Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dstou
#387731 ΙΜΟ, άνθρακες ο θησαυρός στην περίπτωση του 70-200 (εκτός αν έχεις σοβαρό θέμα με το 2.8 διάφραγμα, μποκέ κ.τ.λ.), μια από τα ίδια για τον 24-70.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#387762 Έχω επιβεβαίωση για τη διαβόητη φωτογράφηση γάμου, και είναι όπως τα είχα πεί. Πήρε 500 κατάμαυρα ευρά για να διαλέξουν 150 φωτογραφίες για το άλμπουμ. Για να φτιάξει και δεύτερο άλμπουμ για τους κουμπάρους ή για καμιά μεγέθυνση ή ασπρόμαυρη καλιτεχνικιά ζήτησε έξτρα, και πήρε το the longest of the three.
Απλώς οι φωτό που τράβηξε δεν ήταν 500 όπως νόμιζα, αλλά 1.500. Σε πολλές φάσεις απλώς πάταγε το κουμπί σε burst mode (12fps πρέπει να έχει η μηχανή του). Π.χ. για να βγει η νύφη από το αμάξι μέχρι να τη φιλήσει ο γαμπρός που ήταν στο πεζοδρόμιο τράβηξε 22 καρέ, στη φάση αλλαγής στεφάνων από τον κουμπάρο 37 καρέ, τα μέτρησα από περιέργεια, είπα δεν είναι δυνατόν.
Ωραίος, μου έδωσε μια ιδέα για το τι μπορώ να κάνω άμα ξεμείνω από δουλειά. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#387763 Το ενα αλμπουμ κοστιζει περι τα 120 ευρω και δεν το φτιαχνει ο φωτογραφος.

Η τιμη ειναι σχεδον τζαμπα, οποτε δεν μου κανει εντυπωση η ποιοτητα που περιγραφεις.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#387765 Eννοείς αγορά σκέτο άλμπουμ γάμου ή κάτι άλλο? Στα άλμπουμ έχει τεράστια ποικιλία τιμών, από 6 ευρώ έως 230, πρόχειρα το γκούγκλαρα. Τα περισσότερα είναι στα 15-30 ευρά. Και τους το έδωσε αυτός.
Και επανέρχομαι στην υπόθεση που προείπα, ότι άκουσε ότι δεν θέλουν βίντεο, ήταν και μεσημέρι ο γάμος, και σκέφτηκε να δώσει μια πατωμένη τιμή για να γεμίσει τις κενές του ώρες και να μην πάνε αλλού. Και μετά να τους ταράξει στα πανωτίμια, σε ότι επιπλέον ζητήσουν. Αλλά δεν του βγήκε το τελευταίο.
Οι τιμές πάντως έχουν πέσει γενικώς.

https://www.skroutz.gr/c/332/albums.html?keyphrase=%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BC+%CE%B3%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%85&order_by=pricevat&order_dir=asc&page=1
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#387766 Καλα πανωτιμια δεν παιζουν γιατι τα συμφωνεις ολα απο πριν.

Περι αλμπουμ μιλαμε για ψηφιακο αλμπουm τετοιου τυπου Εικόνα

η κανενα τετοιο αλμπουμ;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dstou
#387767 Το άλμπουμ ήταν ένας κλασσικός τόμος, ψιλοπολυτελής (δερματίνη και τα τοιαύτα), με έγχρωμες φωτό τυπωμένες σε χαρτί, σε διάσταση 13x18 η πλειοψηφία τους.
Στη θήκη του ντιβιντί με τις φωτό είχε γράψει κάτι σε στυλ : ' οι φωτό είναι όπως είναι αποθηκευμένες στη δισκέτα της κάμερας, για οποιαδήποτε παρέμβαση τιμή κατόπιν συμφωνίας κ.ο.κ.' .
Άβαταρ μέλους
By bibendum
dstou έγραψε:Το άλμπουμ ήταν ένας κλασσικός τόμος, ψιλοπολυτελής (δερματίνη και τα τοιαύτα), με έγχρωμες φωτό τυπωμένες σε χαρτί, σε διάσταση 13x18 η πλειοψηφία τους.
Στη θήκη του ντιβιντί με τις φωτό είχε γράψει κάτι σε στυλ : ' οι φωτό είναι όπως είναι αποθηκευμένες στη δισκέτα της κάμερας, για οποιαδήποτε παρέμβαση τιμή κατόπιν συμφωνίας κ.ο.κ.' .

