σε συνδυασμό με την ανάγκη για υπερχρέωση ανταλλακτικών /εργασίας ώστε να βγουν τα κόστη καθιστά απαγορευτική την επίσκεψη σε αυτές..

.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#387971 Aδιαφορία
Θεώρηση αγγαρείας την εργασία
Αίσθημα αδικίας ότι αξίζει περισσότερο ο κάθε αμόρφωτος
Ασέβεια προς την ξένη περιουσία
Εκδικητικότητα προς τον προϊστάμενο ή το αφεντικό
Τεμπελιά
Κούραση
Ψυχολογικά ή οικογενειακά προβλήματα
Γενικότερη ασυνειδησία

Ίσως και άλλα που διαφεύγουν της αντίληψης μου διαμορφώνουν ένα αποτέλεσμα που στην πράξη σημαίνει ότι σε μεγάλο ποσοστό τα συνεργεία πληρώνονται για να καταστρέφουν τα αυτοκίνητα.

Πολύ πρόσφατα παραδείγματα

Συνεργείο Honda στην περιοχή μου αλλάζει τροχαλία κομπρέσορα σε S2000, την προηγούμενη φορά που το προσπάθησε σε άλλον κομπρέσορα στο ίδιο αυτοκίνητο τον κατάστρεψε και τον πλήρωσε βεβαίως, και επειδή έχουμε γνωριστεί με φώναξε να βοηθήσω, πράγματι έβγαλα την τροχαλία με τη βοήθειά τους αλλά είδα ότι τα ρουλεμάν του δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση, και ο αφελής ρώτησα, παιδιά θα αλλάξετε ρουλεμάν ? Όχι μου λένε, μια χαρά είναι, σημειωτέον ότι το αμάξι ετοιμαζόταν να πάει οδικώς στη Γερμανία για βόλτες στο Ring.

Άλλο συνεργείο με όνομα σε μεγάλα αμάξια πάλι στην περιοχή μου, έχει ανοίξει μοτέρ Ferrari και κάνει επισκευή, χωρίς manual και οδηγίες για αυτό το μοτέρ λες και ήταν μοτέρ από Φιατάκι του ΄60, δεν πήρε ποτέ μπροστά και ακόμα το παλεύουν.

Αυτά από τα πολύ πρόσφατα, όσο περισσότερα τέτοια βλέπω τόσο περισσότερο κρύβομαι από φόβο και ντροπή για αυτούς που θέλουν να ονομάζονται επαγγελματίες, θέλω να κρυφτώ να μη βλέπω άνθρωπο για να μην σπάσω κανένα κεφάλι, έτσι νιώθω πολλές φορές.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Dimsabas έγραψε:Άμα ήταν να ζηλεύουν κάθε καλό αμάξι, θα ήταν όλα σακατεμένα.

Tον ιδιοκτητη περισσοτερο ζηλεουν και πολλα είναι σακατεμένα. Βεβαια αν ο ιδιοκτητης είναι παντα παρων πιθανον να περιοριστουν λιγο οι φθορες.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#387979 Εγώ πάλι είμαι υπέρ της αντιπροσωπειας τουλάχιστον για τα προγραμματισμενα service, εκεί βρίσκεις το δίκιο σου με λιγότερο κόπο +υπάρχει εμπειρία αποκλειστικά και μόνο στο δικό σου αυτοκίνητο, καταγεγραμενα τα πάντα κοκ. Ειδικά σε σύγχρονο αυτοκίνητο δεν το συζητώ καν. Βέβαια και πάλι θέλει ψάξιμο για την καλύτερη δυνατή κι ας κάνεις και κανένα χλμ παραπάνω. Προτιμώ να γίνονται όλα by the book και να αλλάζονται προληπτικά πληρώνοντας ανάλογα πάρα να τρέχω από μάστορα σε μάστορα και να φλερτάρω με την οδική.
Σε ότι αφορά αναλώσιμα όμως τύπου τακάκια, αναρτήσεις, δίσκους κλπ ένας αξιόπιστος μάστορας που του πας τα ανταλλακτικά είναι προτιμοτερος.

