Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By citastak
#386703 Πρόσφατα πήρα πηλό 3Μ από Κινέζο. Ο meguiars μου τελείωνε και η διαφορά στην τιμή ήταν τεράστια. Με 4 ευρώ πήρα 160 γρ πηλό όταν για τα μισά περίπου πλήρωσα 20 ευρώ στη Meguiars.
Δεν το ξανακάνω. Ο πηλός είναι σαν μαλακή πλαστελίνη. Πέρασα το καπώ με τον κινέζο και στη συνέχεια τον πέρασα με το Meguiars ο οποίος και έκανε την περισσότερη δουλειά.

Σημείωση: Για λιπαντικό την ώρα του πηλού, χρησιμοποίησα μείγμα σαμπουάν με νερό, το οποίο έχω σε ένα σπρέυ. Έτσι ψεκάζω και τρίβω. Στο τέλος κάνω πάλι ένα πολύ γρήγορο πλύσιμο και είμαι κούκλος.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Deleted User 1 έγραψε:Δεν ξερω αν εισαι ειδικος, παντως εγω σε πορτα του γαμησα τη μανα με το 3000 ντουκοχαρτο. Σε ενα σημειο μεχρι να βρω ποση πιεση θελει, εβγαλε μαυριλα σα να καηκε το βερνικι.

<+

3M compound που ειχα ποσταρει ηθελες...αλλα σε καθε περιπτωση ολα αυτα αφαιρουν βερνικι αν βαλεις πολυ.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#386790 Δε μελετάγαμε τίποτα άλλο. Ήρθε πριν λίγο ο πηλός με κάνα μήνα καθυστέρηση και θα έρθει κι άλλος γιατί είχα πει στον κινέζο ότι δεν παρέλαβα. :lol: Οπότε το ΣΚ έχουμε δουλειά πάλι.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#386799 @rocsta
Η μόνη αναζήτηση που μπορούσα να κάνω ήταν μέσω νετ οπότε πλην του ebay σε λογική τιμή δεν είχα βρει αλλού. Ευχαρίστως να μου πεις που μπορώ να βρω Θεσσαλονίκη για την επόμενη φορά.

@famas
Ναι ο bilt hammer έχει την ιδιαιτεροτητα να δουλεύει και μόνο με νερό αλλά εγώ θα ρίξω και λίγο sonax μέσα.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#386901 Οντως. Οταν παλαιότερα κοίταζα τα προϊόντα του δε θυμάμαι να το είχα δει αλλά μπορεί και να μην το πρόσεξα.
Κατ που μου ρθε τώρα, μετά από κάθε 2-3 πλύσιματα έχει νόημα να περνιεται ένα quick detailer? Εκτός από την οποία γυαλιαδα θα προσφέρει κάποια επιπλέον προστασία αρχικά στο κερί και μετά στο χρώμα;

< Note >
Άβαταρ μέλους
By citastak
panos2171 έγραψε:Οντως. Οταν παλαιότερα κοίταζα τα προϊόντα του δε θυμάμαι να το είχα δει αλλά μπορεί και να μην το πρόσεξα.
Κατ που μου ρθε τώρα, μετά από κάθε 2-3 πλύσιματα έχει νόημα να περνιεται ένα quick detailer? Εκτός από την οποία γυαλιαδα θα προσφέρει κάποια επιπλέον προστασία αρχικά στο κερί και μετά στο χρώμα;