Και αυτο το αλμπουμ που περιγραφεις μπορεις να το βρεις 6 ευρω; Αν ναι να μου πεις που να φταξω καμια 10αρια που θελω να κανω κατι δωρακια.

Οσον αφορα τις φωτογραφιες και το κατοποιν συμφωνιας θα επρεπε να συμφωνηθει πιο πριν.

Ολοι οι φιλοι μου που εψαχνα για φωτογραφο γαμου ειχαν πολλες λεπτομερειες στις προσφορες που επαιρναν. Ακομα και μεχρι τι ωρα θα καλυψουν το τραπεζι ελεγαν μερικοι.

Οσο πιο κατω στην τιμη τοσο λιγοτερες οι παροχες.

Δεν βγαζω λαδι τον φωτογραφο φυσικα αλλα φταινε και οι δυο πλευρες.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#387773 Προφανώς φταίνε αμφότεροι. Το άλμπουμ δεν είναι του εξάευρου βέβαια. Αλλά νομίζω ότι με κανα 30άρι θα καθαρίσεις με κάτι παρόμοιο.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
bibendum έγραψε:Οσον αφορα τις φωτογραφιες και το κατοποιν συμφωνιας θα επρεπε να συμφωνηθει πιο πριν.

Ολοι οι φιλοι μου που εψαχνα για φωτογραφο γαμου ειχαν πολλες λεπτομερειες στις προσφορες που επαιρναν. Ακομα και μεχρι τι ωρα θα καλυψουν το τραπεζι ελεγαν μερικοι.

Οσο πιο κατω στην τιμη τοσο λιγοτερες οι παροχες.

Δεν βγαζω λαδι τον φωτογραφο φυσικα αλλα φταινε και οι δυο πλευρες.

+1000

Δε γνωρίζω τι μπορεί να περίμενε το ζευγάρι, δίνοντας 500€ για την φωτογράφιση. Δεν κρίνω έαν είναι πολλά η λίγα (τα έχουμε ξανασυζητήσει αυτά), αλλά καλώς ή κακώς με βάση τις τιμές που παίζουν στην αγορά τα 500€ είναι στα όρια του ερασιτεχνικού/ ημιεπαγγελματικού. Όπως και το αποτέλεσμα που πήραν δηλαδή.

Εννοείται πως οι σωστοί επαγγελματίες αναφέρουν με λεπτομέρεια τις παροχές, όπως επίσης και τον χρόνο που θα αφιερώσουν για την φωτογράφιση (τι ώρα θα έρθουν, τι ώρα τελειώνει η δουλειά τους).

Επειδή τα ίδια πέρασαν και γωνστοί μου, τονίζω πως σε μεγάλο βαθμό ευθύνη έχει το ζευγάρι που προφανώς δεν είδε προηγούμενες δουλειές του φωτογράφου, πριν καταλήξει σε αυτόν.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
dstou έγραψε:ΙΜΟ, άνθρακες ο θησαυρός στην περίπτωση του 70-200 (εκτός αν έχεις σοβαρό θέμα με το 2.8 διάφραγμα, μποκέ κ.τ.λ.), μια από τα ίδια για τον 24-70.

Αν ήταν εργαλεία δουλειάς θα τα άλλαζα χωρίς δεύτερη σκέψη - να δηλώνουμε και κανένα έξοδο στα βιβλία :lol: -
Τώρα πράγματι δεν έχει νόημα όπως λες, και λόγω των τιμών που ζητά η Canon σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές (24-70 1499 -> 1999, 70-200 από 1799 -> 2180) οπότε μένουμε με αυτά που έχουμε, επισκευάζουμε όσο υπάρχει δυνατότητα και κοιτάμε και off-brand για αλλαγή.

Εγκυκλοπαιδικά, κουβέντα να γίνεται κλπ κλπ γιατί μαρούλι δεν παίζει αυτή τη στιγμή.

@jim, αν έχεις υπόψη σου πηγή για τους 2 που είπες συνολικά κοντά στο χιλιάρικο, σφύρα μου :innocent:
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#388058 Να σε "χέσω", μόλις έδωκα τον 200άρη μου στα 380€...

τον 135άρη δε "βλέπω" να τον δίνω. Αν αλλάξω γνώμη θα σου πώ.