< >
Άβαταρ μέλους
By blinkys
dimik έγραψε:Εγώ πάλι είμαι υπέρ της αντιπροσωπειας τουλάχιστον για τα προγραμματισμενα service, εκεί βρίσκεις το δίκιο σου με λιγότερο κόπο +υπάρχει εμπειρία αποκλειστικά και μόνο στο δικό σου αυτοκίνητο, καταγεγραμενα τα πάντα κοκ. Ειδικά σε σύγχρονο αυτοκίνητο δεν το συζητώ καν. Βέβαια και πάλι θέλει ψάξιμο για την καλύτερη δυνατή κι ας κάνεις και κανένα χλμ παραπάνω. Προτιμώ να γίνονται όλα by the book και να αλλάζονται προληπτικά πληρώνοντας ανάλογα πάρα να τρέχω από μάστορα σε μάστορα και να φλερτάρω με την οδική.
Σε ότι αφορά αναλώσιμα όμως τύπου τακάκια, αναρτήσεις, δίσκους κλπ ένας αξιόπιστος μάστορας που του πας τα ανταλλακτικά είναι προτιμοτερος.

< >

Σε ενα ιδανικό κόσμο η κατάσταση θα ήταν κάπως έτσι. Από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι όσους μηχανικους έχω γνωρίσει που δουλεύουν σε αντιπροσωπεία η καλύτερη τους ήταν τα σεμινάρια για να αποκτήσουν την εμπειρία που λες γιατί ήταν δωρεάν διακοπές. Βέβαια ερχόταν μετά αξιολόγηση στο αφεντικό τους αλλά δεν έμαθα ποτέ να απολύθηκε κανείς γιατί πέτυχε χαμηλό σκορ σε τέτοια σεμινάρια. Σε αντιπροσωπεία η εξουσιοδοτημένο δεν πάω ούτε να με πληρώσουν προσωπικα. Με τα λίγα που έχω δει κάτι το ότι δεν πληρώνουν ανταλλακτικά από την τσέπη τους , κάτι ότι δεν είναι αφεντικά οι περισσότεροι μηχανικοί αποκτούν κατά κάποιο τρόπο νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου με ότι αυτό συνεπάγεται
Άβαταρ μέλους
By 224v
blinkys έγραψε:
224v έγραψε:για τι αμαξι προκειται??

Mazda 3

περιμενω νεα απο συγγενη εκει, ομως οπως ειπες ο αντιπροσωπος εκλεισε το σερβις οπως μου ειπε. υποσχεθηκε μεχρι αυριο να μου πει καποιο αξιοπιστο.. (η ελπιδα πεθαινει τελευταια...) :lol:
Άβαταρ μέλους
By elteo
dimik έγραψε:Εγώ πάλι είμαι υπέρ της αντιπροσωπειας τουλάχιστον για τα προγραμματισμενα service, εκεί βρίσκεις το δίκιο σου με λιγότερο κόπο +υπάρχει εμπειρία αποκλειστικά και μόνο στο δικό σου αυτοκίνητο, καταγεγραμενα τα πάντα κοκ. Ειδικά σε σύγχρονο αυτοκίνητο δεν το συζητώ καν. Βέβαια και πάλι θέλει ψάξιμο για την καλύτερη δυνατή κι ας κάνεις και κανένα χλμ παραπάνω. Προτιμώ να γίνονται όλα by the book και να αλλάζονται προληπτικά πληρώνοντας ανάλογα πάρα να τρέχω από μάστορα σε μάστορα και να φλερτάρω με την οδική.

< >

+άπειρο

8 χρόνια το πάω αντιπροσωπεία.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#388074 Εξαρτάται την αντιπροσωπεία. Αν σε χρεώνει 20ε/λτ το λάδι και σε ξεσκίζει γενικότερα θα συνεχίσεις να πηγαίνεις εκεί;
Προσωπικά, αν η αντιπροσωπεία/εξουσιοδοτημένο έχει νορμάλ τιμές, εκεί. Αλλιώς σε εξειδικευμένο με καλό feedback οπωσδήποτε.
Το κόρσα το πάω στου διαόλου τη μάνα γιατί το παιδί εκεί του λες να κάνει 5, κάνει 7 και σε χρεώνει νορμάλ. Αλλά πχ το bmw σε τι διαγνωστικό να το κουμπώσει; updates εγκεφάλου κλπ; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By famas
xenos έγραψε: Αλλά πχ το bmw σε τι διαγνωστικό να το κουμπώσει; updates εγκεφάλου κλπ; :hmmm:

Κι από ο,τι διαβάζω σε παραδιπλανό φόρουμ που ΟΛΟΙ πήρχαν Χ1, αυτά τα updates είνια ολοκληρη διαδικασία σε εσας.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#388108 Μήπως έχει κανείς ψάξει / αναρωτηθεί πόσο κοστίζουν σε ετήσια βάση τα ειδικά εργαλεία λύσε / δέσε, τα διαγνωστικά εργαλεία για τα διάφορα software καθώς και το εργατικό κόστος των ατόμων που λείπουν κάθε τόσο στα σεμινάρια, ειδικά σε περίοδο που έρχεται νέο μοντέλο ?
Αν ένα συνεργείο αποφασίσει να τα έχει όλα το κόστος είναι αρκετές χιλιάδες €.

