Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#384693 Ευχαριστώ. Θα τα στρώσω πρώτα και μετά θα αρχίσω να δίνω σταδιακά.

Προφανώς και δεν περίμενα θαύματα με το συγκεκριμένο τακάκι των 43€ αλλά αυτό βρέθηκε άμεσα διαθέσιμο, αυτό έβαλα. Δυστυχώς γι' αυτό το σετ δεν υπάρχουν επιλογές σε τακάκια τύπου DS2500 ή Carbotech, οπότε το πολύ στην επόμενη αλλαγή να βάλω κάνα Ferodo ή Textar. Στο θέμα της διαδρομής του πεντάλ προφανώς έτσι είναι ρυθμισμένο και θα πρέπει να ζήσω με αυτό.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Deleted User 1 έγραψε:Ευχαριστώ. Θα τα στρώσω πρώτα και μετά θα αρχίσω να δίνω σταδιακά.
Πώς θα το στρώσεις;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#385049 Νταξ, μην το κάνουμε και θέμα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#386839 ναι. εστρωσες φρενα Στεφανε? αλλαξε τιποτα?
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#386843 Λίγα πράματα...quotαρω γραπτό μου από άλλο φόρουμ:

Απλοί δίσκοι της Zimmermann Coat Z 356χ34 και τακάκια Remsa (φθήνια στα 43€ αλλά είναι δύσκολο τακάκι και δεν βρέθηκε κάτι καλύτερο σε τόσο short notice).

Μιας και δεν κρατήθηκα, λοιπόν, και τα έβαλα πριν την πασχαλινή εξόρμηση, τους έχω κάνει ως σήμερα σχεδόν 600χλμ. Τα πρώτα 200χλμ πολύ συγκρατημένα έως να πατήσουν καλά και από κει και πέρα άρχισα να τα ζορίζω λίγο παραπάνω χωρίς όμως ακόμα να τα έχω φέρει στα όριά τους. Δοκίμασα 1-2 δυνατά φρεναρίσματα αλλά από λογικές ταχύτητες έως 120-130χαω.

Οι συνολικές εντυπώσεις μέχρι στιγμής είναι ανάμικτες θα έλεγα. Από τη μία δεν κατάφερα να βελτιώσω τίποτα από αυτά που ήθελα περισσότερο, δηλαδή αρχικό δάγκωμα και μικρότερη διαδρομή στο πεντάλ. Απ΄ότι φαίνεται η ρύθμιση είναι έτσι και θα πρέπει να ζήσω με αυτό, από τη στιγμή τουλάχιστον που δεν είμαι διατεθειμένος να ξοδέψω παραπάνω. Θεωρώ ότι η αίσθηση είναι πολύ κοντά στο αν απλά άλλαζα δίσκους (μετρήθηκαν οι παλιοί στα 27+mm δηλαδή αρκετά κάτω από το όριο των 28mm) στις μαμίσιες δαγκάνες. Φαίνεται να έχω λίγο παραπάνω δύναμη αλλά αυτό θα φανεί και εν καιρώ.

Από την άλλη είναι και το αισθητικό κομμάτι με το οποίο έχω πάθει πλάκα. Πραγματικά χαζεύω τη γεμάτη, πλέον, ζάντα και τη χαίρομαι. Οπότε ας πούμε ότι αυτό ισορροπεί λίγο τη μέτρια αίσθηση στα υπόλοιπα.

Συνολικά αν έκανα καλή κίνηση? Με απόλυτα οικονομοτεχνικά κριτήρια, "πέταξα" καμιά 300-400€ στον κουβά. Επειδή όμως σαν ιταλόφιλος που είμαι το συναίσθημα υπερισχύει της λογικής όταν πρόκειται για αυτοκίνητα, τότε καλά έκανα και τα έβαλα. Με την πρώτη ευκαιρία ίσως δοκιμάσω και ένα λίγο καλύτερο τακάκι έτσι για το ψυχολογικό του να μην έχω τακάκι των 43€ με αυτά τα φρένα... Επίσης θα βάλω στο πρόγραμμα και τα πίσω αεριζόμενα από S4/S5 για να μην είναι οι πίσω ζάντες σα φτωχοί συγγενείς και γιατί έχω μία υποψία ότι το αμάξι έχασε κάπως την ισορροπία/ευθυβολία του στο φρενάρισμα. Αυτό θέλει δοκιμές ακόμα για να σιγουρευτώ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#386849 Στεφανε μολις βαλεις τα carbotech θα εχεις το αμεσο αρχικο αρπαγμα που θελεις.
Εγω όταν το εβαλα,ηταν εμφανες ακομα και από το 1ο φρεναρισμα στο πρωτο σταυροδρομι αστρωτα ακομα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#386854 Ναι αλλα κοίταγα τιμές site και έβγαζαν ένα ωραιότατο 145€+μεταφορικά και τώρα ο customer service από την Ευρωπαϊκή Carbotech μου λέει για 180 λίρες + ΦΠΑ συν ότι θέλει άλλο ένα σετ φθηνά για να χρησιμοποιήσει ως πατρόν. Χαιρετίσματα δηλαδή...300+€ θα πάει που δεν τα δίνω.