< Note >

Τι είναι το quick detailer? Εγώ περνάω υγρό κερί (quick wax 3M) κάθε 2 πλυσίματα. Δεν κολλάει η βρωμιά στο χρώμα και οι κουτσουλιές, ενώ δεν κρατάει και πολύ νερό όταν βρέχει.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#387013 Άρα καλό είναι ναι μπαίνει και ένα τέτοιο τακτικά.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By teddx
#387235 Συγνώμη αν ρωταω σε λάθος νήμα αλλά γνωρίζει κανεις να μου προτείνει κάποιο υλικό ώστε να διατηρεί την διαύγεια των φαναριών? Πέρυσι είχα παει στην paintbull για ξεθαμπωμα των φαναριών μια προσφορά στα 10€ οπου μονο τρίψιμο με γυαλοχαρτο εκαναν, δεν παρατήρησα να βάζουν καμμία κρέμα ή βερνικι. Πολύ καλη δουλεια, αλλά αρχισαν να ξαναθαμπωνουν. Ειδικα το ενα φαναρι έγινε σχεδόν όπως πριν γνωρίζει κανεις κάποιο υλικό δοκομασμενο που μπορω να εφαρμοσω ωστε να προστατεύει απο την υπεριώδη ακτινοβολία ώστε να μην θαμπωνουν τόσο γρηγορα?
Αν γνωριζατε και μαγαζί στην Θεσσαλονίκη απο όπου μπορω να το αγοράσω, καλο θα ηταν.

< Smart ultra >
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#387249 https://www.skroutz.gr/s/11704350/Megui ... ar+sealant
Kάτι τέτοιο είναι πολύ καλό και δοκιμασμένο, αλλά δεν ξέρω πού και αν θα το βρεις στη φτωχομάνα. Όποιο επώνυμο συνθετικό sealant και να πάρεις πάντως θα σου κάνει δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
funkyreverend έγραψε:http://www.horshamcarcentre.co.uk/static/images/unity/horsham_v1/Williams.pdf

Μου πρότειναν αυτό για Ceramic Coating για εξωτερικό και εσωτερικό αυτοκινήτου - αξίζει τα λεφτά; Το ποσό είναι κοντά στο τετραψήφιο και δεν ψήνομαι αν δεν είναι εξωφρενικά καταπληκτικό. Αν δεν μπορεί να παίξει το αμάξι στο San Andreas τρώει άκυρο απευθείας.

Μια που δεν απάντησε κανείς, το έψαξα αρκετά στα ιντερνετς για το εξωτερικό και νομίζω ότι το snake oil* το πέτυχα καμιά 20αρια φορές. Και δεν την ήξερα και την έκφραση... :lol:

Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να διατηρήσει καλύτερα το χρώμα, αλλά οι περιορισμοί είναι αρκετοί και ενοχλητικοί. Για το εσωτερικό πάλι, μου φαίνεται ότι θα το ψάξω ξεχωριστά.

*νερό του Καματερού στα ελληνικά
Άβαταρ μέλους
By mirage
#387616 Αν στο κανει δωρο ο dealer ισως. Αλλα και παλι δεν ξερω αν θα ηθελα σε καινούργιο αμαξι να κανει οτιδηποτε καποιος dealer. Οποτε ζητα πατακια δωρο.

< >
Άβαταρ μέλους
By teddx
rocsta έγραψε:https://www.skroutz.gr/s/11704350/Meguiar-s-Synthetic-Sealant-2-0-M2116-473ml.html?keyphrase=meguiar+sealant
Kάτι τέτοιο είναι πολύ καλό και δοκιμασμένο, αλλά δεν ξέρω πού και αν θα το βρεις στη φτωχομάνα. Όποιο επώνυμο συνθετικό sealant και να πάρεις πάντως θα σου κάνει δουλειά.

Ευχαριστώ!!!!

< Smart ultra >
Άβαταρ μέλους
By panos2171
rocsta έγραψε:Για την SRP 2-3 λεπτά.

Για το 476 μη μασάς. Αν είσαι σε σκιά, και 5-10 λεπτά να το αφήσεις δεν έχει θέμα. Το καταλαβαίνεις απ' το πόσο δύσκολα το σκουπίζεις. Οι αμερικάνοι γράφουν πάντως να εφαρμόζεις σε ένα κομμάτι, εφαρμόζεις 2ο κομμάτι, και σκουπίζεις το πρώτο. Και συνεχίζεις με τον ίδιο ρυθμό.

Για το σκούπισμα θέλεις ένα σχετικά καλό και χοντρό πανί μικροϊνών που δεν βλέπω στην πάνω φωτογραφία. Έχεις;

Kάτι που μου διέφυγε, μετά την SRP αμέσως περνάω το 476 ή περιμένω κάποιο χρόνο;