Από κάπου πρέπει να βγούν αυτά τα έξοδα στα επίσημα και εξουσιοδοτημένα συνεργεία, και ένας λόγος που χρειάζονται ειδικά Tools σε κάθε νέο μοντέλο είναι η προστασία των εργοστασίων προς το δίκτυο τους για την κάλυψη των εξόδων αυτών.

Αυτό από την πλευρά του κόστους λειτουργίας ενός εξουσιοδοτημένου, το αν γίνεται σωστά η δουλειά εκεί μέσα ή όχι είναι άλλη συζήτηση, ο βασικός λόγος που δεν γίνεται σωστή δουλειά είναι η συνεχής αλλαγή του προσωπικού οπότε η δ/νση του συνεργείου δεν επενδύει σε αυτό γιατί τα μαστόρια την κοπανάνε για άλλα συνεργεία για δικούς τους λόγους, τα ονόματα των μαστόρων στα συνεργεία όπως και σε κάθε κλάδο κυκλοφορούν και υπάρχουν προτάσεις με καλύτερες συνθήκες οπότε το rotation είναι αναπόφευκτο, και μπορεί κάποιος να είναι ευχαριστημένος από ένα συνεργείο και μετά από 6 μήνες σε άλλη εργασία να βρίζει και με το δίκηο του γιατί υπάρχουν αλλαγές στο προσωπικό.

Το όλο θέμα κατά τη γνώμη μου είναι κατά πόσο υπάρχει σεβασμός σε κάθε τεχνίτη για την δουλειά του, γιατί αν σέβεται τον εαυτό του θα μάθει ότι πρέπει και θα είναι προσεκτικός παντού και πάντα, αν είναι χαρακτήρας άστα να πάνε θα δουλεύει αδιάφορα στην τύχη και ότι γίνει.

Υπάρχουν και οι δύο φυλές στα συνεργεία όπως υπάρχει και η απληστία της κάθε δ/νσης οπότε είναι ραντεβού στα τυφλά η όλη φάση.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
xenos έγραψε:Εξαρτάται την αντιπροσωπεία. Αν σε χρεώνει 20ε/λτ το λάδι και σε ξεσκίζει γενικότερα θα συνεχίσεις να πηγαίνεις εκεί;
Προσωπικά, αν η αντιπροσωπεία/εξουσιοδοτημένο έχει νορμάλ τιμές, εκεί. Αλλιώς σε εξειδικευμένο με καλό feedback οπωσδήποτε.
Το κόρσα το πάω στου διαόλου τη μάνα γιατί το παιδί εκεί του λες να κάνει 5, κάνει 7 και σε χρεώνει νορμάλ. Αλλά πχ το bmw σε τι διαγνωστικό να το κουμπώσει; updates εγκεφάλου κλπ; :hmmm:

Σε τέτοιου τύπου εξουσιοδοτημένο πήγαινα μέχρι πρότινος το αμάξι μου. Τα δε ανταλλακτικά/αναλώσιμα σέρβις τα πήγαινα όλα εγώ ο ίδιος. Οι τιμές εργατώρας τους ήταν σχετικά νορμάλ για εξουσιοδοτημένο, πλην όμως ο ουσιαστικός σεβασμός στα αυτοκίνητα (και κατ' επέκταση στα λεφτά) των πελατών τους αποδείχτηκε μάλλον προιόν τύχης παρά δικής τους ουσιαστικής διάθεσης.
Τη δεύτερη λύση τύπου corsa που αναφέρεις προτίθεμαι να ακολουθήσω από το επόμενο σέρβις, επιλέγοντας από το Χαιδάρι που μένω ανεξάρτητο συνεργείο στο Ελληνικό...που αν μη τι άλλο έχω πολύ καλή άποψη για το παιδί που το έχει, που δούλευε για κάποια χρόνια ως υπεύθυνος εξουσιοδοτημένου στο οποίο επί 5ετία πήγαινα το αμάξι μου και τα τελευταία 4-5 χρόνια έφυγε για να ανοίξει το δικό του συνεργείο. Ίδωμεν. Πάντως 2 φορές που μίλησα μαζί με τον συγκεκριμένο στο τηλ. ήταν τρομερά πρόθυμος να με κατατοπίσει και γενικά έδειξε αληθινό ενδιαφέρον να βοηθήσει.