Hi,
Ok that is good i know the pad shape so can build and sending to Greece is no problem, bad news is it is not a shape i get asked for very often so i do not have the backing plates to make them, however we can do them but it would be a reline operation which means we needs some pads to use as cores for the reline, either reasonable condition use ones if available? or if non available we/you can buy new cheap stock pads to use as the cores, of course this bumps up the price which isn't cheap on this shape due to size.

Price wise to reline a set in AX6 you would be looking at around £180+vat & delivery, in XP8 a little more at £200+vat & delivery, + cost of core pads if required to purchase.

Let me know if any good for you.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#386871 στο ειχα πει ότι και εγω τα πηρα ακριβα από Αγγλια,κι εκει είναι πανάκριβα.Απο τον ιδιον.Δεν περνει παζαρι με τιποτα ο βρωμιάρης(και είμασταν και συνφορουμιτες στο lancerregister ειχε ένα ΕΒΟ 3 τοτε,και ειχα γραψει και καλα ριβιου,οταν δεν τα ηξερε σχεδόν κανεις ουτε στην Αγγλια(το 2006 περιπου )
Του είχαμε παραγγειλει 3 σετ εμπρος για alcon 6 pot 345 x32,3 σετ πισινα για ΕΒΟ σε στοκ δαγκανες, ένα σετ για τα εμπρος τα δικα μου ,ένα σετ για τα πισω τα δικα μου, και δεν μπορουσε να κανει εκπτωση. :lol: Μιλαμε για 8 σετ τακακια των 250-380 ευρω.
Προσπαθησε να βρεις από Αμερικη,απο ντηλερ που εχει carbotech,κοιτα μηπως βρεις καποιον που να τα εμπορευεται, από φορουμ αμερικανικο για vw?
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#386889 Αυτο ψαχνω ρε γμτ αλλα δε φαινεται να στελνει κανεις τους ελλαδα. Θα στειλω κανα email μπας και. Ειναι τεραστιο το καπελο που βαζει ο αγγλαρας που μονο αγγλαρας δεν πρεπει να ειναι αν κρινω απο τα email του.

<+
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Deleted User 1 έγραψε:Αυτο ψαχνω ρε γμτ αλλα δε φαινεται να στελνει κανεις τους ελλαδα.

Στεφανε πολλοι φιλοι εχουν φερει τον αμπακο από Αμερικη.Ολοι έστελναν Ελλαδα. :hmmm:

Με τον garage(Παυλος) στην Θεσσαλονικη μιλησες?
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#386970 Παπαρια και ο Αμερικανος μια απο τα ιδια γιατι εχει 100-150$ μεταφορικα.

Εν τω μεταξυ αυτος λεει να παω σε XP8 λογω βαρους και επειδη ειναι πιο ησυχο, βγαζει λιγοτερη σκονη και τρωει λιγοτερο δισκο. 13 νταλαρς πιο ακριβα απο τα ΑΧ6 οποτε δεν εχει διαφορα.

Ο Θεσσαλονικιος ποιος ειναι?

<+
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#386974 http://www.auto-garage.gr/wp/

https://el-gr.facebook.com/Garage-Works ... 888342116/

εμπορευεται carbotech,κοιτα μηπως μπορει να στα φερει εάν μπορεις να περιμενεις μεχρι να φερει καποιο batch.
Τιμες εχει καλες.
πεστου ότι σε εστειλε ο evomaniac με το κοκκινο 8αρι.Ζητας τον Παυλο.